icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
zaba22
10. aug 2018

@eva8 zdroj topky.sk
Gratulujem k doveryhodnemu zdroju 🙂
Treba si pozriet statistiku ruvz, kto tie osypky dostal. A potom nepotrebujes VELKY rozhovor z topiek. Ako vysvetluju,ze ich dostali vsetky vekove skupiny, ocoovane,neociovane, ockovane pred rokom, pred 5 ci 15 rokmi?

eva8
10. aug 2018

@zaba22 mne to tiež s tým vekom nesedí - neochoreli ročníky, ktoré mali ochorieť

za tou monjou poslednou vetou som chcela prekopírovať tých zaevidovaných chorých podľa veku

eva8
10. aug 2018

Vyhodnotenie epidemilogickej situacie v okrese Michalove a Sobrance za jun 2018
Ochorenia boli zaznamenané v týchto vekových skupinách:
- 0 roč. – 4 ochorenia (neočk. pre vek – 4x)
- 1-4 roč. – 13 ochorení (neočk. pre vek -5x; očk. čiastočne - 5x; neočkovaní- 3x)
- 5-9 roč. - 19 ochorení (očk. čiastočne -14x; neočkovaní – 5x)
- 10-14 roč. - 10 ochorení (očk. riadne – 5x; očk. čiastočne – 1x; očk. nedostatočne -2x;
neočkovaní – 1x; neočkovaný pre kontraindkáciu – 1x )
- 15-19 roč. – 9 ochorení (očk. riadne – 8x; očk. nedostatočne – 1x)
- 20-24 roč. – 3 ochorenia (očk. riadne – 2x; očk. nedostatočne – 1x)
- 25-34 roč. - 3 ochorenia (očk. riadne – 2x; nezistené – 1x)r.
- 35 - 44 roč.- 8 ochorení ( očk. riadne – 5x; nezistené– 3x)
- 45 – 54 roč. – 2 ochorenia ( očk. riadne (4.dávky) – 1x; nezistené – 1x)

podľa topky: Neboli ňou chránené deti narodené v týchto okresoch od roku 2011 do roku 2015. Dnes majú od troch do siedmich rokov. Vyhodnotenie je pre 1-4 r. a 5-9r.
Z toho
neočkovaných dokopy je 3 + 5 = 8,
očkovaných (čiastočne - to zapadá do kategórie plne očkovaných do 11r.): 5 + 14 = 19
celkovo chorých: 13 + 19 = 32
neočkovaných pre vek: 5

adsumus
10. aug 2018

@eva8 čo sa deje že opakuješ tu istu správu miesto tinky?

adsumus
10. aug 2018

@katharines i ak legitímna otázka, ked neverím lekárovi, že mi chce dobre očkovaním, prečo idem za ním že už mi bude chcieť dobre pri chorobe? alebo dalšia vec, prečo sa neočko rodičia tetuju neoverene látky do tela, ale neočkuju overené látky do tela? ludia sme zvedaví, pýtame sa odporcov očkovania aspon dufam.

eva8
10. aug 2018

@adsumus provokujem ťa, mám kopec času 🙂

adsumus
10. aug 2018

@eva8 škoda, žesi tam nedala, že očkovací status ludí sa preveruje, prečo? nepodstane?

adsumus
10. aug 2018

ako to vyzerá s osýpkami v europe

Of 12880 cases with known age and vaccination status, 84% were unvaccinated, 9% were vaccinated with one dose of measles-containing vaccine, 5% were vaccinated with two or more doses, and 2% were vaccinated with an unknown number of doses.

z 12 880 prípadov 84% neočkovaných, 9% očkovaných len kednou dávkou, 5% očkovaných dvomi a viac dávkami, 2% chorých očkovaní neznámym počtom dávok.

apríl 2017-marec 2018, europa.

https://ecdc.europa.eu/sites/portal/files/docum...

aka náhoda, že choreju neočkovaní a nedoočkovaní 93%

eva8
10. aug 2018

@adsumus na podstatné info si tu predsa ty 🙂

adsumus
10. aug 2018

@eva8 pýtala som sa ťa, považuješ to za nepodstatne, že očko status sa preveruje, že to vylúčiš zo správy? vtipky ti nejdu, aspon pre mna. vtipne ako kukať na kopku hnoja.

eva8
10. aug 2018

@adsumus mám vari prekopírovať celý článok? To, že sa preveruje očkovací status považujem za prirodzené a verejne sa o tom píše, aj ty si pridávala príspevky, ako sa doočkuváva. Vari si presvedčená, že si cucajú z prsta koho majú očkovať a koho nie? Rozmýšľam komplexnejšie, ako si ma o zo žiadala 🙂
Za dôležitejšie považujem, že sa zisťuje imunita populácie, k tomu si sa absolútne nevyjadrila, lebo to nepovažuješ za dôležité? 🙂

eva8
10. aug 2018

@adsumus p.s. Odkedy považuješ TOPKY za relevantný zdroj?

adsumus
10. aug 2018

@eva8 ked kopírujem správu z ofi zdroja, nevynechávam niektoré info, ty ano, neviem prečo. nevieš ako zautočiť tak napíšeš, že topky považujem za relevantny zdroj, nevieš či ano alebo nie, lebo odporcovia očkovania vidia na červeno, ked počuju topky, ako vždy nevynecháš príležitosť zhovadiť oponetna v diskusii. hm

adsumus
10. aug 2018

@eva8 toto ti tam chýba pre uplnosť, neviem ako sa to mohlo stať

eva8
10. aug 2018

@adsumus prosím zdroj , alebo poprosímE zdroj? 🙂

katharines
10. aug 2018

@adsumus nie vsetkym sa po ockovani protilatky vytvoria a tiez zalezi i od casu posledneho ockovania, takze vysledky z labaku budu len hovorit o hladine protilatok a nie, ci boli ocko.

adsumus
10. aug 2018

@katharines
@eva8 obratte sa na príslušne orgány, je len upozornujem, že nedávate celé info, inak čakám, ked epidemia skončí a potom budu relevntne vysledky, možno na sk, neviem, z(d)ufam, inak agentura jpp mi povedala, že ani boh nevie kto je tam očko a kto nie.

eva8
10. aug 2018

@adsumus prosím link, však odniekadiaľ si to skopírovala. Ďakujem

katharines
10. aug 2018

@adsumus tebe povedala jpp agentura? 🤔

adsumus
10. aug 2018

@eva8 ved odiat odkial ty, ty nevieš odkial dávaš informácie, niekto ti dal do ip, pošli to a ty to urobíš?

eva8
10. aug 2018

@adsumus inak, prečo si tu zaviedla pojem očkovací status? Čo to má spoločné s mojimi príspevkami? Aj try sa nudíš, však? 🙂

eva8
10. aug 2018

@adsumus ?????? do IP? ???? Sama si napísala, že kopírujem nejakú Tinku čikohgo 🙂 Info som dávala z topiek, potom som to porovnala s tým už veľakrát tu rozoberaným 🙂
Je mi ľúto, že nedáš relevantný zdroj ku tvojej pre mňa zbytočnej info.

adsumus
10. aug 2018

@eva8 očkovací status som nezaviedla ja, očko status sa vyhodnocuje pri každej jednej epidemii v celom svete. to je pojem ktorý existuje od začiatku očkovania, ja mám trochu menej rokov. poprosím tu info o 16:59 čo si dala že máš z topiek, by som odpadla, toto dáva tin, nie topky. ale ak máš dokaz, že to dali topky, som zvedavá.

eva8
10. aug 2018

@adsumus do tejto diskusie si očkovací status zaviedla ty a úplne od veci podľa mňa. Nemusíš mi vysvetľovať, zistila som, že v niečom sa vyznám možno lepšie ako ty 🙂 Aj napriek tomu, žev očkovacej téme sa doteraz necítim doma :ň
Inak vďaka za NEzdroj, ktorý si NEudala. Aj ja sa nudím 🙂
Inak, podľa mňa je dôležitejšie, že sa konečne začal robiť ten imunologický pofil.
Asi si nečítala všetko, preto si reagovala tak ako si reagovala, unikli ti súvislosti a náväznosť príspvkov 🙂

adsumus
10. aug 2018

@eva8 necítiš sa doma v očko teme ale vyznáš sa lepšie ako ja, v niečom, nie si schopna čiochotná pochopiť rozdiel medzi kolektívnou imunitou a zaočkovanosťou deti v danom ročníku, si rada že sa robí pofil a nepoznáš zdroj svojich udajov. 💃

eva8
10. aug 2018

@adsumus Ďakujem za zhodnotenie môjho profilu 👍

adsumus
10. aug 2018

@eva8 zdroj odkial si čerpala tvoje informácie poprosím.

evittam
10. aug 2018

@eva8 Topky su super zdroj odvtedy ked "nahrávaju na smec"

eva8
10. aug 2018

@adsumus aj aj 🙂

evittam
10. aug 2018

@eva8 Konečne si prišla na podstatu veci ohľadne určitej osoby.😉