icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
eva8
11. aug 2018

@adsumus tak načo sa pýtaš? A tvoju info máš odkiaľ? nie je totiž z mojej 🙂 (nepozdrav mama 👎 - pokým neviem čo to znamená) 🙂

eva8
11. aug 2018

inak, nevidím nič zlé v tom, keď niekto propaguje čomu verí a je mu za to aj zaplatené

adsumus
11. aug 2018

@eva8 podiiehaš klamstvu ako stále, farma firmy maju na haku, či riešia prevenciu alebo choroby, druhe je výhodnejšie. antivax zarába stabilne. tak či onak, ked riešime finnančnu otázku. a nie si klamárka, mne nie je zaplatene za moj názor.

adsumus
11. aug 2018

moj názor sa nedá kupiť

katharines
11. aug 2018

@adsumus farma firmy zarabaju na ockovani a nasledne na chronickych ochoreniach, ktore mozu vznikat po ockovani a liecia sa dozivotne. To je moje presvedcenie. A ludia z Venezuely trpia obrovskou biedou, tak osypky nebude jedine ochorenie, ktorym trpia bez ohladu na ockovanie.

adsumus
11. aug 2018

@katharines chronicke ochorenia vznikaju na základe uplne iných vecí ako je očkovanie, takže ja antivax chápem a sučastne nech zistuju prečo sme chorí naozaj, nie sme chorí kvoli očkovaniu.

tin007
12. aug 2018

Cez 400 vysetrenych pacientov (t.j. cez 400 podozreni na osypky)

https://www.noviny.sk/slovensko/360538-osypky-s...

adsumus
13. aug 2018

Neočkujcim rodičom zomrelo dieťa na podvýživu, odmietaju lekárov kvoli svojej viere, ludia maju zomierať, ked su slabí, chce to boh, otec nechápe, prečo čelí doživotiu.

https://www.google.sk/search?q=christian+child+...

katharines
13. aug 2018

@adsumus a co ma nedostatocna vyziva, teda podvyziva, s ockovanim?! Aj minule si tu uviedla, od veci, status o skodlivych latkach z tetovania v suvislosti s neockujucimi rodicmi, akoby boli vsetci neockujuci potetovani. Preco zavadzas?

eva8
13. aug 2018

dnes v rádii hlásili, že sa upustilo od opatrení v Michalovskom okrese. Ráta sa ešte s pár nákazami, ale situácia je pod kontrolou
https://dolnyzemplin.korzar.sme.sk/c/20890989/m...
https://domov.sme.sk/c/20890995/mimoriadnu-situ...

eva8
13. aug 2018

V Michalovciach ústup, problém vo Veľkých Kapušanoch

adsumus
14. aug 2018

@katharines ja som nikdy nenapísala, že potetovaní neočkuju, ani že podvýživa výlučne suvisi s neočkovaním, v tomto prípade suvisela, už som čítala obdobne prípady, že mamka, chcela silou mocou kojiť, aj ked sa nedalo, dieťa zomrelo, podla mna, sme prvá generácia, ktorá nežije komunitný život a výlučne ideme podla reklám. niekedy si tetky sadli a pokecali podvečer, že čo a ako a starší poradili mladším, dnes mamka, čo kde prečíta na nete, čím krajšie sa jej prihovoria tým viac im verí alebo ide podla fanatika ako v tomto prípade a potom tu máme umrtia drobcov.

adsumus
14. aug 2018

@eva8 vdaka masívnemu preočkovaniu všetkým neočkovaných, v okolí.

tin007
14. aug 2018

@eva8 Este to uplne neskoncila, akurat sa nove pripady v Michalovciach nevyskytuju tak rychlo a vo velkych cislach. Otazka je, ci vo V. Kapusanoch a v okoli budu chori dostatocne disciplinovani, aby nechodili medzi inych ludi a nenakazili ich.

adsumus
14. aug 2018

a či budu vedieť dopredu, že su nakazení a infekční, možno pomožu veštecke gule.

eva8
14. aug 2018

@adsumus a vďaka karanténe a bezpečnostným predpisom

adsumus
14. aug 2018

@eva8 ved ju podla teba nedodržiavali, odrazu už vdaka nej?

eva8
14. aug 2018

@adsumus na začiatku nedodržiavali, ani starosta o osýpkach nevedel. Potom zakázali spoločenské podujatia, zvýšili hygienu atď. Neurobili to odsekávaním hlavičiek 🙂
Ak čítaš len v rýchosti, neoslovuj ma, prosím, nechcem komunikovať dookola o ničom

adsumus
14. aug 2018

@eva8 ako zvýšili hygienu atd.? to ma zaujíma v romskej osade zvýšili hygienu.

eva8
14. aug 2018

@adsumus zalistuj si dozadu

adsumus
14. aug 2018

@eva8 hm, zasa nemáme odpoved. ako romovia zvýšlili hygienu.

tin007
14. aug 2018

@eva8 Ak sa ďalšie prípady vyskytnú a pôjdu nakazení k lekárovi, tak si myslím, že si ich preventívne nechajú v nemocnici. A ak budú na Ruvz rozumni, pri takých prípadoch rýchlo urobia šetrenie v rodine a najbližšom okolí. Myslím, že sa z MI poučili.

tin007
14. aug 2018

@eva8 odporúčam nereagovať, zbytočne neminat energiu. Klasicky keď nemá argumenty, tak citovo vydiera alebo začne vypisovať úplne od veci. Ako sa hovorí Don't feed the troll.

eva8
14. aug 2018

@tin007 kto chce biť, palicu si nájde 🙂

eva8
14. aug 2018

@adsumus vaša jasnosť nemajú odpoveď, lebo nevedia čítať ani listovať 🙂 Služobníka im robiť nebudem 🙂

katharines
14. aug 2018

@eva8 😂

eva8
14. aug 2018

@katharines neodolala som....

adsumus
14. aug 2018

@eva8 zasmiala si sa s kamoškami? a teraz bude aj odpoved načo sa pýtam ako sa zlepšila hygiena počas poslednej osýpkovej epidemie ako ty píšeš? romovia dostali simsalabim splachovacie záchody? to hádam nie.

tin007
14. aug 2018

Hospitalizovaný sa určite zlepšili mnohé podmienky; pravidelna strava, kľud na lôžku, vlastná posteľ, sprcha, záchod, nezávadna tečúca voda a pod. Ale kto chce rýpať, tak bude, miesto toho, aby porozmyslal.

eva8
14. aug 2018

@tin007 pre nerozmýšľajúcich boli aj linky o opatreniach