(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus tých niektorých hodnostárov som spomenula aby som poukázala na to, že nie vždy je možné človeka zaočkovať proti hroziacej chorobe, pritom ju nemusí dostať a umrieť na ňu (ako dookola píšeš). Dala som konkrétny príklad na maláriu, proste nebol na očkovanie čas a našťastie sa nič nestalo. No mne sa zdá, že kvôli tvojej utkvelej predstave (to je lepší prípad - horší by bol, že zámerne odvraciaš pozornosť) o povinnosti očkovania ti uniká pointa, plus link o sekte ťa úplne ovládol.
a evka mení príspevky, takkže sa nečudujete ničomu.
a teraz si na rade ty
Dnes o 07:14
@peter952 tie tvoje bludy stále dokola tralalalala
CONCLUSIONS AND RELEVANCE:
We found no longer-term association of vaccines with MS or any other CNS ADS, which argues against a causal association. The short-term increase in risk suggests that vaccines may accelerate the transition from subclinical to overt autoimmunity in patients with existing disease. Our findings support clinical anecdotes of CNS ADS symptom onset shortly after vaccination but do not suggest a need for a change in vaccine policy.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25329096
Na toto som dala túto reakciu:
Dnes o 14:42
@adsumus
To znamená, že bez očkovania by sa nemusela SM viditeľne prejaviť. T.j., driemala by v tele, ale človek by fungoval bez problémov
Som naozaj zvedavá, či sa mýlim. Však keď udáš link, tak ho obháj. Možno som napísala hlúposť. Keď sa vykrúcaš, čo si mám myslieť?
@peter952 len som reagovala na citáciu z linku, ktorý udala @adsumus - konkrétne skopírovala conclusions. A bohužiaľ opäť nevysvetlila. Je smutné, keď kopíruje a nevie sa k tomu vyjadriť. To sa stalo v rôznych témach, v tých, ktorých som bola takpovediac doma. V očkovcacej tápem, preto sa pýtam. S niekým sa tu naozaj dobre diskutuje, no niekto začne osobne, v horšom prípade "odveci" písať.
A jedine na koníku mi hapruje odosielanie príspevkov, tentokrát už môžem odosielať bez obrázka, ale dlho trvá kým sa odošle, vidím, že dokonca aj dvakrát.....
linky pozriem neskôr, vďaka
SM je dosť neisté ochorenie. Úplne zdiaľky - je autoimúnne ochorenie, aj alergie:
"Náchylnosť ku konkrétnym chorobám sa nedá celkom rozpoznať. Napríklad pri alergii alebo lupienke hrá určitú úlohu dedičnosť. Vplyv na onemocnenie má aj životné prostredie a životospráva. Podľa niektorých odborníkov dochádza k poruche imunitného systému skrz niekedy až prehnanú starosť o to, aby sme sa náhodou nenakazili nejakou chorobou. Aj keď táto teória nebola potvrdená, je dokázané, že na autoimunitné ochorenie môžu mať vplyv práve poruchy antigénov vzniknutej modifikácie z liekov, napríklad antibiotík. Určitý vplyv potom môže mať tiež očkovanie.
Podľa odborníkov sú vinníkmi niektorých autoimunitných ochorení aj hormóny. Predovšetkým tie pohlavné majú údajne vplyv na vznik reumatoidnej artritídy. Ženy môžu mať problém aj pri užívaní hormonálnej antikoncepcie. Vôbec najnovším objavom je potom ten, že autoimunitné ochorenie v tele podporuje a riadi špecifický druh B lymfocytov. "
https://science.hnonline.sk/medicina/1032264-au...
u SM bola najprv biologická liečba, teraz sú už aj "chemické"
"Zloženie chrípkových vakcín sa každoročne mení podľa najčastejšie cirkulovaných vírusov v populácii. Efektivita očkovania je najvyššia za predpokladu zhody vakcinálnych vírusov s tými cirkulujúcimi. Hygienici už pre denník Sme pripustili, že pre túto sezónu je nastavená nedokonale. Stále je však podľa nich zárukou zmiernenia príznakov chrípky a nekomplikovaného priebehu. "
http://www.tvnoviny.sk/domace/1906294_chripkovu...
prečo neočkovaní ludia zomieraju? maju byť fit bez alergíí. teta a ujo anivax papa milionári poradili zle?
možno sa zle modlil, možno sa modlil "zaškrt dostanem a udusím sa", možno mal slabu vieru, možno neplatili očistky, možno nám sestra a brat vysvetlia.
@peter952 co neviem.zatial chripku .nemam.
A okrem toho sa to veruze rozlisuje.respiracne ochorenia a chripka. http://www.uvzsr.sk/
Nehadzu to do jedneho vreca ked si to tam precitas.
Takže sekty nám radia drmoliť mantry, že budeme fit ak rybičky, ale ludia nepočuvaju a mru na chrípku a to dokonca mimo rizikových skupín a dokonca aj týždne po prekonaní ochorenia, kedže imunitný system podlieha dalším nákazam a ludia dostávaju infarkty, otravy krvi.

@eva8 napíšeš, že hodnostári chodia na misie neočkovaní a potom odmietaš debatu, akí hodnostári, k tej studii nemám čo dodať je to jasne, narozdiel od tvojich hodnostárov, kto su? za aku cirkev?