(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@tatko_bebe Tak tomu rozumiem 😀
Budeme si vyrábať vlastné vakcíny v Šarišských Michaľanoch? Čo vy nato?
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/290264-ut...
Pre upresnenie 98,7% https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/?h=vyhod...
@adsumus O tych zdravotnikoch, ktori odmietli ockovanie proti prasacej chripke. Tato tovaren ma vyrabat co? Vakciny v pripade hroziacej pandemie chripky. To sme tu uz mali. A nezaockovali sa anilen zdravotnici. ;)
Fakt si tak neinteligentna, ze nechapes co maju av proti fabrike na ockovacie latky? ;)
Ja sa len preto pýtam, lebo som sa dočítala na antivakcinistickej stránke, že vlastne celý život žijem vo fašistickom štáte prepojenom na nejaké korporácie, ktoré mu diktujú, čo má alebo nemá robiť. A odrazu sa dočítam, že ten štát sa snaží vybudovať vlastnú fabriku na vakcíny a potom tomu už celkom nerozumiem, že ako to vlastne je. Som krajným odporcom fašizmu a ak by to bola pravda,čo tvrdia AV, že žijem vo fašistickom štáte, musela by som sa hádam aj odsťahovať. ☹
@kveta Štát, ktorý chce mať vlastnú fabriku na vakcíny predsa nemôže byť marketingovým oddelením zahraničnej farmaceutickej firmy ako to hlásajú antivakcinisti, to je celé. Každému príčetnému človeku je jasné, že do toho musí investovať. A jasné je aj to, že vakcíny bude vyrábať famaceutická firma, tam je aj uvedené, že aká.
@adsumus Kazdemu pricetnemu cloveku je jasne, ze nakupit vakciny je lacnejsie ako stavat celu fabriku. Ledaze by niekto zo statu chcel nechat niekoho zarobit. Statne zakazky su najbezpecnejsie z hladiska financneho rizika. Stat plati, nekrachuje. Preto sa firmy tak zenu za statnymi zakazkami. Takze Tvoja argumentacia, ze farmafirmy z toho nic nemaju, je nezmysel. Je to len ina forma zarobku pre farmafirmy. Budu dodavatelmi pre statnu firmu.
@kveta Ty čo nechápeš, že to bude naša famafirma a nie zahraničná, to znamená, že náš štát jednoducho nie je poskokom nejakej zahraničnej firmy, ale chce si vybudovať vlastnú, zamestnať vlastných ľudí a investovať do vlastného výskumu a toto je v rozpore s tým, čo tvrdia AV, že žijeme vo fašistickom štáte, ktorý ovládajú zahraničné farmafirmy?
@kveta Mna toto neprestane fascinovať na nás Slovákoch, nič nevieš o celej veci, nepoznáš dodávateľov, nevieš nič o návratnosti investície, nevidela si zmluvy ani dohody, nevieš o tom kto dodá vírusy alebo obleky a predsa si už dospela k záveru, že to len niekto chce zasa zarobiť.Nič o tom nevieš a už to odsúdiš, ofrfleš a zamietneš. Stačí ti prečítať článok z novín. Toto uvažovanie je naozaj na smiech.
@adsumus Na to cloveku staci poznat ekonomiu. Nemusim frflat. Staci vysvetlovat ekonomicke fakty. Navrhujem diskutovat o faktoch. Faktom je, ze Slovensko virusy nevyraba. Nemame statom vlastnene technologie na vyrobu vakcin. Musime ich nakupit od farmafiriem. Farmafirma pracuje kvoli zisku. Ak by ho neprodukovala, skrachuje. Vyhodnost statnych zakaziek som vysvetlila. To su fakty.
@kveta Prečo ja mám vyvracať, čo ty tu napíšeš? Ty máš dokázať, že to, čo píšeš si nacucáš z palca. Nikdy som netvrdila, že ekonomické fakty nie sú fakty, chcem len aby si doložila, čo píšeš. Tak isto ako chcem, aby AV dokázali, že náš štát je fašistický, ked to tvrdia. Vieš doložiť svoje tvrdenia? Vedia oni doložiť svoje tvrdenia? Žijeme naozaj vo fašistickom štáte?

@natas4
@saska.t Dievčatá, mám dojem, že zachvíľku vyfasujete ban, ak s tým neprestanete. Zasmejte sa radšej na afere "výplach nosa". Diskutujeme ďalej....Tu na tejto strane o nosoch už ani slovo.