(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus Netuším. Nepoznam tak hlúpych ludi o ktorých pises. Ja som zodpovedna sama za seba a svoje deti, neockujeme a určite nie na zaklade toho co sa tu ty snazis tvrdit. Nie som taka hlupa aby som sa rozhodovala na základe nejakého anonyma z nejakého fora. Ale to uz sa opakujem.
@adsumus dokazy nie su preto, ze studii, kde porovnavali placebo s vakcinami, a nie vakcinu s inou vakcinou, alebo adjuvantami, je minimum. A s kym sa tu akoze dotahujem? S tebou? Vyberas nerelevantne dokazy a prirovnania. A o rozglavenom panovi som ti uz pisala, napriek tomu to stale tocis dookola, aj ked smrt jeho dietatka nemala nic s ockovanim.
@katharines a prečo ich antivax aktivisti nikdy nedodali tieto dokazy? a smrť dieťaťa má s očkovaním vela, lebo tatko odmieta aj očkovanie, pretože silnejší maju prežiť, pdola neho a potm mu zomrie dieťa, zbytočne. a tých studii je až nad hlavu a vobec sa v nich neporovnávaju placebo a vakcíny, ale ochorenia u neočko a očko detí a vychádza, že v zdraví rozdiel nie je takmer žiadny okrem očkovaním prevntabilných chorob, tam neočkovanci prehrávaju na celej čiare.
@adsumus praveze take studie existuju a dokazuju opak provax teorii. Asi si prehliadla minule clanok, kde boli uvedene citacie 😉.
@katharines možeš pripomenúť ten článok, možeme sa o nom pobaviť.
príklad studie, ktorú zaplatili odporcovia okčovania a ktorá opeť len potvrdila,čo vieme, nie je žiadne spojenie medzi autizmom a vakcínami.
@evittam lenže ten človek podla ktorého ideš ty, by nemal byť anonym, ked radí aby si neočkovala. tí, čo radia aby sme sa očkovali sa neskrývaju, ich mená su verejne, stoja za svojim výskumom a človek sa može s nimi kontaktovať a poradiť. ale to v prípade tých, čo radia neočkovať nejde, prečo pracuju v utajení, nechcu niesť zodpovednosť za škody ako sloboda v očkovaní?
@adsumus Ale tu nikto v tomto prípade nepracuje v utajení.😂😂😂 Len ja nie som ochotna tu vypisovat niekoho osobné udaje. Nemám vobec prečo. Ci myslíš, že len kvoli tebe lebo ty si myslis a stále tvrdis, že všetci co neockuju su len banda hlupakov co veria nejakemu Petrovi ci Aničke a len ti su za to zodpovedni....
@evittam nepíšem, že všetci, ale všetky moje neočko známe do bodky a pritom maju staršie deti očkovane bez problémov. a aj tu je kopec takých matiek, staršie deti žaidny problém, ale antivax im otvorilo oči a dalšie su presvedčované, že za chorobou ich dieťaťa je očkovanie a preto neočkuju. a preto ma zaujíma na základe čoho vlastne ich antivax aktivisti presviedčajú a poznám aj takú, čo neočkovala aby dieťa nebolo auti a bohužial.
@adsumus - faktor 20 ťa stále trápi? Tak ešte raz stručne.
Pôvodná veta:
"U očkovaných pacientov je výskyt subakútnej sklerotizujúcej panencefalitídy znížený o faktor 20."
Moje vysvetlenie z 26. aug 2018 - str. 208:
" znamená to, že SSPE sa vyskytuje u očkovaných 20x menej často ako u neočkovaných."
Teda citujem ťa z dnes o 13:37 " faktor 20 podla evy znižuje riziko ochorenia na SSPE u očkovaných ludí,"
Zle si pochopila význam.
Faktor 20 NEZNIŽUJE riziko ochorennia v tomto prípade (ako si spomínala opaľovacie krémy - čím vyšší faktor, tým vyššia ochrana), faktor v horeuvedenom význame niečo URČUJE, znamená to akoby "matematický údaj" - toľkokrát viac, menej....
výskyt je ZNÍŽENÝ O faktor (teda toľkokrát menej), nie faktor SPôSOBIL zníženie.... Už si porozumela?
K ostatnému sa už nevyjadrujem....
@adsumus Prečítaj celú našu konverzáciu od môjho uverejnenia podivnej správy a zistíš, čomu verím 🙂 a z akého dôvodu som info udala 🙂 a ako som sa k tomu vyjadrila 🙂
Keď vieš, že dávaš zbytočné otázky, nedávaj, prosím. Na istom pre mňa veľmi dôležitom mieste vysela tabuľka s textom - parafrázujem:
Kľudne sa pýtajte 🙂
A pod tým cenník otázok
(satira)
a prekvapuje ma že osoba s nulovou gramatikou sa cíti kompetentná posudzovať iných ludí alebo ani až tak nie, to popisuje psychologia, čím je člove hlupejší, tým viac si o sebe myslí.
@adsumus vďaka za opravu, vravím, že máš obdivuhodnú gramatiku 🙂
str. 803 - graf sa nedá prekopírovať, popíšem ho.
Stĺpcový graf, ktorý poukazuje na výskyt autizmu u neočkovaných detí, percentuálne rozdelenie podľa veku. Žiadne údaje k nemu neposkytnuté.
Tvoj koment?
"26. aug 2018
autizmus u neočkovaných detí vyšší ako u očkovaných, info dodali odporcovia okčovania."
preventívne pokračujem
na moju otázku
26. aug 2018
@adsumus ako mám vyčítať z grafu, že u neočkovaných detí je vyšší autizmus než u očkovaných?
K tomu grafu chýbajú aj ostatné údaje bez ktorých nedáva žiadnu výpovednú hodnotu
si "kompetentne odpovedala":
26. aug 2018
@eva8 tak si zisti že kolko percent detí ma autizmus a potom si to porovnaj, ušetrím tvoj čas, je to jedno percento, ale rodičia detí v kategorii detí 9 až 10 rokov, hlásili autizmus v dvojnásobnej miere, dve percenta, prečo sa nepýtaš petra prečo tvrdí, že neočkovane deti nemaju žiadny autizmus? ked ich vlastní rodičia ho reportuju?
@adsumus gratulujem k bezchybnej gramatike. Škoda, že ti dĺžne a mäkčene a široké ä nič nehovoria. Pripisujem to tomu, že nie všade sa ti chce dávať interpunkčné znamienka 🙂 Preto skutočne obdivujem tvoju gramatiku 🙂
A multilingvista je pochvala, nie kritika. Ja toľkým jazykom nerozumiem a titulky sa mi naozaj nezobrazili všade. Ďalšie tvoje plus, lebo verím, že si aj vypočuješ svoje linky, nielen pozrieš obrázky 🙂
@adsumus
preventívne konkrétna ukážka:
"a prekvapuje ma že osoba s nulovou gramatikou sa cíti kompetentná posudzovať iných ludí alebo ani až tak nie, to popisuje psychologia, čím je člove hlupejší, tým viac si o sebe myslí.
Mäkčene a dĺžne k dispozícii máš a používaš, teda: Ľudí, psycholÓgia, hlÚpejší
Vidíš, ja si o tebe myslím, že si inteligentná osoba, ktorá sa drží jednej línie 🙂
@peter952 skus menej vymývať mozgy a viac diskutovať.
@eva8 pekn e to sedí autizmus u neočkovaných detí reportovali ich rodičia v kategorii 9 až 10 ročných detí v dvojnásobnej miere ako maju očkovaní, ked to konečne pochopili antivaxeri, čo reportovali dali to dolu, zostali len všeobecne informácie, kde prestali ukazovať vekove skupiny, celkovo im potom vyšlo, že neočko deti maju menej autizmu, pretože porovnávali skupinu detí, kde vetšinu tvorili deti do troch rokov neočkovanu s očkovanou do 18 rokov, to je neprípustne zavádzanie, moja gramtika bola systematicky hodnotena na dvojku a tak to je, nie som bezchybna, ale slovenský jazyk používam velmi dobre. nemusíš sa dalej namáhať s mojim hodnotením, tu nie si v skole.

@evittam asi prečo?