icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
maciatkolulu
12. aug 2017

@slniecko2 tak nemas spravne informacie zjavne.... ockovat mozes, staci poziadat a pockat si na vakcinu. Tak sa kludne informovat mozes opat a uvidis, ze mam pravdu a kebyze sa tak uprimne obavas, tak tuto informaciu zarucene dostanes, ze ano, da sa ockovat aj proti tbc bezny bratislavcan napriklad😉, ockuje sa mimo BA, ale😉 Ti veris svojmu a ja svojmu, ja nelutujem tvoje deti a hotovo a ano, mas pravdu ludska hlupost je aj to, ze sa niekto da odbit jednou informaciou a pritom sa obava a tuzi po niecom a nevie si o tom zistit kompetente informacie. pekny vecer aj tebe

aristka
12. aug 2017

@prevenar u vas chlapov nic nenormalne ,nie si jediny ,len od 50hore su potom prekvapkani.
@maciatkolulu hydrocefalus sa ziskava ...kedy sa cestuje som pisala ,ze urcite nie novorodenec a uprimne cestovanie lietadlom nie je odporucane do troch rokov bez ohladu na ocko status ....urcite vies preco ....a tam osypky su ...plus od pol roka aj nejaka davka zaskrtu ,polia ,pneumokoka ...osypky ,kazdeho zodpovednost ...

maciatkolulu
12. aug 2017

@aristka napisala si: dieta s vrodenou vadou, takze no commnet

aristka
12. aug 2017

Fakt sorry ,je jedno ci ho ziskala vnutromaternico alebo nejakou traumou ,podstatne je ,ze ty si svoje chore dieta chranis a ine ockovat nemaju ,kedze sa tu ukazujes ako av.

maciatkolulu
13. aug 2017

@aristka ako sorry jedno to nie je to je dost podstatne a ja sa neukazuje ako nejaka skupina a ani sa do nijakej skupiny nezaradujem,tam.ma tam.laskavo nezaraduj ani ty. A predttm,aby si si vobec mohla dovolit niekoho niekam zaradit a rozdavat druhy chorob"vad"ci ziskanych,ci vrodenych ti nikto.nedal pravo,tak bud taka laskava to nerob. A mimochodom teda fajn,ked sa nema cestovat lietadlom do troch rokov,to sa nema vobec,ci tie rodiny su izolovane v tych dovolenkovych destinaciach. Ale ok,to je jedno, NEKONTAKTUJ ma uz prosim,vdaka za pochopenie.

evittam
13. aug 2017

@maciatkolulu Ako som ti uz napisala uplne strácas cas a námahu s danou osobou.😉

maciatkolulu
13. aug 2017

@evittam no mas pravdu,realne som si myslela,ze sa da diskutovat na urovni,ale toto je suteren a maximalny..... Co uz. Smutne. A niekto kto lutuje,neockovane deti a na druhej strane je nestastny a zdeseny,ze nemoze ockovat proti tbc a pritom v pohode moze,ked chce... Tak to uz tiez vypoveda o povedomi a zhanani si informacii o danej problematike.

peter952
Odpoveď bola odstránená
libawet
15. aug 2017

@peter952 prečítaj si včerajšie SME, ako dopadol syn p. Michaely z BA, ktorý nebol nikdy na nič očkovaný.....to odporúčam aj iným antivaxom.

evittam
15. aug 2017

@libawet Jj, akurat že podobne dopadlo aj plne očkované dieta-bolo to tu v diskusii. To uz p.Michaela zabudla spomenut a aj ten "pisalek" so Sme bulváru.😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
libawet
16. aug 2017

@peter952 @evittam no ja neviem, ja som sa do tejto diskusie tu radšej nezapájala, pretože som za očkovanie. Neviem síce, čo tieto vakcíny už v dnešnej dobe obsahujú, no môj syn, keď sa narodil, čo bolo pred 22 rokmi, bol zaočkovaný na všetko, proti čomu sa v tej dobe povinne očkovalo a neskôr, keď bol na ZŠ, aj proti žltačke typu A a B ( čo sme si sami vakcínu kupovali, no nebanujem, na škole sa im v tej dobe žltačka vyskytla ) a nič sa mu nikdy z očkovacej látky nestalo, dokonca ani len teplotu nemal z toho zvýšenú. Môj názor je, že dieťa, keď sa ide očkovať, musí byť 100% zdravé a teda nemať ani iné skryté choroby, ktoré potom, v súvislosti s očkovaním, daného jedinca preveria, ako na tom je. Moja generácia tiež bola očkovaná, a nič nám nebolo, mne teda aspoň nie. Ak chceme danú chorobu zlikvidovať ( TBC, osýpky, mumps, tetan, záškrt, rubeolu...)musí byť min. 95 % populácie zaočkovaných a spoliehať sa, že veď nech dá sused zaočkovať, ja nie - je chrapúnstvo.

moonlight1210
16. aug 2017

@evittam dopadlo, ale s pomalejsim nástupom choroby (niekolko dni) a nie tak razantnym priebehom za par hodin.
a dalsie dve ockovane mali priebeh velmi mierny a boli doma ako sa malym kaslikom.

ked info, tak cele.
hlavne, ked je to uz priamo tu na mk, takze daleko nemusime chodit hladat.

toskanka
16. aug 2017

@aristka Nie si daleko od pravdy. O moj pribeh prejavil zaujem Reflex Markiza.

peter952
Odpoveď bola odstránená
vlastosk
16. aug 2017

ano a treba sa popytat aj lekarov ktorym doverujete, mnohi svoje deti ockovat nedavaju..najma ti co robia v pediatrii...alebo si dovazaju vakciny z nemecka, tie su kvalitnejsie...

keby to bolo ciste tak nemaju problem zverejnovat co to vsetko obsahuje do jedinej latky...a nehovoriac o tom, ze o epigenetike nevieme nic...a co to robi s dalsimi generaciami...pokus na ludoch, ktory nevedno ako dopadne...

zlaticko118
16. aug 2017

Ano, proti slintacke a krivacke sa LUDIA neockuju ale ZVIERATA sa isty cas ockovali a ak sa vdnesnej dobe objaví dana choroba zviera/ta budu utratene aby sa zabranilo nakaze a znova zaockovane.
Prve co som nasla:
https://primar.sme.sk/c/4117233/slintacka-a-kri...
Btw: dievcatko od nas z mesta lezalo na infekcnom so slintackou lebo strcila do ust dudel co jej padol na zem na poste.

Admin by mal tuto debatu zamknut lebo clovek sa tu uz nic normalne nedozvie a cela tato debata iba upada, uz to nie je ani normalna diskusia. A citam to tu uz dlhsie.

peter952
Odpoveď bola odstránená
zlaticko118
16. aug 2017

precitajte si link co som dala v povodonom prispevku a tam to mate jasne cierne na bielom.
Pre tych lenivsich urivok vytrhnuty z celkoveho clanku:
Ročnými očkovaniami pokrývajúcimi celé územia sa podarilo dostať nákazu v celej Európe pod kontrolu, až v roku 1991 bola EÚ uznaná za zbavenú slintačky a krívačky a očkovací program bol zastavený.

Ja sa s vami nebudem dotahovat stylom "daj odbornu argumentaciu" ako to robite snad pri kazdej vam protireciacej odpovedi.
Kto ma zaujem vygoogluje si, kto nema zaujem tomu ani ta "odborná argumentacia" nepomoze.

prevenar
16. aug 2017

@libawet jop ..a ty si pozri statistiky chorobnosti ,ze kolko deti ochorie na zaockovane choroby. 😉

prevenar
16. aug 2017

koho zaujimaju informacie ohladom rizik ockovania, najde ich tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

moonlight1210
17. aug 2017

@lauritka obnov link. Nefunguje.

lauritka
17. aug 2017

Zle mi nejak kopiruje z mobilu

libawet
17. aug 2017

@peter952 mor, týfus, cholera....súvisia hlavne s hygienou a dobre vieme, kto roznášal mor - blchy na potkanoch, ktorých bolo v tej dobe všade neúrekom a hygienické návyky nulové. Vymizli, lebo sa zlepšila osveta v hygiene. Som za očkovanie, za princíp očkovania. Iná vec sú vakcíny - čo obsahujú a prečo ? Prečo niektoré deti sú z nich aj možno postihnuté a iné nie? Tam vstupuje viac faktorov - bolo dieťa riadne donosené? V akom veku matky sa narodilo? Aký bol pôrod? Bolo počaté prir. cestou alebo umelou ? Brala matka pred počatím HAK ? Aká je rodinná anamnéza ? Atď. Nedá sa len povedať, že je na vine očkovanie a teda nedáme deti už viac očkovať, to je cesta späť do stredoveku. Cesta je - lepšie vakcíny s čo najmenšími vedľajšími príznakmi a možnosť pri očkovaní zvýšiť vek dieťaťa. Každý liek má vedľajšie účinky, teda aj očkov. vakcína a na každého to má iný vplyv.

evittam
17. aug 2017

@libawet To je pravda, ale s jedným podstatnym rozdielom-lieky ťa nikto brat nenuti.😉

libawet
17. aug 2017

@evittam rozumiem, lenže ak by sa očkovanie " nenútilo " , bolo by vôbec nejaké ? Ak áno, aké % ? Stačilo by to % potom na to, aby bola populácia chránená? Ak sa povie, či urobí A, musí sa myslieť aj na to B, C atď....naozaj treba riešiť vakcíny, nie zavrhnúť princíp očkovania, je to nebezpečná cesta.

evittam
17. aug 2017

@libawet Ja nikde nezavrhujem princíp ockovania, ale nemienim "pchat" do mojich deti vakciny,ktore su momentálne k dispozícii. To je vsetko.