icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
eva8
17. feb 2018

@agnes7993 u nás urobili tiež len takéto vyšetrenia a zaočkovali aj pri miernej nádche, vraj nevadí a našla som aj na internete ako lekári písali že to nie je kontraindikácia

agnes7993
17. feb 2018

@eva8 Ano, resp. v tom zmysle, ze ako placebo pouzijes len fyzak. Totiz, ak by to malo byt dvojito zaslepene, nejaku injekciu pichnut musis, a dieta ani rodic ani lekar nesmie vediet, ci je tam vakcina alebo nie. Z toho vyplyva, preco take nieco nie je mozne spravit - ani jedny ani druhi rodicia by dieta neprihlasili a ani ziaden vyskumnik by sa na to nepodujal. Preto nam ostava iba skumat to epidemiologicky.

agnes7993
17. feb 2018

@eva8 Moze byt. A boli nejake reakcie?

eva8
17. feb 2018

@agnes7993 v tomto prípade nie, akurát jednodňová bolesť ruky, ospalosť, teplotu som nemerala
Možno akási zvýšená agresivita

eva8
17. feb 2018

@agnes7993
nemyslím teraz výskum, či je látka účinná alebo nie, ale zameranie sa na celkový zdravotný stav dieťaťa očkovaného a neočkovaného. Alergiu si rodičia vymyslieť nemôžu, ani astmu a iné choroby len preto, že si dali alebo nedali zaočkovať dieťa. A keď nezaočkované dieťa dostane nejaké autoimúnne ochorenie, rodičia to tiež nebudúzatĺkať, aby dokázali, že neočkované dieťa je zdravé. Preto si myslkím, žeplacebo v tomto prípade nie je potrebné

eva8
17. feb 2018

v tom druhom prípade je samozrejmé, že fyziologický roztok nebudú pichať len kvôli výskumu. Dospelí pacienti súhlasia so zaradením výskumu, čo sa týka placeba. Zisťuje sa tým účinnosť nového prevereného liečiva a naozaj to pomôže pri zhodnotení, ktorý liek je lepší, ako púčinkuje. Pacienti vezmú risk na seba

eva8
17. feb 2018

@lauritka vo videu som nepochopila ohľadom alergie, nebola spomenutá konkrértna vakcína:

- 2100 participantov vo veku medzi 5-6r. bolo sledovaných ohľadom alergie, no nezachytila som, nepochopila k akým záverom sa došlo - cca od 2:18
či spôsobuje alebo dokonca je prevenciou? Alebo nemá žiadny vplyv

lauritka
17. feb 2018

@eva8 nesposobuje .

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
17. feb 2018

@lauritka že naopak pôsobia preventívne tam reč nebola?
Lebo aj pri alergikoch na rôzne "trávy" sa očkuje,aby cez sezónu boli v pohode- viem, že toto je to je o inom

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
17. feb 2018

@eva8 už som ti dala dosť linkov, kde máš možnosť pochopiť, že očkovanie nesposobuje žiadne ochorenia, naopak, navyše sa nám množia prípady kedy rodičia neočkovali lebo bubububu na nete a deti im pochoreli pomreli. k tomu sa nám ako vyjadríš.

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
17. feb 2018

@adsumus tralalala pekný deň 🙂 Diskutérky mi už odpovedali. Nepýtaj sa ma na nič, moje názory ťa nezaujímajú

lauritka
17. feb 2018

@eva8 no ppdla toho ake vakciny.toto bol skor taky vseobecny vyklad . jasne.ze aj na alergie su.to by ti mal alergolog usit na mieru. Ci je to aj v praxi take a je ich dostatok uvidim v marci.kedze sa budem tiez liecit na alergiu. ci mi da lieky.alebo predpise nejale vakciny

adsumus
17. feb 2018

@peter952 ked nevieš nevieš, už som ti písala, aj vakcíny maju nežiaduce učinky, ale potvrdene nie čo nás strašíš.

adsumus
17. feb 2018

@eva8 mna zaujíma tvoj názor na situáciu, ked niekto šíri nezmysly na nete a potom tomu uverí rodič dieťa nezaočkuje a to zomrie, ale to bude ako s neočkovanými hodnostármi, nikdy si nič take nepísala, problém neexistuje.

eva8
17. feb 2018

@adsumus vážne ťa moje názory zaujímajú??? Aby si mi vzápätí napísala, že sa nemám hnevať, lebo moje názory ťa nezaujímajú? 🙂

adsumus
17. feb 2018

@eva8 ano zaujíma ma tvoj nazor na tuto situáciu. čo ti napíšem vzápeti nechaj na mna.

eva8
17. feb 2018

@adsumus to, či odpoviem tiež nechaj na mňa, už nemám záujem 🙂 Ak sa ma na to opýta niekto iný, odpoviem 🙂

adsumus
17. feb 2018

@eva8 a prečo odpovieš inému a mne nie? zvláštne

eva8
17. feb 2018

@adsumus však? Nemám chuť na zbytočné debaty

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
17. feb 2018

@eva8 tak ale inemu odpovieš nato čo sa pýtam ja? a mne nie? si ok skor bude pravda, že nevieš čo povedať rodičovi ak ho vystrašia antivaxeri, ked im zomrie dieťa, ja by som mu povedala, prečo veríš klamstvám? ty čo nič.

eva8
17. feb 2018

@adsumus na otázky budem odpovedať každému, okrem teba 🙂 Ty mi tiež neodpovedáš a netvrdím, že nevieš.

tin007
17. feb 2018

@agnes7993 Som rada, ze to vobec skumaju, doteraz bola zauzivna premisa, ze virusy chripky sa siria najma kychanim a kaslanim a tu vlastne zistili, ze na sirenie to nema zasadny vplyv, pretoze ten virus sa nachadza v aerosole.

eva8
Autor odpoveď zmazal
eva8
17. feb 2018

@tin007 vymazala som pokračovanie úvah, v ktorých som sa zamyslela aj nad veľkosťami "kvapôčok".... len poviem, že je to fakt zaujímavé

adsumus
17. feb 2018

deti zomieraju na chrípku, ludia ktorým vadí očkovanie medituju nad veľlkosťou kvapočiek, zajtra pomažu, že si to myslia a popru to. akurát nepopru, že zomieraju ludia, neočkovaní.

https://www.google.sk/search?q=flu&client=firef...

ale možno aj to. uvidíme.

peter952
Odpoveď bola odstránená