icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

adsumus
autor
10. júl 2013

Citujem záver zverejnenej štúdie a čudujem sa prečo zaznel zo strany AV.
"Záver: Z výsledkov štúdie sa ukázalo, že pneumokokové konjugované vakcíny majú potenciál znižovať počet zápalov stredného ucha, tým aj znížiť spotrebu antibiotík a tým prispieť k zníženiu rezistencie baktérií na antibiotiká"

http://www.solen.sk/index.php?page=pdf_view&pdf...

nae
10. júl 2013

@adsumus Ďakujem za vysvetlenie, čo je to diskusia, konečne mi je to jasné 😀 p.s. tu na fóre nájdeš aj lepšie psychoanalýzy, ako sú tie moje skromné, ale výstižné 😉

kveta
10. júl 2013

@adsumus Pocuj, @adsumus , ked uz tu poucas o tom, co je diskusia.. Mohla by si zodpovedat aj tych niekolko otazok, co som Ti postupne v tejto diskusii dala... ;)

nae
10. júl 2013

@adsumus K danému článku mám nasledujúce výhrady:
1. "Super" štúdia s 19 deťmi...to je naozaj kvalitný materiál. 😉
2. V štúdii je uvedené, že 5 detí z tejto skupiny bolo očkovaných PCV7 vakcínou, ostatné očkované neboli. ANI jedno z týchto očkovaných detí nemalo v kultivačnom náleze sérotyp pneumokoka, proti ktorým bolo zaočkované. Takže očkovanie ho vlastne neochránilo, chápem to dobre? 😉
3. Deti, ktoré nemuseli byť hospitalizované, boli preliečené atb. Nie je všakj konkretizované, o aké počty išlo. V článku sú vypichnuté naozaj len prípady, kedy sa už musel prepichovať bubienok atď.
4. škoda, že sa autorka nezameriava aj na ostatné zdravotné problémy sposobené pneumokokmi, ktoré sú u malých očkovaných detí (bavíme sa o pnemokok. vakcíne) bežné: laryngitídy, chronické otitídy, častý výskyt iných respiračných chorob apod.
5. počet všetkých vyšetrení detí v porovnávacej druhej tabuľke narástol o viac než 3000 prípadov

Ale autorka sa inak fakt snažila napísať to pekne 🙂

adsumus
autor
10. júl 2013

@nae Nová študia publikovaná v Australian Prescriber, počet detí, ktoré ochorejú na pneumokoky, znížený o 97% od začiatku uvedenia vakcinácie. Vedci zaznamenali, že vzniká aj ochrana pre ostatných. Veľká radosť.

http://www.australianprescriber.com/magazine/36...

kveta
10. júl 2013

@nae Skoda, ze autorka nemala v studii mojho drobca. Poctivo zaockovany proti pneumokokom ochorel. Mal pneumokoka, proti ktoremu bol zaockovany. Ups.

irenkask
Odpoveď bola odstránená
irenkask
Odpoveď bola odstránená
irenkask
Odpoveď bola odstránená
irenkask
Odpoveď bola odstránená
kvieta
10. júl 2013

@nae Wakefieldova teória bola "potvrdená" v štúdii s koľkými deťmi? 12?... A je to jeden z pilierov boja proti MMR vakcíne, jej spojitosti s autizmom a očkovaniu vôbec.

petot
10. júl 2013

@adsumus Áaa, osvedčená taktika, vytiahnuť po čase znova ten istý argument, a prezentovať ho ako "nový" 🙂 Opäť je to článok, kde neuviedli presný počet ochorení pred zavedením očkovania a tak sa nedá vysledovať trend.

nae
10. júl 2013

@kvieta Keby sa dal autizmus vyliečiť antibiotikami a diagnistikovať len pomocou výterov a kultivácie, tak by som tvoj príspevok považovala za vcelku vtipný.

digysa
11. júl 2013

@kvieta A ja som si vzdy myslela ze 19 je viac ako 12. Sa mi paci ako niekto pohrda takym malym cislom 19, ale 12-ka to je magicke cislo 🙂 Vtipne nie?

kvieta
11. júl 2013

@nae Hlavne, že máš zmysel pre humor a detaily 😉

nae
11. júl 2013

Pre digysu aj ostatné rýpačky platí to isté, čo som napísala kviete. K ďalším mojim vyjadreniam z daného príspevku o danej publikácii, kde vás zaujali hlavne čísla, už predpokladám nemáte čo povedať. Vďaka.

digysa
12. júl 2013

Ja to tu uz vobec necitam...uz ma to skutocne prestalo bavit...pozrela som si tuto poslednu stranu a zhodou okolnosti som si vsimla tie dve cisla............akurat si pamatam, ze velka teoria o autizme sa zaklada na studiach 12-tich deti...

To je vsetko k rypaniu......nemam energiu to tu citat.....vobec ma to nezaujima....

irenkask
12. júl 2013

http://www.slobodavockovani.sk/news/rekordne-od...

Hmmmmmmmmmmmmm aká dobrá vakcínka odporúčam pichať pichať a pichať najmä členkám skupiny povinné očkovanie a jeho zmysel, nech aj vašim deťom táto vakcína pomôže.
Dobrú chuť prajem. 😉 😉 😉 😉 😉

Na odporúčanie našeho najväčšieho odborníka na pichanie Sveťa Dluholuckého.

irenkask
Odpoveď bola odstránená
irenkask
Odpoveď bola odstránená
natas4
Odpoveď bola odstránená
irenkask
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
13. júl 2013

Kde sa len berie toľká nenávisť v ľudoch, ktorí si myslia, že bojujú za záchranu iných ľudí?

adsumus
autor
13. júl 2013

O alternatívnej liečbe a odporúčaniach v zdravotnej oblasti.

http://www.onkopacient.sk/?id=130

Citujem zo stanoviska." Toto fórum sme zakladali s cieľom vytvoriť pre vás priestor pre poskytovanie vzájomnej psychickej podpory a zdieľanie prežívania a zvládania ochorenia a liečby. Preto vás chcem poprosiť, aby sme v tomto duchu pokračovali ďalej a nedávali odporúčania ohľadom postupov liečby, navyše bez dostatočnej znalosti toho, komu ich ponúkate. Inak riskujete, že ohrozíte to najdôležitejšie, teda ľudský život."

aristka
14. júl 2013

@adsumus a toto som sa pýtala aj tu ,čo radia ohľadom mega céčka s takou istotou ,či si zoberú na zodpovednosť trestoprávnu ,ak niekomu poškodia... 😒

adsumus
autor
14. júl 2013

@aristka To ja ti neviem povedať, či trestnoprávnu, ale v každom prípade morálnu zodpovednosť nesú. Rodičia zle znášajú, ak im ochorie dieťa a štatistiky chorobnosti sú jasne vysoké u nezaočkovaných. Ak sa nedajbože niečo stane nezaočkovanému dieťaťu, budú sa musieť jeho rodičovi pozerať do očí. A nie všetci sme kľudné ovečky.

miliharmi
14. júl 2013

Potom stejně tak nesou morální zodpovědnost všichni, kdo prosazují povinné očkování, vůči dětem a jejich rodičům, které byly poškozené očkováním. Kdo z vás, co tady prosazujete povinné očkování, se podíváte mně do očí a přiznáte, že prosazováním očkovací povinnosti a doporučováním očkování, nesete morální zodpovědnost za smrt mojí holčičky?

Já ovšem chápu, že nikdo neví všechno, každý se může mýlit a nikdo (ani žádný odborník) si nemůže nárokovat, že ví, jak je to přesně s očkováním a proto ho také nemůže vynucovat, ale ani zatracovat, prostě rozhodovat o tom, zda se nechá a za jakých okolností naočkovat, by měl ten, kdo ponese následky ať už očkování nebo neočkování na svém vlastním zdraví nebo na zdraví svých dětí a nikdo jiný ho nemá právo za jeho volbu soudit.

abbey1
14. júl 2013

@miliharmi Ako vždy rozumné slová. Obávam sa, že však nepadnú na úrodnú pôdu. ☹