Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
Vitamin c v hlavnej ulohe
http://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prevencia/cl...
@aristka no nepisu tam nic nove v tomto smere, oxidacny stres nie je jedina indikacia, dufam, ze si to citala pozorne, nepisu tam o ziadnom vekovom limite atd.... Intravenozne podavana megaskorbicka liecba sa deje pod dohladom lekara a ma svoje dovody, takze sa nemusis obavat ani o deticky 😉 nikto z nas si to nepicha doma od buka do buka....
@sirinka no neviem ,stačí si pozrieť tému o Céčku a dočítala som sa tam o padní im a o podaní iv a dokonca kontak na na zohnanie ampuliek ,takže som na pochybách ,inak čítala som to dobre aj pani dr.ktorá to ponúka na súkromnej klinike a robí si z toho kšeft ,ale aspoň jedno je utešujúce ,že sa pred aplikáciou popýta na anamnézu a podáva sa to pod dohľadom .....a také podotknutie....všetkým v mojom okolí aj mne stačí jabĺčko ,kyslá kapusta a inak pestrá strava denne aj pri chorobe ,plus medíček od overeného včelára a nemusím dávať zarábať nejakej súkromnej klinike a dať si pichať megadávky umeliny ,keď za to čo zaplatím trištvrte vyščím a oddýchnuť si môžem aj doma nad knihou alebo si ísť zacvičiť alebo sa ísť prejsť a riešiť tak akýkoľvek stres ,nielen oxidačný a nie byť napojená na hadičku vyrobenú v číne a plnú ftalátov,lebo je to umelina plus ten umelý vitamín....,ale to je môj pohľad na vec...
@aristka no vidisa mne nestaci precitat si iba temu na MK, osobne nepoznam nikoho, kto by takymto sposobom uzival C len tak, preventivne... Musim povedat, ze mas stastie, ze v tvojom okoli su sami zdravi ludia, odporucas to aj vasim klientom na are? Ze keby si dali jablcko a kapusticku nemuseli skoncit u vas na ftalatovych hadickach?
@sirinka u nás sa im musí všetko počítať a keďže sú časté sepsy s multiorgánovým zlyhaním a dostávajú výživu či enterálnu alebo parenterálnu ,ktorá obsahuje všetko od a po zet ,plus infúzna terapia ,nie je to len tak ....a či sme zdraví ,to je relatívny pojem ,ale dávať detičkám na kašlík a soplík megadávky ,s tým sa bohužiaľ ja nestotožňujem ....
@sirinka Stále viac a viac čítam o mamičkách, ktoré sa snažili svoje deti liečiť vitamínom C a nezaberá. jednoducho nepomáha, okrem toho som sa pýtala petota na dávkovanie a odpoved som nedostala, nie je presne určené, mne to stačí, aby som na svojom dieťati experimenty nerobila.
@sirinka Ja som sa pýtala priamo petota, ved si to aj nájdi, ale odpoved mi nedal, lenže si mám knižočku prečítať, aj som si, ale stále neviem, mne vychádza, že treba skúšať rôzne dávky hore-dole. Čo myslíš, ked sa to dieťa nevyliečilo, alebo sa mu nedajbože zhoršil stav, netrebalo by to tiež prešetriť, aby sa neublížilo dalšiemu človiečikovi?
@adsumus nič iné neriešia ,nič nemajú ,nevedia odpovedať ,hodia teóriu ,že ma zdvíha zo stoličky a riešia môj profil ,som jak nejaká celebrita....,ale už je to fakt trápne a duplom ak zdiela názor zdravotník a nevadí mu klamanie v základných veciach kliniky chorôb....a to nie je o očku a neočku ,ale o vzdelaní ....
@sirinka napíšem ti to takto ,prečo tieto služby neponúkajú v štátnej ,alebo krajskej nemocnici ,tiež sa tam lieči aj ambulantne ,aj na neurológii ,gynekológii a pod.,pretože vedia ,že aj keď ten vit.je dôležitý ,nie je všeliek a je len doplnok liečby tak ako pri onko chorbách ,kde nelieči,ale úľahčuje následky napr.chemoterapie ..dúfam ,že si to pochopila....

@sirinka ja hovorím zo skúsenosti z 2 špitálov ,kde sa všetko hádže do počítača a píše sa cez počítač a asi v spádových špitáloch to tak nie je a je to chyba a inak si myslím ,že aj v nitre to tak je,keďže som videla môj záznam ....