(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus nechápem, čím si v poslednej odpovedi protirečím s tým, čo som písala v súvislosti s uvedeným linkom predtým, čo sa autoimunitných ochorení týka.
Nedá sa s tebou komunikovať a už na mňa prosím ťa nereaguj. Ďakujem. Každý normálny človek si tú tabuľku Štátneho úradu pre kontrolu liečiv preštuduje bez tvojho alebo môjho dodatočného výkladu a spraví si vlastný názor.
@toskanka no ved som si urobila, zavádzaš tuná ludkov, ked tvrdíš niečo čo tvoj link neobsahuje. ako býva dobrým zvykom u odporcov očkovania, kde skutočný dovod prečo neočkuju je že je to proti prírode či nejakej viere, prirodzene je predsa chorieť a umierať. a tiež nemožeš nariadovať ludom kto na teba može alebo nemože reagovať, každý ma právo sa vyjadriť osobitne ked ide o životy našich detí.
@rebellefleur no vitaj 🙂 A keď sa už pýtaš na reishi, tak by sa nemala užívať pri AI ochoreniach, lebo betaglukány majú dokázateľné imunostimulačné účinky a tým pádom môžu zhoršiť príznaky. Ale nie vyvolať.
V Prievidzi bojujú s vysoko nákazlivou chorobou. Začala sa šíriť medzi bezdomovcami.
@toskanka ako nechcelo sa mi reagovat, ale argument je to proti prirode je uplne scestny....operovat nie je proti prirode? Mate nador, je to operovatelne, ale je to proti prirode...zlomili ste si nohu, je proti prirode to operovat, budete pajtat do konca zivota...toto je najhorsi argument, uplne tahanie sa z dna a to sa nevyjadrujem na ockovanie/antivax temu, ale na vasu schopnost argumentovat
Ahojte mamicky a oteckovia! Rozmýšľam či dám dieťa zaočkovať alebo nie. Poradíte mi a pomôžete mi rozhodnúť sa?😉
@vedvieskto Porovnavas neporovnatelne. Operovanie chorych casti tela je len odstranovanie nasledkov zlyhania procesov v organizme alebo nasledkov urazov. Nie je to zasah do funkcii organizmu ako pri ockovani.
@neviemjakdalej snad zartujes?!? Hadam sa o ockovani nerozhodnes podla nazorov anonymnych castokrat fanatikov...neblazni
@neviemjakdalej možno si skús prečítať túto celú diskusiu cca 621 strán a sama sa napokon rozhodneš, čo ďalej. To je na každom, ako sa v tomto rozhodne, jeden vraví tak, iný onak.....
@toskanka takze ked sa nieco pototo tak sa to ma riesit a nie prechadzat aby sa to stalo?
@vedvieskto opat porovnavas neporovnatelne. Ako mozes predist urazu? Mas vestecku gulu? Rizika niektorych chorob sa daju zredukovat prevenciou. Ale vacsina nie a musia sa liecit. V tomto netvrdim ze medicinske zakroky a stanovena liecba su proti prirode. Ako som povedala, nikto nedokazal, ze ockovanim sa chorobam predchadza. Tak ako sa udajne neda dokazat pricinna suvislost postihnutia s ockovanim. Nic ine ako alibizmus, lebo dokazne bremeno je na poskodenom a hlavou mur neprerazis.
@toskanka nedokazal ze ockovanie predchadza chorobam? Spytaj sa starej mamy, kolko jej kamaratov malo zaskrt, alebo kolko ludi ochorelo na prave kiahne? Alebo kolko ludi ma polio v krajinaj kde sa ockuje a kde sa neockoje...toto sa dokazalo a su to uplne najviac bazalne priklady
@libawet ahoj, ja som sa opýtala preto, lebo určite popri mojom prvom bábätku nemám čas prechádzať tých vyše 600 stránok a este som trošku zmätená a nie 100% pripravená sama sa rozhodnúť lebo je to teraz aktuálna téma a pre malého chcem len to najlepšie ale ako neskusena bez pomoci skúsenejších som sa Vás chcela opýtať na názor a potom na jeho základe si utvoriť vlastný, ak mi rozumiete. Ak som niekoho urazila alebo vyprovokovala, ospravedlňujem sa. Len som chcela trošku pomôcť.
@neviemjakdalej, nezartuj. Rozhodnut sa o niecom tak esencialnom ako ockovanie na zaklade debaty anonymov na nete? To je ako si sam operovat slepak podla videa na youtube 😨 Najdi skuseneho doktora, podla moznosti kamarata, idealne dvoch ci viac. Bav sa s nimi. Najdi si knihy lekarov, ktori sa ockovanim zaoberaju (moj osobny dojem je, ze zatial najobjektivnejsi je Hirte a jeho Ockovanie: za a proti), az potom by som zacala studovat online studie. Internetove diskusie su len take ihlicky na povzbudenie myslenia (alebo jeho uplne vypnutie) ci iny pohlad, ale rozhodne by nemali byt pri tvojom rozhodnuti nijako relevantne.
@neviemjakdalej hirte nie je žiadny stred, je sučasťou hnutia antivax, to je taký kult, ktorý ide smerom vibrácie, čakry, rozne stupne vedomia, že sa netreba očkovať, ale chorieť a je toho vela čomu títo ludia veria a namotávaju aj iných, potom im predávaju preparáty a knihy, kurzy, školenia, ked dieťa ochorie s následkami povedia to je tvoja hluposť nemal si nás počuvať.
@neviemjakdalej Tiez len dodam,ze sa netreba rozhodovat na zaklade anonymnej debaty na MK a iných fórach.
A btw.ak dieta ma následky po očkovani tiez je za to zodpovedný len a len rodič. Ziadny lekár totiž nenesie zodpovednosť za následky po očkovaní. 😉
lekár nemože niesť nasledky za niečo čo antivax vydáva za nežiaduce učinky očkovania, vártane plochých noh, homosexuality a tak dalej od A do Z.
@adsumus, Hirte je praktizujuci pediater a zo svojej praxe uvadza negativa i pozitiva ockovania. Nemusi sa ti pacit, nemusis s nim suhlasit, ale snaha kazdeho, kto nie je proockovaci fanatik opeciatkovat nalepkou “antivaxer“ je na urovni petrovej spravit masoveho vraha z kazdeho, kto sa o ockovani opovazi co len uvazovat.
Aby som s niekoho nazorom nesuhlasila, musim ho najprv poznat (ten nazor). Akeho lekara si teda ma precitat, aby vedela, cim argumentuju lekari, ktori nie su s ockovanim stotozneni? Opakujem, lekara.
Ak lekar nenesie zodpovednosť za nasledky po ockovani tak nech ma nenúti tento systém do niečoho s cim nesuhlasim a nesúhlasím s tym na zaklade odborných rad lekarov a nie nejakeho "avhnutia",ktore nepoznam a ani ma nezaujima. Ale to sa len zas a znova opakujem.
A tiez sa budem opakovat-nie, nemienim tu "vesat" pre niekoho dokazy ako mena, tel.cisla lekarov, nebodaj kopie zdrav.zaznamov a podobne. To len aby som niekomu ušetrila namahu.😉😊
@evittam Proockovacim fanatikom by "pomohol" len preplesk v pobobe vlastnej negativnej skusenosti. Vsetko ostatne sa nerata. Jeden lekar sa postavil na stranu neockujucich az po tom, co jeho dieta dostalo po ockovani diabetes. Dovtedy bol zasadne za ockovanie. Mozno este najdem ten clanok.
@neviemjakdalej boze to naozaj sa tu pytas? Ak ti povedia skoc do Dunaja skocis, lebo o tom rozhodli na MK? Ty si matka a mas vediet co je pre tvoje dieta najlepsie, ak sa rozhodnes ockovat, ockuj ak nie, tak nie, vsetko ma svoje plusy aj minusy a v nicom nemas 100% zaruku.

@toskanka ten link teda už neznamená, že očkovanie sposobuje autoimunitné ochorenia? a ešte ťa poopravím očkovaním a jeho rizikami sa vedci a lekári zaoberajú už desiatky rokov. tam treba hladať relevantné informácie a neinterpretovať si kdesi čosi ako ma práve napadne.