icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
soldi
4. jún 2017

@peter952 tak to ries. spis peticiu. zorganizuj pochod. najdi odbornikov co sa postavia na Tvoju stranu. bojuj, petrik, bojuj! miesto tohto trolovania

soldi
4. jún 2017

@peter952 prosim Ta tu foto knih na zemi by si mi vedel urobit aj taku, kde bude listocek s aktualnym datumom? nech ti mozem verit ze ich mas skutocne doma a ze si ich cital, mozes mi odfotit napr oblubenu pasaz z niektorej

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
4. jún 2017

Why Dr Suzanne Humphries, an anti-vaccine activist, is lying to you about measles

https://medium.com/@visualvaccines/why-dr-suzan...

kvieta
4. jún 2017

@peter952 Ty si tu čo za číslo? Ty tu kadekoho obťažuješ so žiadosťou o v podstatne skopčenie štútie očko-neočko z linku, iba toto Ti chýba ku Tvojmu antivakčnému boju, ale nie si schopný okrem obrázkov z AV stránok pridať na podobnú žiadosť pridať ofotenú napr obľúbenu pasáz z niektorej Tvoje obľúbenej prezentovanej knihy. Ideš proti sebe káááámo.
Vodu kážeš, víno piješ!...

lauritka
4. jún 2017

Elekova, Strunecka, Tuharsky... ešte v roku 2017 ich berieš do ust ? to vazne ?

to su odbornici na zaklade ktorych si robiš nazor na očkovanie. gratulujem

moonlight1210
5. jún 2017

@soldi darmo ho vyzyvas, darmo mu dokonca predkladas mozne postupy, ako by mohol naozaj bojovat za ten svoj ciel.
ja som mu tiez navrhovala, co by este mohol viac urobit. ale nie.
co nie je od stola a od pocitaca, to neurobi. keby musel pohnut zadkom, ohrozit svoju pohodlnost a nebodaj naozaj znasat konkretne neprijemnosti, to uz prrr. zas tolko toho nie je AV boju ochotny obetovat.
zato sa paradoxne (a zatial neuspesne) snazi preniest tuto povinnost na kazdeho okolo.

soldi
5. jún 2017

@peter952 vies, za to ze napises ze si ich cital a objednal a pod, to neznamena, ze Ti verim, ze to je pravda.

jedine, co tebe verim je, ze si chlap. tolko arogancie, ignoranstva a zadubenosti na jednej hromadke sa totiz moze sucasne spojit len v chlapovi 😂

vsetko ostatne co pises je len bla bla bla.

a si zober, ze ja neockujem a takto strasne mi lezies na nervy, neviem si predstavit co potom ti, co ockuju, ze ako Ta oni vnimaju

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
5. jún 2017

ake tabu, ved všade prizvukovali v spravach oohladne epidemoi v EU. aby rodičia zvažili očkovania, a aj pediatričky sa vyjadrovali, nepozeral si spravy ?? bolo dost reportaži o tom

tisicky lekarov ??? kde su ti lekari ?? ked ich uz na tisicky rataš ?

lauritka
5. jún 2017

a tych odpadlikov nespominaj, vyššie v članku je krasne napisana ako Humpries klamala a zavadzala je to homeopatka a zrejme tym sledovala svoj biznis a vobec vela tych tvojich vzorov ma v pozadi nejaky profit, to si uz uvedom.. ze to nerobia nezištne ale za určitym cielom, ked ti volaš lekarov farmamafia. ja volam tych šarlatanov alternativamafia.. a ver tomu, že to stoji ovela viac ako vakciny..

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
5. jún 2017
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
5. jún 2017

@peter952

2017: 1 in 1. 🙂

Alebo este lepsie, ak dodrzim ukazanu postupnost: 1in 0,xxx

Kvizova otazka: Kde urobil majster peter chybu?

adsumus
5. jún 2017

@soldi ja ho vnímam ako bežneho neočkujuceho, neviem, čo tebe na nom vadí. dáva dookola antivax literaturu, nadáva očkujucim rodičom, neberie do uvahy vedu, troluje ako besný, uplna antivaxerska klasika.

lauritka
5. jún 2017

Podľa štúdie M.G. Myers, D. Pineda: „Misinformation about Vaccines“ sú dezinformácie šírené buď neúmyselne (ľuďmi, ktorí sú neinformovaní), alebo zámerne, účelovo (tými, ktorí z toho profitujú). Ich profit plynie z finančných príspevkov (napr. Sloboda v očkovaní, Slobodný vysielač), predaja kníh, autorských práv, politickej podpory, predaja alternatívnej medicíny (napr. homeopatík, výživových doplnkov), predaja mediálneho priestoru (časopisy, TV), odmeny za prednášky, atď.

Najefektívnejšími dezinformátormi sú rodičia, ktorí sú presvedčení o tom, že ich dieťa bolo poškodené očkovaním.

peter952
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
6. jún 2017

@peter952
Jeziskove huslicky. 😀
to ktory jazykovy diletant ti vyberal z toho clanku vety???
ze si to bol zas ty, vsak?
ak ti to nahodou robi niekto iny, povedz mu, nech si skoci na nejaky kurz anj.
a ty sa pridaj.

prikladam link na cely clanok, kde autorka ziada vladu, aby aj proti novému typu obrny, co sa tam zacal sirit, zakrocila rovnakou celoplosnou ockovacou politikou, ako uplatnila na povodny typ obrny:

http://www.thehindu.com/opinion/op-ed/is-india-...

( viem, ze link nedavas, lebo v skutocnostni nie je proti ockovaniu, ale na jeho podporu, hoci najprv si sa zmylil, kedze anj moc nerozumies a daval si to sem ako vlajkovu lod boja proti ockovaniu v Indii. kym som ti nepovedala, ze je to presne naopak 😀).

peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
6. jún 2017

@peter952 oralna vakcina sa uz davno nepouziva ,zabudol si sa v minulom storoci .

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená