icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
natas4
7. sep 2013

@miska_zv ako pise pan doktor, neockovat vobec nie je dobre....ak mas take obavy ako pises, tak daj ockovat neskor

aristka
8. sep 2013

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... prosím prečítať ako je to v našom prostredí s kovmi

aristka
8. sep 2013

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... nie všetky kovy nám odchádzajú nanočaticami von z tela asi stolicou 😀 ..treba si prečítať a potom riešiť choroby neurologické a autoimúnne , rakovinu a ich stúpajúcu tendenciu..toto aj laik pochopí....

aristka
8. sep 2013

inak si prečítajte aj tie čo zbierate bylinky 😉

aristka
8. sep 2013

a zabudla som dodať ,že ako sa detoxikovať a zbaviť ťažkých kovov v tele..nejesť ,nepiť ,nedýchať a potom nemusíme riešiť ani očkovanie.... 🙂

mariuskaa
8. sep 2013

@aristka spominala si uz v akej oblasti, a ake mas vzdelanie? Lebo ak si to spominala, necitala som vsetko sorry.

mariuskaa
8. sep 2013

@aristka *****v akej oblasti pracujes (malo byt)

kbeata
8. sep 2013

@aristka neviem,ktora prispievajuca?

aristka
8. sep 2013

@mariuskaa toto je téma o očku a nie o mojej osobe a určite si prečítaj čo som sem pridala ,je to veľmi zaujímavé a celé si to prečítaj...

tatko_bebe
8. sep 2013

😕

petot
8. sep 2013

@aristka Aha, takže keď viem, že vďaka znečisteniu je v životnom prostredí ortuť, olovo, kadmium, tak mám akože bez váhania dieťaťu ešte nechať pichnúť do svalu vakcínu plnú hliníka, nech sa tie toxíny nenudia a usporiadajú si aspoň malú party v centrálnom nervovom systéme. 🙄

mariuskaa
8. sep 2013

@aristka
Chcela som vediet, ako doveryhodne mam brat tvoje nazory a prispevky.
Lekari na SK ani vo svete sa neucia vela o ockovani, a nie vsetci si ozrejmia fakty neskor, pripadne ich to zaujima.
Ak zmenia svoj postoj k ockovaniu z ANO na NIE, alebo MOZNO spravili tak na zaklade vlastnych negativnych skusenosti, NU ich deti. Preto takehoto lekara nazory si vazim o to viac.
Kedze ty si proti, chcela som vediet, ci tvoje vzdelanie alebo obor kde pracujes prevazuje lekarku proti ktorej pises.

aristka
8. sep 2013

@petot to je tvoj problém či im dáš niečo pichnúť ,ja nikoho nenútim ,ale by bolo dobré aj trošku povedať ,prečo sa dejú veci okolo nás čo sa chorôb týka a nezvalovať všetko na očko,či je to rakovina ,či je to autizmus a rôzne autoimúnne choroby a pod.lebo ja si skôr myslým ,že to očko je len štipka ľadovca oproti tomu čomu čelíme z pozostatkov industralizácie ,z kontaminovanej prírody a skládok ,potravy ,hormónov ,ktoré sú všade aj v pitnej vode a preto je dobré to tu spomenúť a zamyslieť sa v čom žijeme v akej skládke ťažkých kovov ako nám tráviacim traktom idú do tela ,ako ich dýchame a kolujú nám v krvi ,ako pôsobia na našu imunitu ,naše telo,našu nerv sústavu a ako menia a poškodzujú genofond a potom máme choroby hore menované a preto zvyšujúcu tendenciu chorôb hore písaných by som nedávala za príčinu len a len očku ..takže treba objektivitu ,čo tu chýba.....

aristka
8. sep 2013

@mariuskaa pozor ja nie som proti ,ja som za to aby rodič sa mohol rozhodnúť,ale to trvalo potiaľ pokiaľ som tu nenašla tieto stránky ,kde sa zjednodušuje klinika chorôb ich priebeh a nepodsúvajú sa tu amatérske liečenia ,som názoru ak neočkujem a je problém smer dr. a nie smer vit..C a jeho dávkovanie z koníka ...a je hlúposť povedať ako tu sa sem tam povedalo ,tie choroby nie sú ,alebo sa vyskytujú v zlých hyg.podmienkach ,a ja doplním nielen tam ....

aristka
8. sep 2013

@mariuskaa inak neviem o akej lekárke hovoríš ja neviem kto tu čo robí a dobrá lekárka si nebude robiť závery na takúto vážnu vec z časopisu ,kde sú hlavný protagonisti av a a aj lekár ak robí záver aj na takúto vážnu vec aj ohľadom zdravia dietˇa ťa je to po diskusii s odborníkmi ,je nato dosť príležitostí či práca ,či semináre ,kongresy ,kde je priamy kontakt a veci sa hovoria na rovinu...

petot
8. sep 2013

@aristka "Semináre, kongresy kde je priamy kontakt a veci sa hovoria na rovinu" - áno, hovorí sa na rovinu napr. ako spracovať váhajúceho rodiča.

IV. Vakcinologický kongres - program sobota. XI. POZITÍVNA KOMUNIKÁCIA OČKOVANIA
38. Psychologické zručností pri pohovoroch s rodičmi odmietajúcimi očkovanie detí
Böhmová E, Minčíková K.
Regionálny úrad verejného zdravotníctva Prievidza so sídlom v Bojniciach
Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hlavné mesto

39. Zvládanie zložitých situácií pri pohovoroch s rodičmi odmietajúcimi očkovanie detí
Minčíková K.
Regionálny úrad verejného zdravotníctva Prievidza so sídlom v Bojniciach

40. Vieme správne komunikovať s rodičmi o očkovaní?
Prokopová E, Pertinačová J, Šípová J, Špániková M.
Ambulancia pre deti a dorast Devínska Nová Ves
Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hlavné mesto
Ambulancia pre deti a dorast Petržalka

41. Internet a očkovanie: nástroj pozitívnej komunikácie a informačno-teroristickej dezinformácie
Kasarda M., Kalúsová A.
Fakulta masmédií Paneurópskej vysokej školy Bratislava
(pán Kasarda občas zabudne deklarovať, že je zároveň zamestnanec reklamnej agentúry pracujúcej pre GlaxoSmithKline a pre ďalších dvoch výrobcov vakcín)

42. Aktivity odpůrců očkování v roce 2012
Maďar R.
Očkovací centra Avenier Brno, Koalice pro podporu očkování
(Avenier je najväčšia sieť očkovacích centier v ČR)

jerryjanka
8. sep 2013

my máme takých fajnových nezainteresovaných vakci-odborníkov. Až sa mi plakať chce.

aristka
8. sep 2013

k tomu sa neviem vyjadriť ,ak to tak bolo ,čo ja neviem ,nebola som účastníčka ,ale sú tam dobré body ,hlavne čo sa týka komunikácie s rodičmi a internet a očkovanie a samozrejme aj to posledné ,bolo by zaujímavé počuť čo sa tam hovorilo...inak toto je skôr o psychol´gii a nie o odborných veciach...

tatko_bebe
8. sep 2013

je tam 50.bodov programu urcite zvysnych 45 nieje o komunikacii 😀
I. ÚVODNÁ PREDNÁŠKA
Očkovanie v krajinách tretieho sveta
prof. MUDr. Vladimír Krčméry, DrSc

1.
Trend vakcinačnej informovanosti obyvateľstva očami Sprievodcu očkovaním
Dluholucký S.
2.
Národný imunizačný program ‒ najúspešnejší preventívny program na Slovensku
Krištúfková Z.
3.
Čo prinášajú nové pravidlá vo farmakovigilancii
Gibala P., Magálová T., Mareková A., Kamenská R.
Štátny ústav pre kontrolu liečiv, Bratislava
4.
Hlásené odmietnutia povinného očkovania detí v SR k 31. 8. 2012
Mikas J., Mečochová A., Adamčíková J.
Úrad verejného zdravotníctva SR Bratislava
5.
Hodnotenie reakcií po očkovaní
Urbančíková I., Hudáčková D.
Centrum na očkovanie detí s kontraindikáciami a reakciami po očkovaní, DFN Košice
6.
Th rovnováha v kontexte očkovania
7.
Celková anestézie, chirurgické výkony, krvácivé choroby
a možné nežádoucí reakce po očkování?”
Kosina P., Rumlarová Š.
Centrum očkování a cestovní medicíny, Klinika infekčních nemocí,
Fakultní nemocnice Hradec Králové, ČR
8.
Očkovanie ‒ prípady šetrené ÚDZS (kazuistika)
Černáková B.
Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, Bratislava
9.
Závažná neurologická porucha ‒ kauzálna súvislosť s očkovaním?
Hudáčková D., Urbančíková I., Záhorská A.
Centrum na očkovanie detí s kontraindikáciami a reakciami po očkovaní, DFN Košice
Detské neurologické oddelenie DFN Košice
10.
Pneumokokové otitídy v dobe povinného očkovania
‒ prednáška venovaná prof. MUDr. Janke Jakubíkovej, CSc.
Hupková H.
11.
Streptococcus pneumoniae
v etiológii akútneho zápalu stredného ucha
po zavedení plošnej vakcinácie v SR
Perďochová Ľ.
HPL, spol. s.r.o., Bratislava
12.
Vplyv vakcinácie na výskyt pneumokokových infekcií v detskom veku
Hupková H.
13.
Medscape a aktuálne údaje o pneumokokoch zo Slovenska
Šimurka P.
14.
Meningokok stále o krok pred nami?
Kovaľ J.
15.
Potrebujeme odporúčania pre prevenciu, diagnostiku a liečbu hnisavých meningitíd?
Holečková K., Baloghová L., Bakoš I., Hupková H., Králinský K., Porubčin Š.,
Riedel R., Stankovič I., Šagát T., Špániková M., Štefkovičová M.,
Trupl J., Urbančíková I., Vaculíková A., Vojtech I.
Klinika infektológie a geografickej medicíny UN Bratislava a LF UK Bratislava
Mikrobiologický ústav LF UK a UN Bratislava
II. DK SZU DFNsP Banská Bystrica, DFNsP Bratislava
Univerzitná nemocnica Bratislava - ambulancia klinickej imunológie a alergológie
RUVZ Trenčín, Detská fakultná nemocnica Košice
Ambulancia pre deti a dorast Petržalka, UVZ SR Bratislava
16.
Epidémia diftérie v Lotyšsku / Diphtheria in Latvia
Kantsone I.
(Lotyšsko).... a tak dalej

takze nemam pocit ze ked z 50tich bodov je cast venovana komunikacii a z otho je to 5bodov rpogramu ze by to bolo nejako jednostranne vedene.. 😉 😀

cely program here: http://www.samedi.sk/prilohy/ivvakcinologicky_p...
Ked sa povie A treba aj B a nieco okolo. Alebo myslim si ze je to uplne vpohode..ziadna tragedia

tatko_bebe
8. sep 2013

a k tym ludom co pisu alebo prednasali o komunikacii atd. je to ich praca. Rovnako ako je ulohou RUVZ zabezpecit neohrozenie verejneho zdravia 😀 (aj ked to znie smiesne)
Ked by mi platili za prednasku ako niektorim ludom co tam prednasali tiez by som to all inclusive odprednasal a potom si siel zalyzovat za peniaze danovych poplatnikov 😀
Rovnako ako Nutrilon lucia tu mala akciu na Nutrilon a uz sa po nej zlahla zem 😀

Neznamena to totiz vobec nic a pre danych ludi je to len job.

mano5
9. sep 2013

@tatko_bebe Ja to tiez tak vidim - je to len job. Preto je dobre, aby ludia vedeli, kto sa stara o ich zdravie a mohli sa slobodne rozhodnut, ci chcu nejakeho lekara z tych prednasajucich alebo nie (ktori su samozrejme za tie prednasky plateni - este by som rad vedel OD KOHO SU PLATENI) - ale to sa asi obycajny ludia nikdy nedozvedia.

leishmania
9. sep 2013

@aristka to mieris na mna ze si robim zavery z jedneho casopisu?

nikimax
9. sep 2013

@tatko_bebe fuha, sú tam zaujímavé mená.....S niektorími sme boli v kontakte, pri zametaní poškodenia syna vakcínami.... Aj Pán Gibala zo SUKL-u, ktorý má prijímať hlásenia než. účinkov a on sa ich snaží odmietať..... 😅 Aj pani Krištúfková, ktorá nám odkázala, že máme hľadať v poškodení syna niečo pozitívne.... 🙄 ....booože.... 😕 😕 😕 Samé veľké esá.....V bode č. 8 nás určite riešili.... 😝

tatko_bebe
9. sep 2013

@mano5 tri krat hadaj

kveta
9. sep 2013

41. Internet a očkovanie: nástroj pozitívnej komunikácie
a informačno-teroristickej dezinformácie

To je tiez sucast programu. Takze AV su teroristi podla odbornej prednasky na stretnuti provakcinistov??? Hm. 😠

aristka
9. sep 2013

@tatko_bebe to mu asi došlo písmo ,keď to tu zabudol dopísať....

aristka
9. sep 2013

@kveta internet môže byť nástrojom pre teroristov na ovplyvnenie ľudí to nie je žiadna novinka a ak av nie sú nijak na slovensku registrovaná skupina ,aspoˇˇn o tom neviem ,tak treba to tak brať s rešpektom....

kveta
9. sep 2013

@aristka To, ze na net mozu pisat teroristi, neznamena, ze AV su teroristi. Ich neorganizovanost neznamena, ze su teroristi. Ci?

tatko_bebe
9. sep 2013

Jezis moje nervy 😕

aristka
9. sep 2013

@kveta a to je chyba ,že nevystupujú ako organizácia oficiálna .to je jedna stránka veci a druhá stránka veci je aj novinka zo zákona stupeň terorizmu ,na slovensku je jednotka a tým je aj podliehanie pozorovania ,či zdravotníctvo ,či železnice a pod.,jednoducho kde môžu sa vyskytnúť a to je aj internet.....nájdi si to a prečítaj a rozoberanie aj tohto problému je namieste...