icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
1. feb 2018

Išlo o vôbec prvý zverejnený vedecký článok o autistoch. Zhruba do roku 1938 ako keby autisti vôbec nejestvovali. Je len čírou náhodou, že je to práve rok 1938, v ktorom začalo prvé masové očkovanie proti čiernemu kašľu v USA?[5]
V tých časoch však bol autizmus veľmi vzácny, až v 70.–80. rokoch 20. storočia začal jeho výskyt prudko rásť. Prvou významnejšou zmienkou o tom, že poruchy autistického spektra by mohli byť vyvolané (aspoň sčasti) očkovaním, bola kniha americkej aktivistky za informovanosť o očkovaní Barbary Loe Fisher a medicínskeho historika Harrisa L. Coultera z r. 1985.

Viac tu: https://www.slobodavockovani.sk/news/co-mozno-n...

adsumus
1. feb 2018

@peter952 nie, tebe vadí očkovanie ako take, to je celá antivax paráda, aj ked ludom to nevadí, nevadí.
@eva8 vydávať verklikovanie antivax nezmyslov za slobodne myslenie, nemože slobodne zmyšlajuci človek. hm.

lauritka
1. feb 2018

@eva8 slobodavockovani.aleeee nieee .tak tuto silne av orientovanu a populisticku stranku by som vobec do uvahy nebrala a okrem toho preto sa to tak kavi.lebo s pribudajucim pokrokom v medicine boli aj lepsie zdiagnostikovane choroby...

eva8
1. feb 2018

@adsumus
Ozývaš sa? Zaujímavé, že len keď dám nejaký link. Keď diskutujem, vysmievaš sa.
A mimochodom - dávať koment k textu, ktorému nerozumieš, tiež nie je bohviečo. Nestalo sa to prvýkrát

eva8
1. feb 2018

@lauritka tiež mi napadli lepšie diagnostické metódy.

adsumus
1. feb 2018

@eva8 tieto nezmysly od slobody ktorá neprebera zodpovednosť za slobodu,ktorú podsuva, ja už dávno nečítam, stačilo mi overiť si, že klamu ludí pár krát. pozor je to náraz, naraz. ale stále sa nájdu ludia, ktorí to recykluju, neviem prečo. naraz. ešte si myslia, že konaju slobodne, asi to robí ten názov.

eva8
1. feb 2018

Chcela by som sa opýtať. Spozoroval niekto zmenu povahy u dieťaťa po očkovaní? Ak áno, po akej dobe od očkovania?

adsumus
1. feb 2018

@eva8 ja, začala rozprávať,zaujímave, že? asi to bude tou vakcínou, určite.

eva8
1. feb 2018

@adsumus začanie rozprávania je zmena povahy? Zaujímavé, že?

adsumus
1. feb 2018

@eva8 začanie rozprávať aj skončanie je zmena povahy, ty by si si čo predstavovala od 15 mesačneho drobca ako zmenu povahy, že prestanie hrať karty?

eva8
1. feb 2018

zle som sa vyjadrila - skôr, či sa zmenilo správanie, reakcie dieťaťa.

eva8
1. feb 2018

@adsumus povinné očkovanuie nie je len u 15 mesačného dieťaťa, ak chceš hrať karty, nájdi si iného spoluhráča, nie mňa.

adsumus
1. feb 2018

@eva8 ak si matka tak by si sa nepýtala takto pusto, dieťaťu sa mení správanie počas celeho vývoja.

eva8
1. feb 2018

@adsumus alebo - nájdi si iného súpera Ďakujem

adsumus
1. feb 2018

@eva8 ešte raz evka, ja nehrám hry, nesud mna podla seba, reagovala som na tvoj dotaz, nič viac, neobvinuj neviných ludí,ubližuješ tým len sebe.

eva8
1. feb 2018

@adsumus ak nemáš čo napísať, nereaguj. Hraj si karty s pätnásťmesačným rozprávajúcim sa drobcom a mne daj pokoj

evittam
1. feb 2018

@adsumus Zase a znovu-KTO prebera zodpovednosť pri aplikácii vakcíny a nebodaj neziaducich ucinkoch?!

evittam
1. feb 2018

@adsumus Nemusis sa námahat-vzdy ten isty-svojpravny rodic a tvoje opakujuce sa "drísty" ako sa dali zmanipulovať neockujuci rodicia su trapne

adsumus
1. feb 2018

@eva8 ak nechceš odpovede napíš, vy debili, čo mate iný nazor nereagujte. 💃

adsumus
1. feb 2018

@evittam peter dnes nedal vymyvačku, riešite to? ani jedno neočko dieťa pridete o premie::::::

evittam
1. feb 2018

@adsumus Preco na mňa stále utocis s nejakým petrom?! Som obyčajná matka ako ty. Slušne som sa ta spytala-tvrdis,ze ti čo nedali zaočkovať a dieťa ochorelo nebodaj zomrelo môžu ďakovať nejakemu antivaxu a spol..Komu mozu ďakovať ti co podľa teba "správne uverili" a maju nasledky nebodaj dieta zomrelo?! Moj nazor poznas--pokial sme svojpravni nie je o com a nie sa vyhovárať na antivax či provax. Bodka.

evittam
Autor odpoveď zmazal
eva8
1. feb 2018

@adsumus
Ak máš iq 50-69, môžem ťa tak oslovovať, keď si to tak praješ

kvieta
1. feb 2018

@eva8 "...sú tam aj mŕtvoly okrem iného..." (- vo vakcínach) - nie je jazyk modrého koníka, ale je to jazyk antivakcinistov o.i. AJ na modrom koníku, ktorí sú tu ako doma.

Ja sa s týmto vyjadrením nestotožňujem.

kvieta
1. feb 2018

@peter952 "Ortuť sa vo vakcinách vyskytuje v organickej zlúčenine zvanej thiomersal, ktorá slúži ako konzervant a porovnávať jej toxicitu s čistou ortuťou je nezmyselné, keďže ortuť je v nej viazaná."

http://www.lovcisarlatanov.sk/double-facepalm-o...

eva8
1. feb 2018

@kvieta o niečom takom ako o "mŕtvolách" písala na MK istá zástankyňa očkovania

kvieta
1. feb 2018

@eva8 Mojej dcére sa mesiac pred očkovaním v 6.roku objavil ekzém ako reakcia na alergiu na BKM. Aj napriek tomu som očkovala. o očkovaní sa začal strácať, do pol roka po očkovaní zmizol úplne. Mám si myslieť, že to bolo IBA vplyvom očkovania?

kvieta
1. feb 2018

@eva8 Fakt? Daj, nech si prečítam. Ja som myslela, že je to písané v zmysle pomnožovania na potratených plodoch atď. preto to beriem ako blud, tie mŕtvolky...

kvieta
1. feb 2018

@eva8 Ten ekzém nie je samozrejme zmena povahy, ale tiež ju mnohí pripisujú očkovaniu.