icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
tin007
15. jan 2018

Pripad Jenika, ktory ochrnul po ockovani na tvari
http://www.lidiligy.cz/chlapce-ktery-ochrnul-po...

senta_sofia
15. jan 2018

@peter952 Svedi to vyskumali uz davnejsie, tiez tam maju pomerne siroku somalsku komunitu https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/20964674/
Inak ked povies A, povedz aj B, ze porovnavali aj cierne deti a hispanske a somalske mali 1:32, biele 1:36 a hispanci a cernosi az 1:80, takze moc s ockovanim to spolocne mat nebude a aj je to v dalsich clankoch spomenute

katkaajurko
15. jan 2018

Pre pokoj duse som si dala odobrat krv na zistenie protilatok proti osypkam (neprekonala som ich) ale chybaju mi detske zaznamy - a kedze chceme cestovat, a nechcem stravit tyzden v nemocnici a tym vystavit svoje kojene dieta traumy byt bez mamy zo dna na den - dala som si urobit odber dobrovolne ako samoplatca - vualaaa vsetkym pochybovacom o ucinnosti ockovania po rokoch musim s polutovanim oznamit - ze mam dostatocnu vysku protilatok po 35 rokoch od preockovania . (podla vtedy platneho ockovacieho kalendara sa deti preockovali v 12mesiaci a potom o 6 mesiacov booster davkou) u mna to bolo v roku 1983 . takze ti chudaci co ochoreli - mali len smolu - tu sa potvrdzuje,ze keby ockovanie za posledne desatrocia bolo prchajuce alebo neucinne - namiesto 5 pripadov tu v BA uz mame stovky ...

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
15. jan 2018

„Obavy z očkování projevují komunity, které se cítí pronásledovány a chovají podezření vůči mainstreamové lékařské praxi a vládou schváleným metodám prevence onemocnění. Zdá se, že v generaci, která tyto choroby už jen zřídka viděla z první ruky, je riziko nežádoucích účinků považováno za bezprostřednější a naléhavější než prevence nemocí,“ Více na: https://vtm.zive.cz/clanky/vedecky-co-se-skutec...

peter952
Odpoveď bola odstránená
evittam
15. jan 2018

@katkaajurko Takze jeden pripad-ten tvoj-potvrdzuje,ze ockovanie je ucinne lebo ty mas protilátky?

lauritka
15. jan 2018

osýpky nezanechaju následky ? ufff....

evittam
15. jan 2018

@lauritka Na niekom ano na niekom nie. Zalezi od imunity.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
15. jan 2018

takze je to vlastne neškodna choroba a treba skusit, ci to novorodenec zvladne, pripadne clovek s oslabenou imunitou. hazard

evittam
15. jan 2018

@lauritka Novorodencov ockuju voči osýpkam, pripadne ludi s oslabenou imunitou?

lauritka
15. jan 2018

Pokial by to schytali.keby sa tu rozmohli osypky zásluhou poklesu zaockovanosti a kolektivnej imunite.tak by som sa nasledkov obavala.

lauritka
15. jan 2018

Prave preto.ze nemozu mali byt chraneni prevenciou od ostatnych

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
15. jan 2018

@peter952 aký význam má menovanie chorôb ako je zika, ebola a pod. Tie u nás nie sú tak ako napríklad malária ( okrem importovaných) a tie zvyšné sú zriedkavé. Osýpky sú "naša" choroba ktorá tu reálne je a v pri neočkovania sa vrátia epidémie.

sticker
lenadka
15. jan 2018

Obrázkova epidémia zasiahla aj mňa, na to očkovanie nie je?

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
15. jan 2018

@peter952 to si kde čítal? Zas tá hystéria u teba.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
15. jan 2018

@peter952 vážne? V ktorom konkrétne?

lenadka
15. jan 2018

@peter952 a to je strašenie že všetci neočkovaný pomrú? Nejak mi uniká súvislosť. Ale tu do do súvislosti dávaš čo sa ti hodí.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
15. jan 2018

@peter952 nezdržím doma letáky od vakcín, ak máš screenshot poteší 😁😎

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
15. jan 2018

@peter952 o autizme ani zmienka 🤔

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
15. jan 2018

@peter952 tak ja neviem či v SR máme inú vakcínu ako inde, ale nič o autizme tam nie je ani zmienka
https://www.adc.sk/databazy/produkty/spc/priori...

pietricka80
15. jan 2018

@peter952 hlinik a ortut sa nachadza aj v nasom organizme a v nasom okoli. Cize podla tohto by sme mali byt vsetci autisti ak pozuijem tvoju logiku.

peter952
Odpoveď bola odstránená