(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
keď si čítam, aké je už veľké množstvo detí na Slovensku nezaočkovaných, začínam sa desiť... v prvom rade kvôli mojim zaočkovaným a v druhom rade je mi smutno za tie vaše, ktoré sú vystavené vyššiemu riziku smrteľnej choroby. Ale chápem, nedostatok správnych informácií, google pretlak alternatívnych informácií (čistých hoaxov alebo pokrivených správ) a strach dokážu čokoľvek. Inak tu si na vás zgustli: https://domov.sme.sk/c/20623339/skoro-jej-zomre...
@slniecko2 Mamička nejako nepochodila tu na MK tak to dala do bulváru. A nájdi si tú diskusiu - písala tam mamička plne očkovaného dieťaťa, že dopadlo rovnako. Čiže očkovanie ti nezaručí vôbec nič. A mne je ľúto takýchto deti:
http://www.lidiligy.cz/chlapce-ktery-ochrnul-po...
@slniecko2 nedes sa a nemusi ti byt luto.... Ved mas zaockovane svoje. A inak nikde s tymi detmi necestujes,sedite len na rodnej hrudi? Ako nic v zlom,ale ked nahodou cestujete uvedomujes si vobec,ze vystavujes vlastne deti desnemu riziku,vies co znamena pojem medzinarodne letiska? Mas nastudovane spravy z poslednych rokov o ockovaniach v tej danej krajine. Pozri mohla by som napisat,ze mne je luto zaockovanych deti,ale neurobim to,pretoze mi to je absolutne jedno,nech si kazda rodina robi co uzna za vhodne pre svoje dieta,pretoze never tomu,ze rodicia neockovanych deti su len vymlete googlovske opice😉 skor su to slepo ockujuci,slepo veriaci rodicia mozno.....
@peter952 no ani nemozes mat ,kedze si pozri v ktorom storoci ludia zacali jest obilniny ...ved tu ide o stredovek ohladom tychto dg....peto ,ved ty nemas šajnu .
@maciatkolulu vies ,je kvantum inych inf.dg ,ktore ,ale nie su take caste ,ci nemaju tazke mozne nasledky na org.,ide tu o sirenie infekcie ,cesty prenosu napr.osypky lahko chytis na letisku ,polio ci zaskrt ,kedze ide o vysoko inf.ochor ,kvantum ludi ma hepatitidu b a donesu si ju ako darcek z dovci a kludne aj dieta ...tvoje dieta ma hydrocefalus ,skakala by si od stastia ,keby tu kolovali osypky ...vyskakujes ,ale pritom sama tazis s kolektivnej imunity a ak by tvoje dieta dostalo niektoru chorobu preventabilnu ockom ,budes tu plakat ,a nepomoze mu ani zavedeny sunt..
@maciatkolulu len k tomu cestovaniu - momentálne necestujeme, sedíme na rodnej hrude ;) vôbec nám to nevadí, ale samozrejme, že v budúcnosti pri cestovaní budem riešiť aj možné ochorenia v danej krajine. Čo sa týka letísk a celkovej migrácii obyvateľstva - práve neočkované deti majú najväčšiu nevýhodu. Ja som už nie šťastná z toho, že moja najmladšia nie je očkovaná proti tubere. Neviem ako bude v budúcnosti situácia s migrantmi, alebo či bude cestovať po svete - možno to bude ešte potrebovať.
pre novych uzivatelov : ak vas zaujimaju informacie o rizikach ockovania najdete ich tu > https://www.modrykonik.sk/group/1799/
@slniecko2 je to tema Skoro mi umrelo dieta kvoli neockovaniu (co spomina evita). Autorka je michaelamd.
Matka, ktorej ockovane dieta dostalo tu istu chorobu, sa ozvala uz na prvej stranke.
Priebeh u neockovaneho bol burlivejsi. U ockovaneho bol nastup choroby pomalsi. Obe deti skoncili v nemocnici.
U dalsich ockovanych deti, ktore sa tam spominaju, bol priebeh velmi mierny, vyliecili sa doma.
Ja osobne som sa zoznamila v tej diskusii s dalsou chorobou, ktoru ockovanie tiez zahrna (resp. Virus, ktory sposobuje aj toto).
@prevenar myslis ...mozno ked im vysvetlis svoje scifi teorie ,bludivy poskodeny gen v riecisku krvi ,vyplaveny z poskodenej svalovej bunky ...inak ako sa ten gen dostane vobec do krvi ...100oxygenacia a nemoznost dostat tetanus....inak my 100 oxygenaciu nemame ,nehovoriac ,pri ogygenacii 98percent ,tetanus kludne dostanes....ci konecne nieco vysvetlis ,kludne podrobne....
@aristka pocuvaj ma, ja neviem, ci pisem po spanielsky, ci ako😅 jasne som napisala, ze neviete o mne a mojich detoch nic, moje prvorodene dieta si predstav, ze je zaockovana proti osypkam, takze ja netazim z nikoho, ale rozhodne nemala napichanu sedemkobinaciu do dvoch noh naraz, proti chorobam, ktore trojmesacne dieta nema realne kde chytit. A kopec mamiciek, lieta hore dole cely rok, jancia ako besne sliepky, ze sialene matere neockujucich deti ohrozuju tie ich a pritom si niekedy vobec neuvedomuju, ze to svoje dietko este nemaju zaockovane proti napriklad osypkam, hmmm, to je zvlastne. Pozri, ja som poukazala na to, co som chcela a to je to, ze nie vsetci neockujuci su telata vymlete so zakladnym vzdelanim, to je vsetko. Ale naozaj nemozes posudzovat co a ako bolo u nas a preco som sa rozhodla ako som sa rozhodla. A ano moje dieta ma hydrocephalus, ale je to absolutne zdrava mlada baba studujuca na strednej skole a tiez by som ta poprosila, aby si mi zbytocne nepisala veci, ktore nemas overene a este ma obvinovala, ze ja z niecoho tazim....
@peter952 ale to je tvoj problem, ze nevies udrzat pozornost. I ked Mozno je to dosledok tvojho ockovania. Mozno mas formu adhd. Ktovie.
@slniecko2 kto ti brani si zaockovat deti proti TBC, opat nemusis byt nestastna a dat ich zaockovat.... Mas nejake slabe informacie o ockovani 😉 namiesto obav daj ockovat. A co sa tyka toho ohrozenia prave neockovanych deti by som si az taka ista tvojim vyjadrovanim nebola, ale ako som uz pisala velakrat, kazdy nech si robi ako uzna a kazdy nech sa obava, resp.neobava o to svoje a nestara sa o druhe dieta. Nechapem, ked si pre ockovanie a mas obavy a si nestastna z neockovania proti TBC a si poriadne v teme o com vlastne ockovanie je ako to, ze nevies, ze tvoje deti uz mohli byt davno zaockovane.... zaujimave👏😉
@maciatkolulu tak dalsia mudrlantka ,ktora si dieta s vrodenou vadou chrani a ine neockujte ....a matky s novorodencami urcite nelietaju ,kedze to airolinky nepovoluju a neockujuca populacia je v mensine tj.lietajuce batolata casto maju v sebe uz nejaku tu ocko davku ...naivne si ver ,ze nie ...
@aristka rocne dieta je novorodenec? Od kolkych mesiacov sa ockuje proti osypkam????? Kto je mimo? Vies kolko rodin cestuje s mladsimi detmi ako rok? Velmi vela, staci si len tu na MK pozriet tie temy. Staci letiet obcas lietadlom a vidis plno rodin s malymi babatkami do jedneho roka, nie je to ziadna zvlastnost...Takze kto je mudrlant? Ja alebo ty? A ockovala som v tej dobe dvojvakcinou, ina totizto nebola , poprosim ta, aby si si odpustila narazky na dieta s vrodenou vyvinou vadou, kurnik ty vies ako ziskala hydrocephalus???? Uz len toto poukazuje na vysku tvojho IQ prepac....A prosim ta viac ma nekontaktuj, vypisuj si komu chces, co len chces, ale mna uz nie, vdaka za pochopenie, prijemny vecer
@maciatkolulu dvaja synovia boli, dcéra nie je a bolo mi povedané, že ani nemôže byť - iba v tom prípade by ju zaočkovali, keby cestovala do krajiny, kde výskyt TBC je a ľudia tam nie sú očkovaní (kto by to bol povedal, že sa tam teda TBC stále vyskytuje?). Ako mne je v podstate jedno, či niekto očkuje alebo nie, teda iba za tých rodičov, ale nie je mi úplne jedno tých neočkovaných detí. Môj názor je ten, že všetci nevedia všetko a najmä bežne vzdelané mamičky na takýchto fórach, lebo sú kŕmené čistými bullshitmi. Verím, že očkovanie je správne a deti neočkované sú výrazne ohrozené. A moja ľútosť nad ľudskou hlúposťou nezmení ani tvoj názor, že nech sa každý stará o seba :D

@toskanka nejak mimo temu ....