(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Išlo o vôbec prvý zverejnený vedecký článok o autistoch. Zhruba do roku 1938 ako keby autisti vôbec nejestvovali. Je len čírou náhodou, že je to práve rok 1938, v ktorom začalo prvé masové očkovanie proti čiernemu kašľu v USA?[5]
V tých časoch však bol autizmus veľmi vzácny, až v 70.–80. rokoch 20. storočia začal jeho výskyt prudko rásť. Prvou významnejšou zmienkou o tom, že poruchy autistického spektra by mohli byť vyvolané (aspoň sčasti) očkovaním, bola kniha americkej aktivistky za informovanosť o očkovaní Barbary Loe Fisher a medicínskeho historika Harrisa L. Coultera z r. 1985.
@eva8 tieto nezmysly od slobody ktorá neprebera zodpovednosť za slobodu,ktorú podsuva, ja už dávno nečítam, stačilo mi overiť si, že klamu ludí pár krát. pozor je to náraz, naraz. ale stále sa nájdu ludia, ktorí to recykluju, neviem prečo. naraz. ešte si myslia, že konaju slobodne, asi to robí ten názov.
Chcela by som sa opýtať. Spozoroval niekto zmenu povahy u dieťaťa po očkovaní? Ak áno, po akej dobe od očkovania?
zle som sa vyjadrila - skôr, či sa zmenilo správanie, reakcie dieťaťa.
@adsumus Preco na mňa stále utocis s nejakým petrom?! Som obyčajná matka ako ty. Slušne som sa ta spytala-tvrdis,ze ti čo nedali zaočkovať a dieťa ochorelo nebodaj zomrelo môžu ďakovať nejakemu antivaxu a spol..Komu mozu ďakovať ti co podľa teba "správne uverili" a maju nasledky nebodaj dieta zomrelo?! Moj nazor poznas--pokial sme svojpravni nie je o com a nie sa vyhovárať na antivax či provax. Bodka.
@peter952 "Ortuť sa vo vakcinách vyskytuje v organickej zlúčenine zvanej thiomersal, ktorá slúži ako konzervant a porovnávať jej toxicitu s čistou ortuťou je nezmyselné, keďže ortuť je v nej viazaná."