icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
22. mar 2018

@lauritka to plne chápem,neočkovaním znížia rakovinu, aj cukrovku, kedže polka deti pomrie na choroby. tomu sa tuším hovorí, že s vaničkou vyleju aj dieťa. ale matky asi nebudu až take nadšené, vid srbsko, kde už žaluju rodičia antivaxerov za ich bludy. oni tomu neveria, že ich bludy odmietaju normálni ludia. ja taku mieru zaslepenosti neviem pochopiť. aj ked nejake vysvetlenia by sa možno našli, ale mne mažu príspevky ked sa pýtam, či má mozogo poškodené z očkovania ako to píše o iných, takže pst.

adsumus
22. mar 2018

@teegreen
klamstvo č.1 píšem hluposti pravda nepíšem,
klamstvo č. 2 nie som v iných temach-pravda som,
klamstvo č. 3 žijem pre len pre očkovanie pravda nežijem,
klamstvo č. 4 mám sa starať o svoju rodinu pravda o svoju rodinu sa starám ukážkovo.
klamstvo č.5 snorím v teme o očkovaní pravda nesnorím.

Prosím ťa, prestan písať o mne klamstvá, dakujem.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
22. mar 2018

@teegreen ja žijem a nechávam žiť, jediný kto tu utočí a zhadzuje ludí si ty. či vlastne pardon "vy".

adsumus
22. mar 2018

95% chorých na osypky v srbsku boli nečkovaní, nedoočkovaní alebo bez záznamov o očkovaní.

http://outbreaknewstoday.com/serbia-reports-sig...

tin007
22. mar 2018

Ake zaujimavosti sa daju najst v hlaseniach z RUVZ:

G00.0 Haemofilová meningitídaOkres Pezinok
chorelo 4 ročné dievčatko s príznakmi bolestí ľavého ucha, febrility do 38,7 st. C, postupné zhoršovanie stavu, vracanie a bolesť hlavy. V neurologickom náleze pozit. mening. príznaky. Likvor kult. pozit. Haemophilus influenzae. Dieťa očkované riadne.

adsumus
22. mar 2018

Zvláštne ako uvažuju ludia, najprv sa neočkuju a ked na nich dolahne epidemia a zopár ludí zomrie, zaočkovanosť poskočí nad 90% u ročných detí a nad 90% u šesťročných, momentálne nacvičuju rodičia na ukrajine. som zvedava, či budeme aj my takto o pár rokov.

http://outbreaknewstoday.com/ukraine-7000-measl...

tin007
22. mar 2018

Pertussis/cierny kasel – A 37
V januári bolo zaznamenaných 22 ochorení (chor. 0,41/100 000), minulý mesiac bolo hlásených 30 prípadov a v januári minulého roka 9 ochorení.
Dg:
A 37.0 Divý kašeľ vyvolaný Bordetella pertussis – 20x
A 37.1 Divý kašeľ vyvolaný Bordetella parapertussis – 2x
Ochorenia hlásené z BL 9x, TA 5x, ZI 1x, BC 2x, PV 3x, KI 2x. Najvyššia chorobnosť vo vekovej skupine 0r.=2x, 1-4=5x, 10-14=1x, , 20-24=1x, 35-44=7x, 45-54=3x, 65+=3x. Očkovanie pre dg. A37.0: očkovanie riadne 8x, nezistené 5x, neočkovaní pre vek 1x, neočkovaní 5x.

Uz sa tusim nik nepozastavuje nad tym, ze tu mame cierny kasel napriek ockovaniu a ze pravidelne ho maju aj riadne ockovane osoby.

tin007
22. mar 2018

Pekne spracovany material o pripadoch TBC v r. 2016 a ako sa vyvijal trend za poslednych 10 rokov.
Aj po zruseni povinneho ockovania novorodencov je pokles pripadov a stale vysoko dominuju pripady plucnej TBC, proti ktorej vakcina vobec neucinkovala.

https://ecdc.europa.eu/sites/portal/files/docum...

adsumus
22. mar 2018

To nie je pravda, že sa nikto nepozastavuje, lekári skumaju prečo niektorí ludia ochoreju aj napriek očkovaniu, stáva sa to, su aj určene rizikové faktory, ked očkovanie nevyvolá dostatočnu imunitnu odpoved, dieťa bolo okčovane a nezomrelo, myslím, že to je podstatne pre rodiča.

adsumus
22. mar 2018

@tin007 to je zaujímavy graf, čo si tu dala, od roku 2011, kedy bolo zrušene očkovanie proti tbc, stupa počet prípadov v skupine detí od nula do 14 rokov. stupa.

adsumus
22. mar 2018

a tipujem, že podobne grafy možeme očakávať aj po zrušení očkovania proti dalším chorobám a ovela dramatickejšie, kedže na prenos tubery človek musí byť vystavený patogenu dlhu dobu až niekolko hodín, zatial čo na prenos osýpok sa stačí nadýchať vzduchu v miestnosti, ked bol pred tým nakazený človek.

eva8
22. mar 2018

@adsumus je to zaujímavé, ešte presnejšie by bolo urobiť graf hlásených tuberkulóz od veku 0-7r. (2018-2011) a ešte to podrobnejšie rozviesť podľa typu tbc

tin007
22. mar 2018

Zo spravu UVZ SR k TBC za r. 2016: "V detskej populácii do 14 rokov sa tuberkulóza vyskytla v 61 prípadoch. Oproti roku 2015 zaznamenávame pokles o 6 prípadov." Informacie o tom, na aky typ TBC ochoreli sa tam nenachadza; ziadne umrtie dietata do 14 r. na TBC.
Plucnu formu (tu, proti ktorej vakcina bola uplne neucinna) malo v r. 2016 - 56 deti, mimoplucnu 5 deti.
http://int.vhagy.sk/hagy/dokumenty/nrt/Analyza_...

Obdobne je to aj v predchadzajucich rokoch, kde je pomer plucna vs mimoplucna vysoko v prospech plucnej
@eva8

adsumus
22. mar 2018

@eva8 deti v tejto skupine su cca polovica neočkovana, v tejto kategorii stupli nákazy tbc, prečo asi, v iných vekových skupinách klesali, to su preočkovane ročníky. druhá vec ak by ako ich nazýva antivax "alchymisti" t.j. lekári nespustili dodatočne očkovanie ohrozených skupín detí, obávam sa, že by sme tu tých prípadov mali ovela viac. inak tebe nevadí, že antivax hlási,že ochorenie na tbc klesá a zabuda uviesť,že u preočkovaných ročníkov, v nepreočkovaných stupa, nie je to zavádzanie ako hovado, sudim, že ti nevadí, kedže reaguješ na mna, nie na dezinformácie.

adsumus
22. mar 2018

Tuberkulóza na Slovensku postihuje aj detských pacientov. V roku 2012 došlo k ukončeniu plošného očkovania a od tohto obdobia sa zvyšuje počet chorých detí. „V našom ústave sa v uplynulom roku nachádzalo 61 pacientov prevažne vo veku do štyroch rokov.

https://mediweb.hnonline.sk/spravy/aktualne/slo...

eva8
22. mar 2018

@adsumus reagovala som na teba, lebo som schvaľovala tvoj postreh, inak by som reagovala na pôvodný link.

eva8
22. mar 2018

@tin007 naozaj si myslím, že lepšie by bolo sa zamerať na vek do 7r. čo sa týka Slovenska - počet, priebeh a typ tuberkulózy

adsumus
22. mar 2018

@eva8 tina tu uvádza, že počet ochorení na tbc klesá, ano klesá ale v plne očkovanej skupine, v skupine ktorá neprešla očkovaním stupa, tu sa treba zamerať prečo, prestali ludia používať toalety alebo čo sa udialo, že neočkovaná ludia choreju viac ako očkovaní? to ťa nezaujíma? mna ano. čo sa týka deti do sedem rokov dodala som informácie, takže reaguj, dakujem.

eva8
22. mar 2018

@adsumus ešte k tomu - "deti v tejto skupine su cca polovica neočkovana" - to znemená, že druhá polovica očkovaná je a napriek tomu tbc má. Úspešnosť? Chcem podporiť a sama pošliapeš

adsumus
22. mar 2018

@eva8 ja sa ťa pýtam normálne prečo stupa vyskyt tbc v skupine ktorá je cca polovica neočkovana a v iných skupinách, ktoré su plne očkovane nie, velmi rýchlo ideš do osobných utokov (sama pošliapeš), reaguj radšej na otázky v diskusii, dakujem.

eva8
22. mar 2018

@adsumus zrazu mám reagovať?
Ten link si už raz dala. A sama vdíš, že môj návrh nebol od veci - teda zopakujem pôvodné:
ešte presnejšie by bolo urobiť graf hlásených tuberkulóz od veku 0-7r. (2018-2011) a ešte to podrobnejšie rozviesť podľa typu tbc

Inak, vieš v akých podmoienkach sa bývalo vo Veľkej Lomnici?

eva8
22. mar 2018

@adsumus a k osobným útokom:
"...., že ti nevadí, kedže reaguješ na mna, nie na dezinformácie" - čo si pod tým myslela?

adsumus
22. mar 2018

@eva8 poprosím tvoj názor, prečo stupa vyskyt tbc v skupine ktoru tvoria z polovice neokčovane deti, klesá v skupinách preočkovaných ludi.

tin007
22. mar 2018

@eva8 Aaaa, vidim, ze uz opat nastupuje stare zname: "Ked tu niektori nevedia ako reagovat na fakty, tak nastupia osobne utorky". Odporucam ignorovat "vykriky do tmy" a ak reagovat, tak len vecne.

adsumus
22. mar 2018

@tin007 ty si tu dala fakt, že počet chorých na tbc vo vekovej kategorii, ktorá už nie je komplet preočkovana stupa, ako na to reaguješ?

tin007
22. mar 2018

@eva8 Eva, za mna k tomu vyskytu; mimoplucnych foriem bolo u deti do 14 r. menej ako 10% (5 pripadov zo 61 za r. 2016), cize osobne by som to riesila formou aktivneho vyhladavania - rodina, kolektivy (ktore deti navstevuju), praca atd. A nasledne cielena liecba ATB. Ale ako to realne riesia zamestn. RUVZ resp. lekari, to netusim. Viem, ze cast pripadov odchytia pri nastupnych prehliadkach do prace.

eva8
22. mar 2018

@adsumus vysvetlíš mi to? Ja som naopísala:
" je to zaujímavé, ešte presnejšie by bolo urobiť graf hlásených tuberkulóz od veku 0-7r. (2018-2011) a ešte to podrobnejšie rozviesť podľa typu tbc"
Totiž tento výskum by priamo poukázal na účinnosť očkovania. Inak sa môžme len neodborne dohadovať

tin007
22. mar 2018

Na teba nijako; ak ta to trapi adsumus, tak sa obrat na Narodny ustav tuberkulozy, plucnych chorob a hrudnikovej chiurgie Vysne Hagy.