(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@eva8 pozri sa ty si dala návrh, že sa maju deti testovať pred očkovaním aby sa zistil či možu byť okčovane a mna zaujíma konkretne čo sa má testovať a ake deti budu podla teba očkovane a ktoré deti nebudu testovane ak nevieš nevieš, treba napísať na rovinu, nie pýtať sa druheho nato, čo navrhujem sám, takže ešte raz deti maju byť podla teba testovane a ja sa ťa pýtam ako konkretne navrhuješ.
Očkovanie proti osypkam znižuje celkovu umrtnosť detí. Další dokaz, že prekonanie infekcie osypkami znižuje deťom imunitu.
@adsumus
citujem sa:
"stále vravím, že pred očkovaním by sa mal dôkladne vyšetriť zdravotný stav dieťaťa. Ale aké metódy na všetko použiť? Magnetická rezobnancia už pre bábätko?! Poprípade nejaké kontrastné látky? Však to sa nedá. Ale určite aspoň odbery krvi a aj nepatrnú odchýlku vziať do úvahy."
vysvetlenie na tvoju otázku:
"hraničné hodnoty môžu poukazovať na momentálnu indispozíciu alebo môžu na niečo upozorňovať. Súvis napr. z očkovaním? Počkať a dlhodobejšie pred očkovaním sledovať a nie zaočkovať len preto, že je čas a otvorená vakcína"
Z krvi sa vyšetruje nielen krvný obraz. Nie som lekár, ani odborní, aby som ti konkrétne napísala, čo sa z krvi dá vyšetriť. Ak niečo do tela inkorporuješ, tiež nastanú zmeny, ale pochybujem, že by bolo vhodné pre bábätko niečo robiť. A brať mozgovomiechový mok bábätku kvôli vyšetreniu či nemä predispozíciu k nejakému ochorniu? tiež je to absurdné. Na fóre mi bolo vysvetlené, že bábätko pred očkovaním vyšetrujú. Neviem, bola som v pôrodnici. Neskôr zisťovali, či nie je choré, malé nachladenie nevadilo.
V linku od teba bolo (sama dala si tú citáciu ako dôkaz toho, že vakcíny sú neškodné) bolo, že sa nevylučuje,, že vakcína môže byť spúšťačom skrytého ochorenia. Tak načo zaočkovať, keď by sa niečomu dalo predísť. Lenže problém je, že napr. neurologické ochorenia sa nedajú z krvi zistiť. Ale napr. anémia môže byť tiež predpokladom niečoho v budúcnosti. Preto si myslím, že najmenej čo sa dá urobiť, je, aby sa vzala krv a odborníci vedia, na čo sa majú zamerať. Uznávam, že aj perfektné výsledky nemusia ukázať, že človekjeúplne chorí.
Sama si písala, že lepšie je robiť aspoň niečo, než nič.
Objavuje sa nedôvera k očkovaniu, tak by sa malo vyjsť v ústrety a aspoň nejaké vyšetrenia spraviť pred očkovaním. Neviem konkrétne aké, nie som odborník. Modrý koník nie je odborné fórum. Alebo si myslíš, že tu prebieha nejaký odborný seminár?
No a znova sa ťa opýtam. Prečo nie sú zaočkované deti, pre ktoré sa ostatné očkujú? Aké prvotné vyšetrenie im robili? Brali im aj krv? Ak áno, prečo?
OPRAVA Uznávam, že aj perfektné výsledky nemusia ukázať, že človek je úplne ZDRAVÝ
@eva8 zle si to pochopila, horúčka ktoru sprevádza očkovanie živou vakcínou sposobí, že sa ochorenie, ktoré tam už prebieha prejaví, preto sa nemaju okčovať ludia so sklerozou multiplex živými vakcínami, takže ešte raz horučka, nie vakcína a tak je to aj u iných chorob, napríklad pri dravettovom syndrome, dieťa ho má a prejaví sa pri teplote akejkolvek, čo sa týka vyšetrení ktoré navrhuješ žiadne, takže nemáme o čom vypisovať. takže rodič nebude očkovať lebo čo ak náhodou dieťa ma nejaku chorobu, to znamená, že všetci rodičia, potom budeme čeliť epidemiam, tam sa prejaví uplne ktoré dieťa je ako schopne čeliť ochorenia, ale taký záškrt ktorý zabíja vo vysokom počte by odporučal deťom prekonávať len chorý človek, tým nemyslím teraz teba aby bolo jasne.
ešte sa vrátim. Prečo takto uvažujem?
Ak si rodič nie je istý očkovaním už z akýchkoľvek dôvodov, mohol by dostať možnosť dať si vyšetriť dieťa pred očkovaním. Ale kto to preplatí? A neverím, že by lekár s rodičom neprediskutoval jeho otázky.
A nie som vzťahovačná, aby bolo jasné.
A potom sa nám tu obajvuju zdrvení rodičia, ktorí odmietli dávať všetky tie chemikálie do dieťaťa, či to naozaj dobre urobili, potom ako im dieťa zomrie na chrípku. lebo ludia popíšu nezmysly na nete.
@eva8 opakujem nie očkovanie (ako ty píšeš) ale teplota (ako vedci a lekári píšu), takže s tebou nesuhlasím, neviem prečo potrebuješ písať, že suhlasím, nie. a čo sa vyšetrení týka, myslím, že su dostatočne ak ty chceš niečo navyše konkretne, čo by si chcela a nech ti dá lekár urobiť sedimentáciu a čo len si želáš, mne stačí, ak zhodnotí stav tak ako to robia.
toto bola tvoja prvotná daná citácia, v ktorej sa o horúčkach a živých vakcínach nepísalo:
We found no longer-term association of vaccines with MS or any other CNS ADS, which argues against a causal association. The short-term increase in risk suggests that vaccines may accelerate the transition from subclinical to overt autoimmunity in patients with existing disease. Our findings support clinical anecdotes of CNS ADS symptom onset shortly after vaccination but do not suggest a need for a change in vaccine policy.
V druhom príspevku bolo, že keď liek zaberie, dôkazom je, že sa niekedy prechodne zhorší zdravotný stav. To nie je pravidlom. A nevzťahujem to na očkovanie
@adsumus
Ako urážam?
Preklad google:
Nepodarilo sa nám dlhodobé združovanie očkovacích látok s MS alebo s inými ADS, ktoré sa vyskytujú proti kauzalite. Krátkodobé zvýšenie rizika naznačuje, že vakcíny môžu u pacientov s existujúcim ochorením urýchliť prechod zo subklinickej na zjavnú autoimunitu. Naše zistenia podporujú klinické anekdoty symptómov CNS ADS, ktoré sa objavili krátko po očkovaní, ale nenaznačujú potrebu zmeny v politike očkovania
Stále som rozoberala túto vetu:
Krátkodobé zvýšenie rizika naznačuje, že vakcíny môžu u pacientov s existujúcim ochorením urýchliť prechod zo subklinickej na zjavnú autoimunitu.
Teda aj keď nie je zjavne prejavená choroba, po očkovaní sa môže úplne prejaviť. Budem len rada ak ma niekto opraví a vysvetlí, čo to naozaj znamená
Totiž napr. pri SM ochoreniach sa nikdy nevie, nakoľko sa dokáže spamätať telo po ataku.
@eva8 Obvykle, placebo vakcina je identicky roztok ako vakcina, aj so vsetkymi aditivami, co tam su, len bez antigenu. Toto sa pouziva, ked sa testuje ucinnost. Pre potreby takej hypotetickej studie ako som vyssie popisala, by bolo treba len fyziologicky roztok ako placebo, pretoze riesime skor bezpecnost a chceme vylucit adverzne reakcie sposobene psychologicky. Kazdopadne, bezpecnost vakcin sa normalne netestuje oproti placebu - 100% bezpecna vakcina je taka, ktora nema absolutne ziadne adverzne reakcie, takze vieme aj bez placeba, voci comu testujeme.
@eva8 Moja skusenost s vysetreniami pred ockovanim: urobia najprv klasicku poradnu, kde vysetria aj pusinku, krk, usi, popocuvaju stetoskopom, a ked je dieta zdrave a rodic nehlasi teplotu, hnacky, etc, tak ockuju. No bolo by ozaj dobre urobit hlbsi skrining na alergie, a aby sa odchytili deti, ktore mozu mat skryty problem s imunitou. Len to je aj otazka pokroku, ked mozem take komunisticke slovicko pouzit.
It can be frustrating to argue with anti-vaxxers, so we decided to debunk their most common arguments, one by one, to prepare you for your next debate:
It can be frustrating to argue with anti-vaxxers, so we decided to debunk their most common arguments, one by one, to prepare you for your next debate:
How vacinnes works- for dummies.
@agnes7993 áno, pod placebom vakcíny som myslela práve to (aj pri testovaní liekov sa vynechá len účinná látka a aditíva sa ponechajú) Teda ak chceme porovnať celkový zdrav očkovaných a neočkovaných, vynechať aj placebo ako píšeš, pretože sahovorí aj o škodlivosti aditív. Preto som sa nad tým pozastavila
🙉 a real doctor watches VAXXED
http://zdoggmd.com/vaxxed/

@peter952 Ja neviem ako ti to uz povedat. Ty mas precitane co chces precitat a pritom ta tu vsetci nachytaju na banalnych veciach, ktore vie ziak zakladnej skoly. Nastuduj si co vsetko obsahuje krv aj bez toho aby bola ovplyvnena ockovanim a ako sa s nou telo dokaze vysporiadat..