icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
zaba22
6. aug 2018

@adsumus v prvom rade si myslim,ze tebe niekto plati za to,co vypisujes na MK alebo si fanatik alebo ja neviem. Sledujem ta uz dlhsi cas a neverim,ze len taky obycajny clovek by toto stvaral.
Zial,tvoje argumenty vyznievaju oproti argumentom niektorych ozaj scitanych ludi primitivne, ako jedna pani povedala, su plne predsudkov bez kritickeho myslenia.
Ak pani doktorka mlci,mlci nielen pre vyhadzov z nemocnice, ale pre uchranenie seba a svojej rodiny.. prosim ta, fakt,kasli na to. Proste mas zaockovane deti, ty sa davas pravidelne ockovat kazdy rok nefungujucimi chripkovymi vakcinami, a teda Ty a Tvoja rodina su podla Teba vdaka ockovaniu chraneni,tak co riesis?

eva8
6. aug 2018

Aká je imunita populácie? Od júla to začnú zisťovať epidemiológovia
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...

kubko111
6. aug 2018

@zaba22 Ja mám na @adsumus-a opačný názor. Dávam mu palec hore za to, koľko času obetuje aby vyvrátil tie táraniny antivaxerov.

zaba22
6. aug 2018

@kubko111 adsumus uz mal par zrusenych diskusii MK. Z casu a cas vypusti primitivnu otazku,na ktoru odpoved nepotrebuje,len provokuje,aby vyvolal burlivu diskusiu. Tak napr o ockovani proti chripke bude tvrdit,ze je ucinne,hoci samotni vedci tento rok potvrdili,ze sa netrafili, ale on si stalw tvrdi svoje. Je zaujaty/a a vyslovene provokuje. To nie je energia pre druhych,to on je bud plateny niekym alebo sa fakt vyziva v hadkach

vroni
6. aug 2018

@kubko111, dobry vtip

eva8
6. aug 2018

@kubko111 problém je, že aj keď s ňou chce človek súhlasiť nemôže, lebo to sama nedovolí

soldi
6. aug 2018

@kubko111 jeeemine, to co si napisal? Prejavil si uznanie najvacsej provax fanaticke, ktorej prispevky su zvacsa uplne mimo. Doteraz som Ta brala a respektovala, ale teda, tymto si u mna riadne klesol, skoda

soldi
6. aug 2018

@adsumus najvacsi podiel na znizeni vyskytu rakoviny krcka maternice maju pravidelne rocne preventivne prehliadky, nie vakcina. Link Ti hladat nebudem, dohladaj si sama. Napr ten australsky kde predpovedaju ze o 20 rokov sa uz udajne ziadna rakovina krcku maternice vyskytovat nebude. V nadpise tam pisu o vakcine, ale v texte sa docitas ze najvacsi podiel na tom maju tie preventivky

katharines
6. aug 2018

@adsumus aj tu je popisany pripad smrti maleho chlapceka, ktory zomrel na rakovinu, ktora bola sposobena podla teba "neskodnym" virusom SV40. Je tam aj mnoho studii v citaciach.
http://www.malatina.sk/index.php?option=com_con...

eva8
6. aug 2018

@katharines čo urobia peniaze a zisk.... Aj na Sk má mnoho ľudí rakovinu. Bolo by dobré (priam povinnosťou) zisťovať, či obsahujú vírus SV40. Ako by sa to dalo navrhnúť lekárskej "obci" No, zas, keby som do toho šla, jeden takýto článok nestačí. Musela by som spraviť štúdiu. Joj, škoda, že nie som mladá, dala by som si to ako Phd - no kto vie, či by mi to schválili,alebo zahrnuli do nejakého Grantu 🙂

adsumus
6. aug 2018

@katharines vakcína s vírusom ked toto dieťa ochorelo sa nepoužívala už takmer 40 rokov.

adsumus
6. aug 2018

@soldi ludia začali pred desať rokmi chodiť na preventívky? mám dve kamarátky ktoré tato choroba postihla, takže jednoznačne okčovanie plus prehliadky. inak ťa poprosím aby si neoznačovala ludí s ktorými nesuhlasiš za fanatikov, ja tu dávam informácie lekárov a vedcov, nič viac nič menej, fanatizmus spočíva v niečom inom, je to neschopnosť pochopiť iný názor ako svoj a kludne ho rešpektovať bez toho aby si musela nazor znevažovať a urážať človeka.

anickadusicka13
6. aug 2018

Jeminku, tu to je uz skoro amusdatov monolog :D nema to tu niaku uroven .... sama demagogia ....

eva8
6. aug 2018

........ Medicínske autority sa toto zistenie rozhodli utajiť, aby sa vyhli všeobecnej panike a zašli tak ďaleko, že kontaminovanú vakcínu dokonca ani nestiahli z obehu. ......

........ Čo je ešte znepokojujúcejšie, vedci teraz nachádzajú SV40 nielen v nádoroch u dospelých, ale aj u malých detí ako bol Alexander Horwin, ktoré sú príliš mladé na to, aby mohli byť vystavení kontaminovanej vakcíne z päťdesiatych a šesťdesiatych rokov. Znamená to, že vírus SV40 sa u ľudí natrvalo uhniezdil a šíri sa ďalej? Alebo je možné, že vakcína bola, ako tvrdia Alexandrovi rodičia, kontaminovaná aj po tomto období?

na druhej strane si nedokážem predstaviť, že by kontaminovanú vakcínu podávali ďalej. Aj keď podľa horeuvedeného ju hneďz trhu nestiahli, aby nevypukla panika. Celomzaujímavá štúdiaby z toho mohlabyť. Možno aj ako námet na SOČ-ku 🙂

adsumus
6. aug 2018

@eva8 davala som ti informácie, že tento vírus bol zistený aj u ludí ktorí s vakcínou neprišli do kontaktu v tom čase. ale su informácie, že rusi takto kontaminovanú vakcínu používali až do 80rokov, takže by mali v najbližšom čase komplet vyhynúť.

katharines
6. aug 2018

@eva8 soč asi nie, kedze su potrebne molekularne analyzy a ide o nebezpecny virus.

eva8
6. aug 2018

@katharines máš pravdu, soč iba ako teoretické hľadanie info. To by sa ale blížilo k práci invastigatívnych novinárov...

eva8
6. aug 2018

@adsumus nie je možné, že by sme podobne kontaminovanú vakcínu používali aj my? Podľa hesla "So Sovietskym zväzom na večné časy"

katharines
6. aug 2018

@adsumus ako do 80 rokov, ked sa vakciny vyrabaju prevazne v USA? Vari mali 2 sarze? A vo vakcinach sa standardne nestuduje pritomnost vsetkych virusov ai. Testuju sa len najcastejsie kontaminanty.

adsumus
6. aug 2018

@eva8 možne to je len sa čudujem stupajucemu veku dožitia, ked nám mali dva ročníky ludí pomrieť , čo boli očkovaní, na rakovinu a oni nie a nie, žiju a žiju.

adsumus
6. aug 2018

@katharines myslíš, že rusi kupovali za studenej vojny vakcíny od američanov? 😲

katharines
6. aug 2018

@adsumus ako som pisala, zalezi to od toho, kde sa virus zacleni do DNA. A vyskyt rakoviny tiez kazdym rokom prudko narasta.

adsumus
6. aug 2018

@katharines ano tu skladka tam skladka a ludia sa trasu z očkovania, ktoré je dokázatelne bezpečne a učinne, že maju za dedinou čiernu skladku a kontaminovanu podu, nevadí, je to bio, je.

katharines
6. aug 2018

@adsumus ide o kumulativny efekt a o povestnu "poslednu kvapku".

eva8
6. aug 2018

bakalárska práca- z r. 2010, letmo spomenuté - str. 27 🙂

katharines
6. aug 2018

@eva8 nezabudla si pridat link? 😉

adsumus
6. aug 2018

@katharines povestná je kvapka posledná, ale nie je to v očkovaní je to v životnom prostredí ktoré si bez prestania znečistujeme, samé igelity kde sa hneš, vlezieš do obchodu komplet všetko v plastoch pobalené a chod na miestny trh a to iste len v horšom, taka dokonala zelenina ako sa tam predáva, mágia, kuzlo, neviem ako to robia tí ludia.

eva8
6. aug 2018

@katharines ups 🙂
https://dspace.cuni.cz/bitstream/handle/20.500....
pre mňa je to španielska dedina 🙂

eva8
6. aug 2018

@adsumus už som spomínala, neviem na ktorom kanály bolo hovorené, že plasty, minimálne stopové čiastky sa vyskytujú už všade, aj vo vzduchu,vode. Na konci bola filozofická otázka v zmysle, či nakoniec po takom hromadnom znečistení sa nevyvinie nový druh života tak isto, ako keď sa vyskytol kyslík a anaeróbne "známky života" začali vymierať a vznikať aeróbne.... Mne sa to nezdá - "plastový život" 🙂 Aj na Sk sa zaoberajú biologickým rozkladom plastov. Snáď niečo vymyslíme. Chýba zanietenosť, predtým chýbala odvaha. A vždy chýbajú peniaze. Preto sa aj vyberajú a navrhujú témy, ktoré majú aspoň akú-takú šancu na schválenie.

zaba22
6. aug 2018

@adsumus moja starka dostala rakovinu krcka maternice a nikdy nemala HPV,chodila na rocne kontroly.. Hpv je jednym z rizikovych faktorov pre vznik rakoviny krcka,ale nie je to podmienka. Ockovanim sa moze znizit vyskyt hpv,ak boh da a motyka vystreli, co nevystreli,kedze vakcina opat raz nepokryva vsetky typy hpv, ale urcite sa tym tento sruh rakoviny nevymlati.