(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus to som nepísala. Ty sa zameriavaš len jedným smerom akoby si nevidela dookola. Prečítaj si moje príspevky ešte raz a potom polož otázku. Ďakujem.
Keď pozeráš opatrenia - píše sa aj o dezinfekcií domácností tu v poslednom linku.
Nesúhlasím jednoducho s tebou, že osýpky sa nerozšírili LEN kvôli hromadnému očkovaniu. Mimochodom, doteraz si mi nedala žiadny názor, prečo sa zanedbalo očkovanie v danej oblasti a aké sankcie dostali. Neočkujúce mamičky zaplatia pokutu. Hovorila si o tom, že bratislavské paničky sa nemajú čoho obávať, ani bohatí ľudia, ktorí a vyvážajú v lietadlách, aj keď sú neočkovaní. Prečo? /ohybujú sa v sterilnom prostredí? Mne z toho vyplýva, že si pod tým myslela celkovo vyššiu životnú úroveň, aj lepšia hygiena atď. Ak neporozumieš môjmu príspevku, opýtaj sa priamo a nepíš "záludné" komenty, ktoré mi už lezú na nervy. Ďakujem za poichopenie
@adsumus odpovedala ti, comu nerozumies?
@katharines ako mi odpovedala? ako sa zlepšila hygiena u romov počas epidemie až tak, že epidemia skončila? čo sa dialo v osadách? okrem toho, že ich masívne doočkovali? fakt ma to zaujíma, ty vieš ako evka na to odpoveala? ja nie. asi som puk.
@katharines ty máš taký nabožný fotoblog, čo hovoríš na tu rodinku, tatko nevedel zavrieť usta asi dve minuty, ked pochopil, že može skončiť vo vezení na doživotie za zabitie svojho dieťaťa, kresťan sa nazýva, ja tomu nechápem. toto je kresťanske, nechať umrieť vlastne dieťa? lebo sa bojíme doktorov?
Pozrela som sa na data o osypkach v CR, nevidim ziadne nove pripady za august, na stranke hyg. stanice maju pekne zhrnutie:
V období od začátku ledna letošního roku do dnešního dne, tj. 27. července 2018, HSHMP eviduje na území hlavního města Prahy 87 hlášených případů onemocnění spalničkami
► 1 nový případ je hlášen z tohoto, tj. 30. kalendářního týdne roku 2018
► ve 27 případech jde o děti a mladistvé do osmnácti let
► v 60 případech o dospělé
► 20 dětí proti spalničkám očkováno nebylo (z toho 6 dětí nedosáhlo věku třinácti měsíců potřebného k očkování a u 14 dětí rodiče očkování odložili nebo zcela odmítli); dalších 5 dětí bylo očkováno na Ukrajině a u 2 dětí (cizinců) rodiče o očkování nedohledali potřebné informace
► z prozatím nemocných dospělých 6 lidí ve věku jednačtyřicet až sedmačtyřicet let absolvovali očkování jen jednou dávkou očkovací látky; 48 osob pak nedisponovalo žádným dokladem o očkování nebo o očkování neví; kompletní očkování dvěma dávkami očkovací látky doložilo 6 osob.
Podobne ako na Slovensku je medzi nimi vela dospelych ockovanych. Rozdiel oproti Slovensku tu vsak urcite je; a to v pocte pripadov, je vysoko pravdepodobne, ze nakazeni boli disciplinovani, dodrziavali karantenu, hygienu a tak sirenie ochorenia nebolo take rychle ako na vychode SR.
20 dětí proti spalničkám očkováno nebylo (z toho 6 dětí nedosáhlo věku třinácti měsíců potřebného k očkování a u 14 dětí rodiče očkování odložili nebo zcela odmítli); dalších 5 dětí bylo očkováno na Ukrajině a u 2 dětí (cizinců) rodiče o očkování nedohledali potřebné informace
48 osob pak nedisponovalo žádným dokladem o očkování nebo o očkování neví; kompletní očkování dvěma dávkami očkovací látky doložilo 6 osob.
http://www.hygpraha.cz/dokumenty/letos-v-praze-...
Pri mnohych pripadoch osypok u dospelych (a niekedy aj u deti - vid. na vychode SR, u tych, ktori zili v zahranici, potom na SK, potom opat v zahranici) nie su udaje o tom, ci boli ockovani, resp. u nich chyba zdravotna dokumentacia (ci uz z detstva, alebo dospievania a pod).
V CR do konca 2017 bolo mozne dat prvu davku MMR nie do 18. mesiaca, ale az pred nastupom do skoly.
V CR 60 pripadov osypok u dospelych (z celkovo 87!), t.j. 69% nakazenych.
@adsumus ak si pokrstena i ty si krestanka. 😉
@katharines pýtala som sa ťa niečo, konkretne na kresťanov, čo im zomrelo dieťa, neočkujucim, silnejší ma vyhrať, je to aj tvoja doktrína ja som krestanka, inak veriaca. ale toto je pre mna ako tu píšu mudri ludia cez, dieťa nesmie zomrieť, elbo boh to chce, to čo je?
katka asi odpoved nedá už, nevadí. ☹
@adsumus ako vies, ze to boli krestania? Mohli to byt jehovisty, podla toho, co som citala. A okrem ineho, dietatko zomrelo na vyraznu podvyzivu, teda nechali ho zomriet hladom a v tomto kontexte vsetko ostatne nema zmysel. To, ze odmietol lekarov uplne, nie je prejav krestanstva a ami krestanov a ani postoj ludi, co odmietaju ockovanie.
@adsumus pretože sa pýtaš na mienku článku s názvom:
Christian extremists ‘let their baby starve to death’
http://www.theweek.co.uk/95678/christian-extrem...
@katharines vo viacerých diskusiách sa mi stalo, že človek dáva príspevok a prehliadne niektoré "podrobnosti". Aj keď sú v názve
@eva8 v kazdom pripade, bud to bolo ich rozhodnutie ako jednotlivcov, alebo ide o sektu. No podvyziva vznika vacsinou z nedostatocneho prijmu vyzivy a vacsinou to nie je choroba, ktoru sposobuju patogeny.
@katharines áno, každá krajnosť má svoje zápory
@eva8 ona v tom linku ani nedala link na dany clanok, ale pohlad na vyhladavac - aspon mne sa tak zobrazilo. Ale ano, mam pocit, ze jej islo len silou mocou to spojit s vyrazom "neockujuci", i ked v tomto pripade je to nerelevantne.

@eva8 Este v juli bolo cez 200 hospitalizovanych https://glob.zoznam.sk/epidemia-osypok-v-michal...