icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
eva8
7. apr 2018

@adsumus a prečo si myslíš, že by som sa radšej pohybovala medzi zaočkovanými ľuďmi proti ovčím kiahniam, ak by som mala jeden z tebouz uvedených stavov?

adsumus
7. apr 2018

@eva8 jednoznačne a čo odpoved na moju otázku, mutácie?

eva8
7. apr 2018

@adsumus odpoveď na prečo je jednoznačne? Odpovedať na tvoju otázku o mutáciách inak neviem, len to, čo som uviedla. Mutácie boli, sú a budú. Nové formy vznikali, vznikajú a budú vznikať. Zaočkujeme sa proti 4 "kmeňom" chrípky, šíriť sa bude 5.

peter952
Odpoveď bola odstránená
soldi
7. apr 2018

@adsumus nechapem ako uvedene linky s umrtiami 4,8 a 9 mesacneho babatka suvisia s antivax, kedze mmr sa ockuje najskor v 15tich mesiacoch. A opatovne su to linky z rozvojovych krajin so slabou zdravotnou starostlivostou a nizkou zivotnou urovnou.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
7. apr 2018

@soldi nechápeš, že? realita poukazjue nato, že zomieraju ludia na choroby, drobci. suhlasíte, že? ale prečo?

adsumus
7. apr 2018

@eva8 lebo ak by si bola oslabená a kiahne ťa mohli zabiť, tak by si nebola tak hrdinka, ked by ti teegeeren naplula herpes zosters do kscihtu alebo tuberu či osýpky alebo možno hej, ťažko povedať.

eva8
7. apr 2018

@adsumus ako vieš, že nie som oslabená?

eva8
7. apr 2018

@adsumus a napokon sa tvrdí, že prenášačmi chorôb môžu byť aj očkovaní. Naopak, u očkovaných sa vraj choroba, na ktorú je dotyčný zaočkovaný môže prejaviť neskôr (kvôli protilátkam), resp. môžu ju zistiť neskôr, lebo sa nepredpokladá, že zaočkovaný ju môže dostať. Aspoň toto som pochopila z tohto fóra.
P.S. A prečo by mala na mňa teegeen pľuť?

tin007
7. apr 2018

@eva8 Odkial mas to info? Zaujima ma ci je to uz definitivne alebo len navrh; povodne hl. hygienik hovoril o serologickom prehlade co sa tyka osypok a hep. A.
Podla mna by bolo dobre zistit ako to vyzera s protilatkami napr. proti zaskrtu, citala som pred par dnami starsiu studiu z Afriky; az 7% deti (z testovanej skupiny) bolo bezpriznakovymi nosicmi C. diphterii. A ten mumps bude velmi zaujimavy, tam odhadujem, ze ockovane deti nebudu mat dostatocne protilatky.

tin007
7. apr 2018

@eva8 Cierny kasel je typicke ochorenie, kde su ockovani prenasacmi s asymptomatickymi priznakmi a tym padom nebezpeci pre svoje okolie (ucicikani "vierou" v tom, ze oni nemozu ochoriet, lebo su ockovani).

eva8
7. apr 2018

@tin007 včera hovorili v televíznych novinách o 20.00 na stv1

tin007
7. apr 2018

@eva8 Dakujem, medzitym som nasla spravu http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...

Je to taky pekny gulas; poklesla zaockovanost... blalba, lebo sme mali osypky (uz nie je spomenute, ze to bolo u ockovanych dospelych, resp. u dospeleho ktory nebol ockovany pre vek) a preto treba zistit... okrem ineho aj hepA a hepC (ktore sa neockuju plosne a povinne).

eva8
7. apr 2018

@tin007 OPRAVA - o 19.00h
ja kvitujem, že spravia takýto prieskum na reprezentatívnych vzorkách

adsumus
8. apr 2018

Deti s autizmom su vyrazne menej očkovane ako bežna populácia.

http://www.philly.com/philly/health/kids-famili...

eva8
8. apr 2018

@adsumus dovolím si doplniť tvoj koment google prekladom, aby nedošlo k omylu a niekto ho nepochopil zle ako ja, t.j., že neočkované deti trpia autizmom viac ako očkované. Teda:

Tým, že rodičia neočkujú svoje deti s ASD, neznižujú príznaky poruchy svojich detí. A tým, že neočkujú ich mladších súrodencov, rodičia neznižujú pravdepodobnosť, že aj u nich sa vyvinie ASD. Všetko, čo robia, zvyšujú riziko, že ich deti budú trpieť infekciami, ktorým sa dá predchádzať, ktoré môžu mať tragické dôsledky.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
pietricka80
10. apr 2018

@peter952 ty co vravis, ze ockovanie je nezmysel a ze detsky organizmus je silny, na toto mas aky pavedecky nazor?

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/101162888...

tin007
10. apr 2018

Cakam netrpezlivo, kedy CR vyhodnoti vyskyt osypok/spalnicky za r. 2017; na Ostravsku oficialne skoncila epidemia 4.8.2017, spolu 130 osob. Stale nie su data, ake bolo vekove zlozenie a kto bol a nebol ockovany. Z priebeznych sprav je jasne, ze vysoky podiel tvorili dospeli, v detstve ockovani jedinci http://www.khsova.cz/docs/01_aktuality/files/sp... ktorym tie protilatky jednoducho vyprchali. To potvrdzuje aj serologicky prehlad z 2013 roku, kde napr. vo vek. kategorii 40-44 malo protilatky v dostatocnej vyske 77%! A vo veku 35-39 nemalo protilatky az 11% dospelych!
http://www.zuusti.cz/wp-content/uploads/2015/04...

peter952
Odpoveď bola odstránená
ruzenakotlarova
10. apr 2018

Očkuvať v dnešnom aplikovani očkuvacích látok je veľmi velké riziko. Ide zase len o peňáze americkým spoločnostiam čo tie pokusne latky vyrabaju a aplikuju hlavne malým deťom. Prečo sa povinne neočkuju dospely? Tie vakciny nik nevie čo obsahuju aky sajrajt a aké ťažké kovy a koľko presne iných látok. Ale všetko riadia megalománske koncerny a ich miliardári.

pietricka80
11. apr 2018

@ruzenakotlarova Hlavne, ze tvoja hlava je plna konspiracii, ze? Si nastuduj, ake kovy obsahuje ludsky organizmus. Ocividne si dalsia ovecka, ktora naletela na lep antivaxerom, ktorych informacie su zalozene na klamstvach a vyrokoch jedincov. Pekny den

marusia12
11. apr 2018

@ruzenakotlarova Kde si nabrala toľko vedomostí? .... neuveriteľné 😀

ruzenakotlarova
11. apr 2018

@pietricka80 paňulka, nie sú šecky cigánky sprosté a nevzdelané a každý normálny človek chápe, čo je očkovanie, ako si z malých detí robia pokusné králiky, ktoré ešte nemajú ani vyvinutú imunitu a potom ostanú autistami, alebo majú doživotne iné ťažkosti a choroby z očkovacích látok. Očkovanie je v prvom rade dobrý biznis pre nenažraných američanov a ich vakcínové firmy a ešte to musí byť akože povinné od štátu, aby sa biznisu darilo. A prečo sa povinne neočkujú dospelí??? Pretože sa ich nedá nijako donútiť, ale malé nevinné deti áno.
Pozrite sa kolko migrantov je v európe a koľko chorob sem donesli, žltu zimnicu, osypky, hiv, aids, žltačky šeckych typov, tak mi tu netárajte hlúposti, keď viete že mám pravdu.

pietricka80
11. apr 2018

@ruzenakotlarova Podla mna ste suca na psychiatriu, lebo tarate hluposti. Co je horsie, ste aj rasistka a to uz je pre mna privela..

ruzenakotlarova
11. apr 2018

@pietricka80 čo to táraš ty, chceš ma nasssrať? aká som ti já rasistka !!!!!!!!!!!!!!!!! sa spamataj ty fuchtla jedna ský si ty tykáš ja som s ťebov nepásla ovce!!! nepi....čuj tu do mňa maš tu dovody jedovať a hateruvať normálnych ludi.

ruzenakotlarova
11. apr 2018

@pietricka80 ty si tu zámerne nasadená aby si kažú negatívne odpovede proti očkuvaniu takto napádala a hanobila ludí, ty si asi rasistka, keď som ja cigánka, ja ti nenadávam ti chudera

slimstar
11. apr 2018

Klud dámy , treba diskutovať a nehaniť iných a urážať sa. Nech si každý spraví, podla svojho najlepšieho svedomia. Presne tak, oni sem priniesli / prinesú ebolu, nílsku horúčku, žltú zimnicu, aids, osýpky, mor /v Madagaskare mali minulý mesiac, známy tam chceli ísť na dovolenku a radšej nešli, pretože bola výstraha /, žltačku, vši a iné. Proti tomu sa určite tu neočkuje, u nás očkuje to, čo už ani nie je aktuálne v rámci svetovej migrácie. Hlavne malé bába, ktoré si sami nevytvárajú protilátky, takže napchať to do neho je holý nezmysel.