(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
napríklad uvediem seba, ja ako dieťa železné zdravie, ale počas dospievania mi začali zápaly prínosných dutín, podcenovala som, neliečila, choroba pre mna dovtedy neexistovala, až kým to nebolo chronické a vážne, potom ma ratovali lekári, ale ak by som počas toho obdobia ktoré celkovo netrvalo dlhšie ako mesiac, schytala chrípku alebo osýpky, tak verím tomu, že priebeh by bol vážny, pretože oragnizmus už bol oslabený tými dutinami.
@peter952 ja som nereagovala na očkovanie proti chrípke ale nato, čo dávaš ako može neočkovaný ohroziť očkovaneho, na chrípku som sa začala očkovať tento rok prvý krát lebo nechcem ohroziť osoby s oslabenou imunitou v mojom okolí, akosi mi to až doteraz nedošlo, že ich treba chrániť, zvyšovať dávky očkovania proti chrípke netreba, treba len dufať, že lekári uhádli kmen a že vakcína zabráni ochoreniu. vždy je lepšie urobiť niečo ako nič. ale ak máš reálne info, že sa treba očkovať viackrát, napíš aj zdroj. dakujem.
@peter952 akých pokusov, že svoj imunitný system vystvavím oslabenemu víru aby sa naučil zničiť ten silný? skor treba držať palce tým, ktorý svoj system nevytrenuju a hodia ho do ringu na verímvboha. o bábatekách a starších ludoch mám písať, ake máš pre nich rady, ked sa stretnú so smrtelnou nákazou, vitc?
a zas tá reklama tatkovi napíšu teraz ip, že čo odporúča na tlak, bahamy
@peter952 hej ja poznám jednu tak trubku, poplatila na stitnu žlazu stovky euro, kým sa nedostala na hranicu života, potom nabehla na lekárov a je v pohode viac menej, nejako treba minuť ťažko zarobene peniaze a nečudujem sa, že nedávaš kontakt, dufam, že to niekto využije v Ip a zistí viac.
chrípku môžu prenášať aj očkovaní ľudia - buď priamo, keď sa nakazia (iným typom) a majú len jednoduhší priebeh:
"Vírus sa šíri predovšetkým vzduchom. Chorý človek vylučuje veľké množstvo vírusu z dýchacích ciest najmä v prvých dvoch dňoch ochorenia. Jeden mililiter sekrétu z dýchacích ciest obsahuje viac ako milión vírusových častíc. Na to, aby došlo k infekcii je však treba len niekoľko desiatok častíc v malých kvapôčkach aerosolu z dýchacích ciest (1-5 nm), ktoré preniknú až do pľúcnych alveol."
Alebo nepriamo:
"Vírus je schopný krátky čas prežívať vo vonkajšom prostredí - na rukách, vreckovkách, povrchoch predmetov, takže sa môže prenášať aj touto cestou."
Teda očkovaním proti chrípke nechránime okolie, len len seba
Inak naozaj veľmi dobrý link, odporúčam:
http://www.epis.sk/InformacnaCast/Temy/Chripka/...
písalo sa o vyprchaní vakcín - to ma vážne zaujíma:
Chrípka zanecháva len krátkodobú immunitu. Vakcína proti chrípke má trvalú imunitu? myslím zhodný typ vakcíny na vírus
wau, o tom nárazovom šoku na imunitný systém ("naraz náraz") pri očkovaní bábätiek nebola len moja fantazmagória 🙂 Mysleli na to aj odborníci. Našla som toto:
" ....Táto úprava umožňuje POMALÉ uvoľňovanie zložiek vakcíny, takže imunitný systém sa stretáva dlhšiu dobu" A tak sa "náraz" premenil na postupne 🙂 Ešte keď si to dám dokopy s tým viacrádovo nižším počtom antigénov vo vakcíne (teda "naraz"), ktorý som spomínala
predtým 🙂 ....
Ako som dala ten príklad z filmu - diskusia miesto arogancie a výsmechu je prospešnejšia 🙂
http://www.epis.sk/InformacnaCast/Ockovanie.aspx
@eva8 očkovaním proti chrípke jednoznačne chránime svoje okolie, pretože znižuje riziko že sa nakazíme a budeme širiť chrípku okolo seba, je klamstvo tvrdiť, že tým nechránime svoje okolie chránime a ludia, ktorí nemožu byť očkovaní su s každým zaočkovaným človekom bezpečnejší ak sa chceš dovolávať diskusie,miesto arogancie a vysmievania, rob to až potom, čo prestaneš napádať a urážať iných diskutujucich nadávať im do ubožiakov, husí a klamať o ich zdravotnom stave a požadovať po nich sukromne informácie o nich alebo ich deťoch.
Zdravá mladá žena dostala obyčajnú chrípku, ani vo sne by jej nenapadlo, že ju to bude stáť život.
@peter952 Problem so seniormi a chripkou je ten, ze pri prvom kontakte s virusom chripky v detstve, ked telo prvy krat tvori protilatky, sa vytvori templat pre vsetky dalsie stetnutia. Kedze virus chripky rychlo mutuje, tento templat je v priebehu zivota stale menej aktualny, takze schopnost tvorit efektivne protilatky s vekom klesa (tym aj ucinnost vakcin proti aktualnym kmenom chripky samlzrejme), a samozrejme starne imunitny system ako celok, tomu nezabrani ani top zivotosprava. Ked chces po starom cloveku, aby bol vo vrcholnej kondicii, chces po nom privela. K smrti vedie urcite kontinuum, ak to mozem tak hrubo povedat.
A potom, co napriklad tehotne zeny? Pre zaujimavost, tak ako autizmus nekoreluje so ziadnou vakcinou, tak koreluje u matky s prekonanim chripky v tehotenstve, okrem ineho.
Top kondiciou sa ochranis pred oportunistickymi infekciami a pred najhorsimi komplikaciami chripky - za predpokladu, ze si mlady a nie si dojca ani tehotny.
@peter952 Haha, alchymisti. Paci sa mi tento humor. 🙂
Chcela by som sa opytat, uprimne, ako mozem - ci okrem informacii, ktore sa ti dostali, mate so zenou este iny dovod pre svoj postoj voci ockovaniu - napr. ci poznate niekoho, u koho ste dosli k zaveru, ze mu ockovaie poskodilo zdravie, alebo ste zazili nejake adverzne reakcie a pod. Ja respektujem vase rozhodnutie, kazdy rodic robi ako najlepsie vie. Pochopim, ake nechces odpovedat.
@adsumus
ďakujem za vysvetlenie, súhlasím sčasti, pretože dopĺňam, že aj nezaočkovaní môžu prenášať ochorenie, jednoznačné a radikálne závery sa nemôžu robiť.
K tomu zbytku - považujem ťa za inteligentnú babu, čo som ti už mnohokrát napísala. Do úbožiakov a do husí som ti nenadávala. Jedine som ti napísala, že halucinácie máš asi ty, lebo stále vidíš tetu s pazúrmi, keď si mi nedala na výber otázkou, kto má halucinácie, ja či ty? Dovolila som si predtým nadľahčiť situáciu "rozprávkou" nonsens, keďže si do debaty zaviedla rozprávkové slovné spojenia a taktiež si ma neustále zaraďovala do nejakej sekty (ešte neviem koho - ste nejaká sekta...), že si žijem v bavlnke a vyvážam sa lietadlom, tak som sa vžila do "role" 🙂 . Od témy a zbytočne. Súkromné info nežiadam, pýtala som sa, či si zaočkovala svoje dieťa proti chrípke, lebo osobné skúsenosti sú tu na fóre najdôveryhodnejšie, potom som následne pozmenila a položila druhú otázku, či si za očkovanie detí proti chrípke alebo nie a prečo, načež si písala niečo o pedofílii v spojitosti so mnou. Niekto na priamu otázku zas odpovie priamo. Totiž pri nejakej situácii sa vždy pozriem na svoje deti ako by som reagovala - a podľa toho aj píšem. A počas života som sa naučila neklásť zbytočné otázky, aj keď sa na niečo pýtam z osobných dôvodov. Ostatné - čím viac človek v danej oblasti sa orientuje, tým jednoduhšie to vie vysvetliť, aj neodbornými výrazmi. Niekto mi na moje otázky neodpovedal, len skonštatoval, že tomu nerozumiemm preto neviem. Tak keď som pri prezeraní niečo našla, dala som na net. Však prečo nie? Napr. teraz i ja som sa mohla do teba navážať kvôli vykašľaným bacilom pri rozhovore o chrípke, pretože si iných upozornila na mňa, že neviem rozdiel medzi bacilom a vírusom a ni iné veci som nepoňala, pritom som v jedinom príspevku "bacil" zámerne dala do uvodzoviek, aj som vysvetlila prečo... ale načo víriť hladinu, keď viem, čo si tým myslela? Načo napr. tiež dookola točíš o zdravotnom statuse Petra? Koho by to zaujímalo, vyhľadal by si o ňom info.
Presne si to vystihla, to čo píšem o filme, by malo platiť aj pre mňa, som len človek, aj mne prasknú nervy, aj keď to nie je ospravedlnenie. Ale v kuse si ani ja nedám sypať popol na hlavu.
Dobre vysvetlenie ako je to s vakcinou proti chripke a aka je aktualna situacia:

@peter952 aj zdrave očkovane dieťa može mať oslabený imunitný system po chorobe, choroby jednoducho su ohrozením pre ludí, možeme sledovať na neočkovancoch najčastejšie, myslím, že každy z tych, čo umreli neočkovaní, by sa jednoznačne zaočkoval ak by mohol, nemohol, z nejakých dovodov.