icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
toskanka
21. sep 2017

Inak je úplne krásna tabulka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv v ČR.

Kde je uplne dole, ked zrolujete, spomenuty ako neziaduci ucinok autoimunitne ochorenie. Nech mi niekto odpovie na otazku, ako sa tento NÚ dostal do tejto tabulky. LEBO: príčinná súvislosť medzi očkovaním a autoimunitnými ochoreniami je a priznáva to aj samotná veda.

http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2011_19.htm

adsumus
23. sep 2017

@toskanka trombocitopenia sa dostala tam, lebo to je dokázané, narozdiel od antivax hoaxov, že tam patria choroby oda po zet aj teba dostali?

toskanka
23. sep 2017

@adsumus Neprekrúcaj, ale lepšie si pozri, kto je správcom tejto stránky. Žiadne antivax hnutie. Ak máš nejaké pochybnosti o správnosti údajov v uvedenej tabuľke, máš možnosť ich oficiálnou cestou požiadať o vysvetlenie. Tvojej žiadosti určite veľmi radi vyhovejú 🙂

adsumus
24. sep 2017

@toskanka a čo take prekrucam? že neverím tej hluposti, ktoru si napísala, že veda dáva do suvisu očkovanie a autoimunitne ochorenia? no neverím, lebo to tak nie je, tvrdíš nezmysly. prekrucaš ty, respektíve vidíš v linku niečo čo tam nie je. ale tak ak hladáš dovod neočkovať svojho drobca alebo strašíš ludí nezmyslami, dá sa všelijako. 🙂

toskanka
24. sep 2017

@adsumus Kazdy normalny clovek, ktory ma dochodenu zakladnu skolu, si to tam precita 🙂

adsumus
24. sep 2017

@toskanka no vidíš a ja som aj normálna aj som školy dochodila a neprečítala som si to v tvojom linku, tak niekde máš asi chybičku. 🙂

toskanka
24. sep 2017

@adsumus S tebou sa dievca moje zlate komunikovat neda 🙂

adsumus
24. sep 2017

@toskanka tak ako s každým, kto neverí bludom, ktoré si odprezentovala. 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
toskanka
24. sep 2017

@adsumus Tak nakoniec som ja ta zla 🙂 Ja som tu tabuľku nerobila. Konečne máš možnosť kontaktovať odborníkov pre očkovanie, ktorí v časovej súvislosti s očkovaním uviedli ako možný nežiadúci účinok autoimunitné ochorenie. Ale ty si natoľko tupá, že obviníš mňa, že prezentujem bludy 🙂

evittam
24. sep 2017

@toskanka Zbytocne to riesis.😉😎 Vsetko co nezapadá do "tabuľky prospešnosti vakcin" je len blud.

toskanka
24. sep 2017

@evittam Ja viem 🙂 Len som jej chcela spraviť radosť, že mám konečne dôveryhodný zdroj, a tým Štátny ústav pre kontrolu liečiv rozhodne je, ktorý si spravil tú námahu a vypracoval zoznam možných nežiadúcich účinkov po očkovaní, ktoré sú platné na európskej úrovni. A vidíš, za dobrotu na žebrotu 🙂

evittam
24. sep 2017

@toskanka To všetko je len konšpiračna teoria a ty si urcite antivaxer.😉

toskanka
24. sep 2017

@evittam Zažalujeme Štátny ústav pre kontrolu liečiv za šírenie poplašných správ? 🙂

adsumus
24. sep 2017

@toskanka lenže v tvojom linku nie je uvedené, čo tvrdíš ty, že tam je a to že očkovanie sposobuje autoimunitu navyše, že to tvrdia vedci, tam je len to, že akekolvek autoimunitné ochorenie po mesiaci od očkovania podlieha hláseniu, nauč sa čítať a skus prestať dezinterpreovať, čo čítaš. 🙂

toskanka
24. sep 2017

@adsumus podpíš konečne kapituláciu 🙂 Zostala si vo svojom boji sama, leda že by ťa tu prišla podporiť ešte aristka🙂

adsumus
24. sep 2017

@toskanka čo sa staráš o moju kapituláciu, vždy sa najde niekto kto zareaguje na vyslovene klamstvá, navyše ked ohrozuju drobcov. 🙂

toskanka
24. sep 2017

@adsumus Tak to som teda zvedavá, kto ešte okrem aristky pochopí túto tabuľku ako ty 🙂 A prečo ich nekontaktuješ, keď máš pochybnosti a nedáš nám tu ich oficiálne vyjadrenie ako to mysleli, hm? 🙂

adsumus
24. sep 2017

@toskanka ty zakladáš svoje rozhodnutia ohladom života svojho a cudzích detí na základe zle pochopenej tabulky. 🙂

evittam
24. sep 2017

@toskanka Neboj, ta ti to určite vysvetlí-je totiž najväčšou a jedinou odborníčkou a nikto iny tomu nerozumie tak ako ona,nakolko pracuje v zdravotníctve-teda to tvrdi.

toskanka
24. sep 2017

@evittam Hm, asi som fakt blbá, ale nerozumiem, prečo v tabuľke je spomenuté v súvislosti s očkovaním autoimunitné ochorenie a nie zlomená noha 🙂

evittam
24. sep 2017

@toskanka Samozrejme, ako inak. Nakolko ti co neveríme vakcínam sa rozhodujeme len na zaklade nejakych bludov a tabuliek.😁😎😉

toskanka
24. sep 2017

@evittam POZOR !!!! Tabuľky sú v úplnom poriadku, to len my sme ich zle pochopili 🙂 A prvá reakcia našej komunikačnej partnerky bola, že je to tabuľka antivaxerov 🙂

adsumus
24. sep 2017

@toskanka to som ja netvrdila akurát ty, ale pozor aj ty s evittam sa nezohodnete podla nej antivax hnutie sektárske neexistuje. 😉

toskanka
24. sep 2017

@adsumus To si s evittam vydiskutujeme osobne, na čom sa nezhodneme 🙂

evittam
24. sep 2017

@adsumus Bud taka dobra a ziadam ta opätovne, neklam o mne a neber si ma pod prsty. Nic take co si napísala som nikde netvrdila. Takze zase klames.

adsumus
24. sep 2017

@evittam takže už uznávaš, že existuje antivax hnutie? chápem dobre?

evittam
24. sep 2017

@adsumus Ja som nikdy nikde nenapísala,ze neexistuje. Takze nemam co uznavat alebo nie. Ziadne "uz" preto nie je co sa mna tyka. To je vsetko.

toskanka
24. sep 2017

O skutocnych plusoch a minusoch ockovania sa budu moct bavit az buduce generacie, my uz nie. Podla toho kolko bude vo svete autoimunitnych a inych ochoreni imunitneho systemu. Je to ludsky vynalez, ktory je proti prirode a ja neverim tomu, ze nie je zasahom do prirodzeneho fungovania imunitneho systemu a ockovanie bez nasledkov zvladaju zatial len silni jedinci. Kto si pozorne precital link, ktory som tu vlozila, tak tam je vyslovene uvedene, ze v niektorych pripadoch je ockovanie potrebne vylucit uplne. Konecne uz niekto zacina uvazovat o rizikach celoplosneho ockovania bez zvazenia rizika vedlajsich ucinkov.