icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
28. jan 2018

@peter952 možeš napísať kde to pripuštaju v tom letáku, či len v tvoje hlave?

adsumus
28. jan 2018

No deaths or permanent sequelae were reported in a published post-marketing surveillance study in Finland involving 1.5 million children and adults who were vaccinated with M-M-R
II during 1982 to 1993.{61}

Ziadne umrtie alebo permanentný následok u 1,5 miliona očkovaných detí a dospelých za desať rokov očkovania vo fínsku, tak kde su tie vážne ťažke poškodenia o ktorých tu fabuluješ?

Peltola, H.; et al: The elimination of indigenous measles, mumps, and rubella from Finland by a 12-year, two dose vaccination program. N. Engl. J. Med. 331:1397-1402, 1994.

Takže rpečo máme podla teba nechávať detí bez ochrany vystavene ťažkým následkom po chorobe, zápalom mozgu, pluc, umrtiu?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
28. jan 2018

každý liek má vedľajšie účinky.

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
28. jan 2018

@peter952 treba zvážiť riziko pre a proti. Napr. ja si pri užívaní liekov vyberám "menšie zlo" Všetko je risk. Čo keď bude práve moje dieťa 1 zo 100/1000/1000000???!!!

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
28. jan 2018

@peter952 Prvé dieťa som dala zaočkovať, považovala som to za povinnosť/rutinu ešte vtedy. Druhé dieťa som dala tiež, ale to už som zvažovala riziká.

adsumus
28. jan 2018

@peter952 ja som sa ťa normálne, slušne pýtala ako človek človeka ako matka ktoru presviedčaš, že si nemá očkovať dieťa odkial berieš tie mudrosti, čo tu dookola prezentuješ, dáš odkaz na leták a tam nič take nie je ako ty tvrdíš, tak čo si mám o tvojich informáciach myslieť? bludy nič viac.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
28. jan 2018

@peter952 píš o sebe, dobre? nahlasujem ako urážanie, som zvedavá.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
28. jan 2018

@peter952 ty prepošli že si nemáme očkovať deti a prečo, ja som už preposlala, očkovanie je bezpečne a učinne. a možem preopsielať stále dokola, lebo ty ine nevieš len omielať to iste bez akýchkolvek dokazov a vnucovať svoj nepodložený názor za kazdu cenu.

https://www.healthychildren.org/English/safety-...

adsumus
28. jan 2018

@eva8 to čo on tu dáva, su nahlásene stavy po očkovaní bez toho, aby mali určenu príčinnu suvislosť.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
28. jan 2018

@peter952 tam uvádzaju aj utopenie alebo zlomenu nohu ak to nahlásiš, ja idem žiadať o odškodnenie podla teba lebo mi po očkovaní vypadla plomba zo zuba?

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
28. jan 2018

@peter952teraz som ti dala desiatky studii v ktorých su miliony deti a ticíce vedcov, všetci klamu, len tvoje obrázočky hovoria pravdu a preto necháme deti zomierať na choroby, že? lebo ty máš obrázky

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
28. jan 2018
adsumus
28. jan 2018

@peter952 už som poslala a čo ty?prečo sa nemáme očkovať? lebo obrázok z roku 5?

adsumus
28. jan 2018

Neočkovaný chlapík v austrálii hospitalizovaný v kritickom stave kvoli záškrtu.

http://www.couriermail.com.au/news/queensland/m...

eva8
28. jan 2018

@lauritka ale vraj v uk je zaočkovanosť proti chrípke vysoká, dokonca aj detí.... Myslím si, že vírusy sú vynaliezavé, mutujú sa, aby prežili...... Každé úmrtie je smutné.....
Otázne je, prečo sa mutujú prevažne vírusy chrípky a nie napr. osýpok a pod..... Alebo tieto osýpky sú iné, ako proti ktorým sa očkuje?

lauritka
28. jan 2018

@eva8 to neviem.zrejme pri chripke je väčšia fluktuacia medzi obyvatelstvom ako osypky.tak sa niektore kmene stavaju rezistentne. V clanlu spominaju.ze zaockovanych je tam cca 1.5 mil.ludi. ale zase na celkovy pocet a aj velku.migraciu to az tak vela nie je.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
28. jan 2018

@peter952 Tvrdíš: "Zdravy organizmus prekona osypky bez problemov," s čím výnimočne súhlasím. A čo tí, čo nie sú 100 % zdraví? Čo napr. deti s oslabenou imunitou a pod? Nad tými nerozmýšľaš? Tie si nezaslúžia prežiť a žiť?

peter952
Odpoveď bola odstránená