(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@eva8 miernejší priebeh nie je vôbec zaručený, nejako sa mi tomu nechce veriť. Mna len prekvapuje aká kampaň, je tu proti rodičom malých detí, ktorý sa viac boja nu, ale je ich možno pár desiatok. Koľko je vlastne takých malých detí nezaočkovaných ? Ked si zoberieme, že vakcína u dospelých už dávno vyprchala, takých ludí je mnohonásobne viac. Rátajme všetkých dospelých na Svk. Takže celé veky, tu žijeme medzi neočko dospelými a žiadne epidémie tu nie sú. Nestretla som sa s tým, že by lekári apelovali na dospelých, aby sa dali preočko napr. mmr vakcínou, zväčša hovoria o vakcínach proti chrípke, alebo tetanu a mne osobne lekár nepovedal o tom nič. Musím sa ho opýtať, aký ma na to názor. Ešte som nepochopila, ako môže a čím nakaziť zdravé neočko dieťa, to zaočkované, ktoré je slabšie, kvôli jedom, ktoré dostalo do tela ? ako môže nakaziť zdravé dieťa niekoho ?
@slimstar neklam a nevyvolávaj voči mne nenávisť, na žiadne deti neutočím, jednoducho som upozornila na skutočnosť, že ak sa deti prestávaju očkovať, tak sa treba pripraviť na epidemie, tak ako je to práve po celej europe antivax berieši nič, antivax prináša iba ochorenia, ktoré tu predtým neboli.
@slimstar presne to som sa pýtala pri zapojení do týchto diskusií - očkovaný jedinec nie je nositeľom choroby proti ktorej je očkovaný a neočko je? Odpoveď veškere žádná.... Však to by bolo nelogické, očko nenosič, neočko nosič.... Keď je jedinec už nakazený, je určitú dobu prenášačom nákazy, či je očko alebo neočko.
Ten priebeh choroby - keď má v sebe očkovaný jedinec vytvorené aj keď minimálne množstvo protilátok, predsa sa začnú búriť a "chrániť" ho už od zčiatku, preto môže byť priebeh miernejší. Na druhej strane práve to minimálne množstvo protilátok práveže môže prekaziť včasným prejavom choroby v počiatočnom štádiu a teda choroba nekontrolovateľne prepukne s oveľa horším priebehom, pritom sa ani vščas nezabráni prenosu choroby, lebo sa o nej nevie..... Preto vravím, že to je diskutabilné. Uvažujem ako laik, treba vyjadrenie odborníka. Verím odborníkom, každý z nás je "špecializovaný" na niečo iné.
Moji rodičia (obaja) prekonali v tom čase smrteľné choroby. Pamätám sa, keď sa robila moja anamnéza - prekonané bežné detské choroby, podotýkam, medzi nimi mumps a rubeola.
treba si pozrieť statistiky kolko percent počas epidemii tvoria neočkovaní ludia, v prípade osypok nad 85%, je to pretože neboli chránení, nemali protilátky. rovnako sa vyhodnocuje ako zvládali ludia ochorenia, a neočkovaní ich zvládaju horšie, to treba brať do uvahy prečítať si k tomu literaturu, popýtať sa lekárov, nie vytvárať tu vzdušne zámky a konšpirácie, ktoré s realitou enmjau nič spoločne pretože ide o deti, o ich život, rodič musí vedieť prečo sa rozohodne dieťa neočkovať a nechať uplne nechránene,niektorí to robia aby nemali deti v tele ortuť, to je cena za internet, píše kto chce čo chce.
@adsumus napisala si ze 91% nakazenych v srbsku je neockovanych. Zas a znova ZAVADZAS kedze v clanku pisu ze 91% nakazenych je neockovanych ALEBO ciastocne ockovanych ALEBO je ich ockovaci status neznamy.
Zas a znova to robis ze uplne vedome prekrucas udaje aby ti hrali do karat.
Este doplnim info z clanku ze vacsina nakazenych je mladsia ako 5 rokov alebo starsia ako 30.
@slimstar brutálne sa chováš ty,l ked ma obvinuješ z ubližovania deťom, je to choré. a dospeli za v zahraniči bezne preočkuvaju, aj mali v detstve len jedno okčovanie alebo žiadne, u nás, bohužial je situácia taka aka je, ja o tom nerozhodujem, u nás sa pohneme tam kde západ, až ked príde velka epidemia, inak budeme kukať ako puci a správať sa iracionálne.
tu je krásny prehľad očkovaní:
http://www.detskylekarbratislava.sk/rady-a-info...
Zaujalo ma toto:
Buďte zvlášť opatrní:
.... ak Vaše dieťa niekedy malo závažnú alergickú reakciu na vaječnú bielkovinu (v15m. a v 11r.)
Opýtala sa vás na to vaša detská lekárka? Mňa nie
Myslím, že nakoniec majú tieto témy na MK svoj význam, povzbudia mamičky, aby si prečítali príbalový leták a konkrétne nejasnosti vedeli prekonzultovať s lekárom a tým predísť katastrofe. Lekár tiež môže niekedy niečo prehliadnuť, nik nie je neomylný, perfektný.
ešte je zaujímavá poznámka: "Tak ako u každej vakcíny, Prevenar 13 nemusí chrániť všetkých jedincov, ktorým bol podaný , pred pneumokokovým ochorením."
@slimstar v rozumných krajinách
https://www.cdc.gov/vaccines/schedules/hcp/imz/...
moje milovene usa??? o čom píšeš, mne je usa rovnako milovane ako všetky ostatne krajiny, prestan klamať o ludoch a venuj sa teme, to ti moc nejde.
@eva8 neviem ako iné deti, ale moje majú v zdravotnej karte hneď na obale špeciálne kolónky kde si ich pediatrička robí dôležité poznámky napr. o alergii na lieky, potraviny. Ak si tam poznačí, že sú alergické na amoksiklav a vajce už sa ma to nepýta, ale pozrie tam. Niekedy sa aj začne pýtať, ale potom tam spraví kuk a odpovie si sama. Možno aj vaša to tak má.
@eva8 Načo sa Ťa mala pedina pýtať, či malo Tvoje dieťa reakciu na vaječný bielok?Veď ak by do očkovania dieťa nejakú reakciu na niečo (hocičo) malo, tak by to predsa vedela. Aj keby ste tesne pred očkom menili dr., tak by to predsa bolo zaznamenané v karte.
Takže to, že sa Teba pedina nepýtala, neznamená, že to mala v pažích.
A ozaj, malo Tvoje dieťa niekedy reakciu na vaječnú bielkovinu?
inak celá antivax na MK v pozore, čo sa deje? zvyčajne pracujete jeden dvaja a posledné deti ste tu hádam všetci desiati, dobiehate počet príspevkov na odmeny od sekty?
@peter952 nech mažu, ale bludy píšeš ty, záver studie je ako som kopírovala, navyše dalšia obet osypok, neočkovane dieťa v rumunsku, anemicke. číslo 37, antivax "vdaka" dufam, že nebudeme musieť zažívať aj na SK.
15 z tých, čo zomreli nemali žiadne zdravotne problémy.

@adsumus máš tam chybu, stále útočiš na deti, ktorých je naozaj pár z celkového obyvatelstva a nie na dospelých. Dospelých tu máme miliony a nie sú preočkovaní, vakcíny z detstva už dávno vyprchali, takže to sú tiež v podstate neočkovanci. Nech sa páči, začni útočiť na nich a hnať ich k lekárovi, nech si dajú včeličku.