icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
agnes7993
10. feb 2018

@peter952 Kolegyna sa vola adsumus a budem to brat z tvojej strany ako preklep, nie ako lacny trik.
Prislusne studie nie su "moje" nijakym sposobom ani formou. Ale samozrejme, ze studia skuma potencialny vplyv konkretnej vakciny na konkretny problem, a je kontrolovana voci inym faktorom, pretoze tak zhodou okolnosti funguje poznavaci proces. Studia preukazala, ze vakciny MMR a DPPT nemaju nijaky vplyv na rozvoj alergie, co neguje generalizovane tvrdenie, ze vakciny zvysuju chorobnost, co je to o com sa bavime. (Ma to aj ten problem, ze ak generalne zvysuju chorobnost, a je to kvantitativne, ako tvrdi Mawson, tak aj rozdiel 1 vakcinacie hore dole by mal preukazat statisticky vyznamny vplyv.)
Treba to ked uz tak presne hypotetizovat - ktore vakciny, pripadne ktory komponent konkretne ma negativny vplyv na co konkretne - to sa potom da uz testovat. Hups, uz sa testuje, par vysledkov sme videli. Jaj, ci ty mas predstavu, ze vsetko vyriesi jednoducha tabulka a la Mawson, uz chapem. Tak sa k realnym poznatkom nedopracujeme. Taku tabulku mozeme spracovat aj v prospech tvrdenia, ze zvysena chorobnost je dosledkom zvysenej konzumacie organickych potravin (ktore su samozrejme super, ako aj vakciny su super), len sa musime obratit na spravne publikum (ktore chce aby bolo dokazane, ze organicke potraviny su ble), zvolim spravnu metodu, t.j. anonymny online dotaznik, do ktoreho sa da - preco nie - prihlasit aj z viacerych IPciek, otazky budu smerovane k osobnym dojmom respondentov (to uz rovno ako keby sme robili prieskum mienky), a potom si to dam recenzovat trebars od nejakeho velkochovatela, ktory v tom ma tiez svoje zaujmy. A teraz, kto robi lacne triky?

adsumus
10. feb 2018

@peter952 to určite, robia to všetci antivaxeri, tento preklep, asi ste tak preškolení, vakcinacisti a adhumus, všetci. ste jednoducho frajeri, chytrí, viete presťať adminov.

agnes7993
10. feb 2018

@peter952 Problem je, ze ty to praveze opakujes a kopirujes stale dokola a nic z toho. Ked clovek prejavi zaujem a chce o tvojich prekrasnych promo letacikoch diskutovat, ba priam si dovoli pochybovat, tak ta to irituje a zatazuje. Lebo ved ty uz si to uhladne spracoval a prelozil a vlepil, tak co sa ma kto ozyvat. Podla tvojich kriterii budem mat problematiku nastudovanu vo faze, ked s tebou budem na 100% suhlasit. To mi bolestne pripomina presupozicionalizmus. Lebo ty to nastudovane mas a ty vies a hotovo. Preto ta uraza o tom diskutovat. Len v tom pripade, preco ides do diskusie?

agnes7993
10. feb 2018

@adsumus Ale teda, nechapem tu obchodnu strategiu. Preco to dava sem, do semenista antagonizmu? Koho tu chce obratit? Ti co su in, uz su in.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. feb 2018

@agnes7993 toto nie je o obchode, toto je viera, že stačí slovo a bude žiť, aj ked máš aids, chápem, že ludia tomu radi uveria a aj zasponzoruju, ale osobne odsudzujem. nech si veria čomu len chcu ale nesmu vystavovať smrti iných.

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
10. feb 2018

Choroby u neočkovaných môžu spôsobiť smrť a môžu zabezpečiť imunitu. Alebo nezaočkovaný nemusí sa vôbec nakaziť ani pri priamom styku. Vakcíny tiež môžu byť prevenciou pred chorobou, ale tiež môžu mať nepriaznivé vedľajšie účinky. O kolektívnej imunite, o ktorej som bola presvedčená začínam mať pochybnosti. Totiž aj očkovaný môže dostať chorobu, aj keď s miernejším priebehom, môže chorobu nevedomky prenášať, lebo sa u neho neprejaví v plnom rozsahu. To je mínus
Plus ku kolektívnej imunite - príklad rozšírenia osýpok v Rumunsku, na Ukrajine. Neviem, koľkí z chorých boli očkovaní a koľkí nie. Možno tam je aj iná starostlivosť o pacienta ohľadom izolácie chorých a úpod.

adsumus
10. feb 2018

@peter952 ty mi zaplatíš ak sa nezaočkujem a ochoriem napríklad na chrípku, ktoru radiš aby sme sa neočkovali, dakujem za odpoved.

eva8
10. feb 2018

@adsumus
"The short-term increase in risk suggests that vaccines may accelerate the transition from subclinical "to overt autoimmunity in patients with existing disease. Our findings support clinical anecdotes of CNS ADS symptom onset shortly after vaccination but do not suggest a need for a change in vaccine policy."
To znamená, že bez očkovania by sa nemusela SM viditeľne prejaviť. T.j., driemala by v tele, ale človek by fungoval bez problémov

eva8
10. feb 2018

@adsumus koľko nezaočkovaných ľudí na sk zomrelo na chrípku alebo má trvalé následky počas súčasnej epidémie? Koľko nezaočkovaných ľudí neochorelo?

adsumus
10. feb 2018

@eva8 to znamená akurát pre odmietačov očkovania, nie očkovanie choroby nesposobuje, očkovanie ludí pred chorobami chráni.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. feb 2018

@peter952 ty nevieš ináč ako urážať, ale čo takto odpovedať na naše otázky? pre zmenu? ludia pomreli na choroby neočkovaní, sekta im to odporučila, to je ok?

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. feb 2018

@eva8 pozri si poslednu petrovu fobiu, nepotrebuješ vedieť nič viac. očkovanie zle, neočkovanie dobre, opakovať každy den trikrát každu pol hodinu, zarobok istý.

eva8
10. feb 2018

@adsumus čo tým chcel básnik říci?: "to znamená akurát pre odmietačov očkovania, nie očkovanie choroby nesposobuje, očkovanie ludí pred chorobami chráni." Kde v tom nájdem protiargument k tvojej citácii z článku? Alebo k niečomu, čo som podotkla? Mám si pozrieť Petra?

eva8
10. feb 2018

@adsumus však podľa tvojich bububu a tralala by istá babulka, ktorej si kompetentne vysvetlila, že nebola očkovaná, pod zemou

adsumus
10. feb 2018

@eva8 to v každom prípade. peter je zdroj, ten vie všetko.

adsumus
10. feb 2018

@eva8 o čom píšeš? kto by bol pod zemou?

eva8
10. feb 2018

@adsumus všetci neočkovaní. Len o tom píšeš :( Na ostatné asi zareagovať nemieniš. Nevadí 🙂

eva8
10. feb 2018

@adsumus a píšeš o viere. Niekto má vieru neočkovať, iný, že očkovanie ochráni od všetkého zlého. Kde je rozdiel? Akurát, že zavádzať vieru v boha takýto spôsobom do tejto témy je podľa mňa neúctivé

adsumus
10. feb 2018

@eva8 mna by uplne zaujímal tvoj názor na posledné info, čo som tu dala, že antivax propagandu širia rozne náboženske hnutia, ktoré radia,že máme pomrieť radšej ako sa očkovať a sami su v bavlnke, zarábaju miliony na týchto bludochj a že ludia pomru ich netrápi, ty si tiež asi jedna z nich alebo ako to vnímaš.

eva8
10. feb 2018

@adsumus vážne? Aj mňa by zaujímali tvoje názory na moje reakcie na tvoje citácie 🙂
A k tvojej otázke - ak som jedna z nich, zbytočne sa pýtaš

eva8
10. feb 2018

@adsumus ešte snáď ešte dodatok - som podľa teba neočkovaná, možno si žijem akoi v bavlnke, prečo som spolu s nimi nepomrela?

adsumus
10. feb 2018

@eva8 prečo nedáš svoj postoj? mna tvoje vyjadrenie zaujíma, ja som podla teba neuctiva, v stredoveku už by ma asi pálili na námesti, za neuctivosť. a furt tu je nejaký neuctivý.

adsumus
10. feb 2018

@eva8 čo sa týka bavlnky,prečo si nepomrela, lebo ludia vo vilách a v jetoch nedochádzaju do kontaktu s chorobami, pracháči su chránení, ale my obyčajní ludia nie, my sme v busoch a s chorými a máme deti a ludí, ktorí su oslabení.

eva8
10. feb 2018

@adsumus mnohí chodia v busoch. A nie všetci cirkevní hodnostári pred odchodom na misiu sú zaočkovaní a nepomrú. Pritom sa pohybujú medzi obyčajnými ľuďmi, nie sú izolovaní. A bohatí neochorejú???!!! Sú chránení pred chorobami????
Viem, čo chceš napísať, ale aj chudobní, ktorí sa pohybujú v mhd nemusia ochorieť. A bohatí, izolovaní, môžu. Všetko je relatívne. Mne si napísala, že som prekonala mumps a rubeolu, lebo som nebola očkovaná. Ale prečo som sa nenakazila žltačkou typu B po príchode do kontaktu s chorou osobou, si mi nezdôvodnila - tiež som nebola očkovaná. A obe detské ochorenia som prekonala v pohode, dokonca si pamätám len priebeh týchto ochorení 🙂

Našťastie teraz som chrípku nedostala, ani keď sa pohybujem bežne v mhd a dochádzam aj s hodne deťmi do styku. A očkovoná som nebola, pritom mám oslabenú imunitu. Myslím si, že mám jednoducho šťastie a som za to vďačná.
..... A zas mám aj pekelnú trpezlivosť a dobrú vôľu 🙂
Teda tvoja hypotéza, prečo som nepomrela na mňa našťastie nefunguje 🙂 No viem, čo si chcela povedať, sčasti súhlasím, ale nemôžeš to zovšeobecniť 🙂