(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@katharines nevedela som o tom, ale celkovo je tendencia očkovať a preočkovávať proti všetkému, nakoniec si tie choroby nájdu takú formu, proti ktorej budeme bezmocní. Myslím si, že vďaka internetu a technike sme zabudli rozmýšľať, púšťať sa iným smerom, chodíme len v zabehaných cestičkách, lebo prvotná myšlienka bola dobrá.
@eva8 tak dáme vec do súvisu, lebo ked vychádzaš z obmedzených informácii, nedokážeš si utovoriť celý obraz, pýtaš sa prečo osýpky prepukli a to včase ked sa už očkoval a prečo záhadne na další rok neboli? podla tvojej teorie sa menila hygiena a romovia raz dodržiavali karantenu raz nie, ale nie je to tak, graf vypovedá o inom, po začatí očkovania postupný pokles ochorení až na nulu a tak to máš takmer s každou chorobou proti ktorej sa očkuje, ale teoria, že napríklad prave kiahne vyhubilo, že ludia dodržiavali karantenu, hlavne ked ti to nepomôže kedže si infekčna ked ešte ani nevieš si chorá, ťažko budeš dodržiavať karanténu, je dosť pritiahnutá za vlasy a kríva na všetky dve nohy.
inak dobrá práca redakcie sme
http://www.prevenciaockovanim.sk/2014/02/osypky...
čo sa chrípky týka, kde kto povie že netraba načo? ale očkovanie proti chrípke výrazne znižuje riziko umrtia u starších ludí, očkovaní umieraju menej.
@katharines morálny teolog je v rozpore so stanoviskom biskupov slovenska a katolíckej cirkvi, jednoducho povedane,takáto prevencia je z morálneho hladiska lepšia ako zbytočne umieranie, inak neviem prečo si myslíš, že ja si myslím, že očkovanie je 100% bezpečné, nie je má svoje riziká, ale nie tie ktoré nám vnucuju antivax aktivisti a je lepšie ako nechať deti čeliť chorobám.
a ešte upresním, že na slovensku sme boli bez obrovských epidemii 33 rokov, takže tvoje kantorské karhanie za moju nepresnosť nebolo na mieste. udala som dobrý časový udaj.
@eva8 teraz čo sa dialo počas epidemie, zdrapli všetkých ktorí neboli očkovaní a doočkovali ich, to iste sa robí pri každej epidemii, takže neviem, čomu sa čuduješ, že na další rok nebola epidemia, aj ked sa ludia neočkuju vobec tak maju roky bez epidemii, to je ked sa väčšina stane imunnou a potom sa rodia dalšie neimunne generácie a situácie sa opakuje, velka epidemie rubeoly zasiahla takmer cele usa, trvala pár rokov, ludia sa zimunizovali a potom prišiel rok kedy žiadna choroba nebola a tak to išlo dokola. všetky epidemie prebiehaju v týchto cykloch, len ked sa ludia celoplošne očkuju, tak tu epidemie nie su.
@adsumus karanténa platí aj pre ľudí,ktorí prišli do styku s chorým. Prispievateľka aj z miesta činu písala, ako sa nedodržiavala, nielen daná osoba z článku.
Z grafu, ktorý si udala vyplýva, že už pred povinným očkovaním proti osýpkam bol pár rokov výskyt osýpok minimálny. Alebo zle čítam graf?
@eva8 neviem či to ja tu píšem hluposti, ale tvoj názor je, že boli osýpky pred začatím okčovania, romovia nedodržiavali karnatenu, potom neboli osýpky teda romovia dodržiavali karantenu, teraz su zase osýpky, lebo romovia nedodržiavaju karantenu. čiže celé naše zdravie je postavene ako sa v ktorom desaťročí romovia rozhodnu dodržiavať karantenu?
@eva8 ktorá modra lomená čiara, neviem asi som farboslepá ale ja tam vidím dve modré čiary. vysvetlivka hovorí, že tmavomodra su všetky serotypy, červena su PCV7 serotypy a svetlo modrá su nie PCV serotypy. čiže všetky serotypy, očkovane serotypy a tie proti ktorým vakcína nemá účinnosť.
@eva8 očkovanie proti penumokokom zahrna niekolko serotypov, tie najnebezpečnejšie, ine serotypy nezahrna, tolko viem, ked ta zaujíma viac obrát sa na odborníkov. alebo studuje na nete, je tam toho požehnane
inak vela ludí sa uspokojí s tým, čo sa dočítaju v nejakom časopise od človeka, ktorý nie je lekár a je zaujatí proti očkovaniu, vobec to nespochybnuju a veria tomu, potom je teta prekvapená, že jej dieťa ma v tele formaldehyd aj hlinik aj ked ona ho neočkovala aby sa tomu vyhla.
PCV, nie PVC 🙂
@adsumus no to vyhlasenie bolo este predtym, kym sa Dr. Balak vyjadril jasne proti v roku 2013.
Rodicia su povinni deti chranit a nevystavovat ich rizikam, ked su o nich presvedceni. Mnohi lekari tiez prehodnotili ockovanie, akurat svoj nazor nemozu verejne prezentovat, pretoze by im vzali licenciu.
A ano, sama si sa vyjadrila, subezne v 2 diskusiach, ze ockovanie je uuuplne bezpecne.
@katharines akurát že ludia, ktorí vystupuju proti očkovaniu na tom zarábaju nie prerábaju a ak by si človek nestál za svojim, potom čo to je za človeka a aku cenu maju jeho názory? vrátane bioetikov a lekárov a odoberanie licencie? komu na sk vzali licenciu, lebo podporuje svoju klientelu v neočkovaní? nikomu a ani nikdy nezoberu akobymohli? a že wakefieldovi odobrali licenciu, tak nie za neočkovanie, ale za porušovanie lekárskej etiky, ked odoberal deckám krv na oslave a platil im zato a rehotal sa, že nabuduce dojdu zasa a ked nejaké z nich zamdlelo.
@adsumus a akoze na tom zarabaju? Farmafirmy maju bilionove obraty, hned po zbrojnom priemysle. Ti, co su proti ockovaniu, su odkazani akurat tak len na dobrovolne prispevky. A ano, tu na MK je lekar, ktory pisal, ze jeho kolegyni sa vyhrazali, ked zistila, co vakciny skutocne obsahuju po laboratornom rozbore, ze ju vyhodia z nemocnice, tak sa stiahla.
@katharines každý jeden natom bohapusto zarába, vydávaju knihy, maju internet stánky, predávaju kdečo od vysávačov vzduchu po kliešte na kliešte, naberaju klientov, sama som si kupila zopár kníh od nich, no neviem odkupiš? jedna na Mk písala polroka, že jej dieťa zomiera po očkovaní, potom sa ukázalo, že dieťa nie je a ona len chcela odradiť ludí od očkovania, takže aký lekár, čo objavila a prečo stiahla chvost, nevadí jej že deti su kynožene vakcínami, radšej bude pokojne poprdkávať do stoličky v nemocke?

Vyjadrenie moralneho teologa a bioetika ku vakcinam
https://www.youtube.com/watch?v=6N2KcJoMCSA