(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@petot mne sa nepaci to ze to propagujes ako fakty...a pritom je to tvoje hodnotenie situacie....z tebou vybratych publikacii.... to by chcelo pri tom grafe spomenut ze je to tvoja tvorba..... vypustil si tam chorobnost s rokov 1919 ... ako nejdem to analyzovat...... zdroje mam mozem si to skusit vypracovat sama.... len je ten graf taky "vybrany" .... ale to je tvoja vec...
@pectore Hovorili sme o osypkach, nie o ochoreniach vo vseobecnosti. Tvrdila si, ze za znizenu umrtnost mozu ATB, ale zda sa, ze od tejto teorie uz si upustila, a kazdopadne si neuviedla, ake ATB boli masovo dostupne pre obyvatelstvo Slovenska v predvojnovych rokoch (ja si myslim, ze ziadne). Tato otazka je dolezita aj z hladiska dalsich infekcnych ochoreni, u ktorych takisto rapidne klesla umrtnost este pred zavedenim ockovania. Tak?
Dala si aj ine hypotezy, preco klesla umrtnost v predvojnovych rokoch: zmenu porodnosti a zmeny zdravotnej starostlivosti. OK, tak skus:
-Z dostupnych dat urobit graf porodnosti, aby sme videli, ci sa porodnost vyvijala rovnakym sposobom ako umrtnost na osypky. Ja osobne pochybujem, pretoze take vyrazne zmeny v porodnosti by znamenali demograficku katastrofu a ta by iste neostala nepovsimnuta.
-Zistit, aka zmena zdravotnej starostlivosti u zvacsa chudobneho obyvatelstva sposobila tak rapidne znizenie umrtnosti na osypky. Ja osobne pochybujem, ze v predvojnovych rokoch sa chudobnemu obyvatelstvu dostavalo akejkolvek vyraznejsej formy zdravotnej starostlivosti, a uz vobec nie takej, ktora mohla tak vyrazne ovplyvnit umrtnost na osypky. Ak ano, potom by sme sa od vtedajsich lekarov mali asi ucit. Tak?
@petot ty si hovoril o osypkach...ja som hovorila zo vseobecnosti... to sa stava .... a znova podotykam.. komplikacie s osypkami sa uz ATB liecit mozu..... co umrtnost moze ovplyvnit..... ich priemyslena vyroba neznamena ze pred nou sa ziadne a nikde nepouzivali.... a ze lakari stale pouzivali maste z hada.... pokial nebudeme mat chraf chorobnosti od roku 1919... mozme len spekulovat o tom ci bolo ockovanie uzitocne alebo nie.... trvam na tom ze grafy umrtnosti je spajanie miesanie kauzality a korelacie... v konecnom dosledku to vypoveda len o sikovnosti spojit jablka a hrusky a vediet to okecat.... vyzvy sa nechytam... dost casu mi zerie "moderovanie" ...a sledovanie FB skupin ktore sa do boja pustili s plnou verbou... fungujem viac menej uz len ako distributor postrehov.... momentalne viac peciem, zavaram... venujem sa chovatelstvu... a kupeme sa v bazene.... ludi co sa do toho oprelo je uz hodne... a to bolo jednym s mojich cielov ked som na tuto temu narazila... vyvolat diskusiu a zatrhnut demagogiu.... to sa podarilo... sice zatial je to v zaciatkoch...
@petot Takych vyziev uz bolo aj tu na fore:
- doteraz som sa nedozvedel od aristky, ktore ze to tie infuzie obsahuju hlinik
- adsumus doteraz neodpovedala na otazku, kto nesie zodpovednost za klamanie ludi, ze vakciny su absolutne bezpecne a ked si zaockovany nemozes dostat danu chorobu
- od pectore uz sa teraz ziadnych dat nedockame, lebo vsetok cas venuje mobilizacii za ockovanie
tak mi z toho vychadza, ze pomaly nebude s kym diskutovat 😎
@petot o ráštepe chrbtice je to diskutabilné ,je veľmi veľa faktorov čo ju môže spôsobiť a je to aj o genetike....jednoducho presná príčina sa nepozná a keby sa to dívalo len na príčinu kys.listovej tak by sa ráštep už nevyskytoval ani na slovensku.....,ale samozrejme pestrá strava a veľa zelenej zeleniny v tehu sú na prospech....
@mano5 neviem o čom píšeš o infúziach som ja tu nehovorila ...hovorila som o infúznych súpravách,ktoré sú z plastov a obsahujú ftaláty a nikdo to nievie riešiť,lebo iný materiál nevymysleli,takže ak ti dávajú infúzku ,dávajú ti aj bordel a to isté platí o všetkých potravinách a vodičke aj pre detičky lebo sú v platových flašiach.....k ničomu inému som sa tu nevyjadrovala.....alebo pripomeň.....
@petot In 2007 the government launched a nation-wide vaccination drive that immunized 66 million children against measles, achieving the 95% vaccination target in children under ten. But the routine vaccination program that should have maintained the high immunization rate has floundered and the number of measles cases has rapidly increased over the last five years.In 2009, 67 cases of measles were recorded. There were 579 the following year and 3890 in 2011. In 2012 there were 15,000 cases. In January 2013, Pakistan’s health authorities declared an epidemic.
@petot nerieš tu už prednovojnové roky ,už len logicky ,kto pozná históriu vie ,že tie tvoje grafy ,ktoré ti boli poskytnuté budú len nejak zbuchnuté,aby ťa uspokojili....,ale sú absolútne irelevantné.....skôr sa dá zamerať na roky po vojne a pred očkom a tam je to o chorobnosti a po očku chorobnosť rapídne klesá a to je fakt...a teraz máme len donesené osýpky ,to je tiež fakt.....a veľmi často aj v dnešnej dobe sa vírusové ochorenie skomplikuje baktériou a treba atb.....
@petot Čudujem sa prečo tu opakovane vyzývaš niekoho na doplnenie údajov o chorobnosti a úmrtnosti na osýpky na Slovensku v minulosti, ked sám veľmi dobre vieš, že ďalšie údaje neexistujú. Nerozumiem tomu, môžeš dovysvetliť.
Akokoľvek, vyvádzať také dalekosiahlé závery o zbytočnosti a neúčinnosti vakcín na základe takýchto údajov je z môjho pohľadu len mlátením prázdnej slamy a stavaním vzdušných zámkov. Pretože tvoje teorie o neúčinnosti vakcín vážne nabúravá súčasná situácia v krajinách, kde prebiehajú epidémie. Či už Pakistan, kde sa podarilo zastaviť umieranie až po masovom zaočkovaní detí alebo vo Walese, kde sa po doočkovaní vyše 200,0000 ľudí podarilo zastaviť šírenie infekcie. Svedectvá rodičov, ktorých nezaočkované deti sa dostali do kontaktu s ochorením a niektoré tým ohrozili svojich imunitne menej zdatných mladších súrodencov a aj na živote(dieťa bolo po chemoterapii a sestrička ochorela na osýpky),nájdeš v našom fotoblogu, kde sa snažíme pristupovať ku všetkým informáciám kriticky a k sebe navzájom s ohľadom na názorové rozdiely. Nemusím hádam ano pripomínať, že ich dali dodatočne zaočkovať a to práve zo strachu z ochorenia, o ktorom mali len neúplné alebo dokonca skreslené predstavy.
@natas4 preco to beries do tejto roviny? ja som len chcel povedat ze porovnavat Europsku krajinu s Pakistanom je uplna hovadina
@tatko_bebe to je jasne, ze sa nemozme porovnavat s Pakistanom 😉
Len ešte by som rada doinformovať o zaočkovanosti detí nastupujúcich povinnú školskú dochádzku v USA.
MMR-očkovanie proti mumpsu, rubelole a osýpkam.
Najvyššia zaočkovanosť-
1. Mississippi, 99.9
2. Maryland, 98.2
3. South Dakota, 97.9
4. Texas, 97.5
5. Wyoming, 97.5
6.New Jersey, 97
Najnižšia zaočkovanosť-
1. Colorado, 85.7
2. Arkansas, 85.9
3. Pennsylvania, 87
4. Idaho, 89
5. North Dakota, 89,9
ludia je sranda Vas citat, je to tu ako keby som bol na nejakej vedeckej konferencii, aspon sa tu tak vs tvarite, akurat kazdy o svojom, niekto hrusky s jablkackami, obcas je tu aj clovek co tomu rozumie, ale v drvivej vacsine si kazdy cituje a potvrdzuje odkazmi z netu svoju hypotezu..
Ja chcem experiment 😀 je tu nejaky dobrovolnik?
@tatko_bebe A čo si si to nachystal? Že si zameníme úlohy?
@adsumus netusim ako to myslis moje dieta je skoro 100% zaockovane a ja tiez navyse s mojou imnutnou odpovedou by bol dost problem (kedze som denne atakovany vs zvieratkami)
Myslel som experiment v podobe ked sa tu popisuje ake je to v pohode prekonat MUPS, osypky, kiahne, tak som za experiment :D ale na mne sa to neda spravit pretoze som zaockovany
@tatko_bebe Aha, tak so mnou nepočítaj. ja patrím k tým, čo to nepovažujú za pohodu a radšej by sa, ak by to šlo, chorobe vyhli.
@tatko_bebe tak ako otravu hubami takou muchotrávkou zelenou a následná liečba vitamínom c ,čo tu bolo povedané dávnejšie a tiež som za experiment..aj som dotyčnému povedala nech si to skusí.....,takže zdieľam tvoj názor..... 😀
@aristka pockat toto je pekna hovadina, ak clovek nedostane vcas protijed tak mu vit.c je na dve veci 😀 dufam, ze to dotycny myslel tak ze po podani antidota sa vyrazne zlepsi stav ak do neho napumpuju mega davky Ccka, alebo vie nieco co neviem, zeby bolo cecko antidotum som este nepocul 🙂
@tatko_bebe snažila som sa mu to vysvetliť aký je postup eliminačnými postupmi a teraz aj dialýza ,ale bohužiaľ tu bolo potom napísaní ,že keby niečo on by si dal prv megadávku vit.c a čakal by...lenže tí čo s tým robia vieme ,že by sa odpravil ...tak som mu povedala ,že nech to skusí a dá mi potom vedieť ..lebo sú tu fanatici čo tomu veria a vieme aká je otrava hubami ľahká a ako si najmä much .zelenú a tigrovanú ľudia mýlia s plávkami ,takže sú to veľmi časté otravy a ak si to od neho prečítajú do 24 hod.je stav už z nášho hľadiska neriešiteľný ,jedine transplantácia pečene ,to by musel mať šťastie..alebo jednoducho smrť...a bohužiaľ sme mali aj smrteľný prípad ,kedy pán nepovedal na internom, že papal akékoľvek huby a k nám sa dostal až za 24 hod. lebo už nevedeli čo s ním a vtedy sa aj priznal ,aj napriek elim.postupom a urgenciu rakúska na transpl.pečene čo sa podarilo ..pac.po prevoze zomrel....a čo nás čakalo neriešim rodinu,ale do širokého okolia sa dostalo ako sme my v špitály úplne zlyhali a nič pre neho neurobili...smutný ,ale poučný prípad,ak príde zle od hríbov ..hneď rovno špitál a povedať ,že sme papali hríby a čím skôr záchrana je istejšia....
@aristka ale ludia toho narozpravaju, ja som tu na koniku uz oznaceny jednou slecnou za konkurencnu firmu
@adsumus Aha, zase utečieme do Pakistanu. No dobre, tak sa pozrime na ten osýpkami postihnutý Punjab a Sind. Sú tam obrovské chudobné slumy, kde žijú natlačené milióny ľudí (napríklad Lyari Town kde sa na cca 4 kilometroch štvorcových tlačí podľa odhadov milión ľudí). S nedostatkom pitnej i užitkovej vody, s hromadami odpadkov atď. Voda z verejných zdrojov je z 79% závadná (nevhodná na pitie). 23% obyvateľov Punjabu je "potravinovo nezabezpečených", inými slovami, bezprostredne ohrozených hladom. Priemerný kalorický príjem je podľa rôznych zdrojov 2350-3000kcal/deň, čo je taký priemer ako priemerná mzda - boli zaznamenané príjmy dokonca aj len 600kcal/d. Samotný Pakistan považuje za hranicu chudoby príjem 2550kcal/d. Podľa medzinárodných kritérií, údaj o kalorickom príjme je najlepším ukazovateľom životnej úrovne a zároveň univerzálnym determinantom zdravotného stavu obyvateľstva.
Podľa definícií chudoby, 28,5% obyvateľov je deprivovaných vo všetkých 6 rovinách. Ak počítame za hranicu depriváciu v najmenej 2 z 6 rovinách, tak chudobných je 92,5% obyvateľov.
Podvýživa sa samozrejme odráža aj na zdraví detí. Pre porovnanie, v Indickej provincii Punjab, kde majú mladé ženy príjem priemerne 1700kcal/d, sa vyše 20% detí rodí s podváhou.
A teraz to najzaujímavejšie. Akurát v roku 2011 oznámila India, že kalorický príjem prudko klesol a 81% mestských a 57% vidieckych obyvateľov je podvyživených. Prepadli sa o 30 rokov dozadu. To by ma teda zaujímalo, čo sa v tom čase dialo v susednom pakistanskom Punjabe. http://indiatoday.intoday.in/story/poverty-maln...
Takže možno som s tou potravinovou pomocou ani nebol ďaleko od pravdy. Nepredpokladám však, že tunajší detektívi sa pustia do pátrania po pravde o širšom obraze Pakistanu. Pre nich očkovanie=zdravie, neočkovanie=choroba a všetko ostatné je mimo zorného poľa.
@petot Podľa oficiálnej správy vyšetrovacej komisie hlavnou príčinou je nedostatočná zaočkovanosť a problémy so zachovaním teplotného reťazca pri preprave vakcín(povodne a kolapsy elektrickej siete)a tým ich následná neúčinnosť, ktoré spolu s podvýživou sú zodpovedné za umieranie detí na toto pre nás banálne detské ochorenie. Čiže veľmi komplexný problém a kombinácia roznych faktorov spoluzodpovedá za VZNIK epidémie. Moja otázka však bola Čo je zodpovedné za UKONCENIE epidémie ak nie doočkovanie vyše 2.5 miliona detí?
http://202.83.164.28/wafaqimoh/userfiles1/file/...
http://tribune.com.pk/story/544939/epidemic-con...
@adsumus Dúfam že v Pakistane majú vyšetrovacie komisie kvalitnejšie než na Slovensku, kde smrť trojmesačného dieťaťa na tretí deň po očkovaní 8 vakcínami vyriešili ako "meningokokovú meningitídu" hoci nemalo ani typické príznaky meningitídy, ani u neho nenašli jediného meningokoka za života ani po smrti.
@petot to co pises o meningokokoch mozes nejaky link alebo info?
@aristka To je vysvetlenie ako to urobil:
http://www.zive.sk/hacker-vedel-zabit-pacientov...
Technicke detialy si zial vzal do hrobu, par tyzdnov pred zverejnenim postupu na konferencii zomrel.
Jeden zo starsich clankov:
http://tech.sme.sk/c/6571365/hackeri-dokazu-nap...
Je len otazka casu, kedy v jeho praci budu pokracovat dalsi - to nemyslim v dobrom. Ide o zranitelnost elektroniky v "modernej" medicine.

@pectore A v com je problem, ak som ho aj sam urobil? Zroje udajov som zverejnil, mozes si spravit svoj graf ak sa ti nepacia farby.