icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
kveta
21. aug 2013

@adsumus Dolozila som tu, ze je blud Tvoje tvrdenie, ze firma bude cisto statna a nebudu na nej nijak profitovat sukromne farmafirmy.

O ekonomickej uspesnosti projektu, kde budu odbornici a drahe pristroje cele roky sediet nic nerobiac na zadku cakajuc na akusi sedemdesiatrocnu /?/ pandemiu, sa da tiez uspesne pochybovat..

Vies co sa stane? Stat bude odbornikov platit slabsie ako sukromny sektor a tak ti najlepsi, ktorych si tam vychovame, odidu kam? No kam? Aha, uz viem. Do sukromneho sektora. Tak ako je to v kazdom odvetvi v tomto state.. Vsimni si, ze som prijala Tvoju teoriu o vlastnom vyskume. ;)

adsumus
Odpoveď bola odstránená
kveta
21. aug 2013

@adsumus Tvoj prispevok dnes o 12:52. Kazdopadne Tvoj prejav zacina byt uz vulgarny. Poziadam Ta o slusne vyjadrovanie. Tiez s Tebou jednam slusne.

O fasistickom state som v tejto teme pisala len v suvislosti s Mengelem a jeho pokusmi a ten prispevok mi tu vymazali. Asi sme vtedy neboli fasisticky stat.. Viac Ti k teme fasizmu nemam dovod argumentovat.. Nerada by som prisla o moznost diskutovat v tejto teme. ;)

adsumus
Odpoveď bola odstránená
kveta
21. aug 2013

@adsumus Mne umrela v koncentraku polovica rodiny. Rozumej polovica zijuceho rodokmena. Ani to Ta neopravnuje tu byt vulgarna.

sendy182
21. aug 2013

kam sa až takáto téma dostane 🙄 🙄 🙄 🤐

anatalia77
21. aug 2013

tak keď sa tu tak predbiehate v týchto morbidnostiach,tak JA som sirota,lebo mi otec zabil mamu,ked som mala rok! Čo som vyhrala??

kveta
21. aug 2013

@anatalia77 Mozes mi nadavat v IP. ;)

anatalia77
21. aug 2013

@kveta nemám v úmysle

bubulka722
21. aug 2013

@tatko_bebe No teda nestačím sa čudovať, môj koment o slepačárni vymazali. No čo už treba písať ako ty "kot-kotkodák" 😀

zuzu100
21. aug 2013

@saska.t Más pravdu...kvapky do nosa a morsky sol-sprey su od 0r....ale sprey do nosa iba od 1-2r.

anatalia77
21. aug 2013

niekto tu je dobre posadnutý 😀 ja to vidím na exorcistu

tatko_bebe
21. aug 2013

kikirikí 🙂

aristka
21. aug 2013

@kveta očkovanie proti prasacej chrípke sme odmietli preto lebo prišla neskoro ,keď už sme nakaznených ľudí mali na odd. a aj napriek protiepidemiologickým opatreniam ak si v ohnisku je hlúposť sa dať očkovať ,proti chrípke to má význam ešte pred epidémiou ,aby sa stihli vytvoriť protilátky ,inak vtedy bolo dosť aj normálnej chrípky a všetci čo sme dostali chrípku sme boli testovaný a j na prasacinu a mali sme na odd.aj antivirotiká.....takže ,keď nevieš ako to bolo sa nevyjadruj....

tatko_bebe
21. aug 2013

clanok je z 18.8. zamer je super ale na Slovensku to funguje inak takze aj z dobrych projektov sa stavaju tunely.. Kludne by sme si mohli ockovacie latky vyrrabat sami aj bez nejakych brutalne drahych nakupov. Technologia az taka draha nieje, mame totizto odborny potencial a nemusime nutne kupovat hotove kmene.. 😉
Ale ako povedal jeden madarsky ujo o tom potom 😀

petot
22. aug 2013

@tatko_bebe Ja by som bol rád, keď sa už investujú milióny do fabriky na vakcíny, aby niekto konečne vedecky preukázal, že vakcína proti chrípke má pre pacienta nejaký jasný pozitívny význam. Lebo doterajším analýzam od Cochrane sa takýto dôkaz dosiaľ nepodarilo vypátrať.

kveta
22. aug 2013

@aristka Ale no... Chces povedat, ze vsetci lekari boli v ohnisku nakazy, starali sa o nakazenych a preto odmietli ockovanie ako zbytocne. Povedzme to takto: TY si bola v ohnisku a rozhodla si sa neockovat. VACSINA lekarov v ohnisku nebola a s prasacou chripkou do kontaktu neprisla... a co urobili? Rozhodli sa neockovat.

adsumus
22. aug 2013

@kveta Je mi neskutočne ľúto, čo sa stalo tvojej a všetkým rodinám v koncentračných táboroch a preto dúfam, verím, že sa už nikdy na tomto svete nevyskytne svina v ľudskej koži, ktorá tu bude štvať ľudí proti nejakej skupine obyvateľstva len z dôvodu svojej vlastnej osobnej nenávisti, egocentrizmu a debilizmu.

kveta
22. aug 2013

@adsumus Tak navrhujem, aby si nevyzyvala na postihovanie nazorov. Je to popieranie ich slobody prejavu.. Navrhujem, aby si respektovala, ze su ludia neochotni riskovat zdravie a zivoty svojich deti pre kolektivne dobro.. Tak zachovas odkaz ludi bojujucich proti totalite, za slobodu.

adsumus
22. aug 2013

@kveta Dovoľ láskavo, aby som odkaz zachovala podľa vlastného uváženia a zasa začínaš so zavádzaním-ja nikomu slobodu prejavu nepopieram, ale len vyjadrujem svoj názor.

adsumus
22. aug 2013

@kveta A ešte si uvedom, že tí, čo tu akože podľa teba bojujú za slobodu, tu výlučne bojujú len proti pokutám, lebo neviem o nikom, kto sa v otázke očkovania rozhoduje neslobodne, asi, že mu pištoľ držia pri hlave, že? A akýkoľvek štát má spôsoby ako motivovať ľudí k očkovaniu, či už cez finančné príspevky, prístup k povolaniam, štúdiu, dôverou v zdravotný systém a podobne. Tieto vyspelé demokracie sú všetky do jednej tiež fašistické?

tatko_bebe
22. aug 2013

prasacia chripka nieje totizto bezny kmen a uz vobec to nieje virus kt. len tak sam od seba zmutoval v prirode 😀 a preto to aj vacsina zdravotnikov odmietla, proti chripke sa napr ja nedavam ockovat pretoze je to podla mna zbytocne. Radsej investujem do imunoglukanu

kveta
22. aug 2013

@adsumus Ja Ti nemam co laskavo dovolovat. Respektujem Ta ako slobodneho cloveka.

Pri materskej 220 EUR je pre mnohych hrozba pokuty 300 EUR z ekonomickeho hladiska likvidacna. Plus Slovensko chce preverovat cez socialku kazdeho, kto odmietne ockovanie. Toto napriklad ja poznajuc "uroven" socialky na Slovensku, povazujem za hrozbu. Mam celit riziku odobratia dietata kvoli odmietnutiu ockovania MMR, lebo v rodine uz jeden autizmus mame? A preco mam platit pokutu, ked som ockovanie odmietla? Az sa budem sudit o dieta, kto jo dostane? Otec, ktory ho nechal 15-mesacneho sameho doma alebo ja, ktora som odmietla konkretny typ MMR vakciny pre jej schopnost vyvolat "symptomy podobne autizmu"?

Nikto nema pravo ma perzekvovat za ochranu zdravia mojho dietata. Vas nikto nepokutoval a neprenasledoval, ked ste ockovali vakcinu TBC, ktora sa ukazala ako prilis skodliva a bola jej povinnost zrusena. A tiez ste tym /zrejme nechtiac a v nevedomosti/ mohli obrozit zdravie deti. Tak nas neprenasledujte za opacny postoj voci vakcine, ktora /zatial/ nebola zrusena.

adsumus
22. aug 2013

@kveta Boj proti pokute, je bojom proti pokute, len aby to nedopadlo ako v čechách, že ti nevezmú dieťa do štátnej škôlky a budeš si musieť platiť súkromnú. Alebo ako v Austrálií, že rodičom stiahnu finančné benefity. Tak to nebude z toho uhla pohľadu zas až taká výhra. Štát to robí preto, že je tu aj druhá skupina občanov a to tí, čo sa očkujú a tiež majú obavy o zdravie svojich detí a riziko ochorenia je pre nich väčšie ako očkovania. A takí, ktorí nemôžu byť očkovaní alebo bábätká do roka, ktoré ešte nie sú očkovaním chránené. Aj na túto skupinu ľudí treba myslieť a treba ich chrániť. Tak ako z kola von?

kveta
22. aug 2013

@adsumus A k motivovaniu statom. Sla som studovat do zahranicia a USA po mne ziadalo zaockovanie konkretnou vakcinou proti MMR. Sla som teda k lekarke. Povedala, ze u nas tu vakcinu nedostanem. Sla som na Urad verejneho zdravotnictva, ci ako sa to vtedy volalo.. povedala, ze chcem tu vakcinu.. a odpoved: Tu vakcinu Vam nedame, je prilis nebezpecna.

Tak ktory stat sa zachoval lepsie? ;)

kveta
22. aug 2013

@adsumus Mam dieta v sukromnej skolke. Chodi tam zo zahranicnymi detmi a pri mojej zmienke o neockovani sa len zasmiali.. Ziadne zo zahranicnych deti tam ockovania nema. Ja nebojujem proti pokutam. Ja bojujem za slobodu rozhodovania o ockovani vlastneho dietata.

adsumus
22. aug 2013

@kveta No vieš, takéto informácie, pre mna naozaj nemajú žiadnu hodnotu. A ako si dopadla? Zaočkovaná? Nezaočkovaná?

kveta
22. aug 2013

@adsumus Znevazujes cudziu skusenost ako nehodnotnu.

Nezaockovana. Stat v USA mi uznal, ze vzhladom na kratsie studium nepotrebujem ockovanie. Asi som za tych par mesiacov nebola epidemiologickou hrozbou. :D

adsumus
22. aug 2013

@kveta Za slobodu v rozhodovaní nemusíš bojovať, každý sa rozhoduje slobodne. Niektorí dokonca slobodne nezaočkujú proti tetanu a slobodne budú liečiť vatmínom C ako som sa najnovšie dočítala na AV stránke, že treba postupovať.

adsumus
22. aug 2013

@kveta Vidíš a zase zavádzaš, ja nič neznevažujem, len ti celkom neverím, lebo nemáme doložené a ani podroobnejšie info o celej veci. Môžem pochybovať? či sa mám hned bežať zariadiť podľa toho, čo kto zavesí na net?