(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@tatko_bebe uz sme si veci vysvetlili ,ze?takze je to jasne.chapem teraz,ako si to myslel a nepresne pomenoval. 😉
@tatko_bebe A prečo si myslíš, že Dr tam nie je na argumnetáciu? Prečo tam teda je? Kto mi má podať odpovede na všetky otázky ohľadne očkovania ak nie odborník, ktorý posudzuje, či odmietame očkovanie oprávnene zo zdravotných dôvodov? To trošku nechápem.
@abbey1 Abbey realne tak musi byt len pravnik-posudzovanie uz totiz davno prebehlo alebo moze prebehnut neskor. TBC by som dal povinne ohrozenym skupinam ludi na vychodnom Slovensku slovenskym cernochom v osadach a ludom v BA kraji. (to je moj sukromy nazor)
Ak nevies asi nevies tak bakteria co sposobuje tazv tetanus je v pode a moze tam byt 50rokov bez nejakej aktivacie, preto sa vzdy na urazovej chirurgii picha tetanovka ani sa Ta nespytaju 😉
Ludia kt. realne siria TBC je mozno mnoho bacilonosicov ale nie su statistiky vdaka zruseniu vs odbornych ustavov jednym p. ministrom kt je teraz dlhodobo mimo SK.
Ja som reagoval len dopredu aby si ma neodsudzovala za moj nazor na ockovanie
@tatko_bebe Vidíš, hneď znie prijatelnejšie očkovanie pre určité konkrétne skupiny, preto vravím, že treba riešiť konkrétnych ľudí a brániť šíreniu takto. Tu sa to robí naopak. Málokto sa chce špiniť s určitými ľuďmi, tak sa držíme povinného očkovania širokej masy.
O tetane som naštudovala čo sa dalo, pôvodne mse ho chceli doočkovať. Viem, ako sa dostáva do tela. Práve preto mi argumnet odretého kolienka vyčaril úsmev, namieto obavy. Iné je ošetrené oškreté kolienko a iné vážnejšie poranenie, kde ihneď navštívim lekára. Taký argumnet od Dr by som brala, ale jej doslovná veta bola fakt neprofesionálna.
Ja mám kopec očkovaných i neočkovaných priateľov a nikdy sme nikto na nikho krivo nepozreli. Oni nebočia od nás a ja nemám dôvod posudzovať ich.
Odsudzujem len fanatizmus, ktorý ide cez zdravie a životy iných.
Opakujem, že som písala o našom sedení, ktoré prebehlo slušne, bez emócií, ale vedené bolo veľmi neodborne a naozaj až úsmevne. Od ľudí, ktorí majú reprezentovať odborníkov a viesť ľudí k očkovaniu, čakám viac. Lebo predpokladám, že im nemá ísť len o udelenie pokuty, ktorá nič nerieši. 😉
@abbey1
@tatko_bebe
Neda sa to ako kontrolovat ci niekto je alebo neni vakcinovany ked ide do USA. Si neviem predstavit, (robim si srandu) aby pri predkladani pasu/GC sa ta pytali, ze a kedy ste boli napsoledy zaockovani, pripadne by kazdemu robili test na protilatky rovno tam. Zijem v USA, chodime hore dole s rodinou, nikdy sa nam to nestalo.. a to nie preto , ze sme obcania usa.. ani nikomu z rodiny,a priatelov, co chodia hore dole, nikto sa nikdy nic nepytal. Takze toto nie je pravdiva info.
Viem ze pri ziadosti o viza v Kanade odo mna chceli aj potvrdenie od lekara o niekt. ockovaniach kde bolo MMR, BCG a este cosi, pripadalo mi to ze nas Kanada/USA berie ako rozvojovu krajinu
@tatko_bebe s tou sestrou to nemyslíš vážne a pichaním inj.v dnešnej dobe jednorazoviek,veď to ani svedomie nemôže dovoliť toto spraviť... 😖
@tatko_bebe to mas zarucene potvrdenu informaciu o tej zdravotnej sestre a jej konani?kto ti to povedal? ako to ten dotycny vie? to je totiz konanie trestne a malo sa to oznamit organom cinnym v trestnom konani.
ale ak to nevies zarucene ,tak je to len fama.na to pozor ako na sirenie poplasnej spravy.
@tatko_bebe s tým TBC máš pravdu
@aristka Tak ked ma nebudes oslovovat dva krat, tak naco bolo dobre pisat oslovenie Moja?
K zdravotnicke.. Zrejme jej konanie nevnimas ako nezodpovedne. Verim, ze vela ludi by s Tebou nesuhlasilo. Vies, to ze v SR je malo odsudzujucich rozsudkov pre zdravotnikov, to neznamena, ze sa tu pacientom nedeju vazne ujmy na zdravi a zivotoch.
@tatko_bebe Myslím, že na Iniciatívu sa hneváš nie celkom právom, lebo ja ako člen som s Tebou komunikoval tu cez IP 😉
A pokiaľ ide o maily, tak je pravda, že momentáne je to ťažké stíhať, pretože sme len ľudia, máme svoje vlastné rodiny a vlastné starosti, a momentálne dosť kmitáme, o.i. kvôli prejednávaniu na ÚS, vydaniu ďalšej knihy atď. Napríklad ja som polovicu dovolenky strávil prácou na dôležitom materiáli a tú druhú polovicu som si už dovolil oddychovať s rodinou a poštu nevybavovať 😉 A vôbec to nezazlievam ani ostatným.
Takže ak na nejaký mail nikto kompetentný nereagoval, tak je to pre nás dôležitá informácia, no žiaľ, nedisponujeme takými zdrojmi, aby sme úplne jednotlivo riešili každý prípad, hoci sa v rámci možností snažíme.
Na druhú stranu, naša poznatková báza je z prevažnej časti na webstránke, nič neskrývame, a kto chce, ten si to tam nájde. Je samozrejme jednoduchšie prísť a očakávať od druhých servis. Už menej lákavá je predstava prísť investovať svoj vlastný čas, silu a nápady aby sa veci zlepšili, a deliť sa o svoje vydobyté výsledky.
Pokiaľ ide o debatovanie o konkrétnych skúsenostiach konkrétnych ľudí, na to slúži diskusná skupina o.z., do ktorej majú prístup všetci členovia.
@aristka to mi povedali ako fakt som len vyplestil oci over si to

@tatko_bebe Čím som odsúdila tvoj názor? Nechápem. reagovala som na úplne iný príspevok. najlepšie viem, ako komunikovali s nami. Preto som opakovane napísala, kde pojednávanie prebehlo. A k tomu TBC, že ťa nepustia do USA? To kto vypustil taký blud? Môže byť problém so štúdiom v niektorých štátoch USA, ale inak nikoho nezaujíma.
Nepáči sa mi však názor, že by si niekomu dal TBC povinne. NEch riešia ľudí, ktorí to reálne šíria, ale za povinnosť očkovať sa nikdy nepostavím.
A nehnevaj sa, tetanus z oškretého kolena? 😉 Nuž ako sa vraví, občas aj motyka vystrelí.