icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
eva8
26. aug 2018

@adsumus v poriadku, ale ty si porovnávala tento údaj s údajom na celú populáciu
čiže výskyt do 5 rokov s údajom výskytu prepočítaného na celú populáciu. Nemôžeš to miešať

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
26. aug 2018

@adsumus
A kvitujem, že aj napriek tomu, že zdroj podporuje očkovanie, si ho označila za nerelevantný. S tým s tebou súhlasím - preklad gúglom bez odkazov je o ničom 🙂 Aj keď mi niečo našepkáva, že ty si tú podporu prehliadla, len si chcela jednoducho diskutovať 🙂 No aspoň niečo v ňom si potvrdila z relevantného zdroja. Ďakujem

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
26. aug 2018

@eva8 nie, mýliš sa SSPE nehrozí jednemu z miliona, ale z tisícky, moj zdroj tvrdenie tvojho zdroja nepotvrdil, len ty si to želáš, ale nedočítala si asi alebo čo.

"Reported rates in Israel have been even higher reaching 23.2–27.9 cases of SSPE per 100 000 cases of measles between 1964 and 1969; with rates in those infected under 1 year of age cited as 360.3–375.6 cases/100 000 measles cases"

https://academic.oup.com/ije/article/36/6/1334/...

360 detí zo stotisíc chorých nie je jeden z miliona ani náhodou.

eva8
26. aug 2018

@adsumus in ISRAEL
t,j, v jedinom štáte, opäť špecifikácia

adsumus
26. aug 2018

@eva8 ano v nemecku boli dokonca zistených viac prípadov, lebo záleží aj na diagnostike, tam niekde v indii, dieťa sa ani do nemocky nedostane, niežeby mu robili komplexné vyšetrenia, ale to ťa asi nenapadlo, či?

eva8
26. aug 2018

@adsumus
no vidíš 🙂 , som rada, že konečne hovoríme spoločným jazykom 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
26. aug 2018

@eva8 Čím menej detí ochorie na osýpky, tým menej ich po ich prekonaní ochorie na SSPE (o.i.). Toto je zmyslom očkovania: Predísť ochoreniu, čím sa predíde aj následkom po prekonaní choroby. Je to vždy priama úmera. A aj v tomto prípade platí: 0 detí ochorie na osýpky, 0 detí bude mať po ich prekonaní SSPE. Nie je čo špekulovať. A už vôbec nie na koni☹

Väčšina čitateľov týchto neplodných diskusií musí mať chaos z toho, o čom sa tu vlastne točí a kto za koho kope😲

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
26. aug 2018

@peter952 Myslíš, že Beethoven, Van Gogh, Newton a mnohí iní boli očkovaní?

Vidíš iba to, čo chceš vidieť. Na Slovensku máme málo bačov, podľa priložených foto súdim, že vzťah k tomuto povolaniu by si možno aj mal, skús šťastie, možno budeš konečne úspešný.

eva8
26. aug 2018

@kvieta áno, rozumiem, len som sa dala znova zlákať do nezmyselnej diskusie. A už som alergická na kadejaké bububu, čudojudo, chujbuj..... Takto sa bežne vyjadruje dospelý jedinec v rozhovore s dospelými?

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
26. aug 2018

Bethoven podľa niektorých zdrojov trpel bipolárnou poruchou

adsumus
26. aug 2018

@peter952 kolko zaplatili šarlatáni za škody, ktoré narobili ludom hlásaním nezmyslov? nula, nemaju žiadnu zodpovednosť, ked sa na teba obráti mamka, že jej zomrelo dieťa, lebo uverila tvojim tvojim obrázkom, lepšie povedane, vydesila sa, čo jej povieš?

katharines
26. aug 2018

@kvieta neviem, ci boli vsetci autisti, no je rozdiel, ked ma autizmus 1:100 000 a 1 zo 100. A nemyslim si, ze je to v lepsej diagnostike.

adsumus
26. aug 2018

autizmus u neočkovaných detí vyšší ako u očkovaných, info dodali odporcovia okčovania.

adsumus
26. aug 2018

@katharines a prečo deti očkovaných matiek počas tehotenstva mali trošku nižší vyskyt autizmu? prečo neočkovane deti maju autizmus?

kvieta
26. aug 2018

@katharines Ja si nemyslím, že je to očkovaním, ale aj v lepšej diagnostike atď. - už sa to tu rozoberalo.

katharines
26. aug 2018

@kvieta lenze autizmus sa neda potvrdit laboratorne, len z pozorovania. A vacsina autistov ma velmi podobne prejavy. A ani geneticky to nie je mozne vysvetlit, pretoze 1:100 000 a 1:100 je v genetike nepredstavitelne.

eva8
26. aug 2018

@adsumus ako mám vyčítať z grafu, že u neočkovaných detí je vyšší autizmus než u očkovaných?
K tomu grafu chýbajú aj ostatné údaje bez ktorých nedáva žiadnu výpovednú hodnotu

adsumus
26. aug 2018

@eva8 tak si zisti že kolko percent detí ma autizmus a potom si to porovnaj, ušetrím tvoj čas, je to jedno percento, ale rodičia detí v kategorii detí 9 až 10 rokov, hlásili autizmus v dvojnásobnej miere, dve percenta, prečo sa nepýtaš petra prečo tvrdí, že neočkovane deti nemaju žiadny autizmus? ked ich vlastní rodičia ho reportuju?

kvieta
26. aug 2018

@katharines Ako sa v minulosti pozorovali deti, či nemajú príznaky autizmu, keď bol autizmus veľmi slabo diagnostikovaný? Hlavne tie formy autizmu, ktoré sú diagnostikované dnes. No nijako. Preto je pre mňa nárast autizmu za posledné desaťročia vysvetliteľný, keďže je viac skúmaný a je diagnostikované širšie spektrum autistických porúch.

eva8
26. aug 2018

@adsumus ???? to nemyslíš vážne 🙂 Vysvetleniue grafu skutočne výnimočné....
Graf si udala ty, nie Peter, preto som od teba žiadala info.

Daj aspoň link odkiaľ máš ten graf, nech zistím o čo sa v ňom jedná 🙂 (Za aké časové obdobie bol robený, na akých "vzorkách" bola štúdia robená a podobne) Možno tam bude aj porovnávací graf, ktorý ukazuje výskyt autizmu u detí očkovaných, štúdia robená za rovnakých podmienok ako u neočkovaných

Potom ti s radosťou vypočíítam čo len chceš👍

adsumus
26. aug 2018

@eva8 na ten graf sa odvolával peter, kolko vykričníkov si dala, možeš sa ho dotazovať rovnako ako mna, či u neho stačí obrazork ihlami dopichaneho dorbca? inak to je tak nooricky známa vec v antivax kruhoch, ale prestali sa stým ohánať akosi

https://vaccineinjury.info/survey/comparison-of...

eva8
26. aug 2018

@adsumus Ďakujem, u mňa to notoricky známe nie je. A nepomýlila si si otázniky s výkričníkmi?

eva8
26. aug 2018

@adsumus ou, sklamem ťa. Ten graf nie je z toho linku, aspoň ja som ho nenašla

Inak, je tam porovnanie výskytu chorôb u očkovaných a neočkovaných detí. U očkovaných je vyššie percento výskytu. Lenže i tak to nemá pre mňa moc veľkú výpovednú hodnotu, chýbajú mi bližšie údaje

adsumus
26. aug 2018

@eva8 už som to ani ja tam nenašla, ale je odtial, zrušili graf podla veku, už dali len celkové vysledky, lepšie to vyzerá, ked porovnávaju len deti do troch rokov neočkovane s celkovou populáciou, nevadí tých informácii, že neočo deti maju autizmus je dosť: a potvrdí to aj nejedna mamka na MK.

https://www.verywellhealth.com/unvaccinated-chi...