Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
dávam vám lajky, lebo si ich musíte inak dávať sami sebe navzájom. prajem pekný večer nerušený deťmi, tak ako vás nesmú rušiť ani cez deň, ked tu sedíte a trepete dve na tri.
@bralilienka ĎAKUJEME ĎAKUJEME ĎAKUJEME
zdravim Vas diskutujuce. 🙂 tak zasa o nicom... tu sa to nevy vyja ani nalavo ani napravo... debatuje sa od veci tak dam aj ja..
ja uz som z tej zahrady hotova....kosim,zavaram,mrazim a a stale mame toho az az...nepridete niekto na brigadu...co si oberete vase... ja som dobry clovek rada sa podelim...skoda to vyhodit alebo nechat opadat..teraz ficia marhule egrese riberle a este stale dozrievaju maliny a uhorky...
@natas4
@pectore Snažím sa do určitej doby vyjadrovať slušne, ale s mnohými sa tu nedá. Zvlášť pectore, ty sa máš najmenej čo vyjadrovať k príspevkom, tie tvoje sú tiež pekne štipľavé.
Dúfam, že sa zhodneme aspoň v jednom a to, že my nikdy nedôjdeme k názorovému konsenzu. Každá vieme o čom je téma a snažiť sa donekonečna mať navrch neprináša ani jednej z nás nič.
K PC sa počas dňa dostanem výnimočne, pretože mám iné starosti ako vysedávať tu a viesť žabo-myšie vojny. Venujem sa svojej rodine, ktorá mi je neporovnateľne vzácnejšia.
@jarhal Rovnako fungujem momentálne aj ja. Dnes som zavarila 87 pohárov uhoriek, obrala som rýbezle, odšťavila som 7 l, umyla si záváraninové poháre no a zajtra varím celý deň džem. Okrem toho mám 2 bedničky marhúľ, džemu z nich už aj na rozdávanie a z týchto chcem urobiť ozajstný bio džús. Nemáš náhodou osvedčený recept?
Myslím, že aj ostatné vrátane zakladateľky témy by sa mali konečne nakopnúť a začať robiť niečo užitočné a hodnotné.
jeee, ako pekne pokracuje diskusia...prvy krat 😀
@kvieta Uhoriek mám dosť a tiež rajčín a papriky na lečo, tak posuniem. U nás lečo moc nejde, ale kvôli kotlíkovému gulášu mám okolo 30 pohárov z minulého roku, takže viac robiť nebudem.
@bubulka722 bio -dzus? to teda nie...po vselijakych experimentoch som sa vratila k osvedcenym receptom....niekedy som ceresne sterilizovala v rure..a ked to nevyslo tak sa skazene vyhodili....teraz je cukor drahy...tak neriskujem...davam si pozor aj tie sklicka uz sa minaju... a budu aj hrusky .a slivky..a calamadu uz nerobim par rokov....mam lepsi recept na uhorky ...esteze orechy sa daju len na pojd...
jedna bednicka marhul ma caka zajtra je tam 20 kil.. od rana som kosila mame veeeliku zahradu tak benzinovym krovinorezom..chlapi v robote a na brigadach dcera ta pestovala malu .... a zhrada vyzerala zubozene zarastena tak co som mala robit? rano som bola na nakup a kupila benzin do kosacky a podme ho 2,5 hodiny....marhule ? nukala som susedam co nemaju ale nechcu..vraj sa uz zasobili ze keby skor som dala... ale toho roku je ich dost len som nestastna ze su malicke a viac roboty a najhorsie je uz zahnivaju a musim tie prezrete a dat do suda susedovi pali palenku..ale to nevravte nikomu asi je to trestne ci?
@stardust
@bubulka722 a zabudla som leco ☹ ...ale to az koncom augusta u nas vsetko dozrieva neskor..
@bubulka722 Zlatá si, len to by som musela ísť pre to cez cez celú republiku... To by ma vyšlo drahšie, ako keby som kúpila v Bille 🙂 Ale ďakujem. Uhorky mi ani tak chýbať nebudú, ale lečo robiť musím, u nás to ide.
@jarhal Veď ja by som tiež nerada experimentovala a nakoniec to vyhodila. Škoda cukru a aj marhúľ. Veď neviem čo s nimi, zavarené u nás nejdú, tak špekulujem... Ja v rúre robím len jahody a potom klasika do pohárov a zavarím. Čerešne som takto nikdy nerobila.
Do kvasu by to bolo super, taká marhuľovica je fajnová, ale nemám ich zas až tak moc, dokopy ich bude aj s neskoršími okolo 70 kg a to je na pálenie málo. Trestné to nie je ak páliš v legálnej pálenici. 😉 😀
@kvieta ale tak uhoriek mame tak akurat neviem co je toho roku vela kvitnu ale asi malo opeluju tie potvorky ,,Majky,, na trhu som videla predavat po 9 € vrece malo 15 kil..ja tak nazberam kazdy druhy den a zavarim po -10ks skla od majonezy... ale kavu si mozeme dat ..tu ladovu ..dcera kupila z kauflandu zelenu Kräning aj so sejkrom... dufam ze ma neukamenuju za pravopis nevidim na klavesnicu ..tajne pri svetle telky pisem... takze robi sa tam super pena...v tom sejkry....a potom mozeme aj na huby .rastu ale su velmi chrobacne...nic to vypalime cerva... 😀
@kvieta Nepozerala som odkiaľ si. U nás sa ročne minie okolo 100 pohárov uhoriek. Keď sa rohbehnú rajčiny, tak pretlak lečo a rajčinovú šťavu. Šak ja sa akosi cez to leto nezastavím. Buď sa piplem v záhrade, polievam, varím skoro denne, zaváram, upratujem,... a plus k tomu starostlivosť o deti. Nemám si kedy ani v kľude vypiť na terase kávu. Ako to iné baby robia...?
@bubulka722 Trebišov, to je fest ďaleko na oberačku ☹ My nemáme záhradu, ale tak zasa sa dá zohnať aj lacnejšie od záhradkárov. Ženy, tú makačku na záhrade vám nezávidím, na toto ja nemám vlohy ani vzťah.
@jarhal Tých včiel je tohto roku fakt katastrofálne málo. My máme uhorky tiež porozkvitané, ale do plodov idú málo. Dosť ma ten úbytok včiel znepokojuje, je to začiatok konca.
@kvieta Mňa záhrada neskutočne baví, je to úúúžasný relax, aj keď do postele padnem jak zastrelená. Musím stíhať aj záhradu u rodičov, sú už starší a sily im nestačia. Inak fakt neviem ako to budem stíhať, keď nastúpim do práce.
@bubulka722 nestras....mozno uz su prepracovane..ved tak urodny rok uz nebol davno...a dievcence hlasili az velmi urodny rok na obilie...co je super a cena potravin by mala klesnut comu neveri snad nikto ale aspon sa to ustali ..dobre sa mi tu keca...bolo by o com..ale tak 100 poharov uhoriek je teda uz pre mna vela ja nas familia by tolko nezvladla ..ale zase ak je vas viac tak sa aj pojedia tak to potesi ak si otvoria sklicko a mna hneva ze sa im leni ist si do spajze radsej nezjedia ak yb si mali pre to ist najlepsie ak je to v chladnicke alebo rovno na stole tak si naberu... 😠
ja kojim este aj v noci , niekedy aj dvakrat za noc tak si idem uz lahnut ....
@kvieta Kvetka beriem ta za slovo...verim ze to raz vyjde...
@jarhal Jasnééé, je to na spadnutie, do konca leta prifrčím. Verím tomu.
@bubulka722 To ani medu nebude... Ja s malou od septembra do jari skonzumujeme 8 kg. Cukor je u nás iba pre návštevy, do koláčov a na zaváranie. Nestraš...
@jarhal Bolo by fajn ak by sa ceny potravín orientovali podľa úrodnosti, tak to ale nanešťastie nefunguje... Vieme o čom to je...
U nás tých 100 pohárov padne bez problémov a nie je nás veľa. Ja zaváram aj pre našich, tak dokopy pre 6-tich ľudí, ale otec a muž sú neskutoční uhorkový žrúti. Kvôli nim trafia aj do špajze.
Tiež malú stále kojím a to už má vyše 2,5 roka. Je to totálny závislák a neviem ako ju odstaviť. Našťastie celú noc prespí.
@kvieta Nestraším, skús sa len logicky zamyslieť ako sme na nich závislí. V roku 1921 Albert Einstein vyhlásil: "Ak by zmizli na zemi včely, zostávajú ľuďom len štyri roky života." Situácia je viac než vážna. Nebudem ti tu dávať rôzne linky, info si vieš nájsť aj sama, ak chceš. Med máme radi aj my, ale jeho nedostatok je ten najzanedbateľnejší problém.

K téme by som poprosila všetkých zúčastnených, že ako AV čudne informujú svojich ľudí, by ma zaujímalo a nie akú má kto gramatiku a múdre, krásne, milujúce a vychované deti.