icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
miskooo1987
12. jan 2018

vhodnejsi pre tuto debatu je tento:

amoremio26
12. jan 2018

vysvetlite mi niekto toto: bola som očkovana proti osypkam a ako 7-8 rocna som ich dostala. Ako je to mozne?

libawet
12. jan 2018

@amoremio26 a si si na 100% istá, že si to mala osýpky ? Mohla to byť ružienka, teda rubeola, často sa s osýpkami zamieňa, a ak si aj mala osýpky, určite si nemala nejaký ťažký priebeh - vďaka očkovaniu.

stormie
12. jan 2018

@amoremio26 lebo ockovanie nezarucuje 100% imunitu takze aj ockovany moze chorobu dostat

miskooo1987
12. jan 2018

@amoremio26 ockovanie nema 100% ucinnost. Nikto nikdy netvrdil ze ma.

AK mas 30 rokov, tak si mozno bola prvy krat ockovana starou vakcinou, a nebola si nou preockovana v 24 mesiacoch kvoli zmene ockovacich latok, a kalendara v 1990. Stara vakcina bez preockovania nechranila dostatocne.

tin007
12. jan 2018

O trochu inej epidemii - mumps v CR; vacsinu postihuje ockovanych adolescentov. Pricina? "Vyvanuti imunity" cize pokles protilatok (a podla mna aj to, ze ide o iny kmen, ako je vo vakcine) https://jihlava.idnes.cz/nemoc-epidemie-priusni... Pripadov uz je vyse 100 - http://www.zdravotnickydenik.cz/2018/01/priusni...

peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
12. jan 2018

@peter952 ak tie ochorenia podla teba zanikli, ako je mozne, ze sa nadalej vyskytuju?

peter952
Odpoveď bola odstránená
slimstar
12. jan 2018

@tin007 takže oni to takto poposúvajú a nakoniec tieto detské choroby, budú mať dospelí nad 20 rokov a vyššie. Protilátky vyprchajú po určitom čase a znova preočko, takto pôjde super biznis a dospelí sa budú liečiť na mumps.

peter952
Odpoveď bola odstránená
slimstar
12. jan 2018

@peter952 to by som chcela vidieť, ako donútia dospelých ísť si pre včeličku, jedine cez masirovanie mozgov v tv. Že vraj v Trenčíne bol hospitalizovaný, 17 ročný chalan a má osýpky. V médiach nie je o tom žiadne info, to by už zaplo mnoho ludom, že nejako to nefunguje. Alebo neustále sa preočko a dávať do seba tie neurotoxíny.

peter952
Odpoveď bola odstránená
amoremio26
12. jan 2018

@libawet 100% osypky mam to v karte.priebeh asi nebol hrozivý ked zijem.ale ma to dost sokovalo

aristka
12. jan 2018

@amoremio26 uplne normalne je mozne ,ze si ochorela,preluskaj si tuto nejaku stovku stran a zistis o com ockovanie je ,zjavne si encefalitidu nedostala ,ci nezdegeneroval mozog a v poho si ich prezila ,mozno vdaka ocku .

aristka
12. jan 2018

@slimstar prosim ta ,ake neurotoxiny su v ocku a osypkovom tj.mmr.

eva8
13. jan 2018

niekde v týchto témach sa písalo o narastení nádoru po očkovaní. Našla som toto:

z r. 2011
" Môže byť škodlivé ..... Úplné toxikologické informácie ešte treba preveriť."....
vyskytuje sa to vo vakcínach, alebo sa to len využíva ako živná pôda (ale čerpá sa zo živnej pôdy, aj rastlinky čerpáživiny z pôdy)

Viac tu: https://www.slobodavockovani.sk/news/medium-199/

Snáď preverili pred použitím. Ale už vedeli, že obsahuje Polysorbát 80, ktorý
""Po injekčnom podaní môže rýchlo metabolizovať na sorbitol a etylén oxid, ktoré sú omnoho toxickejšie. Po injekčnom podaní sa môžu okamžite vyskytnúť zmeny srdcovej činnosti. Môže oslabiť a prejsť hemato-encefalickou (krvno-mozgovou) bariérou, spôsobiť záchvaty až smrť. Môžu sa vyskytnúť anafylaktické a iné reakcie. Obzvlášť citlivé naň sú deti.
Detergenty a emulgátory vo všeobecnosti podporujú rast nádorov. Oslabujú bunkovú stenu, kvôli čomu bunky pretekajú a praskajú"

- písalo sa niekde v týchto témach o okamžitom narastení nádoru po očkovaní dieťatka - vyššieuvedené môže byť jedno z vysvetlení

Neviem, na koľko sú tito informácie relevantné.

Tu je zloženie vakcín, aj mmr
https://www.slobodavockovani.sk/news/prehlad-oc...

Naozaj netuším, či je tento zdroj spoľahlivý.

pietricka80
13. jan 2018

@eva8 stranku sloboda v ockovani by mali sudne zakazat, tolko bludov na jednej stranke ma uz len Zem a Vek..

Oni sice napisu ake latky su v ockovacej latke, ale nenapisu preco tam su, kvoli comu a hlavne! aku chemicku reakciu sposobia po podani v kombinacii s dalsimi latkami.

@peter952 Ten zaujimavy paradox, ze po plosnej vakcinacii obyvatelstva zmizla vacsina chorob na ktore sa dovtedy zomieralo ze? Ci aky je podla teba dovod toho celeho? Vysoke davky vitaminu C? Ciste ruky? Pouzivanie toaletneho papiera ci sprchovanie zadku po velkej potrebe?

adsumus
13. jan 2018

Naši susedia ukrajinci, so svojou nizkou zaočkovanosť vdaka protiočkovacím hnutiam, čelia epidemii osypok(3,382), a až potom ako piati ludia umreli, obmedzili prístup neokčovaným deťom do školok a skol.

https://www.kyivpost.com/ukraine-politics/3382-...

adsumus
13. jan 2018

86% chorých sú ludia,ktorí nemaju potrebne okčovanie, dve dávky. Inak ani naši drobci nemaju dve dávky, asi budeme čakať do 9 rokov, lenže už može byť neskoro, chcelo by to uvolniť druhu dávku mmr, kedže všade naokolo su epidémie a umieraju ludia.

https://www.5.ua/suspilstvo/u-vooz-zaiavyly-shc...

adsumus
13. jan 2018

Ešte podčiarkujem, že odporcovia očkovania nemajú žiadny plán, čo robiť ak prepukne epidímia, najprv sa budú čudovať prečo tu máme choroby, ked tu nemali byť a potom nám povedia, že to je naša vec, nemali sme ich rady počuvať, (neočkujuce matky, ktorým deti pochoreju vylučia zo skupiny aby nemutili vodu), ale povedzte to chorému dieťaťu, to potrebuje reálnu pomoc nie hlúpe a zbytočne reči. tej sa ale od antivaxu nedočká.

adsumus
13. jan 2018

V europe zabíja chrípka, vy to chápete? Antivax nám tvrdí, že choroby nehrozia, ale realita je akási inakšia.

Nová chrípka v Európe zabila cez 90 ľudí, medzi nimi aj Bethany († 18): Nárast ochorení sa očakáva aj u nás!

https://www.cas.sk/clanok/643287/nova-chripka-v...

gabika53
13. jan 2018

Dievčence a chlapci😉 ono tie roky pred si moc nevšímajte, lebo taká migrácia obyvateľstva a cestovania doteraz u nás nebola..teraz, vieme všetci, Afrika tiahne do Európy, my zasa podaktorí tam, atď...preto si myslím, že grafy sú nanič...uvidíme prvé normálne výsledky až o niekoľko rokov..a inak vírusy sú nebezpečné, mali sme tú česť min. rok, na chrípku mi skoro zomrela dcérka, skončila dokonca na transfúzii krvi, čo jej telo kolabovalo..nejaký mutant z Ukrajiny..pritom nemá oslabenú imunitu..očkovanie sa nedá moc robiť na túto pliagu, lebo sa stále mení..ale nepoceňujte choroby, aj obyč chorobu nemusí každý zvládnuť ľavou zadnou..prajem každému z vás, očko či neočko, aby vaše detičky toto nikdy nezažili..

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
13. jan 2018

Perlička: V Londýne v r. 1858 (?) zasadala aj komisia kvôli neznesiteľnému zápachu šíriaceho sa z kanalizácií 🙂

eva8
13. jan 2018

"Část tohoto problému byla způsobena používáním moderních splachovacích záchodů. Zatímco tyto záchody byly pokrokem vůči nočníkům (které dříve používala většina obyvatel Londýna), zvýšily zároveň spotřebu vody a množství splašků, které byly odváděny do žump. Tyto byly napojeny na veřejnou kanalizaci, která byla původně navržena pro odvod dešťové vody, ale nyní do ní byly odváděny i odpady z továren. Splašky zamořovaly město zápachem před tím, než odtekly do Temže. Ve 40. letech 19. století se v Londýně velmi rozšířila cholera. "

https://cs.wikipedia.org/wiki/Velký_zápach

"Zodpovedné orgány okamžite zakázali obyvateľom piť vodu z uvedeného čerpadla a následne poklesol počet úmrtí v dôsledku cholery. Obyvatelia tlačili na Parlament, aby začal s výstavbou novej kanalizácie, ktorú Londýn bytostne potreboval. Po spomínaných letných horúčavách Dolná snemovňa konečne vydala príkaz na výstavbu kanalizácie.
Postavili 82 kilometrov odtokov, aby splašky netiekli do rieky, ale na východ od Londýna, kde ich počas odlivu vypúšťali do mora. Situácia sa výrazne zlepšila. Epidémia cholery sa stala minulosťou, keď na nový systém napojili celý Londýn. V nasledujúcich desaťročiach Londýnčania urobili viacero opatrení, ktoré pomohli Temžu vyčistiť. Aj preto dnes patrí medzi najčistejšie rieky na svete. "

https://magazin.centrum.sk/techmag/velky-londyn...

senta_sofia
13. jan 2018

@peter952 je zaujimave, ze ked mas anginu, ktora vdaka vdaka zvyseniu hygienickeho standardu tiez akosi nevymizla, tak ti lekar odporuci nosit rusku, aby si znizil riziko nakazy u rodinnych prislusnikov a nepovie ti, aby si umyval riad a pral v cistej vode. Umyvanie ruk je prevencia pri virusoch siriacich sa fekalno-oralnou cestou, pri tych, co sa siria respiracne, ti nepomoze ani umyvanie svatenou vodou.

adsumus
13. jan 2018

@gabika53 ja som čítala, že pravidelne okčovanie proti chrípke znižuje riziko umrtia až o 50%, hlavne u starších ludí, predsa len telo pozná vírus aj ked je zmenený, ja som sa dala tento rok prvýkrát zaočkovať a musím konštatovať, že akokeby ma ani neočkovali, uplne bez problémov, ihla taka tenká, že som necítila ani vpich. očkujem sa lebo mám v okolí ludí so zníženou imunitou, nechcem ich nakaziť.

adsumus
13. jan 2018

@peter952 Prečo očkovať? Osypky nevyperieš, pekne staré, ale stále pre niektorých aktuálne.

peter952
Odpoveď bola odstránená