icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

adsumus
autor
25. jan 2014

Sú dvere čierne alebo biele? Alebo šedé? Pán doktor Prymula vs. pani doktorka Elekova.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/109689859...

adsumus
autor
25. jan 2014

34:40

sirinka
25. jan 2014

@adsumus jaj, ja som reagovala na tu vetu z 8:52, kde pises ak nezaockujes a ochorie, musi platit liecbu....to vo mne vyvolalo pocit, ze platby sa tykaju iba tych, co neockuju 😉

adsumus
autor
25. jan 2014

@sirinka Chápem, vyvolala pocit. Aj vo mne tu niektoré veci vyvolávajú pocity...veľmi nepríjemné.

kveta
25. jan 2014

@sirinka Ja som to chapala rovnako ako Ty. Cim to asi bude?

sirinka
25. jan 2014

@kveta verim, ze slo len o nevhodnu formulaciu a nie o pokus manipulovat ludi... 😉

adsumus
autor
25. jan 2014

@sirinka K tej "nevhodnej formulácii" (ktorá vôbec nebola nevhodná, ale úplne normálna) by som rada dodala, že to bol exemplárny príklad toho ako si tu vy viete poniektoré podoplnať, čo nikto ani netvrdí a útočiť na človeka za niečo čo nikdy nehovoril, len preto, že vy ste nadobudli dojem, že to hovoril a kým sa nato dojde, čo ste si primysleli, tak je hotová tretia svetová. To je to, čomu ja stále hovorím, že sa treba držať faktov a nepridávať si svoje interpretácie. A ked niečomu nerozumiem alebo si nie som istá radšej sa spýtať. Ja sa tu napr. už tretí den vypytujem @kveta že čo chcela povedať týmto výrokom, lebo ho čítam spredu zo zadu, zhora dole a nerozumiem a nádeje sa nevzdávam, že mi bude dovysvetlené.

"Kde je dokaz, ze trebalo ockovat 2-rocnych, aby zaockovane 12-rocne nemali deti s rubeolovym syndromom? Vsak az tie 12-rocne dorastli, tak mali svoju odolnost aj bez ockovania rocnych deti."

kveta
25. jan 2014

@adsumus A ja Ti stalehovorim, ze som este nedostala moju odpoved na moju otazku. Staci mi Ano alebo Nie.
A ked sa chces drzat faktov a nevymyslat lzi, tak mi iste budes vediet povedat kde som to tvrdila, ze mas dva nicky. Lebo uz mi to Tvoje klamanie o mne silne lezie na nervy.

sirinka
25. jan 2014

@adsumus fakt je, ze si spojila vo svojom prispevku neockovanie a poplatky za osetrenie...

adsumus
autor
25. jan 2014

@kveta Ten príspevok ti bol zmazaný, aj s vysvetlením, prečítaj si ho...dala som ti kopiu, keby si to nevedela nájsť. Ináč, robím si printscreeny už na tvoje vyjadrenia, aby sme nemali takéto problémy...rob si aj ty. Na tvoju otázku ja odpoved nepoznám ale môže to byť dôvod prečo nechceš dovysvetliť to tvoje vyjadrenie?

kveta
25. jan 2014

@adsumus Ja mam uz printscreeny davno. Posli mi printscreen vety, kde sa pise, ze tvrdim, ze mas dva nicky. Nikdy som nic take netvrdila.

kveta
25. jan 2014

@adsumus K moj u vyjadreniu: odpovedz namoju otazku Ano alebo Nie a obratom dostanes moje vyjadrenie. Nemam s tym ziadny problem. Staci mi zodpovedat otazku, ktoru som Ti polozila davno pred tym. Ci mas s tym nejaky problem odpovedat jasne na jednoduchu otazku?

adsumus
autor
25. jan 2014

@kveta Ja som ti to predsa napísala, je nepodstatné či majú alebo nemajú ženy protilátky proti rubeole, lebo ked sa očkujú malé deti nie sú epidémie, dala som ti k tomu aj vyjadrenie lekárky....státisíce prípadov rubeoly pred začatím očkovania bábätiek a po jeho zavedení ništ na Slovensku. Vieme, že žena ktorá hoci aj prekonala rubeolu sa môže znova nakaziť, takže jediná bezpečná ochrana pre plodíky, je že tu nebudú epidémie a tomu sa dá zabraniť len celoplošným očkovaním našich najmenších. Samozrejme veľký počet neočko detí, vytvorí priestor pre šírenie ochorení. Ćo myslíš, že nás ochránilo, že sa rubeola nepreniesla na Slovensko z Poľska, ved styk máme čulý, cestuje sa len taký fukot hore dole a ništ. Tak to asi s tou ochranou nás starších zaočkovaných ročníkov nebude až také biedne.

kveta
25. jan 2014

@adsumus Takze ano alebo nie?

adsumus
autor
25. jan 2014

@kveta Ja neviem, ako ti to mám napísať ešte? Toto je všetko, čo viem. Osobne by som do oblasti s epidémiou rubeoly tehotná neliezla, ani keby som ju prekonala. Takisto by som sa vyhýbala neočko deťom, tie sú najzraniteľnejšie, najskôr to môžu niekde lapnúť. Keby som nebola ani očkovaná, ani neprekonala z domu v prvom trimestri neleziem, len mnohé ani nevedia, že sú teho. Zložitá vec. Veľmi vážna.

kveta
25. jan 2014

@adsumus No nic.. Az budes ochotna odpovedat jasne na jasne polozene otazky, ozvi sa mi.
A uz o mne prestan klamat.

adsumus
autor
25. jan 2014

@kveta No nič.Tam ti to admin napísal, že je veľmi urážlivé dávať do súvisu mna a ineho užívateľa, že sme tá istá osoba, neviem čo ešte viac chceš, príspevok som si nefotila, to až potom som s tým začala, takže ho bohužiaľ nemám, jediný dôkaz je vyjadrenie admina, len sa čudujem, že ti to tolerujú. Ja som ochotná odpovedať jasne na otázky, ak vôbec odpoved existuje, ale tebe to nestačí miesto toho dalšia urážka, že o tebe klamem.Neklamem. ☹

kveta
25. jan 2014

@adsumus Odcituj mi presne tu vetu admina, ze tvrdim, ze Adsumus ma dva nicky. Ja totiz vo vyjadreni admina citam akurat, ze svojim prispevkom "pravdepodobne mierim na Adsumus". Zjavne si moj prispevok vymazany adminom ani necitala, lebo o Tebe tam nebolo ani slovo. S adminom sa hadat nemienim, lebo to tu nema zmysel. Admin mi nevedel uz mesiace odpovedat na opakovane otazky, ci je modry konik nejak sponzorovany farma firmami. Nuz, uz je par dni jasne, ze je.

adsumus
autor
26. jan 2014

@kveta Vieš, ja by som si tiež dokázala predstaviť, že aj na tom, aby čo najväčšia časť populácie ostala nezaočkovaná, môže mať niekto finančný záujem,dokonca obrovský, ale ja tieto konšpirácie kto koho platí, či neplatí, považujem za nepodstatné v mojom rozhodovaní. Jediné čo ma zaujíma sú fakty a čo najviac rôznych skúsenosti a samozrejme vyjadrenia lekárov.

kveta
26. jan 2014

@adsumus Ake konspiracie? Modry konik robi reklamu pre firmu GlaxoSmithKline. To nie je konspiracia. To je fakt. Visela tu reklama na ich liek niekolko dni na hlavnej stranke. Ci to je podla Teba konspiracia?

adsumus
autor
26. jan 2014

@kveta To, že nejaký výrobca si robí reklamu na svoj výrobok...má znamenať čo? Ved napr. taký vitamín C sa tu tiež propaguje o stošesto a aj iné veci. A každý výrobca si môže propagovať čo chce a mna zaujíma výlučne či mi ten výrobok pomôže alebo nie. To, že to propaguje je normálne a nič z toho nevyplýva. ČI tebe z toho niečo zase vyplýva?

saska.t
26. jan 2014

@adsumus mne z toho vyplyva to,ze ked nejaky vyrobca napr. GKS podporuje financne tuto stranku a uverejnuje si tu za to reklamu, majitel/ zriadovatel danej stranky bude eliminovat utoky a negativne nazory na sponzorovatela jeho stranky,aby mu neodisli financie...docela logicke ci nie? Inak ja nie som preferovatel vit. C,ale platenu reklamu nan som tu este nezazila...

adsumus
autor
26. jan 2014

@saska.t No ved platenú asi nie, ale tá neplatená je pre výrobcu lepšia či nie? K tej prvej výhrade, zatiaľ som tu eliminovaná len ja, čo sa týka diskusie, nemôžem prispievať do hlavnej temy, mala som aj zopár vážnych napomienok od adminov a dokonca mi hrozili, že mi zablokujú celý účet. Co sa týka eliminácie negatívnych názorov na očko...žiadne som nezaznamenala, naopak antivaxu sa na tejto stránke darí, zaočkovanosť klesá. Niektorí sa môžu tešiť. Ja sa neteším.

saska.t
26. jan 2014

@adsumus no pokial ja viem,taketo upozornenia maju aj ti,ktori su proti ocko,nemam dovod sa k tomu vyjadrovat,kedze ja som ziadne napomenutie este nikdy nedostala,takze to neviem posudit. Do hlavnej temy mas zakaz prispievat,nie pre nazor za ockovanie,ale za vulgarizmi,ak si dobre pamätam,takze eliminaciu tvojej osoby ako ty tvrdis nevidim ziadnu,kedze mozes nadalej diskutovat v inych temach (rozhodne sa tvoja eliminacia,netyka tvojho nazoru na ockovanie,ktory ti nema nikto pravo brat)

adsumus
autor
26. jan 2014

@saska.t Ty nevidíš elimináciu, lebo ja sa nesťažujem a keby som sa aj sťažovala dojdu tu mudrci zasa s blbosťami, že aj tak som podplatená a čo sa tých vulgarizmov týka by si sa divila, že koľkí to tu bežne vypisujú (h.o, k.a) daj si do vyhľadávača a nie že zákazy nemajú, ale im to ani nevymažú..tak tomu sa povie meter peter.

adsumus
autor
26. jan 2014

@saska.t Ale to sa divím, že ty si ešte nič nedostala, lebo slovník máš tiež svojský a doteraz si pamätám ako ti prepísali vulgarizmus v tvojom príspevku.

kveta
26. jan 2014

@adsumus Prispevky antivax tu boli zmazane bez stopy. Bez stopy tu zmizla aj jedna antivax tema.

saska.t
26. jan 2014

@adsumus keby si bola tak strasne eliminovana,ten ucet by si uz davno zablokovany mala, ano druhy su tiez vulgarny to nepopieram,chcela som tym len povedat,ze si v hlavnej teme nebola blokovana za svoj nazor na ocko,to co sa deje tebe, deje sa aj ostatnym a je jedno aky nazor na ocko maju,uz si si mohla zvyknut na fakt,ze MK objektivny nie je a ani nebude,tak sa s tym zmier ...