(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@peter952 co sleduju pouzitim inej vakciny ako placeba, vidim 2 moznosti:
1) Chcu aby placebo vyzeralo co najviac podobne ako naozajstna vakcina konzistenciou a vzhladom
2) Ak su perfekcionisti, mohli by chciet aby dobrovolnici na ktorych sa pokus vykonava nedostali tusaka z toho ze maju placebo ani z faktu ze ti co mali modru ampulku nemali nikto teplotu a podobne.
Ja v tej oblasti nepracujem, to s teplotou mi napadlo ked som si spomenula na problem s antidepresivami. Ked sa testuju antidepresiva, dobrovolnici casto vedia ze dostali ucinnu latku a nie placebo. Nie preto, ze sa im zlepsi nalada, ale preto, ze su ospali, maju problemy pri sexe a podobne.
Pre mna ta studia je uplne plnohodnotnym dokazom ze protitetanova vakcina funguje proti tetanu, Moze byt problematicka mozno na posudzovanie vedlajsich ucinkov ? Ale to by asi bola aj tak, lebo na zriedkave javy treba viac "pokusnych kralikov".
Ten lekar co prirovnava tetanovy toxin k alkoholu nema moju doveru. Este aj homeopat... Kazdopadne, ak je platne to vysvetlenie co som citala a dvakrat potom napisala tebe, predstavovala by som si, ze prekonanie tetanu by malo mat za nasledok aspon NIEKEDY aspon docasnu pritomnost protilatok. Dala som otazku v jednej vedecky zameranej skupine ci sa tak nedeje, cakam na odpoved. Kazdopadne, prave antivaxerske texty su plne odkazov na clanky, kde boli popisane protilatky u ludi, ktori neboli ani ockovani ani sa nevie ze by prekonali tetanus.
@peter952 ide o urážku pretože som ti už milionkrát napísala, že mi nikto za moje prispievanie neplatí, možeš si to myslieť, ale nemožeš to o mne šíriť, pretože to nie je pravda, ale ohováranie z tvojej strany a ked to napíšeš aj milionkrát, pravdou sa to nestane, viem, že oblbneš pár ludí získaš ich na svoju stranu, ale to je tak všetko, pravdu nezmeníš aj ked ju budeš neustále popierať a propagovať klamstvo, nejde to, takže ma prestan očiernovať a venuj sa svojim argumentom, ktoré označuješ neprávom za vedecké, a nie nezomieraju len dedkovci, zomieraju aj inak zdrave deti aj mladí ludia, to je realita a pravda, bohužial. vatšinou neočkovaní.
a zaujímava vec je, že vedci zistili, že deti zomieraju na chrípku nie pretože maju ešte slabý imunitný system, ale pretože ich imunitný system reaguje až príliš, ked sa predtým nestretol s vírusom chrípky, to su zaujímave veci a potrebne pre rodičov a na diskusiu nie tie tvoje obrázočky bubačenie, trochu rešpektu petko k inemu názoru by nezaškodilo.
https://www.washingtonpost.com/news/to-your-hea...
a tože ty osobne nechápeš v čom sa prednášajuci profesor mýli a konšpiruje, to ešte neznamená, že sa nemýli a nekonšpiruje, už niekolkokrát si preukázal, že zdroje s iným názorom alebo priamo faktami, ktoré vyvracajú tovje tvrdenia, ako máš ty nečítaš, alebo ich jednoducho prekrutiš a upozornuju ta nato viacerí ludia, nielen ja, takže bolo by načaase sa aj zamyslieť a zapochybovať o svojej pravde, hlavne ked čo príspevok to klamstvo, či zavádzanie.
Dalšia studia vyvracia mytus, že očkovanie preťažuje imunitný system drobcov.
Australia može byť prvá krajina ktorá eliminuje rakovinu krčka maternice, po zavedení očkovania pokles z 22,7% na 1,1% v období od 2005 do 2015, tisíce zachránených ludských životov. 💃
https://www.theguardian.com/society/2018/mar/04...
možno nám odporca napíše, že to len dedkovci zomieraju a koho to má trápiť, ale nie zomieraju mladé ženy a muži, osobne poznám dve, čo sa v mladom veku trápia s touto chorobou.
@adsumus peter by nechal starych ludi tak.on by im ani lieky na tlak nedal.poslal by ich behat do lesa a jest špenat . zachvilku pride s dalsim tvrdenim.ze by sa nemalo pri operaciach uspavat.lebo aj to je chemicky koktail do tela..alebo upps pockaj.ked budu ludia zdravo zit.nedostanu sa nikdy na operacny sal...
Pripisujem si za tento prispevok 2.50 € 😱😂😂😂
@lauritka 😂 no neviem niečo sa isto k problematike dozvieme, kto je kolko platený a aký ambasador, nedochádza, že tým poukazuje nato, že nemá argumenty tak "likviduje" opozíciu osobnými utokmi, aj to sa stáva. ked poriadne douráža ludí tak ide spokojne spať, lebo nám všetkým dokázal, že očkovanie je skodlive a zbytočne. 👏👏👏
This is a good reminder that, as was explained elsewhere, NVICP has never compensated a child on the theory that the child’s ASD was proven caused by vaccines. https://www.skepticalraptor.com/skepticalraptor...
@teegreen ved si urob pro shop aj ty a nebude ta to tak štvat. Neviem naco vobec takto primitivne reagujes. Co to ma spolicne s vakcinami. Uz si to nevedela vydrzat.tak si dobehla trosku pokopat do diskutujucich ? Drz sa toho co robis a bude všetko v poriadku a nas nechaj laskavo na pokoji.Tak ako si tu tv9o oblubeny Petrik pise a zdiela bludy.mozme sa k vakcinam vyjadrit aj my.kazdy na svete.stary.mladý.bezdetny aj rodic.
Ty tu nie si na to.aby si rozhodovala.kto na koniku moze byt registrovany a kam ma prispievat.
prave preto ich aj zaočkujem. mne nezatínaš nnikde moja mila, skor ja zatinm do vas, ked vzdy vybehneš pisat urazky.
K ockovaniu ako pricine vsetkeho zla v dnesnom prechemizovanom svete plnom plastov, exhalatov, poltovarov... 😝... Poznate latku Bisfenol A? ...BPA se používá jako monomer při výrobě polykarbonátů, ...při výrobě např. CD a DVD, kojeneckých lahví, barelů na vodu, sportovních pomůcek, plastových příborů, dóz na potraviny, ale také ve stomatologii, stavebnictví, elektronice nebo medicíně. Používá se také pro výrobu termocitlivých papírů, ... jízdenky, účty v obchodech nebo stvrzenky v bankomatech...
Ak sa vam chce citat, dole je link na cely clanok Prenatal exposure to bisphenol A and hyperactivity in children: a systematic review and meta-analysis, inak aspon nejake zavery:
A random effects meta-analysis showed significantly increased hyperactivity in male rodents. In humans, early BPA exposure was associated with hyperactivity (ADHD) in boys and girls.... We concluded that early life BPA exposure is a presumed human hazard for the development of hyperactivity.
Takze dalsi priklad korelacie "niecoho" s nejakou diagnozou...
@teegreen je zakazany zopar rokov, takze tie deti okolo 8 a viac rokov s ADHD ho zrejme celkom veselo cumlali 😝
ps. mas dojem, ze v dnesnej dobe ja ciste vsetko, do tela dostavame len ockovacie latky a bisfenol? (vlastne ten uz ani nie, ci?) 😀
a este ta vyvediem z iluzie- to, ze je explicitne zakazany BPA, neznamena, ze sa da zazracne vo vyrobe zaobist bez neho 😉 akurat sa pouzivaju jeho derivaty, ktore sice zakazane nie su, ale nie su ani preskumane pre kratkost ich pouzivania. a kedze su to chemicke derivaty, mnoho svojich vlastnosti zdielaju :-P ☹

očkovanie chráni ludí pred pandemiou chrípky, ktoré trápia ludí už tisícročia. prevencia je kluč k uspechu.
http://theconversation.com/how-vaccination-is-h...