(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus
tu je ten tvoj link dnes o 14.05. Nevšimla si si?
https://www.cdc.gov/vaccines/schedules/hcp/imz/...
@eva8 už som pochopila, čo sa pýtaš, neuveritelne, že mám vysvetlovať vysvetlivky, ale ok,
žlté očkovania su pre
adults who meet the age requirement, lack documentation of vaccination, or lack evidence of past infection
fialové:
adults with additional medical conditions or other indications
a biele nie su odporučane pre vekovu skupinu
@adsumus
???
vieš aký link udávaš?
prekopírujem text k tvojmu linku
v rozumných krajinách
https://www.cdc.gov/vaccines/schedules/hcp/imz/...
moje milovene usa??? o čom píšeš, mne je usa rovnako milovane ako všetky ostatne krajiny, prestan klamať o ludoch a venuj sa teme, to ti moc nejde.
Dnes o 14:05
Teda na aké konkrétne ochorenia sa ma pýtaš?
Ja som sa ťa bezprostredne na tvoj link opýtala :
ako mám tomu porozumieť?:
Recommended for adults who meet the age requirement, lack documentation of vaccination, or lack evidence of past infection
Recommended for adults with additional medical conditions or other indications
No recommendation
Dnes o 14:33
Môžeš mi vysvetliť tú agendu? Nerozumiem jej. Akurát len biely štvorček je mi jasný - no recomanded
@kvieta moje dieťa malo topický exém a držalo diétu, nemalo odporúčané ani vajíčka. P. doktorka o atopisckom exéme vedel, na diétu sa podrobne nepýtala, nebolo nikde zaznamenané aké potraviny nemá užívať. Preto som sa pozastavila akurát pri tej vaječnej bielkovine. Po očkovaní nemohla týždeň poriadne písať. Po očkovaní do prdelky, nevedela si tri dni chodiť ako malé dieťa.
Inak naša pediatrička je dôsledná
nedalo sa mi odoslať bez obrázka

@adsumus
teda tvoje vysvetlenia sú:
žlté očkovania su pre
adults who meet the age requirement, lack documentation of vaccination, or lack evidence of past infection
fialové:
adults with additional medical conditions or other indications
a biele nie su odporučane pre vekovu skupinu
Prepáč, ale nemám problém s farbami.
Opýtam sa ťa, ty si sa veľmi chcela preočkovať - do ktorej kategórie by si sa zaradila?
@eva8 kmene virusov obsiahnutych v MMR vakcine boli mnozene na kuracich embryach. Deti alergicke na vajecny bielok vacsinou ockuju v nemocnici, keby nahodou nastala prudsia alergicka alebo az anafylakticka reakcia. Verim tomu, ze ak by malo tvoje dieta taku zavaznu alergiu, vedela by si o tom.
Pneumokokov je cez 90 serotypov, myslim, ze nikto nie je taky naivny, ze veri, ze ho vakcina s 13 kmenmi ochrani proti vsetkym.
@adsumus
ešte o kombinácii - pri vysvetľovaní si miešala text anglický (prvé dve farby) a slovenský (poslední farba) plus vekovú kategóriu si spomenule len pri jednej farbe a jedná sa o všetky. Teda predtým ako začneš hovoriť o "kombinovaní" píš aj ty "nekombinovane, aby sme si porozumeli
@senta_sofia Ďakujem.
@adsumus nehnevaj sa, ale ty robis v tychto temach ockovaniu medvediu sluzbu. Tolki diskutujuci so zaujimavymi nazormi a triezvym pohladom na vec sa tu objavili a ty to vzdy zaklincujes svojou pravdou za kazdu cenu, ze to vacsinu ludi prestane bavit a ostane to na urovni dohadovania sa tych istych ludi dokola
@senta_sofia konkretne aku medvediu službu robím, že refutujem anitvax?
ach jaj, dobre ze sem nechodim , ze to antivax este bavi .... Ja si stale myslim,ze temy ako tato su zamerane na klikanost konikovi...a par fanatikov k tomu. to je plus minus vsetko.
ale inac teraz isla v telke Maria Terezia - jeden zo super prikladov aj na ockovanie. Kto si da namahu - vygoogli si jej realny zivotopis a to - kolko deti , surodencov a dalsich clenov pomrelo, v akom veku a na ake choroby - a POTOM nech si zodpovedia - ci "kedysi" sa zilo bez ockovania lepsie - a ako dlho a ci by to vymenili... sak dve tri deti zo 5 ako obeta prirode... nech sa lubi - proti gustu ziaden disputat...
a antivaxery,nemusite ma oznacovat ani sa namahat odpovedat, ja aj tak pridem zas o pol roka a stare zvasty necitam .... zdravemu rozumu zdar!
tak sme sa zas niečo nové dozvedeli, ideme pozerať ako žila Maria Terezia, akú mali hygienu a zdravotnú starostlivosť a budeme to porovnávať pomaly s rokom 2018, výborne. vrát sa moja do doby ked bol mor a tiež porovnávaj teda s rokom 2018, nie je očko, nevadí, ved vám ho radi dodajú.
@slimstar nejako som nepostrehla,ze oproti roku 1800 mame liek na prave kiahne a ine zavazne choroby proti ktorym sa ockuje a ani to ze mame iny vzduch (kedze virusy sa siria vyhradne nim). Neviem teda akou hygienou by si to moja zlata chcela zlepsit ale prajem vela stastia, ved sa chod prejst po kramaroch k infekcnemu ked si taka hrdinka 🙂
ale nemusim zachadzat ani do roku 1800 , moja babka aj svokra si presli osypkami a dostali okamzite prudky ekzem ... ak si niekto mysli,ze mu dramaticky ublizi oslabeny virus ale lahsie zvladne dany virus - ja mu to doprajem. ja som za 🙂 moja rodina je preockovana a ostatny nech si robia co chcu a ak nakazia jedincov-co nemozu byt objektivne preockovany-nech aj potom nesu plnu - PLNU - zodpovednost. za svoje zdravie (komplet financovanie ) a aj za zivot druheho (basa za smrt decka,ktore nakazim,alebo nedovolim ho ockovat).
@katkaajurko ja som ťa neoznačila, lebo sa mi nechceli čítať tie tvoje žvásty. Chod sa moja prejsť do nemocnice, kde malým bábam idú operovať uzliny plné hnisu, kde ležia bába s rakovinou a chod sa prejsť aj do Adeli a opýtaj sa mám, ako to, že ich deti ochrnuli, zo dna na den, po podaní vakcín. Vela by si sa nachodila moja
@katkaajurko nech sa paci, v kapitalizme je možné napísať také drísty ? V kapitalizme platí, že ak si zaplatíš, tak máš. Ja som si vedomá, že každý platí zdravotné poistenie. Môžeš teda platiť rodinám, ktoré majú trvalé nasledky po očko.
@slimstar jj jasne, vsetko ma na svedomi ockovanie ( pockat,preco moj kamarat mal rakovinu uzlin v 28 rokoch ked ho vtedy neockovali ? hm nevadi, aj to bolo urcite z toho,lebo to pisali na "slobode v ockovani"...
zvastami vas krmia tam , kazdemu prisluchajuca literatura...
@slimstar ano,ale v tomto nasom kapitalizme je ockovanie povinne a ak ides vedome proti nemu-tak mas niest aj dosledky. Plne.. ne ,ze odmietnem a potom budem zatazovat system zbytocnymi nasledkami.
a ak niekomu ockovanim regulerne poskodia zdravie,kludne nech ho odskodnia,nie som proti.
Ja nebudem platiti nikomu nic, ja tu nikoho nenavadzam na protipravne aktivity, antivaxery zneuzivaju a prekrucaju fakty a nahovaraju dalsie dovercive naivne matky a k tomu im podsuvaju drahe alternativne liecby- lebo prachy. sekta.

@peter952 a prečo nedáš trestne oznámenie ako sa vyhrážaš?