(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@peter952 prosim ta, ty chces stale nejaku studiu porovnavajucu chorobnost ocko vs. neocko. a ty taku mas? ak nie, tak potom aky je dokaz o skodlivosti vakcinacie a prospesnosti nevakcinacie? to nerypem, to sa pytam - lebo naozaj by bolo zaujimave zistit tie vysledky.
ak take studie existuju a su v prospech neockovanych deti, potom by mnoho vaxerov prehodnotilo vakcinaciu. ale ak neexistuju, tak su aj argumenty antivaxerov len dohady...
túto diskusiu už sledujem velmi dlho, nikdy sa nedohodnete, každý si tvrdí svoje a bude si stáť za svojím, strata času.
By ma zaujímalo, prečo sem púštajú osoby s Afriky, keď by mohli sem priniesť aj niečo takéto, ako sa píše v článku: Černá smrt“ po staletích opět vraždí: Mor zabil už 124 lidí, Seychely čekají epidemii http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/502406/c...
Z tých ostrovov sa to môže preniesť aj na africkú pevninu.
Toto sem púšťajú, v meste som videla už takéto osoby, neviem či to boli imigranti, alebo čo, to dovolia a títo sa tu môžu medzi ludmi potulovať, že ano.
Tak potom načo, idú ľudí, ktorí neočkujú pokutovať, keď sem pustia osoby, ktoré kľudne tu môžu rozniesť aj napr. inú africkú chorobu medzi ľudí. U nás sa neočkuje proti africkým chorobám, ktoré sem môžu priniesť !!!!
U nás nevedia liečiť africké choroby, nemajú lieky, u nás sa proti nim neočkuje. Môj známy bol v Egypte na dovolenke, do dvoch týždňov po návrate zomrel na nejakú africkú chorobu, naši lekári mu nevedeli pomôcť. Bol to bohatý človek, mohol si kúpiť aj celú nemocnicu, jednoducho mu nevedeli pomôcť.
@peter952 no dobre, ale ak ty chces vedecku studiu, preco neposkytnes vedecku studiu? rovnako vaxeri mozu uvadzat cez socialne siete, ze vyskyt chorob, proti ktorym sa zaviedla vakcinacia, sa rapidne znizil - co je aj pravda - a podla antivaxerov to nie je argument... a k argumentom o zdravsich ne/ockovanych detoch - dovolim si tvrdit, ze keby sme urobili prieskum u rodicov s 2 a viac detmi rovnakeho statusu (=vsetky neocko alebo vsetky ocko), tak vacsina by uviedla, ze niektore z ich deti bolo chore viac ako ostatni surodenci, na com nakoniec nie je nic zvlastne, lebo kazdy organizmus je iny.
a antivaxeri budu dookola tvrdit, ze to vakciny su zodpovedne za vacsinu chorob... kurnik, v nasom zivotnom prostredi je tolko svinstva, ktore dennodenne jeme, dychame, natierame si na kozu... skus poguglit nejake info, ake latky sa nasli v pupocnikovej krvi = uz k plodu v maternici sa dostava spusta cudzorodych chemikalii, ktore mozu ovplyvnit jeho vyvoj... 😠
@peter952 hlavne, že mi vela mamičiek hovorilo a hovorí, že ony dajú zaočkovať našimi vakcínami /proti čiernemu kašlu atd/ , pretože sa sem ťahajú všelijaký afričania. Vôbec nemajú ponatia o tom , čo obsahuje vakcína a toto ich presvedčilo.
A ako to potom, že malária sa širila v Grécku a bola tam táto africká choroba prítomná, u nás sa o tom ani nepísalo, čítala som to na zahraničnom serveri, bolo to v Aténách.
@peter952
Mapa: Globálne geografické rozloženie malárie
http://www.keelpno.gr/el-gr/malariahighlight.aspx
Ktoré oblasti Grécka sa nachádzajú v karanténe pre maláriu - Viac ako 30 prípadov
http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/poies-per...
12 obcí, ktoré sú v "karanténe" kvôli malárii
http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/oi-12-d...
Je to preložené z Gréčtiny a takých článkoch je ešte viacej, ja som to našla náhodou, keď sme chceli ísť na dovolenku, minulý rok, to bolo v Aténách, len presne ten článok nemám. Grécko, Taliansko, Nemecko, Francúzsko a všade kde chodia sme absolútne vylúčili
@peter952 moje články sú novšie,, z roku 2016 a 2017, takže tá vaša americká stránka je neaktuálna. A samozrejme sa táto africká choroba šíri aj inde, nielen v Afrike. A my sme si nepotykali, ked už. Ja neverím američanom, takže takéto ich stránky a štúdie ma nepresvedčia, pre nich sú dôležité money, za ktoré by zapredali aj vlastnú mater.
@peter952 @slimstar
aby sme si nemysleli, ze malaria je tak daleko...
Na území Slovenska sa malária vyskytovala endemicky ešte v prvej polovici minulého storočia. Posledný pacient s autochtónnou maláriou na Slovensku bol registrovaný v r. 1959. V roku 1963 bola malária na Slovensku vyhlásená za zlikvidovanú. Potom až do roku 1990 sme ju zaznamenali ako importovanú, najmä u cudzincov. Po revolúcii si ju priniesli predovšetkým naši občania z ciest po svete. "Zaznamenali sme importovanú maláriu zhruba u piatich občanov Slovenska ročne, jedna mladá žena z východného Slovenska na ňu dokonca zomrela," povedal doktor Jalili....
http://www.sav.sk/?lang=sk&charset=&doc=service...
@peter952 to bolo skor na ilustraciu tvojho "nafukovania veci mediami, ved v Grecku bolo len 39 pripadov malarie". ano, bezpochyby, media pachtia za senzaciami. ale na druhej strane, pristup ako tvoj, ktory ignoruje vyskyt a moznost nakazy roznymi chorobami, je dalsi extrem 😝
netreba takpovediac za kazdym stromom vidiet zbojnika a malovat realitu na cierno, ze na nas odvsadial ciha nejaka choroba 😉 - ale tvarit sa, ze vsetky choroby su straaaasne daleko alebo v minulosti, k tomu vyfabulovane mediami a konspiraciami farmafiriem, je tiez prifarbovanie reality do ruzova 😝
tak sa dozvedáme, že ochrnuť prípadne zomrieť, prípadne zostať doživotne poškodený, či rodiť poškodené deti po chorobe je menšie zlo ako učinne a bezpečne očkovanie, to hádam nie.
@slimstar chcela som k tým osobám ,ktoré tu podla teba pušťaju, tak n počudovanie su to práve europania, ktorí sa ťahaju do zahraničia a nosia si odtial suveníry v podobe chorob, takisto hrozbu utoku biologickými zbranmi by som na tvojom mieste nepodcenovala, o severnej korey sa píše, že skladuje nákazy a je pripravená nimi aj zautočiť, takže taktika aby populácia europy bola čo najmenej chránená nahráva práve im. viem si predstaviť ako si tam tukaju na čelo, že máme zbrane proti chorobám, ale im neveríme,myslíme, si, že je lepšie chorieť. ale tak ako sa europa zariadime, tak budeme mať. Inak spýtaj sa petra odkila ma myšlienku, že mor sa v europe šíriť nemože, naučil sa prenášať vzduchom ako nás budu chrániť splachovacie záchody a umývanie ruk, ked sa bude šíriť dýchacími cestami alebo ho budu prenášať nakazené komáre. už vidím ako sa antivaxeri chránia lisovaným konským kopytom pred smrťou. prví budu v tlačenke na lieky od farma firiem.
Chudák rodič, dieťa v škole ešte nemalo polednu dávku, došlo do kontaktu s neočkovaným spolužiakom nie z medicínskych ale náboženských dovodov, ktorý zavliekol čierny kašeľ do triedy a teraz sa trasie aby sa choroba nepreniesla aj na 4 mesačné bábatko. Odkazuje odmietačom, že neočkovaním bez medicínskeho dovodu ohrozuju nielen svoje deti, ale všetky deti.
a už sa nám tu hromadia osobne utoky na očkujucich podplatení, vaxxholes, komando, nahlasujem a som zvedavá na reakciu administrácie.