Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
Inak malo by to nejakú logiku, lebo iní rodičia poškodených detí sa sťažovali na to, že ich deťom očkovanie spôsobilo aj diabetes a tam je jasné, že ide tiež o poruchu metabolizmu, telo nevie spracovať cukor...
možno sú nejaké deti, ktoré majú predispozíciu na túto metabolickú poruchu, alebo nejakou infekciou dôjde k disfunkcii a ešte sa do nich v tom období vpichne neviem kolko vírusov, no tak imunitný systém proste prdne a odrazí sa to na poškodení v centrálnom nervovom systéme, alebo niekde inde....
štatistika však v tomto asi velmi nepomôže, ved lekári u nás na to kašlú a nič nepotvrdia, načo by sa tým babrali, oni si chcú odrobiť svoju šichtu a domov..
kolkí z lekárov nahlasujú nepriaznivé účinky liekov? nikto.... ked poviete, že z toho lieku vám dieťa zvracia, hnačkuje či sa vyhádže, tak vám lekár akurát povie, že to už nemá dieťa užívať a predpíše vám iný liek, ale určite nevypisuje lajstrá a nenahlasuje vedlajšie účinky... a takto je liek v obehu roky, pričom sa pýši letákom, kde sú štatistické žvásty nepriaznivých účinkov(časté, zriedkavé a podobne), pričom realita je úplne inde...
Poznáte Biogaia kvapky pre deti? Sú to probiotiká, ktoré vám odporúča každý lekár po užívaní atb. Majú upevniť imunitu dieťaťa. Ako? Cez črevá, úpravou mikroflory. Takže treba rátať s tým, že metabolizmus a činnosť čriev priamo ovplyvnujú imunitu....
@sharmana Posielam oficiálnu stránku o tejto chorobe, kde vydali vyhlásenie, že aj deti s touto chorobou by mali dostať očkovanie.takže opäť zbytočne špekulujeme, prečo neočkovať a realita je úplne inde.A opakovane zdôraznujem, že u týchto detí sa prejaví porucha či už po očkovaní alebo hocijakej infekcii.
@sharmana Musim suhlasit.A tiè bludy tu od niektorych prispievatelov,ze imunitu moze poskodit cokolvek,tak kludne bezhlavo ockovat. Mam riskovat uplne zbytocne fungujucu imunitu,Aby som sa akoze chranila pred chorobami,ktore Je stanca zvladnut, ako rodic nemam pravo rozhodovat,ci risknem mumps,osypky,ci radsej rakovinu a ine nevyliecitelne autoimunitne ochorenia? Ak do letaku napisu,ze ocko nechrani 100% a moze mat neziaduce ucinky, tak su z obliga? Postihnutelny Je len rodic, ktory neockuje? Vratia mi zaplatenu pokutu,Ak moje dieta nedostane ziadnu z ocko chorob,pripadne ju prekona bez komplikacii?
Odpoved z druhej strany necakam,uz som pocula dost kecov a poddimenzovania problemov nasich deti.
Vdaka za tvoj rozumny pohlad na vec..Ale bohuzial, ako vidis,aj studiu si kazdy vysvetli posvojom.
@adsumus prečítam si to.... s tým nemám problém... ale vidím, že tebe nevadí ani to, že si zle preložíš text, ide ti len o zmietnutie faktov, za ktorými sú lekári, ktorí písali štúdie o autistických deťoch....
ale kedže ja nebudem písať, kým si nepreštudujem, vyjadrím sa neskôr...
ale obávam sa toho, že si tu budeme len dokola hádzať štúdie a názory rôznych inštitúcií, pričom ani ty ani ja nevieme, či sú objektívne, pretože ani táto štúdia, ktorú čítam od teba nevykazuje zatial žiadne "oficiálne vedečno", nevidím tam žiadne mená lekárov alebo laboratorií, adresy sú tam samé p.o. box. A je to stránka, čo sa venuje disfunkcii, tak neviem či robili testy na autistických detoch alebo skúmali len deti s touto disfunkciou, čo môže byť kamen úrazu, lebo tým pádom to nie je objektívne tvrdenie, že infekciou či očkovaním spôsobená disfunkcia môže ovplyvniž nepriaznivo nerv. systém a tým spôsobiť autizmus....
@adsumus ale ano, aj ans klamu, napr. lekari, kt. tvrdia, ze po ockvoani sa mojmu dietatu nic nestane, elbo on to za 30 rokov nezazil, ze by sa nieco stalo...... a ked sa stane, tak ma vlastne oklamal.....mal by niest podla tvojich slov zodpovednost, nie?
@sorciera24 Ale ved nas neklamu.Mas si precitat letak,tak vlastne vedome podstupujes riziko,pripadne Je tu hlaska,ze by ste ochoreli aj bez ocko.Je mi z tych reci zle.
Mna by zaujimalo,ci by realne ockovali svoje deti Po nasich skúsenostiach.
@abbey1 ho, ho, nie, adsumus trdi, ked niekto slovami klame a mna lekar oklame slovne, ze mojmu dietatu sa aj napriek nU v pribalovom letaku azrucne nic nestane....ale stalo sa.....to ma oklamal....!
@sharmana Vôbec mi nejde o zmietnutie faktov. Co je podla teba táto veta?
It is unclear whether mitochondrial dysfunction results from a primary genetic abnormality, atypical development of essential metabolic pathways, or secondary inhibition of oxidative phosphorylation by other factors.
Tu je jasne napísané, že nevedia, čo spôsobilo MD. Co som si zle preložila?
@sorciera24 Uz to len tomu lekarovi dokaz.Dozvies sa,ze ste vlastne zdravi. :(
@abbey1 no my uz mse ( vyriesila som to nakoniec sama...)....ale ta mozgova mrtvica bola ajsna....a co z toho?.....normalne ta pediatricka toho maleho chcela potom dalej ockvoat.....(a on este aj po 6.rokoch nemoze poriadne hybat rukou....)....no chapes to?
@adsumus "Tam je uvedené, že nevedia, čo spôsobilo chromozómovú abnormalitu, len to, že ak je prítomná počas očkovania ale aj akejkoľvek infekcie, tak to môže byť kritické pre nervový systém. Treba si uvedomiť, že takmer každé dieťa prekoná počas prvých dvoch rokov nejakú infekciu. Takže aj keď ho nezaočkujú, problém ostáva. Okrem toho záver je že to môže byť len vývojová odchýlka a vekom sa upraví"
toto si zle preložila, tam nepíšu, že nevedia čo spôsobilo chromozomovu abnormalitu, alečo spôsobilo mitochondrickú disfunkciu..... ale ved ja som ti to tam preložila, tak potom neviem či nečítaš poriadne alebo ako si to mám vysvetlit, na ostatné si nenapísala nič 😕
a kedže zas vynechávaš podstatu, píšeš, že každé dieťa prekoná infekt... ale si zabudla, že nie každé má túto disfunkciu, takže treba si uvedomiť, že tu ide o deti, ktoré ak majú disfunkciu počas očkovania, prípadne infekcie a idú na očkovanie, tak tým to môže vyvodiť autizmus, ved ten súvisí s nervovým systémom, to sa snád zhodneme....
takže nie je jedno u každého dieťaťa, či ide na očkovanie, mali by sa brať do úvahy testy na prípadné imunitné poruchy u dieťaťa a až potom ho podrobiť očkovaniu.... lebo ty si vlastne napísala, že každé dieťa môže mať sopel a íst na očkovanie, ale tie, ktoré majú vážnu predispozíciu, na tie kašleme, nech sa dajú očkovať tiež, lebo ideme so stádom, platí nás farma firma, tak čo tu píšete keci...
ved jasné že nie každé dieťa po očkovaní dostane nežiadúce učinky, ale to sú deti, ktoré majú v poriadku imunitu....
preto by sa malo predísť očkovaniu u detí, ktoré majú imunitné problémy.... . prípadne odložiť očkovanie na neskôr, ako je to v niektorých západoeu krajinách a tam by bola šanca, že sa medzitým už ukážu prípadne imunitné problémy u detí.... ved ak by robili dieťaťu testy a zistili by, že má nízku vrodenú imunitu, tak také ani nesmie ísť na očkovanie, lebo by ho to mohlo priam zabiť!! tak ako môžeš vedieť u malého dieťaťa, či touto chorobou trpí alebo nie, pokial neurobíš testy??? to u 3 mesačného sa ti vôbec nemusí ešte ukázať.... prepuknúť to môže až po očkovaní brutálnymi reakciami na vakcínu...
@adsumus Nevieš čítať s porozumením textu alebo sa jednoducho odpovedi na moju otázku stále vyhýbaš.
Pýtam sa teda 5. krát. Kto nesie zodpovednosť za NU po očkovaní, ktoré sú uvedené v príbalovom letáku vakcíny. Okrem toho chcela som komentár k http://nezdravi.parlamentnilisty.cz/Articles/20... .
@sorciera24 Ja som rada, že naša pediatrička chápe naše obavy, prečo očkovať nechceme. Vie, že sme zodpovední rodičia, vie, čo sme si prežili a preto sme od nej nepočuli jediné slovko nevraživosti, že neočkujeme.
Medicines or other toxic substances can trigger mitochondrial disease
Preklad: Lieky alebo iné toxické látky môžu vyvolať mitochondriálne ochorenie
zdroj http://www.mitoaction.org/medical-information to je od teba @adsumus
http://diva.aktuality.sk/clanok/33185/ockovacie...
vakcíny obsahujú aj toxické látky....
@abbey1 Vaša lekárka má ako vidno charakter, po vašich skúsenostiach by vám nejaké bludy o bezpečnosti vakcín vykladal len bezcharakterný prospechár systému.
@abbey1 Ak sa dá, napíš mi do IP meno lekárky, rozmýšľam že tú našu pustím k vode.
@adsumus čítam to mito action, ale zatial som sa nedočítala nejakú vedeckú štúdiu o tom, že očkovanie nespôsobuje autizmus... je to skôr dopodrobna rozobratá mitochondriálna porucha a ochorenia, čo všetko to zahrna... a autizmus tam spomínajú skôr v smere, že autisti trpia touto chorobou... a zároven sa tam píše, že podávaním mito kokteilov sa znižujú aj autistické symptomy....
je tam len nejaký názor nejakého lekára, že očkovať sa má, ale v niektorých prípadoch môžu byť imunitné reakcie výraznejšie a preto neodporúča podávať viacnásobné vakcíny, ale skôr jednotlivé... žiadna vedecká štúdia...
a okrem toho je tam jeden odkaz na sponzora Edison Pharma, takže za touto stránkou stojí farmaceutická firma podla mna....
táto stránka sa zároveň dištancuje od toho, či sú informácie aktuálne a upozornuje, že informácie nie sú podkladom pre liečbu, že podla nich nemajú profesionáli vyvodzovať závery a podobne.... takže neviem či som niečo prehliadla, čo ma má presvedčiť o tom, že vakcinácie "nemôžu spôsobiť autizmus" 😉
http://diva.aktuality.sk/clanok/33077/ockovacie...
"Z popísaných poškodení a ochorení sa často vyskytujú rôzne poruchy mozgu a nervovej sústavy, čo je spôsobené tým, že očkovacie látky sa podávajú deťom v období, kedy sa najviac vyvíja nervová sústava (do dvoch rokov) . Uvádza sa, že napríklad autizmus nebol pozorovaný pred rokom 1940, čiže v období pred spustením masívnych vakcinačných programov."
"Údaje uvedené v tomto článku potvrdzujú možnú spojitosť medzi očkovaním náchylných detí a vznikom autizmu alebo rečových porúch. Aj keď bola ortuť odstránená z mnohých detských vakcín, iné zložky vakcín tiež spájajú vakcíny s autizmom. Hliník, ktorý sa nachádza v najmenej 20 vakcínach pre deti v USA (CDC 2010), nie je len nervovým jedom, ale tiež potláča imunitu, čo môže umôžniť vakcínam so zložkou proti osýpkam vytvárať cytokíny, ktoré poškodia mozog. Zvýšený príjem hliníka skrz očkovanie môže byť spojený s nárastom výskytu neurologických porúch, ako je autizmus, obzvlášť ak sa vakcína obsahujúca hliník podáva zároveň s vakcínou obsahujúcou zložku proti osýpkam. Obmedzenie thimerosalu v očkovacích látkach za pokračujúceho nárastu výskytu autizmu nezbavuje ani thimerosal ani vakcíny možnej spojitosti s autizmom. Ďalší výskum vzťahu medzi očkovaním a autizmom je potrebný."
@sharmana Ak ťa zaujíma reakcia na túto štúdiu a výhrady voči jej prevedeniu, môžeš si to prečítať tuná. Autor ju považuje za ďalší príklad zavádzania zo strany AV. Každý nech si zváži argumenty sám.
http://scienceblogs.com/insolence/2011/06/08/mo...
@bubulka722 Odpoveď som poskytla, zodpovednosť má niesť ten, čo ťa svojím klamstvom alebo zavádzaním poškodí na zdraví. Ak ťa trápi odškodňovanie, ja som za, aby sa vytvoril fond, ktorý bude určený na odškodňovanie všetkých NU liekov, vakcín a iných lekárskych medikamentov. Presne ako v Amerike, z našich daní. Pretože všetci ľudia si zaslúžia odškodnenie za NU, nielen tí, čo majú NU z vakcín. K rozhodnutiu súdu sa nejdem vyjadrovať, v tomto ohľade si počkáme, čo nám prinesie budúcnosť.
@adsumus smiem sa spýtať, či zastupuješ farmaceutickú firmu?
nereaguješ totiž na nič, čo som písala, teba netrápi, že sa dejú tieto veci? že zdravé dieťa po očkovaní upadne? Máš za úlohu len nájdené a naštudované štúdie (zdá sa mi, že si si prečítala všetky sk dostupné názory na očkovanie a autizmus a aj notoricky známe zo zahraničia) zmietnut už pripravenými protinázormi či protištúdiami?
máš aj nejaký svoj úsudok?
ja nemám choré dieťa, takže môžem len objektívne, nie som ani zo zdravotníctva, ale snád je dost jasné, že očkovanie môže detom aj uškodiť, o tom niet pochýb.... to nevyvrátila ešte žiadna štúdia, že to nenarúši imunitný systém... ved aj v letákoch sú info, že sa môžu objaviť alergické reakcie... práve preto by mal rodič mať právo zvážiť a rozhodnúť, či vakcínu svojmu dieťaťu dá alebo nie 😉
@sharmana No dovoľ! Prečo ma urážaš? Máš nato nejaký dôvod? Normálne sa zaujímam o tieto veci a chcem o tom diskutovať. Snažím sa byť objektívna, chcem vedieť ako to je v skutočnosti. Takže zabudnime na kraviny a bavme sa o veci ako normálni dospelí ľudia a zvažujme všetky argumenty za a proti. Pôjde to? Ak áno, čo hovoríš na toto?

@adsumus a tam je práveže uvedené, že toto je prvý prípad autistického dieťaťa, kde je mitochondriálna disfunkcia, rastová porucha a abnormálna svalová "histopatologia" BEZ záchvatov a stanovenej chromozomovej abnormality
ak je mitochondriálna disfunkcia prítomná počas očkovania (to je tá porucha metabolizmu), tak vtedy to môže vážne ovplyvniť nervový systém.... a u autistických detí sú práve tieto metabolické poruchy.... kedže toto dieťa nemalo geneticky spôsobenú chromozovou abnormalitu, tak muselo dôjsť k vzniku autizmu sekundárnym vplyvom a tu je ten pes zakopaný.. niečo to muselo spôsobiť.... a k zhoršeniu zdravotného stavu došlo po zaočkovaní... takže?