Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@adsumus Oprava nepresnosti: 77% pred pubertou, 85% pri dosiahnuti dospelosti. To nie je moj "odhad", to je udaj CDC, najdi si to v clanku o kolektivnej imunite, nebudem ti uz davat odborne zdroje, je to strata casu.
Pre nechapavost este raz. Pri epidemii v 1964-65 sa bavime o ODHADE poctu nakazenych lahkym ochorenim v 200-milionovej krajine. Inymi slovami, z prsta vycucane hausnumero.
Opakujem, ze ja neviem, a ani CDC nevie, ake populacie zasiahli tie odhadnute miliony ochoreni. Mozno maju nejaky prieskum na par stovkach ludi. Ak ta to zaujima, tak si to vypatraj. Ja len tvrdim, ze z matematickeho hladiska to nijako nerozporuje udaj CDC o 85% prirodzene imunnych.
Zbytocne sa nadchynas cislom 97,5% v SR, je irelevantne vo vztahu k celkovej populacii. Keby si citala pozorne, tyka sa len nedavno ockovanych (predovsetkym deti). Dalej, 97,5% s detegovanymi protilatkami neznamena 97,5% imunnych. Otazkou je aj presnost a spolahlivost laboratornej metody, tie spolahlivejsie su velmi drahe, ale najma tazko budu na protektivnej hladine, a ani keby, neznamena to imunitu voci ochoreniu. Vzhladom na to, ze 50-80% ockovanych sa aj tak nakazi pri kontakte s chorym, tak tie krasne cisla su taka mala potemkinovska dedina. Nijako to nedokazuje ucelnost ockovania vsetkych malych deti. Navyse, Hudeckovej grafy ukazuju, ze u neockovanych generacii bola CELKOVA seropozitivita populacie takmer 100%, ockovane generacie su viditelne pozadu a imunita sa u nich vytraca. Takze ockovanie bol krok spat.
Krizana s tebou nebudem riesit.
@petot Prečo ho neccheš so mnou riešiť? Ved ak antivax nedostane neajkú odpoved to sú hned utoky že sa ignoruje a tak dalej a tak dalej a ak niekto chce informáciu od antivax....nebudem s tebou riešiť. 😨 😒
Už som si našla, tie tvoje zdroje.
Toto sa mi zdá podstatné pre našu debatu. Uvádzam nie celkom doslovný preklad.
"Pred zavedením očkovania bol epidky rubeoly každých 6 až 9 rokov, to vyprodukovalo imunitu asi 80% ľudom do 20 rokov. Napriek vysokému podielu immunych ľudí sa každých 20 rokov vyskytli veľké epidémie rubeoly, takže takáto imunita nebola efektívna k zamedzeniu šírenia vírusu v populácií ani následným rubeolovým syndromom u plodíkov. ......... K zamedzeniu šírenia infekcie je potrebých aspon 90% immunych ludí."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC187...
A ja len doplnam, že na Slovensku sa to podarilo dosiahnut vysokou zaočkovanosťou, ktorá ale ked teraz začne klesať, mám vážne obavy, že nám tu začne šarapatiť vírus rubeoly a asi nielen jej.
Takže zbohom myšlienke o 85% immunych ľudí a zbohom myšlienke, že to stačí, aby sa nerodili deti s rubeolovým syndromom.
Dnes je to 7 let, co umřela moje holčička následkem encefalitidy z očkování. Nikdo za nic zodpovědnost nevzal, jen následky neseme dodnes my sami. Tolik můj příspěvek k zodpovědnosti ve zdravotní oblasti.
"Zaznamenali sme prípad neočkovaného pacienta, s hydrocefalom a pacienta, ktorý na zápal mozgových blán zomrel." Išlo o deti do dvoch rokov.Viac o 26:42
http://tvnoviny.sk/video/videospravy/televizne-...
za tieto deti preberie zodpovednosť kto? ANTIVAX?
@sanym Prečo mám mlčať????? To je všetko, čo chcete. Mamička ma tu vystraší, ja si nezaočkujem dieťa, to sa mi nakazí a zomrie a potom komu sa pôjdem sťažovať? Stáva sa to, stalo sa to už a čo ked to dieťatko umrelo na niečo iné a nie na očkovanie a ja kvôli tomu nezaočkujem svoje??????????????????
A kto bude zodpovedný, ak sa prestaneme očkovať proti rubeole a rozšíri sa tu vírus a nakazia sa tehotné ženy a budú sa rodiť postihnuté deti, tak ako sa to teraz deje v Japonsku? KTO?
@adsumus Pokiaľ štát a farmaceutické firmy nepreberie na seba bremeno minimálne odškodňovania obetí očkovania (očkovanie problémy očividne sposobuje, keby nie, neboli by v príbalových letákoch dve strany nežiadúcich, pardón, podľa doc. Krištúfkovej - OČAKÁVANÝCH nežiadúcich účinkov!), tak dovtedy budem minimálne ja tvrdiť, že očkovanie dojčiat a detí všeobecne je veľké riziko. Možeš vyskakovať ako chceš, tebe je očividne absolútne jedno, že sa niekto doma trápi s postihnutým dieťaťom, ktoré má svoje postihnutie kvoli hlúpej povinnosti prevencie. Každý máme nejaký názor, ale reagovať tak, ako si ty tu reagovala na príspevok miliharmi, to je už naozaj od teba vrchol totálne zaslepeného fanatizmu. Za takúto slovnú facku, ako si tu predviedla, už nečakaj, že ti niekto uverí tvoje pseudo altruistické reči. Zodpovední rodičia si názor už urobili. Bez teba.
@adsumus ty si naozaj stale nepochopila, ze ty a len ty preberas za svoje rozhodnutia todpovednsot? cize ty ak nedas zaockvoat (a je jedno na zaklade koho odporucania, mojho, lekarvho, sv. petra s Gabrielom....).....zodpovednost je to tvoje...lebo je to tvoja a len tvoja volba....cize odpoved jednoducha aj pre nechapavych: ...ty si zodpovedna za vsetky svoje konania (ak si sposobila na pravne ukony....co predpokaldam si)
Ten odkaz naozaj nefunguje - zeby to nebola pravda, tak to zmazali?.
Pre vsetkych rozmyslajucich rodicov - Zodpovednost za vase rozhodnutia je len a len na vas. Nech uz sa rozhodnete ockovat alebo neockovat.
Nebudte OVCE a KRAVY a nepovazujte svoje deti za JAHNATA a TELIATKA. Kazde dieta je jedinecne a tak k nemu treba aj pristupovat. Kazde ma ine vlasy, inu farbu pokozky, inu vahu, inu…. Len vakciny su pre vsetky rovnake ☹ ☹ ☹ ☹ .
Ak ste sa rozhodli dat zaockovat svoje deti, tak si aspon precitajte, proti ktorym chorobam davate ockovat svoje deti a co tieto choroby sposobuju. Pytajte sa aj svojich doktorov - mate na to pravo a je to aj vasa zodpovednost voci vasim detom. Ak potrebujete viac casu na citanie, tak nevahajte odlozit ockovanie po 6. mesiaci zivota dietata alebo po roku.
Opakujem je to LEN a LEN VASA ZODPOVEDNOST.
@nae Ak napíše mamička, že jej dieťatko umrelo kvoli očkovaniu, tak je to v poriadku a ak napíše rodič, že dieťa umrelo, lebo nebolo zaočkované, tak už je to vrchol totálneho zaslepeného fanatizmu a bezcitnosť? Meraj rovnako a nesúd iných, aby si raz aj ty sama nebola súdená. Napr. ked sa aj na Slovensku spustia epidémie osýpok a iných ochorení, aby ti rodičia potom nevystavili účet rovnako ako ty vystavuješ účty lekárom a nemáš pritom pre svoje tvrdenia žiadne dôkazy, len si myslíš, že za všetkými chorobami a úmrtiami je očkovanie. A potom ked sa zistí, že napr. SIDS zapríčinuje niečo iné, mlčíš ako pena.
@mano5 Zavolaj si do redakcie televíznych novín a žiadaj si príspevok k danej téme, ak ťa to zaujíma. Môžeš aj osloviť rodičov, ktorí sa vyjadrili, že si neprajú medializáciu a spýtať sa či svoje rozhodnutie neočkovať neľutujú. Celkom by ma zaujímal ich názor na činnosť antivax na Slovensku.
@adsumus Akákoľvek smrť dieťaťa je obrovská tragédia. ☹ Keď tu mamička napíše, že uplynulo 7 rokov od úmrtia jej dieťatka ( a je nepodstatné čo bolo jeho príčinou), takýto príspevok si zaslúži minimálne úctu a sústrasť a komu sú tieto pojmy neznáme, nech má aspoň trochu slušnosti a nekomentuje. Rodičia, ktorí majú s očkovaním negatívnu skúsenosť nežiadajú nič viac, len mať právo slobodne sa rozhodnúť čo je pre ich dieťa najlepšie, naozaj je to také ťažké pochopiť a rešpektovať? Niekedy je až ťažké uveriť, že si tiež matkou... ☹
@adsumus Očkovanie nechráni na 100%, potvrdzuje to KAŽDÝ výrobca vakcín aj hlavní proočkovací odborníci. (Mimochodom, doleuvedené vetičky v príbalových letákoch ti nepripadajú ako alibistické a vlastne zodpovednosti sa zriekajúce? Keď ti tak strašne vadia vyhlásenia na nelekárskych a očkovanienevelebiacich stránkach, že "Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody." apod.???)
Citujem:
Infanrix hexa: "Podobně jako všechny vakcíny, nemusí Infanrix hexa plně ochránit všechny očkované osoby."
Priorix: "Tak jako u každé jiné vakcíny, protektivní imunitní odpovědi nemusí být dosaženo u všech
očkovaných.")
Ale to bolo len malé odbočenie. Vrátim sa naspať k odpovedi.
Takže tvrdenie, že keby bolo nejaké dieťa očkované, vďaka tomu by infekciu XZ prežilo, je absolútny ničím nepodložený výmysel a hlavne je nemožné to naozaj overiť. Stokrát opakovaná lož sa v tomto prípade stáva skutočnosťou. A že ty tej skutočnosti veríš, je tvoja vec. Ja verím hlavne sama sebe. Nemám strach z epidémií - žiadnych. To je odvaha, že? Nie, nemám strach, a nazvi si to odvahou, trúfalosťou, módnym hitom či nezodpovednosťou. Na Slovensku aj v celej Európe zomierajú malé deti najčastejšie z úplne iných príčin, ako sú infekčné ochorenia, bez ohľadu na očkovací status.
Nemyslím si, že za všetkými chorobami a úmrtiami je očkovanie. Zase mi vkladáš do úst niečo, čo som nikdy nikde netvrdila.
@nae Ani pri najlepšej vôli s tebou nemôžem súhlasiť, očkovanie chráni a neočkovanie zabíja. Príkladom je táto epidémia rubeoly v Holandsku a Kanade, kde 97% chorých boli neočkovaní a narodilo sa 14 detí s rubeolovým syndromom a dve deti sa ani nenarodili. Efektivita vakcíny bola 99,3%. A to bolo "len" 696 ľudí nakazených a kolko detí ostalo postihnutých? Toto chcete, aby sme mali aj na Slovensku? Nemaj strach z epidémii, tvoja vec, ale prezentuj fakty, nie nezmysly.
@adsumus Fíha, aká si zrazu nedotklivá. Myslíš si že matka mŕtveho dievčatka sa cítila po tvojej reakcii ako? Ja predsa nepíšem, že matkou nie si, ale že je to po niektorých tvojich príspevkoch ťažko uveriteľné. Neviem o akých útokoch a o akom antivaxe píšeš, ja môj príspevok za žiadny útok nepovažujem a členom tzv. antivaxu nie som.
@adsumus ešte posledná poznámočka - o pár príspevkov vyššie píšeš, citujem: "očkovanie chráni a neočkovanie zabíja". Prečo potom v pozvánke do skupiny "Povinné očkovanie a jeho zmysel" (ktorú len tak mimochodom rozposielate aj členom tebou tak zatracovaného antivaxu), zavádzaš potenciálnych členov tvrdením "Nie sme ani za ani proti očkovaniu" ? Takže nie si za očkovanie a zároveň tvrdíš že neočkovanie zabíja? 😕
@adsumus Ja som to sem nedal - nemam potrebu ani cas nieco overovat. Ked sem niekto nieco z nas da, tak okamzite ziadas dokazy a testy a skusky a potvrdenia. Ale ty sem mozes hadzat co len chces a netreba k tomu ziadny dokaz, ze sa vobec take nieco stalo. Hmmm.
Ale ved, co by som chcel od blogerky a este v jej vlastnej teme.

Autizmus a MMR? Lož a podvod.
"Ben Goldacre nie je práve autor, ktorý by miloval farmaceutické firmy. Ale ešte viac, ako farmaceutické firmy nemá rád klamstvo, podvod a lož. Jeho kniha Zvrátená veda vyšla v pôvodne v roku 2008 a stala sa bestsellerom. Najmä preto, že otvorene ukazuje, ako sa manipuluje s informáciami na strane homeopatov, výrobcov výživových doplnkov, farmaceutických firiem, ale aj médií." - See more at: http://www.ockovacienoviny.sk/autizmus-mmr-loz-...