icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
9. jan 2018

@eva8 ja som nič o detoch že nemohli byť očkovane pred rokom 1969 nepísala, to bola dezinformácia prispievajucej @tin07, ktorá si to vymyslela rozprávku, že neikto niečo tvrdil o deťoch, ja som písala o tom pánovi, nie o deťoch a moj odhad, že nebol očkovaný sa potvrdil a ja sa znovu pýtam antivaxerov, prečo ochorel, ked mal byť imunny, lebo všetci ludia pred zavedením očkovaním podla nich choreli a mali byť teda imunni, tento pán nebol, ako to.

adsumus
9. jan 2018

@luciq13 lebo si myslí, že choroba je lepšia ako očkovanie, na základe informácii, že očkovanie je zbytočne, lebo nevyvoláva imuntinu odpoved a nebezpečne, lebo je plne jedov, to stačí.

eva8
9. jan 2018

@adsumus žeby v detstve neprekonal osýpky, tak sa mu nevytvorili protilátky? @tin07 nepodala dezinformáciu, predtým som dala link ja, že plošné očkovanie proti osýpkam bolo zavedené v r. 1969 s otázkou, či sa predtým neočkovalo. Ty si v svojej správe napísala, že "pán nemohol byť očkovaný, začalo sa očkovať až v roku 1969", nie @tin07 - ona dala práveže link, že mohol byť preočkovaný - "Pre tych, ktori kategoricky vyhlasuju, ze deti narodene pred r. 1969 nemohli byt ockovane:". Dobre si si ale tipla, že nebol. Uvidíme, aký bude mať priebeh

tin007
9. jan 2018

@lenadka Čo sa týka zdrojov nákaz, tak nemocnice vedú, nn čiže nemocničné nákazy sú často aj príčinou úmrtia.

adsumus
9. jan 2018

@eva8 ja som nič o deťoch kategoricky nevyhlasovala, ja som dala informáciu, že pán očkovaný nemusel byť, pretože je ročník, ked sa ešte neočkovalo. ostatne nechaj na tých, čo hlásaju, že sa nemáme očkovať a máme chorieť a riskovať smrť, lebo hlavná cena doživotne protilátky,tento pán ich ale nemal, ochorenie neprekonal. kolko takých bude medzi nami, ked sa nebudeme očkovať?

adsumus
9. jan 2018

a ešte raz evka, pán očkovaný nemohol byť, pretože v roku 1975, ked očkovali prvákov , mal 13 rokov a v roku 1979 ked očkovali osmakov mal sedemnásť rokov, oni preočkovali len deti od roku narodenia 1969, ktorým sa nevytvorili protilátky alebo neboli očkovane v prvom roku života, pán je rok narodenia 1962. takže kto tu balamutí národ?

tin007
9. jan 2018

@eva8 nemá význam snažiť sa niečo vysvetľovať.

eva8
9. jan 2018

@adsumus Ďakujem za vysvetlenie.
Ešte okienko do matematiky:
ôsmaci mali cca 13-14 rokov. 1979 - 14 = 1965. T.j. nemohli preočkovávať len deti od roku narodenia 1969.

adsumus
9. jan 2018

@eva8 tento pán očkovaný byť nemohol, pretože je ročník narodenia 1962. v roku 1979 mal sedemnásť rokov a teda nebol ani osmak, ani prvák a teda nemohol byť očkovaný ani preočkovaný. a ani nebol, ako som písala. a moja otázka prečo ochorel, ked mal byť stastne imunny, rovnako ako všetci v jeho veku neočkovania, zostáva visieť ako vždy, ked sa niečo človek pýta odmietačov očkovania.

tin007
9. jan 2018

Jeeej, to je take mile - Drucker: Pre osýpky nie je dôvod na paniku, treba však zistiť, či máme protilátky

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/453947-d...

tin007
9. jan 2018

„Osoby, ktoré sú staršie ako ročník narodenia 1969, možno považovať za imúnne, lebo prekonali ochorenie,“ hovorí hlavný hygienik Ján Mikas.

Zial, hl. hygienik predpokladal nespravne, ze ten 55 r. pan prekonal osypky prirodzene.

eva8
9. jan 2018

@adsumus
Však som poďakovala za vysvetlenie. Pán narodený v 1964 mohol byť očkovaný proti osýpkam? On mi totiž včera tvrdil, že je, ty tvrdíš, že len po roku 1969 a ja som vypočítala, že najskôr od r. 1965. Podotýkam, pán šiel v 5.rokoch do prvej triedy, teda by sa tiež do tých "tabuliek" nezmestil. Možné je všetko, dokonca aj to, že si pomýlil proti čomu je očkovaný a teda očkovaný nebol, čo by bol prúser 🙂 Preto ma zaujímala táto téma. A na otázku prečo neočkovaný ochorel som odpoveď napísala - dnes o 16:12 "žeby v detstve neprekonal osýpky, tak sa mu nevytvorili protilátky?" Otáznik som udala preto, lebo sa v tom nevyznám.

eva8
9. jan 2018

@tin007 zas si nemyslím, že všetci pod 1969 to ochorenie prekonali.
Zas - už som písala - bola som očkovaná proti mumpsu a rubeole a dostala som ich, neočkovaní súrodenci sa odo mňa nenakazili, rubeolu určite ani predo mnou nemali. Všetko je diskutabilné.
Očkovanie sa podľa mňa nezaviedlo so zlým úmyslom, ale keď sa prejavia neriaznivé následky, treba o tom hovoriť. A očkovanie naraz mnohými vakcínami je podľa mňa obrovská záťaž pre malý organizmus. Na druhej strane dostae menej tých "prídvných látok" do tela. Ale už sa opakujem.

tin007
9. jan 2018

@eva8 Vsetci nie, ale ten pocet musel byt velmi vysoky; serologicky prehlad CR z 2013 ukazuje vo vekovych skupinach, ktore neboli ockovane velmi vysoke % protilatok http://www.zuusti.cz/wp-content/uploads/2015/04...
Tento pan (ten 55r.) bol chudak vynimkou.

maciatkolulu
9. jan 2018

@tin007 to snad nevyslovil nikto,ze ti pred rokom 69 vsetci prekonali osypky a preto su imunni....

tin007
9. jan 2018

@maciatkolulu Dnes o 18.31 som citovala hlavneho hygienika SR, ktory povazuje ludi narodenych pred 1969 za imunnych, lebo osypky prekonali.

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
9. jan 2018

no práve, chorobu dostali a preniesli zaočkovaní ľudia vraj zle tepelne upravenou vakcínou a nie nezaočkované deti. To očkovanie detí by ich malo ochrániť pred prípadným stykom s chorým. Ale kto to bude skúšať, na deťoch - očkované a neočkované vystaviť stretnutiu sa s nakazeným jedincom? Dúfam, že nikto!!!! Ale zaujímavé by bolo zistiť situáciu okolo rodinných príslušníkov a tam spraviť taký malý prieskum - vek + neočkovaný/očkovaný-kedy. Aspoň manželka a deti boli určite v priamom styku....

peter952
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
9. jan 2018

@tin007 snad nie😨..... vsetci boli chori.... hmmmm a zjavne ich dost prezilo, fuj, som sarkasticka uz. Ale robit halooooo a strasit ludi a vkuse drb at do nezaockovanych a ked pride k tomu, ze sa zistilo, ze xy rokov pichali nic moc vakcinu, tak huuuups, pardon. Kebyze ochorie nezaockovany jedinec, tak si ani nechcem predstavit ake booom by z zoho bola. Ale z toho dost jasne aj nieco vyplyva..... ze tam nie je cosi s kostolnym poriadkom zeby?

kvieta
9. jan 2018

@maciatkolulu všetci boli chorí... hmmmm a zjavne ich dosť prežilo...

Tak si skús zistiť, koľko ich neprežilo a v akej vekovej skupine. Myslím, že potom prestaneš byť sarkastická☹

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
9. jan 2018

@peter952 S Tebou ťažko, točíš furt to isté a už to nie ani tak vtipné, ako keď si to pustil prvý krát☹

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
9. jan 2018

@peter952 Existuje nespočetné množstvo rodičov, ktorým deti zomreli, lebo sa ešte neočkovalo.

anetkatb
9. jan 2018

Ľudia, ešte vás to tu baví?! Čo bolo skôr, vajce alebo sliepka? Tak isto sa tu môžte hádať o (ne) očkovaní až do konca sveta. Choďte sa prejsť von, venujte sa rodine a priateľom. Tu je to strata času. Peace

maciatkolulu
9. jan 2018

@kvieta tak ja sa zameriavam na vekovu skupinu 1950-1955 co su rocniky mojich rodicov,svokrovcov,ich kamaratov,t.j.rodinnych znamych atd a uprimne ti napisem,ze nepoznam.nikoho,kto by mal umrtie v.rodine kvoli osypkam,alebo.jejake komplikacie.... neviem,ty asi myslis rocniky 1900 -1920-30. Ale ja myslim dobu kedybuz aj medicina bola na akej takej urovni a myslim,ze teraz sme na tom.este lepsie,vsakze.

wewe7771
9. jan 2018

Môže mi niekto vysvetliť prosím toto? Aktulity.sk: „Situácia bola vynikajúco epidemiologicky zvládnutá,“ vyhlásil minister. Vysvetlil, že nákazlivosť v prípade tohto ochorenia je 99,9 percenta, teda je v zásade prakticky absolútna istota, že sa osoba bez protilátok chorobou nakazí. Nemusí pritom ani prísť do styku s chorým človekom. Stačí, že sa vyskytne v priestoroch, kde bol chorý.
A toto je nechápem: Všetci vedia, aká veĺká skupina ludí nemá protilátky voči osýpkam (neboli očkovaný alebo sa protilátky nevytvorili po očkovaní, ale keby to bolo aj len 5% populácie). Inkubačná doba je 8-12 dní a tí ludia (dvaja) to dostali od nejakého svojho kolegu, takže 8-12 dní (a možno aj viac, lebo ak je prvé štádium osýpok podobné chrípke, určite chodili do práce) žili normálny život- chodili do práce, obchodu, stretávali sa s priateľmi. Vezmite si, kolko ľudí stretnete len v MHD- ak by ste išli jedným autobusom do práce a druhým z práce tak stretnú minimálne 60 ludí v MHD, keďže pracovali v nejakej velkej medzinárodnej firme tak dalších 50 ludí ešte stretnú v práci. Musia ísť niekde na obed, potom si niečo nakúpiť po práci... dajme tomu že denne stretnú 150 ľudí (čo je teda ešte veľmi podhodnotené). Ak len 5% ľudí(čo je hlúposť lebo ich je v skutočnosti viacej) nemá imunitu voči osypkam, za 10 dní stretne 1500 ľudí , malo by sa nakaziť pri 100% nakazlivosti 75 ľudí nie? A ako je teda možné, že sa nakazili dvaja slovaci a od nich potom len traja pacienti v nemocnici a žiadny iný ľudia? Ja to fak nechápem...

slimstar
9. jan 2018

@wewe7771 moja reč..

idú robiť po rokoch serologicky vyskum, či majú ludia vytvorené protilátky proti osýpkam.

Tá Boriskova modelka tvrdí, že boli zle tepelne upravené, či čo to tára tie vakcíny. Tie isté vakcíny, ktoré boli pravidelne testované, či sú účinné /každý rok sa robil test na protilátky u ludí/ takže boli funkčné v tej dobe. A za druhé, každý z tých nakazených je iný ročník, očkovaný v iný rok a v iný mesiac. Očividné klamstvo, vypustila Boriskova modelka do sveta, ktovie, kto jej to poradil.
Vychádza mi z toho, že: 1. Tie vakcíny boli účinné len na pár rokov 2. vakcíny nefungujú

adsumus
10. jan 2018

Dlhodobo upozornuje na klmastvá antivaxerov, oplatí sa sledovať.

https://www.skepticalraptor.com/skepticalraptor...