icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
evittam
21. nov 2017

@adsumus Zabudla si na jednu dolezitu a podstatnu vec-ATB a ani ine lieky nie si povinna uzivat.

bmuller
21. nov 2017

@adsumus ad homeopatika... zaujimalo by ma, kolko % antivaxerov povazuje homeopatika za ucinne lieky? 😎

ataz
21. nov 2017

@libawet presne takto to je aj u nás 🙂

daduska3
21. nov 2017

@adsumus
Nie som prívrženec homeopatík, ale evidentne nemáš tušenia ako sa homeopatiká vyrábajú a by ma teda zaujímalo, prečo vo Švajčiarsku sú také obľúbené?

evittam
21. nov 2017

@daduska3 No, staci si prečítat zloženie. Cista voda s trochou cukru. Co na tom moze byt liecive?😉
A co akoze znamena, to ze su obľúbené vo Švajčiarsku?

daduska3
21. nov 2017

@evittam ty si adsumus?

evittam
21. nov 2017

@daduska3 Tak to určite ani omylom.😂😂😂😂

daduska3
21. nov 2017

@evittam otázka bola smerovaná adsumus 😉

evittam
21. nov 2017

@daduska3 Ale hadam nepotrebujem tvoje povolenie na vyjadrenie nazoru vo verejnej diskusii, ci nebodaj ano?
Ak ta obťažuje,ze som na teba reagovala tak ma ospravedlň.

daduska3
21. nov 2017

@evittam nie, ale jej príspevok bol o príprave homeopatík a ak chcem do niečoho mudrovať, tak si načítam aspoň tú prípravu 😉, inak vyznievajú aj tieto príspevky od nej povrchne

plutvonozec
21. nov 2017

@libawet Detský diabetes vôbec nesúvisí so životosprávou. Je to autoimunitná reakcia organizmu, kde vlastný organizmus zničí bunky produkujúce inzulín. Škôlkové deti, malí školáci diabetici vôbec nemajú nadváhu. Príklad môj syn od malička športuje, do svojich 10. rokov nejedol ATB a prečo ako malý školák dostal cukrovku a je odkázaný na 4 dávky inzulínu denne?

adsumus
21. nov 2017

@daduska3 prepáč za moju krajnu povrchnosť, ešte som zabudla napísať, že to homeo lisuju aj zo švábov, konských koýtok, psieho mlieka a pavukov. 😘

boog
21. nov 2017

@daduska3 tiez neviem, co ma Svajciarsko s homeopatikami, zijem tu roky rokuce 😃

adsumus
21. nov 2017

@plutvonozec píšeš, že po prekonanej viroze

daduska3
21. nov 2017

@adsumus no ak takto pristupuješ k informáciám aj pri očkovaní, tak sa nečudujem, že si tu z teba robia dobrý deň 😉

@boog
prvý príspevok od teba a hneď taká potrebná info

plutvonozec
21. nov 2017

@adsumus je to len predpoklad diabetologičky, ale aka je pravda ........

boog
21. nov 2017

@daduska3 co s tym ma pocet mojich prispevkov? Vies kolko ludi cita a nereaguje alebo len lajkuje? Ty to tvrdis, tak ozrejmi, v com su take oblubene.

adsumus
21. nov 2017

@daduska3 skor škrípu zubami 😅
@plutvonozec vakcíny diabetes nesposobuju, zistili to vedci, takže problém je inde, choroby ano, aj to je dokázané, nemám teraz čas ale chod na stranu späť tam su studie, ak ťa to zaujíma, ťažko povedať.

daduska3
21. nov 2017

@boog zisti si 😉 veď tam vraj žiješ

adsumus
21. nov 2017

už upozornuju veterinári, že psíkovia zbytočne zomieraju lebo ich očkuju žabím slizom.

plutvonozec
21. nov 2017

@adsumus Lenže na príbalovom letáku vakcíny MMR patrí medzi nežiadúce účinky. Samozrejme, že nie v slovenskom preklade letáku. Ale o tom sa už tu diskutovalo

fem
21. nov 2017

@libawet ak je v rodinnej anamneze anamneze diabetes, ockovanie sa ma zvazit, kvoli neziaducemu ucinku, ktory je napisany aj pri vakcine. Je to uplne bezna informacia, ktoru by kazdy clovek vedel, pokial sa nezacal tento medialny zjednodusujuci tlak. Hovorime o malych detoch, nie o civilizacnej chorobe diabetes ineho typu.

boog
21. nov 2017

@daduska3 myslim, ze z mojho prispevku je jasne, ze nie su take oblubene ako tvrdis ty, preto som chcela vediet, v com, ale ocividne sa odpovede nedockam

daduska3
21. nov 2017

@adsumus
Keď moja lekárka netušila, čo ďalej so mnou, vieš čo mi odporučila? Homeopatiu, tak som si čo to o výrobe "liečiv" naštudovala, čiže preto jej neholdujem a len na základe týchto info, ti ozrejmujem, že nevieš o čom píšeš, tak si to doštuduj a potom vyjadruj názor, kľudne aj ten istý, ale takto vyznievaš dôveryhodnejšie 😉.
Namiesto homeopatie som sa zamerala na "trápne" bylinky a pomohli.

daduska3
21. nov 2017

@boog
Vo Švajčiarsku v referende rozhodli, že homeopatia postavená pred zákonom na rovnakú úroveň ako klasická medicína, a teda všetky produkty môžu byť dotované z verejných zdrojov. Ale ty tam očividne nežiješ.

daduska3
21. nov 2017

@fem
to by sa lekári museli zaujímať o rodinnú anamnézu

boog
21. nov 2017

@daduska3 obluba a zakonodarne vymedzenie niecoho na ucely zdravotneho poistenia je ale sakra rozdiel

bmuller
21. nov 2017

@daduska3 lebo na rozdiel od homeopatie, byliny samozrejme obsahuju liecive latky.
ale kladiem si otazku, kolko % antivaxerov preferuje homeopatika.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
21. nov 2017

"The anti-vaxxers' "vaccines didn't save us - it was hygiene" trope is utter balderdash. Hygiene helps a lot for some kinds of disease, but for most vaccine preventable diseases it does little to nothing. That's why we have vaccines"
https://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm530...