(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@toskanka ty nechapes ani na co sluzi urad pre dohlad, ked ta nediagnostikovali v zahranici, u nas spravili vsetko, tak co urad napise? Ten urad hodnoti postupy a nie vysledky
@vedvieskto Ano a presne o tieto postupy ide, lebo absolútne nikto nevedel, čo mi je a tak sa rozhodli neliečiť ma vôbec. A zrazu som na kortkoidoch a antimalarikach bez diagnozy. Ja ju chcem vedieť a chcem nech sa prešetrí celý môj maratón po doktoroch. Ty asi nevieš, že nemôžeš mať stanovenú liečbu bez vopred stanovenej diagnózy.
@vedvieskto Nebudem ta o niečom presviedčať, aj tak len napíšeš niečo proti .... je to v riešení Úradu a čakám na ich rozhodnutie.
@toskanka mna o tom nemusis presviedcat ja viem, ze ocko imunite nerobi dobre inak by sa imunologicka nezhrozila pri vysledkoch mojej dcery...
@nelinka2009 Myslis tie imunologické testy este pred ockovanim?
Keby moju obvodnu napadlo, ze mozem mat vysoke ECP ( eozinofilny kationicky protein ) a poslala ma na imunologiu,
tak sa mi toto mozno nemuselo stat. Norma je do 5% ... a ja som mala EO vyše 11%. A ruky dopuchnute jak des z chladu, je o tom zaznam aj v zdravotnej karte. A ona mi s kludom anglicana fukla ockovanie a tym mi este viac nastartovala imunitne procesy.
@peter952 cim viac sa stretavas s alergenmi tym viac mas sancu sa alergizovat, to je obecne zname
@peter952 staci ti priklad Marian Hossa, ktory po rokoch v NHL ma alergiu na vystroj?
@vedvieskto toskanku nám pre uplnosť informácii očkovali hádam zakaždým, ked došla k lekárke, či s horučkou alebo seknutou chrbticou v takmer mdlobách od bolesti, bachli jej tetanovku, ani sa nestihala brániť a navyše to ani neuvádzali do karty, takže sa to opakovalo znova a znova a tým jej prestimulovali imunitný system. taka je jej hypoteza, s tým tu straší matky aby neočkovali deti, lebo možu dopadnuť ako ona. zásadný rozdiel medzi očkovaním drobcov a jej krajne špecifickým prípadom nevníma, rovnako ako peter nerozlišuje medzi ovcami a ludmi a preto musí byť bohužial očkovanie povinné, pretože tie detičky sa nemaju ako brániť pred návalmi iracionality zo strany dospelých osob.
@adsumus nie preto nemusi. Ani ty nemusis vzdy konat spravne. Neviem preco sa snazis tuto debatu zviest na uroven zosmiesnovania, ved kazdy ma pravo na vl nazor. Osobne ti len drzim palce, aby tento komunisticky prezitok fungoval co najdlhsie, lebo az sa ockovanie stane dobrovolnym, a to sa stane ci chces ci nie, nevoem co fanatici ako ty budu robit, ved vsetky tie neockovane deti... Normalne budes musiet tie svoje prestat pustat von a do skoly.
@nelinka2009 ja som tu dala príspevok v ktorom popisuju ako neočkujuca maminka zomrela na pneumokoka a nedožila sa ani toho, aby videla svoj druhe dieťatko a ty tam dáš vyškerené smalje a ešte maš tu dzrosť napísať, že ja sa vysmievam, prepáč ale mohla si si všimnuť, že na teba už nereagujem. ani na tvoje urážky a osobne utoky.
@adsumus tie laiky su tam preyo, lebo nie kazdy to chape ako osobny utok a vysmech. Niektori to pochopili spravne. Ak ty si to pochopila inak, tak sa ti ospravedlnujem. Ten prispevok o smrti tej mamky povazujem ja osobne za sirenie poplasnej spravy a strasenie. Dokaz, ze by nezomrela, ak by to jej starsie dieta bolo ockovane. Ale je to moj SUBJEKTIVNY NAZOR, nie utok.
@nelinka2009 ani to nie je utok, že mna a ostatných, ktorí nezdielame tvoje názory označuješ za kravu a fanatika a to opakovane, spolu s toskankou? poplašná správa? budeme tajiť, že neočko ludia doplácaju životom seba a svojich deti na klamstvá, ktorým uveria?
@adsumus tak isto sa o 200 rokov moze prist na,to, ze ty tu obhajujes klamstvo. Volakedy ludia verili, ze lieci pustanie zilou... Dnes uz,sa vie ine... Medicina aj vyskum idu neustale dopredu... Vola,sa to pokrok a preto, ze uz sa vie, ze aj v minulodti sa vedci aj lekari mylili, su ludia opatrni, viac premyslaju. Slovo fanatik podla mna nieje urazka ( mrzi ma ak sa ta to dotklo) tak ako si pre mna fanatik ty, je pre mna fanatikom aj toskanka ci Peter, len ti to tak osobne neprezivaju. Taktiez nepovazujem za urazku na,svk slovo ovecka, v tejto krajine sa to inak neda, kazdy jeden je do urcitej miery a v niecom ovca. Prepac,ak sa ta to dotklo.
Mozme to tajit tak, ako sa zatajuju pripady, ked ocko zdravie poskodilo. Myslim, ze inak by sa v zahranici ludia nedostali k ockodneniam, ak by to tak 100% dokazatelne nebolo. Neutocim, len komunikujem a stale sa v tejto teme snazim udrzat niekde v strede, lebo sama neviem odhadnut na ktoru stranu sa 100% postavit. To neznamena, ze som hlupa, znamena to len tolko, ze ani jedna strana pre mna nepouzila 100% dokazy a fakty.
@nelinka2009 dokazy máš tu vedecké, kolko si z nich nastudovala ked ta nepresvedčili? hlavne že sa cítiš oprávnená na fore nadávať na lekárov, ucitelov, kohokolvek. odskodnuje sa za skutočne nežiaduce učinky jedným dychom napíšeš, že ich zatajuju a aj že ich odškodnuju, toto by mala byť kultivovaná debata, ale je to bludárium na entu.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=vacci...
a tu študuj prípady za čo sa odškodnuje či neodškodnuje, jeden trpák si chcel dať odškodniť chorobu a dokázali, že ani nebol očkovaný
@nelinka2009 dakujem krasne za oznacenie fanatikom. Prijemnu debatu ti este prajem.
@adsumus o ockodneni som nemyslela svk samozrejme. Je fakt, ze nie kazde ocko dieta je naozaj aj imunne voci ochoreniam. Celoplosne sa ockovala, pre kokektivnu imunitu, ktora podla mna v dnesnej dobe nema vyznam. Cize aj o vyzname samotneho ocko sa davpolemizovat. Nie, mne tvoje dokazy nepresvedcili, ale ved to ti moze byt jedno. Na lekarov nemam dovod nadavat a s ucitelmi ja mam tak bohate osobne skusenosti ( aj ru s niektorymi vyjadrenia uciteliek na mk)/, ze podla mna by vacsina z nich nemala robit tak zodpovednu pracu ako je vzdelavanie nasich deti. Ale zas su to len moje subjekrivne nazory a nikomu ich nevnucujem, narozdiel od yeba.
@toskanka no urcite si mensi fanatik ako pani hore😁😂, ale velmi sa jej to dotklo tak prepac, teba som do toho zoznamu zahrnula nepravom. Skor Peyer a ona mi pridu fanaticky... Mas pravdu. Aj ja ako clovek sa mozem zmylit, nerada by som tu niekoho urazila... Pre mna to slovo slutocne nieje urazkou, nevnimam ho tak. Aj ja som fanaticka na niektore svoje nazory, ale to neznamena, ze musia byt vsetci ostani.. Napr ti ucitelia to som az chorobne fanaticka. Mam z nich strach. 😁😂

@vedvieskto Všetci rodičia by si radšej zaplatili imunologické testy, ako potom plakať nad rozliatym mliekom, že ich dieťa nemalo byť očkované. Lenže oni o tejto možnosti ani nevedia. V tomto sa mi páčil zodpovedný prístup @nelinka2009.
Čo sa mňa osobne týka, ja nestraším, mám príznaky ochorenia aj LIEČBU, na ktorú nemám genetickú predzispozíciu ( nemám protilátky proti bunkovému jadru ani proti dvojšpirálovej DNA ) a preto moje autoimunitné ochorenie zostalo nediagnostikované. Ako som spomenula, je to v riešení Úradu pre dohľad. Lebo ma nevedeli jednoznačne diagnostikovať ani v zahraničí a moje ochorenie sa spustilo 3 mesiace ako blesk z jasného neba po nezodpovednom očkovaní.