(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@libawet - máš pravdu. Proti šíreniu pohl. chorôb je buď nesexovať, alebo mať iba jedného partnera. Keďže výchova detí je taká aká je, tak jedine očkovanie môže zmierniť zdravotné následky takéhoto spôsobu života. Ale bohužiaľ iba HPV a hepatitída. HIV, kvapavka, herpes, chlamýdiové infekcie, trichomoniáza a syfilis - tu očkovanie nie je možné, aj keď sa vedci pokúšajú vyvinúť vakcínu na HIV a HSV.
Chcem len pripomenúť fakt, že na Slovensku sa každoročne diagnostikuje rakovina krčka maternice rôzneho stupňa závažnosti približne u 600 žien. Asi 200 z nich v dôsledku tohto ochorenia zomiera. Lekári každý rok odhalia toto ochorenie u vyše pol milióna žien, 60 000 z nich je Európaniek.
@evittam tvrdit moze co chce, no nic to nezmeni na tom, ze mnohe zeny na to doplatili zivotom prave preto, ze sa dali zaockovat.
@katharines Tak to je viac nez samozrejme.😉
Osypky na vychode SR:
Toto asi nie su nakazene deti rodicov, resp. taki, ktori informovane odmietli ockovanie, vsak?
@teegreen
@lauritka
@evittam
@katharines
asi je panuje presvedčenie, že očkovanie nedopustí, aby prepukla choroba s fatálnymi následkami, inak by vakcínu nevyvíjali. Ale kvôli biznisu to bráni hlbšie preskúmať nie negatívne prípady, ktoré sa vyskytli po očkovaní tou látkou HPV. Tiež doteraz som sa nedopátrala,, či očkovaný jedinec je alebo nie je prenášačom. Preto som zásadne povinnému očkovaniu mladých dievčat a chlapcov (tí sú prenášači tiež) Je ale smutné (zdroj: rásdio slovensko 1), že aj keď sa zistia nejaké liečivá, neskúmajú sa ďalej nie kvôli tomu, že nie sú peniaze. Ale preto, že sa nebude investovať do niečoho, čo sa nedá patentovať, lebo sa kladné výsledky ukázali už dávno v minulosti, no nedotiahl sa to dokonca, nedoskúmalo sa ďalej, nevylúčili sa monosti "náhody", t. zhoda okolností, že látka zaúčinkovala.... Teda riešenia na liečenie istých druhov rakoviny aj sú nadohľad, ale ľudská pýcha a biznis je prvoradá. Smutné.
ešte mi nesedia informácie typu: x prípadov ochorenia na osýpky bolo zaregistrovaných, z toho y (y je menšie ako x) bolo laboratórne potvrdených.... To neurobia testy každému pacientovi?
@eva8 ..je to menej ako presvedcenie ..to ,ze ockovany clovek neochorie je 100% blud, ktory je 100% dokazany realnymi pripadmi. ked prepuknu rozne ochorenia v ramci jedneho miesta - skola , mesto ..a pod .. tak vzdy je vysoky podiel ockovanych a casto je podiel ockovanych proti danej chorobe 100%
ockovane 100% nedosahuje vyrobcami a lekarmi deklarovanej ucinnosti. realita je niekde uplne inde. su za tym obrovske peniaze - investicie , ktore sa proste investorom musia vratit (ako aj sama pises) a tym padom sa ide zial uplne cez mrtvoly . z toho dovodu sa pravdu asi nedozvieme nikdy.
@eva8 nemusi byt miernejsi, avsak moze byt atypicky priebeh. Napr. U zaockovanych mozu osypky prebiehat netypicky a oni v domneni, ze to nie su osypky ich siria dalej.
@katharines Aký je to atypický priebeh osýpok?
@kvieta vyrazky sa nemusia vyskytnut podla typickeho klinickeho priebehu osypok a to za uchom a potom nastava dalsi vysev. Ockovani sice nemusia mat typicky rozsiahli vyrazkovy vysev, no siria ochorenie dalej, pricom tiez nemusia byt chraneni pred zavaznymi sprievodnymi komplikaciami. To totiz zalezi od imunity, ale aj mnozstva patogenov, ktore na cloveka posobia. Vyrazky su inac sprievodnym javom mnohych ochoreni, preto je pre diagnostiku dolezite nielen miesto vyskytu, ale aj tvar a mnozstvo. Preto sa to overuje laboratorne, ale iba ak je podozrenie na infekcne ochorenie. Nie je to pravidlom, ze pri kazdom vyseve stanovuju, ktore z priblizne 100 ochoreni to je.
@katharines Všetky príznaky typické pre osýpky sa prejavia aj u očkovaných jedincov, no priebeh choroby je miernejší. Takže dostaví sa horúčka, kašeľ, svetloplachosť, škvrny na sliznici a potom mapové vyrážky šíriace sa od záhlavia po iných častí tela. Osýpky neprebehnú bezpríznakovo a nie je možné ich prehliadnuť alebo si ich zameniť s inou chorobou.
@eva8 na zaklade coho tomu veris ? ..co je zdrojom tvojho presvedcenia o tomto ? myslim to uplne vazne, lebo nic nie je dolezitelsie , ako pravda.
jedine by som tomu veril, ak by si poznala velke mnozstvo pripadov z minulost a dnes ,,ze to vies porovnat ,ze priebeh je skutocne miernejsi ..lebo ak su zdrojom tejto informacie vyrobcovia a predavaci vakcin ..a teda skupina ludi , ktora dokazatelne klame v mnohych inych instanciach ohladom vakcinacie, tak by som bol k tomuto tvrdeniu skor skepticky a pride mi ,ze daleko pravdepodobnejsie , ze je to len dalsie klamstvo, ako mnohe ine.
ak by aj "miernejsi" priebeh nebola uplna fikcia vymyslena v reklamnej agenture , tak je zas otazne za co vlastne realne vymienas tento "miernejsi" priebeh a ci sa to vobec oplati.
z toho co som doteraz zistil mi vychadza ,ze sa to urcite ani zdaleka neoplati.
@prevenar ou,všetko sa mi vymazalo.... Tak len stručne. detstve na mňa zapôsobil film, kde sa našla vakcína proti besnote. Verím vedcom, že poctivo robia svoju prácu. Druhá vec je, že pri vyrábaní vakcíny sa môže stať hocičo a k pôvodným nežiadúci účinkom sa pridružia iné rizikové faktory ako "bonus" Mám známych viac vedcov a lekárov nielen zo Slovenska, kt. sú presvedčení o účinnosti očkovania. Verím, že lekári nechcú poškodiť pacienta, aj keď reprodukujú len naučené informácie. Po zrušení povinného očkovania proti TBC vo mne drieme nádej, že sa nebude očkovať hlava-nehlava. Za najväčší problém považujem to, že sa nezverejňujú reálne prípady poškodenia očkovaním, berú sa na "ľahkú váhu" a hľadajú sa rôzne ospravedlnenia. Preto aj ja mám pochybnosti o čistote celého biznisu
RUVZ Michalovce sprava 5/2018 - osypky
Ochorenia boli zaznamenané v týchto vekových skupinách:
- 5-9 roč. - 1 ochorenie (očk. 1. dávkou)
- 10-14 roč. - 3 ochorenia (1. dávkou -1x; 2. dávkami – 1x; neočkovaný – 1x)
- 15-19 roč. - 10 ochorení (1. dávkou- 1x; 2. dávkami – 6x; neočkovaní – 3x)
- 25-34 roč. - 2 ochorenia (2. dávkami – 1x; neočkovaný – 1x)
- 35 - 44 roč.- 2 ochorenia ( 1. dávkou – 1x; neočkovaný – 1x)
@eva8 Nie je známy žiaden bezpríznakový výskyt osýpok. Súhlasím s vroni, že môže byť problém v diagnostike, keďže mladší doktori sa stretli s osýpkami iba na obrázku, keďže sa tu roky nevyskytovali. A tu sa treba zamyslieť, či sa fakt to očkovanie skutočne neoplatí (podľa previho). Vedci sa zamýšľajú nad zmenou očkovacej schémy u osýpok, uvidíme, ako to dopadne.
Tie osýpky tu roky neboli kvôli dobrému počasiu asi...

@kvieta mám jedného sex. partnera/ manžela celý svoj život a on mal predo mnou dve, po mne má len mňa 🙂, HPV nemáme ani jeden. Všetko je to o vernosti a ako sa poznáme, ako si veríme...možno, to je cesta pre ľudstvo, ale keď vidím, kam to všetko speje, tak skôr cesta do pekla a nie som si istá, či nám na tejto ceste ešte vôbec nejaké očkovania pomôžu, jedine tak očkovanie v jednej dávke proti blbosti, nenažranosti, závisti a zlu.