Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
a aby som nezabudla..nikyma.....je mi ta luto ..naozaj aj tvojho syna.... ☹
Ak by boli lekari postihovatelny a trestnopravne zodpovedny za to co predpisuju a cim ockuju, to by ste len videli, kolki by sklapli a tuto zodpovednost nechali na rodica. Ked im nic nehorzi a este z toho maju prachy, aky maju dovod nepredpisovat "odporucane" lieky a vakciny a nieco si o tom studovat? P.S. Nasa dr. nam na zvysenie imunity predpisala Kalobu. Rada by som vedela ako moze mojmu dietatu pomoct 85% glycerolu a 11% etanolu na imunitu....
@digysa oki, potesis ma 😉 precitaj si na aky prispevok som reagovala, ked som preto hlupak ja, tak si potom rovnaky hlupak ako ja,kedze si reagovala na moj od veci prispevok, 😉
...kludne si krmte deti pribinacikami, kelimkovymi pudingami a podobnym svinstvom, ked si myslite ze z toho budu zdrave 😉 jasne, je lepsie zalamat rukami, "nic nie je zdrave", ani ovocie, ani zelenina, a ani mlieko,lebo su v nom hormony a atb, a a podobne, kludne si papajte hambace,a podobne mnamky, a ked sa nieco stane zlalujte koho chcete, lebo je to lahsie , zalovat niekoho, ako si priznat vlastnu chybu a neschopnost sa rozhodnut za seba, a niekedy je to vsetko o pohodlnosti,,,, 😉
Oni chcú porovnávať prácu lekárov s antivakcinistami, sa mi sníva. Ked budú mať antivakcinisti za sebou toľké roky naozajstného vedeckého výskumu, študia, výsledkov ako celá klasická medicína, potom môžu si zakladať stránky a informovať verejnosť. Nemajú nič, len trápne útoky na všetko, čo sa týka klasickej medicíny, nemajú, čo ponuknut ako náhradu za to, načo kydajú. Asolutne nič. Ak vaše neočkované dieťa dostane zápal pluc, tetanus, obrnu, osýpky, zápal mozgových blán a tak dalej, KTO ho bude z toho ťahať??????? Antivakcinisti vám ponuknu sirupček, vitamín C a ležanie telo natelo. Nemajú nič, čím by mu mohli pomôcť, len veľkohubé sľuby, kecy o sparvodlivosti a že každý si je zodpovedný sám za seba. LEKARI vám ho budú ťahať zo sračky a pôjdete im ešte nohy vybozkávať, ak vám ho zachránia.
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Ak vaše očkované dieťa dostane zápal pluc, tetanus, obrnu, osýpky, zápal mozgových blán a tak dalej tak čo potom..date ho zase a zaočkovat??? 🙂...+ATB som zabudla ..mnam 🙂
@adsumus Dnes máš dlhú šichtu 😉
Stále sa tu niekto oháňa tým, že neočkované deti sú rizikom pre deti (spoločnosť), ktoré "bohužiaľ" očkované byť nemohli, lebo majú nejakú dg, či aktuálny stav, ktorý to neumožňuje.
A nie je proti morálke skor to, byť očkovaný, v prípade nákazy si dané ochorenia prenášať a tým ohrozovať imunosuprimovaných a inak znevýhodnených jedincov? Spoliehať sa na to, že mne (mojmu dieťaťu) sa predsa nič nemože stať, lebo je očkované, tak nemože nikoho ohrozovať. Deti so zelenými sopľami večne vodiť do školky, aj tie, ktoré kašlú mesiac v kuse, hlavne, že sú očkovaní, bravo.
p.s.Nikomu netreba bozkávať nohy - poskytovanie lekárskej starostlivosti (ak by bola nutná) je platenou službou, nezabúdajme na to. A s vačšinou ochorení, proti ktorým sa očkuje, dr. nič moc nezmožu, antivirotiká neexistujú, antipyretiká sú kontraproduktívne. Ale ono je strašne ťažké rozmýšľať svojím rozumom a sám si hľadať možnosti a svoju cestu, je jednoduchšie nechať to na dr., že áno.
p.s.2 moj neočkovaný prežil moj zápal pľúc bez ujmy, nosený, kojený, spal so mnou v posteli.
Ďalsí hnusný spôsob zavádzanie zo starny AV je toľko krát omieľaná "študia" podľa ktorej sú neočkované deti 8,10,20 krát zdravšie ako očkované. Čo viac komu treba, aby nedal očkovať? A pritom je to internetový dotazník, kde písal, kto chcel, čo chcel. A ako vrchol sa ním ohána dokonca aj známa AV aktivistka zo šíku homeopatov pani Eleková a dokonca nou podkladá svoje tvrdenia.Kto si to pôjde overiť? A dá si tu námahu, že si výsledky tejto anketky porovná s naozajstnými vedeckými študiami uverejnovanými vo vedeckých časopisoch? A keby aj veľmi chcel, musí celkom dobre vedieť anglicky.
Vy sa nedokážete držať témy? Prečo si nejdete založiť vlastné témy a rišiť si tam, čo vás trápi? Mna trapi zavádzanie zo starny AV a zaujímaju ma názory ľudí k tejto téme. Nemáte ani štipku rešpektu?
ja sa inak na zdravie mojho ockovaneho dietata nemozem stazovat ... zvlada zatial vsetko celkom fajn ... naposledy minuly vikend - nejaky crevny virus u vsetkych - muz zalahol na dva dni - hnacky, vracanie, ja som bola mimo den - to iste a nase dieta to zvladlo s dvoma hnackami a jednym vracanim ... neustale v pohybe, len mu nechutilo jest ... mimochodom ma ockovanie proti rotavirusom a do dvoch rokov ziadna crevna viroza
@zuzanockamt AV nám tvrdia, že nám zaočkované deti pokapú, nevadí, že aj my sme zaočkovaní oveľa nekvalitnejšími vakcínami a nepokapali sme, aj deti sme dali zaočkovať a nič im z nich nebolo ani nebude, oni to neberu na vedomie, oni melú dalej a melú a melú. To, že sa niekto chce zaoberať nimi samými je nepripustné, preto tu budu vyvolávať konflikty, urážať, obvinovať, vypisovať o pribináčkoch, zosmiešnovať a tak celý svoj repertoar dookola, kým aj tuto temu nezavru a oni budu dalej nerušene informovať verejnosť bez toho, aby kedykolvek komukolvek museli za svoje dezinformácie skladať účty.
@vanessm aj moja ma aj mmr a od nastupu v januari bola len 2x chora... Ma dobru imunitu,podla mna aj podla dr... Kamoska ma syna plne ockovaneho od septembra v skolke a 3x bol chory... Nesuhlasim ze to suvisi s ockovanim...skor s otuzovanim a tym ako casto bol aj predtym v kolektive...
@fidka79 K téme sa ti asi neche veľmi vyjadriť,že? Už ste poinformovali o tom, že virus osypok sa skuma ako najnovší liek na rakovinu? Ako si to máme možnosť prečítať na vašej domovskej vesmírnej stanici? Aj to ste povedali, že to je oslabený vírus, aký sa používa vo vakcínach a ešte k tomu geneticky modifikovaný?
@adsumus Máš na mysli osýpky alebo kiahne? 😅 http://www.gate2biotech.cz/vylepseny-virus-nest...
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂..čitam čitam a asi mi aj cvrklo čo sa neviem dosmiat 🙂 🙂 🙂
@adsumus - pozri sa, kto je partnerom stranky Sprievodca ockovanim, kto ju financne podporuje... Toto maju byt objektivne informacie pre verejnost??? To je snad vysmech vsetkym rodicom. Pretoze taketo nieco jednoducho nesmie sponzorovat farmafirma vyrabajuca a dodavajuca vakciny.
@katrinka8 Spoločnosť Pfizer finančne podporila výrobu a naďalej podporuje administráciu stránky v rámci svojich aktivít v oblasti spoločenskej zodpovednosti. Stránka Sprievodca očkovaním nepropaguje žiadne konkrétne vakcíny a spoločnosť Pfizer nijakým spôsobom nezasahuje do obsahu stránky, výberu otázok, a ani nijako neovplyvňuje autorský kolektív pri tvorbe textov a/alebo odpovedí na otázky návštevníkov stránky. - su kryti

načo sem vobec chodite??.reagujete na niečo čo ani neni určene vam..provokovat vasou inteligenciou? 🙂