(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@tatko_bebe pises ako hulvat, ten trhaci papier ma zdroj tu: http://www.sprievodcaockovanim.sk/ockovanie-pro...
@tatko_bebe ty sa memas chut hadat ? 😀 HAHAHA odpadnem 😀 ..cize ty si nepochopil rozdiel medzi detskou obrnou aka polio (virusova nakaza) a obrnou - co je fyzicke poskodenie mozgu sposobene kadecim ..napriklad chybou pri porode a pod. ...a porovnavas TBC s obrnou ,ze ake su vysoke cisla aj v jednom aj v druhom a hadas sa o tom na stranu textu ... linky ta "nezaujimaju" ..a ty sa nebudes hadat ?! 😀
si slaby jak caj, skus si nieco na buduce radsej o danej teme nastudovat. robis tu ramena , ale vsetci si mozu pozriet aky si nulovy. s tebou sa o niecom takom rozpravat nebodaj hadat ? nebud uz smiesny 🙂 dokazy tu lezia na stole, kazdy si ich moze precitat a spravit si vlastny nazor na tu tvoju odbornost.
ale pobavil si riadne , priznavam . peace !
@mano5 a ako som vyvratil Slobodu v ockovani? Sam som nedal ockovat. Napisal som len ze dokument kt sa tu odkazuje je nezmysel. Totalna hovadina.
Nechces ockovat ziadnu vakcinu ok. Je to Tvoja zodpovednost, zaplatis pokutu a mozno Ti ani ziadnu nedaju, ale ak Tvoji potomkovia ochoreju na niekt. z ochoreni kt. sa roky ockuju tak potom sa modli aby sa to v pohode zvladlo.
A ja osobne by som Ti potom celu specializovanu starostlivost dal vykesovat v hotovosti.
@prevenar @mano5 Som za slobodu ale nejakymi naivnymi simplexnymi dokumentami, prelozenymi z ineho jazyka sa to urcite nezlepsi. Volakedy som si myslel ze ludia su casom mudrejsi, ale nie su su rovnako simplexny ako predtym len su starsi a potom to aj tak vyzera, ked takyto ludia maju deti 😀
A mozte sa do mna pustit je mi to suma fu k. 😎
@prevenar Ja sa nestrapnujem na rozdiel od Teba pracujem v obore, som v denno dennom kontakte s x ludmi kt. su odbornici na rozdiel od Teba.
Co myslis aky ma pre mna vyznam Tvoj laicky vygugleny zfanatizovany pohlad na vec, v porovnani s nazorom a skusenostami takeho epidemiologa sediaceho na RUVZ, pediatra, neurologa, chirurga, lekarnika? 😵
V rusku anonymity tu struhas frajera, dokaz mi ze o tom nieco realne vies. Ale toto nieje odborne forum len laicke a preto to nema pre mna cenu sa s Tebou hadat ani Ti nieco vyvraciat
@prevenar Ty si fakt magor neporovnavam to co si napisal, ja som uplny magor potom ked som si v rychlosti zamenil obrnu a obrnu. Idem spalit diplom 😲
Vazil by som na Tvojom mieste slova. Co si mam nastudovat? Keby som Ti bezal oproti v odbornosti tak sa nikdy nestretneme...
@prevenar preco nenasmerujes svoju energiu na MZ SR, RÚVZ a ine institucie? lebo by si zhasol ako sviecka, co ja mam s Tvojou patrebou hadat sa? Najdi si ineho nepriatela, ja nie som odporca ani zastanca celoplosneho povinneho ockovania, takze ako to vysvetlis teraz svojim oveckam? 🙄 😎
Renata Krausova je nielen sefredaktorkou casopisu Dieta, ona je zaroven aj vydavatel ...mozno si niekto spoji dve a dve
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=40993&SID=2&P=1
Takže nedami to a musim zareagovat.... objavili sme nasledovný koment v skupine "antivax" :
Otázka :Dobry den, mam zopar otazok na p. manof -a k clanku o tetane vo Vitalite,
ak moje dieta nebude ockovane a zrani sa pri praci v zahradke, vydezinfikujem mu ranu, ale ak by som mu chcela dat preventivne - kvoli kludu a cistemu svedomiu - vit.C Injektopas intavenozne, pisete, ze liecba je mozna podanim dostatocneho mnozstva vit.C, ale kde sa docitam, ake je dostatocne mnozstvo pre dieta/dospeleho? a kde ten vit.C zozeniem?pichnut mi ho moze kazdy, kto s tym ma skusenost/s pichanim injekcii, infuzii/? prosim Vas o viac info., aby som vedela zareagovat, ked sa moje neockovane dieta zrani, aby som nezostala v panike a nebezala na pohotovost po tetanovku..
Vopred dakujem a pekny den prajem
Odpoveď :Vitamín C Injektopas sa dá objednať v ľubovoľnej lekárni. Pichnúť môže každý, kto vie pichnúť injekciu do žily.
Množstvo je závislé od veľkosti tela. Podľa tejto štúdie: http://injectablevitaminc.com/images/Ch29.pdf u detí do 12 rokov stačí 1 g denne, u starších primeraný násobok.
...aby sme situaciu objasnili: citujem reakcie ktoré stoja za zamyslenie:
"1. Ranu vycistit, dezinfikovat a osetrit - to je to co u povrchovej, nie velkej reny malo stacit. Ak je rana vacsieho rozsahu treba ist k lekarovi a nechat ranu chirurgicky osetrit.
2. Podanie vitaminu C, a hlavne parenteralneho v tomto pripade je absolutnym bludom ktory nema ziadne opodstatnenie. Tetanu sa vitaminim C predchadzat neda a uz vobec nie ho nim liecit. Rozvinuty tetanus je vazne ochorenie, bez patricnej intenzivnej liecby v nemocnici takmer s istotou smrtelne.
3. Vitamin C- Injektopas je viazany na PREDPIS a je to liek ktory nesie oznacenie AD MANUS MEDICI - DO RUK LEKARA. Vydat ho bez predpisu je porusenim zakona. Vid: http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/vit...
4. Vitamin C- Injektopas nie je v ziadnom pripade indikovany na profylaxiu a liecbu tetanu. Vid bod 4.1 tu: http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/spc/vitami...
a ďalej : "...žiaden lekár by nedal len tak intravenozne,hocičo v domácom prostredí. Intramuskularne B12, ešte pochopim, ale toto? dačo sa stane, no chcel by som vidiet čo bude robiť v domácich podmienkach...
...
...Podľa mna takéto neodborné "odporúčania" založene na študii ktorá je z roku 1984 .... skoro 30 rokov stará študia!!!! ...ktorú vo svojej knihe spomína kontroverzný Dr. Abram Hoffer ....ako postupovať pri prevencii smrteľne nebezpečnej choroby u vlastného dieťaťa už prechádza všetky medze .... a je to čistý hazard... ktorý "hazardnému očkovaniu" nesiaha ani po päty....
a pikoška.... hadajte kto konkretne dáva take odborné rady? 😉
zásadne v domácom si zdravotný pracovník rozmyslí či vôbec pichnúť musculárku a iv inj.v žiadnom prípade....a zvyšok radšej nekomentujem....
@tatko_bebe Čuduješ sa, že prečo by bolo toľko nežiaducich účinkov po BCG vakcíne, keď bola stále tá istá.
No, ona nebola tá istá. Neviem, kedy presne sa to stalo, zdá sa mi, že okolo 2006, došlo k zmene vakcíny. Keďže drvivá väčšina západných krajín dávno prestala očkovať proti TBC, ostali len dvaja európski výrobcovia, pričom švédsku fabriku museli zavrieť kvôli vážnym nedostatkom vo výrobe. Takže ostala už len dánska vakcína SSI. Táto bola založená na najviac reaktogénnom kmeni mykobaktérií (Copenhagen) ktorý sa predtým u nás nepoužíval, a okrem toho ich obsahovala 4-násobne vyššie množstvo. Fíni ako jedni z posledných v Európe, zrušili očkovanie cca rok po prechode na túto vakcínu, lebo si spočítali, že pri plošnom očkovaní je riziko vážnych nežiaducich účinkov vyššie než riziko TBC. Češi diskutovali o zrušení BCG až 8 rokov, pričom pediatri a hlavný hygienik to chceli zrušiť dávno, ale pneumológovia boli proti. Nakoniec dilemu vyriešili za nich rodičia, ktorí v posledných rokoch očkovanie masovo odmietali, a to tak, že vyše 20%, a dokonca rodičov v tomto podporovali ešte aj pôrodnice, kde sa nezaočkovanie (na žiadosť rodiča) začalo stávať niečím ako "neoficiálnym štandardom lepšej starostlivosti o dieťa". Takže formálne zrušenie očkovania myslímže v 2010 už bolo možno v podstate len zúfalým krokom aby sa zabránilo ešte širšej revolte. Nám to trvalo ešte ďalšie 2 roky.
Samozrejme sa to mediálne podalo tak, že to bolo kvôli nízkemu výskytu, ale v skutočnosti bol výskyt nízky už viacero rokov, a západné krajiny odišli od tejto vakcíny aj za ďaleko vyššieho výskytu TBC. Mám dojem, že v Rakúsku dokonca nastal prípad, kde bábätko omylom zaočkovali BCG vakcínou a súd rozhodol, že tým došlo k ublíženiu na zdraví...
@pectore Boze niektorim ludom by som za taketo rady ruky nohy dolamal.. podanie i.v. nieje vobec sranda pre laika. Co si myslite kua ze si budete sami podavat i.v cokolvek? Smelo do toho hlavne zacnite samy na sebe.
A potom lutujem toho lekarnika co v dobrej viere na vlastne triko preda to cecko.. do ruk takymto sarlatanom.
Do pekla to si fakt myslite ze ked si date kg Cecka ze zabranite Clostridii aby prenikla do krvneho obehu a zacala sa reprodukovat a toxinmy zaplavovat org? To moze tvrdit len uplny idiot, normalne mam chut poprosit kolegynu aby si namnozila Clostridie a pridala k nim Cecko nech mate radost -co sa s nimi stane 😀
Taketo sprostosti by mali adminovia asi zacat blokovat resp mazat lebo to je brutalna blbost na ntu
@pectore A ty sa čuduješ? Výrobca nesmie odporúčať iné použitie než je v registračnom rozhodnutí, za to by dostal pokutu.
To, že použitie vitamínu C pri tetane je podložené lepšími vedeckými dôkazmi než profylaktická vakcína je jedna vec. Že sa napriek tomu nepoužíva je druhá vec. Myslieť si o tom môžeš čo chceš, aj rozčuľovať sa koľko chceš, fakt je fakt.
Mimochodom, čo ťa tak vzrušuje na štúdii z roku 1984? Polio vakcína je založená na štúdii z roku 1954, a teraz čo.
"Kontroverzný" je každý, ktorý nejde s hlavným prúdom. Je to tak pohodlnejšie a jednoduchšie, niekoho označiť za "kontroverzného", ušetrí nás to od rozmýšľania, či náhodou nerobil niečo dobre.
@tatko_bebe a tu blbost na ntu, siri sam pan Fillo, zo Slobody v ockovani, ktory tu na mk vystupuje pod nickom manof...on podal tieto info diskutujucej na otazku, co ma robit ked sa jej neockovane dieta zrani ..
@petot no konecne normalna odpoved dakujem. Takze stara dobra vakcina Tbc BCG z cias ČSSR nebola az taka zla 😉
@petot ja sa s Tebou nechcem hadat ale nespochybnujem priaznive ucinky Ccka ale urcite nie v pripade C.tetani
@natas4 nech sa nainfikuje Cl.tetani a potom mu aj to Ccko prinesiem a podam a budem ho sledovat a ked to prezije, tak moze pisat taketo bludy. Ing. co vsetko vie. Do pekla ja nie som napr. Ing STU tak si kua nedovolim pisat nejake odborne vlastne nazory na nejaku strojarsku vec. Ale tento pan nema problem sirit uplne ale uplne bludy.
Cital som nedavno jeden jeho clanok o farma priemysle-to bolo asi jedine co som cital z jeho menom a bolo to ok. Ale nech nepise laskavo o tom o comnema ani paru.
Zistit si fakty o farma priemysle nieje az take tazke ale naucit sa zaklady mikrobiologie, biochemie, histologie, hematky atd sa neda citanim clankov na nete.. 😀
@natas4 Pani Krausová má chrbtovú kosť a postavila sa čelom k téme, pred ktorou cúvli iní a boja sa jej dokonca aj v odborných periodikách, ako v poslednom čísle Dieťaťa odkryl aj prof. Buc. Pre časopis ako taký to prináša skôr riziko než prospech, takže si právom zaslúži rešpekt. Niet divu, že beží intenzívna kampaň na jej diskreditáciu, a vyslovím osobnú domnienku, že viaceré prítomné osoby o tom vedia viac než ja.
@leishmania dik, ze si sem dala ten scan kde je zverejneny rozhovor s prof. Bucom, zaujimave, podnetne a hlavne mi to pride nestranne 🙂 inak by som sa k tomu clanku nedostala, kedze zijem mimo SVK 🙂
..netreba zatvarat oci pred NU z vakcin
@petot konecne som nasiel nieco podrobnejsie k Tbc BCG
@tatko_bebe Jj, papier znesie veľa 😀
prof. Buc je autorom takej Imunologie a je to super ked ma kriticky pohlad na tak kontroverznu vec ako v poslednej dobe je imunizacia, ale silne pochybujem ze je vyslovene proti vakcinacii ako takej
@tatko_bebe Nie, nevyjadril sa proti vakcinacii, v tomto smere bol velmi opatrny. Priznal ale, ze v zahranici sa hovori o veciach, ktore sa na Slovensku neodvazia publikovat ani odborne casopisy. On sam to totiz skusal.
@petot lenze u nas je vacsina odbornych casopisov v rukach istych skupin kt. nepojdu proti sebe alebo nepojdu proti najlepsim inzerentom 😉
na odlahcenie:
Ženatý chlapík sa ťahá so svojou sekretárkou. Raz po práci zájde k nej domov a okamžite vlezú do postele. Po vášnivom milovaní zaspia a prebudia sa až o ôsmej večer. Chlapík sa chvatom oblieka a vraví:
- Drahá, vezmi moje topánky a poriadne ich obtri dole o trávnik.
Mladá krútila začudovane hlavou, ale poslúchla. Chlapík dorazí domov a už vo dverách na neho žena vykrikuje, kde sa zasa flákal. Chlapík spustí:
- Nemôžem ti klamať. Randím so svojou sekretárkou. Dnes sme skončili skôr, išiel som k nej, strávili sme odpoludnie sexom a zaspali sme. Preto idem neskôr.
Žena sa naňho pozrie, pohľadom skĺzne na jeho topánky a hovorí:
- No jasné. Pozerám, že máš topánky od trávy. Zasa si bol hrať golf, čo?

@mano5 ..jo, brzda existuje - specialne v pripade , ked to co mu nutia je plne toxinov a bohvie coho este ^^ ..a prichodom netu sa ukazalo ,ze ta nekonecna "neskodnost" nie, az taka neskodna ..a ze pripadov poskodenia rozhodne , nie je jeden z miliona a pod. ^^ ..clovek ked zisti , kolko je okolo toho podvodov - na vsetkych urovniach, uplatkov, milionov do reklamy, zastrasovania , vydierania, ze zrejme ide o nieco ine ako o zdravie nasich deti ^^
staci si zalistovat napriklad v zlozeni vakcin.
http://www.slobodavockovani.sk/news/prehlad-ock...
http://www.slobodavockovani.sk/clanky/zlozky-va...
kazdy nech si uz spravy predstavu sam .
videl si moj post o TBC ? tie fotky ? ..treba sa spytat tych uzivateliek ci budu v tom neskodnom ockovani pokracovat . ^^