icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
katharines
31. okt 2019

https://healthimpactnews.com/2017/retroviruses-...
Retroviruses in Vaccines: Are We Altering the Genes of Future Generations in Unknown Ways?

adsumus
31. okt 2019

@tin007 kto hadze kamenom do rodicov neockovanych deti, ani dokonca ti, co im deti kvli antivax ochoreli a pomreli.

adsumus
31. okt 2019

@tin007 kto hadze kamenom do rodicov?, jediny kto kamenuje lekarov a rodicov je antivax a to brutalne, zdielate desive pribehy bez ohladu na fakty a nezdrahate sa vydierat, desit a zastrasovat ockujucich rodicov, ktori s vami nesuhlasia.

evittam
31. okt 2019

@carimari To nie je prekvapenie,kazal jej to Fico. Asi zhodnotil kopec negatívnych reakcii a ich dopad na volby...

cianna
31. okt 2019

@adsumus je to z časopisu Dieťa. Keď chces spoznať tých ľudí za príbehom kľudne napíš do časopisu a so súhlasom rodiča dieťaťa ti poskytnú kontakt na neho a môžeš sa presvedčiť sama.

evittam
31. okt 2019

@cianna To mas zbytočne. Vsetci co neockujeme sme len "hnusný zmagoreny antivax" a verime bludom a nie lekarom.😉

eva8
31. okt 2019

@evittam konečne aj na markíze bolo povedané, že sa blížia voľby, tak sa manipuluje voličmi sťahovaním zákonov

evittam
31. okt 2019

@eva8 Ved a o čom inom to je... A spravy na trapkize ci hnojke a iných komerčných médiách su mi z vysoka ukradnute uz velmi dlho.

adsumus
1. nov 2019

@cianna vies, ja som s tymi rodicmi komunikovala a vyslo mi, ze ich antivax zneuziva, smutne.

adsumus
1. nov 2019

Tu boli matky, ktore si vymysleli, ze im dieta umiera po ockovani. Porucha nejaka, neviem. Pripad Amalka. A dalsie kryli to, ze si zabili dieta trasenim, ockovanim. To su hrozne veci, ktore ma antivax na svedomi, a este sa bude vyhrazat ludom, ktorym to vadi.

cianna
1. nov 2019

@adsumus ale prosím ťa , rovnako je to aj na druhej strane. Extrém za extrém. Ja si nedovolím hádzať všetkých proočko a ani protiočko do jedného vreca. Tiež môžem povedať o tebe, že si vymýšľaš, rovnako ako ty o mne.

cianna
1. nov 2019

Ako napríklad tu v hlavnom prenose ako sa očkuju politici a ako sa verejnosť manipuluje
A to nemusel zdieľať ani antivax....kde je ta ihla?
https://www.facebook.com/tina.easa1/videos/1015...
🤔

adsumus
1. nov 2019

@cianna o mne tazko mozes tvrdit, ze si vymyslam, kedze si nevymyslam, narozdiel od antivax, ktory je v tom majster.

evittam
1. nov 2019

@adsumus 😁😁😁😁😁

cianna
1. nov 2019

@adsumus a čím a ako to tvrdenie o sebe môžeš podložiť?

adsumus
1. nov 2019

@cianna a co sa tyka ockovania anrivax poprie vsetko, urcite ani ty neveris, ze som sa dala zaockovat, ze?

adsumus
1. nov 2019

@cianna ake tvrdenie, ze sa ockujem proti chripke? Chces opis z mojej karty? A ze neklamem je fakt, mozem sa mylit ale neblbnem vedome ludi ako antivax. Dieta zabila matka, ale antivax to zvalil na ockovanie, drzo bez hanby zdielal osobne udaje zosnuleho drobca.

cianna
1. nov 2019

@adsumus a na základe čoho ti to mám veriť? Len preto, že niekto tu niečo o sebe napíše, povie, môže a nemusí to byť pravda predsa. Ale môžme hrať takúto hru. Ja som z Trenčína a pracujem v Nemecku ako zdravotná sestra v nemocnici. Je to pravda alebo lož? Som ucitelka a učim deti nemecký jazyk. Možno toto je pravda. Som predavačka a robím v mäsiarstve. No čo z toho je pravda? Jedno druhé tretie, alebo ani jedno. A teraz si to prehod na antivax a provax. Neverím ani jedným ani druhým, používam vlastný rozum a to odporúčam každému nenechať sa tu zmanipulovať ani jednou ani druhou stranou.

adsumus
1. nov 2019

@cianna to je manipulacia, ze napisem, ze sa ockujem? Skor mi dojde zmanipulovany clovek, co neveri takej info. Ty fakt tomu neveris? Kludne ma kontaktuj osobne, si z Trencina, strcim ti nos do mojej karty, pripadne, budes pri mne kontrolovat, ci tam bola ihla na buduci rok. Je to desive, ze inteligentni ludia nechapu, kde je pravda.

cianna
1. nov 2019

@adsumus ja som v mojom príspevku nehovorila o tebe, ale o očkovaní o antivax a provax, že obe strany klamú a zavadzaju. To či sa ty ockujes, alebo nie je podľa mňa tvoja osobná vec. Či tu chces alebo nechceš písať o Tom, či si očkovana alebo nie je tiež tvoja osobná vec a právo. Väčšina dospelých bola v detstve očkovana, tak logicky sa dá vychádzať z toho, že aj ty. Ja ale hovorím o zdieľaní proocko a antiocko článkov, veci, o Tom hovorím, že tam si človek nikdy nemôže byť istý, či zdieľa pravdivé alebo klamlivé informácie. Lepšie to už vysvetliť neviem

adsumus
1. nov 2019

@cianna ty si si niekedy preverovala informacie antivax, lebo ja ano a na 90% to boli klamstva, plus osobne utoky na ockujucich ako mas moznost vidiet, co robi so mnou antiva guru prevenar. Vyhrazanie. To je desivy obraz skupiny. Nahlasujem to zbytocne, je v poriadku pisat inym, ze sa maju zabit, pripadne, ze pomocje na blizku, ze mam byt tisko.

adsumus
1. nov 2019

@cianna a pre upresnenie, ockujem sa kazdorocne proti chripke, lebo mam ako kazdy z nas v okoli zranitelne osoby.

cianna
1. nov 2019

@adsumus pozri žiješ v demokracii a keď máš ty právo povedať si svoj názor a zdieľať, čo teba zaujima, to rovnaké právo má aj druhý človek. To, že s tým máš problém a považuješ to za zavádzanie, prípadne za klamstvo je tvoj problém a len ty si ho musíš vyriešiť. Ja s očkovanymi ľuďmi problém nemám rovnako ako s neockovanymi. Ja som si to v ml v sebe už poriešila. Čo uznam za vhodné zdieľam, čo nie nezdieľam. Kto chce prečíta si, kto nie neprečíta si.

adsumus
1. nov 2019

@cianna to, ze niekto klame nieje moj problem a existuje vela vedeckych studii, ze ockovanie nema vplyv na diabetes, preto som aj ockovala svoje dieta, dokonca rotavirova vakcina preukazuje ochranny efekt.

evittam
1. nov 2019

@cianna No všetkých tu nas zaujima ze sa každoročne ockuje proti chrípke. 😁😉

adsumus
1. nov 2019

@cianna a inak, ked si raz matka vymysli, ze jej dieta zomrelo po ockovani a pritom ho sama zabila, co dokazala sudna pitva a je vo vezeni, tak to klamstvo je. Ale ty tomu ver, ked to uznas za vhodne, lebo to prinasa zdravie asi niekomu.

adsumus
1. nov 2019

@evittam a co ta zaujima? V ockovacej teme. Kydat hnoj, vysmievat sa a urazat ockujucich?

evittam
1. nov 2019

@adsumus Do mňa sa ty nenavazaj. Bud taka dobra. Ja nikde na nikoho nekydam ani nikoho nikde neurazam. Jediná, ktora tu klamala si bola ty a este si tu zavesila aj "dokaz" ktorý dokazal ako klames.

evittam
1. nov 2019

@adsumus A naozaj proti čomu sa ty ockujes je mi fuk ako každému v tejto diskusii.

adsumus
1. nov 2019

@evittam nie nikdy som neklamala, to, ze si prevenarovi lajkla, ze sa mam zabit je fakt.