(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Dalšie dieťa zomiera, rpetože ho rodičia nezaočkovali, tantokrát je to záškrt.
chystá sa robiť previerka, či sú obyvatelia Slovenska dostatočne odolní voči infekčným ochoreniam. Imunologické prehľady sa budú robiť po 16. rokoch. Obvodní lekári vezmú v každom okrese vzorkun od 4200 ľudí rôznych vekových kategórií, zisťovať sa budú protilátky proti osýpkam, ružienke, mumpsu a žltačke typu A, B, C. Výsledkom môže byť zmena v očkovaní ľudí
@peter952
@vroni
robenie imunologického prehľadu beriem pozitívne - konečne sa niečo deje.
Negatívom môže byť, že sa zistí, že očkovanie nie je až také účinné ako sa predpokladalo a pribudnú preočkovania. Pozitívom - vakcíny sú účnné, netreba robiť paniku, Zaviesť očkovanie proti ovčím kiahňam by bola podľa mňa hlúposť. Však keď klasické choro by potlačíme, vzniknú oveľa horšie mutácie. A očkovací cyklus dookola...
@eva8 asi nepoznáš prípad pravých kiahní, zbavili sme sa ich očkovaním a zbavíme sa očkovaním aj paralýzy po obrne, ak sa podarí, že fanatici nebudu zabíjať zdravotníkov. ty si tiež zástanca tej myšlienky, že nech nám deti choreju, ved to je vola božia alebo hlavne aby nemutovali vírusy, ktoré aj tak mutuju, neuzaočkujeme ich.
4 mesačne a 8 mesačne dieťa ztrácaju život kvoli osýpkam v Albánsku. Antivax ich rodičov asi neodškodní.
@adsumus od začiatku som písala, že očkovanie považujem za kolektívnu obranu. Ale očkovanie hlava-nehlava je pre mňa neprípustné. Reagovala som na slušný príspevok, že si nemyslím, že by sa malo očkovať proti ovčím kiahniam. A tak ako pri chrípke sa vytvárajú nové vírusy, tak je možné, že ak sa budeme očkovať voči všetkému, voči bežným ochoreniam, ktoré sa dajú bez väčších problémov prekonať, môžu vznikať nové. A postupne sa budú vyvíjať vakcíny proti novým vzniknutým chorobám atrď. atď - podľa mňa to je nezmysel. Ja vidím optimistickú budúcnosť - očkovať sa bude vzhľadom na momentálnu situáciu, momentálny vývoj. Nemyslím si, že odborníci sú silou-mocou za očkovanie voči všetkému. A čo sa týka mutácií, budú stále vznikať nové formy "života".
@eva8 ty si nemyslíš, žeby sa malo očkovať proti kiahniam, lebo nie si imunospuresívna, tehotná, po chemoterapii, s oslabenou imunitou, ak by si bola asi by si mala iný názor, ale čo tam po tých ludoch? čo sa týka mutácii, píšeš, že načo sa budeme očkovať aj tak vírusy mutuju, ale ja nerozumiem tomu, poprosím objasniť, nemáme sa očkovať proti osypkam, či pneukomokom, lebo čo???
Epidemii spalniček podlehlo v Rumunsku za uplynulý rok už 46 obětí. Poslední z nich je devítiměsíční nemluvně. Podle agentury AP o tom v Bukurešti informovalo Národní centrum pro kontrolu infekčních nemocí.
Úřad v této souvislosti upozornil na to, že zemřelé dítě z černomořského přístavního města Constanta nebylo proti nebezpečné chorobě očkováno. Jen během tohoto týdne bylo v zemi nahlášeno 204 nových případů spalniček. Od vypuknutí epidemie v loňském roce se už nakazilo téměř 12 tisíc lidí.

@teegreen zas nemusime ist do extremov 🙂