Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@natas4 Ako vravím - nech sa páči.
Máš pravdu, s adminmi si može písať ktokoľvek, aj ja som viackrát niečo potrebovala a vždy mi vyšli v ústrety, nemám s nimi problém. Vidím, že to ale musím napísať podrobne, ako som to myslela:
nepripadá mi normálne, keď si nejaký užívateľ píše s adminom stránky o zase inom užívateľovi kvoli údajnej smrti dieťaťa a v podstate snorí rýchlosťou blesku. Robí sa to medzi vami štandardne aj v prípade iných úmrtí, ktoré sa týkajú očkovaním preventabilných ochorení, či bližšie nešpecifikovaných úmrtiach v krátkej dobe po očkovaní? Pripadá mi to nechutné (slušne povedané). Keď to tebe pripadá ok, som rada, že si inak nemáme čo povedať.
@nae zaujimave je, ako tu casto vidim spojenie "nespocetne vela pripadov" ... bolo by fajn, keby ste si uvedomili, ze toto spojenie je zavadzajuce ... pripadov nemoze byt nespocetne vela, moze ich byt iba konecne vela a teda spocitatelne vela 😉
@zuzkaanicka Ďakujem za lingvistickú vsuvku, poučia sa isto viacerí.
@nae ak by to bola lingvisticka vsuvka, tak by som Ta upozornila na to, ze nespocetny nie je slovensky vyraz, ale cesky, slovensky vyraz je nespocitatelny ... toto bola logicka vsuvka-ale ako vidim, niektorym to nepomohlo 😉
@zuzkaanicka Jasné, vďaka, pokiaľ ešte niečo nie je v poriadku v mojom prejave, stačí poslať IP a nemusíme byť mimo tému. Nepoužívanie diakritiky v slovenskom virtuálnom prostredí ti aj napriek tvojmu všímavému oku a logike zjavne neprekáža, tak ok.
Osobne som za to, pokial niekto tusi, ze uvedeny pribeh nie je pravda, aby to ozrejmil, lebo tiez sa mi nepaci, ked si niekto vymysla taketo veci... Rovnako ako bol ozrejmeny aj pribeh tu spominanej amy...
@nae nemyslim si, ze to bolo mimo temy, lebo taketo vyjadrovanie (nespocetne a podobne) je zavadzajuce ... pokial niekto spomina dokazy, tak by mna napr. velmi zaujimalo, ci vobec dotycny spravne chape, co je dokaz-lebo z citania niektorych prispevkov taky dojem nemam. Co sa tyka diakritiky, tak ju nepouzivam, mojmu oku to nevadi a s logikou to nic nema 😉
@zuzkaanicka nespocetne vela je spravny vyraz v tom, ze v skutocnosti to nikto nespocita, uz len z toho dovodu, ze su pripady, kedy oficialne je priznana iba casova suvislost.... Alebo niekedy ani to a ci uz to je pravda, alebo umyselne popieranie skutocnosti, alebo iba nevedomost.... Takze, kto by to mohol podla teba spocitat? A ako?
@sirinka no, nemas pravdu ... mozme sa bavit o konecnom a nekonecnom mnozstve veci ... ak sa bavime o konecnom, tak to je vzdy spocitatelne, ak o nekonecnom-tak tom moze byt spocitatelne alebo nespocitatelne ... pripadov a dokazov moze byt iba konecny pocet a tym je to jasne ... samozrejme, mysliet si o tom mozes cokolvek, ale toto su fakty-ak neveris, postuduj 😉
@zuzkaanicka zrejme nerozumies uplne vyznamu slova... Nespocetny, teda nespocitatelny neznamena, ze ide o nekonecne mnozstvo, ale o nieco, co sa z nejakeho dovodu neda spocitat ...
@sirinka vidis, ja si presne to iste myslim o Tebe ... ale na rozdiel od Teba, ja viem na 100%, ze pojmu nespocitatelny rozumiem uplne spravne 😉 ... preto Ti odporucam postudovat 😉
@zuzkaanicka tak mna teda zaujima, akym sposobom to je mozne spocitat, kedze tvrdis, ze je, a ako dokazes, ze si nevynechala ani jeden jediny pripad....
@sirinka tu mas rovno zo slovnika:
nespočítateľný ktorý sa pre veľkú početnosť nedá presne spočítať
A tu uz to mas matematicky presne 😉
http://sk.wikipedia.org/wiki/Spočítateľná_množina
@sirinka ja sa nebavim o sposobe akym to mam spocitat ... ja sa bavim o vyzname slova spocitatelny a nespocitatelny ... kedze dokazov nemoze byt nekonecny pocet, tak ich nemoze byt nespocitatelne vela ... to, ze to Ty nevies spocitat, to este neznamena, ze to niekto iny nevie spocitat, ale nekonecny pocet ich nie je 😉
@zuzkaanicka nespocitas to nijako, aj keby si sa cely zivot o to snazila, nikdy nebudes mat 100% istotu, ze si spocitala skutocne vsetky pripady.... Uz len kvoli nepresnym statistikam, nehlasenim lekarov vsetkych NU... Chybam v urceni skutocnej priciny atd atd... Spocitatelne je to vylucne teoreticky, ale prakticky nikdy....
@sirinka prosim Ta, precitaj si, co Ti pisem ja a reaguj na to ... znovu opakujem, ak je nieco nespocitatelne, tak je to nekonecne a dokazov nemoze byt nekonecne vela ... takze, ak je dokazov konecne vela, tak ich je spocitatelne vela-bez ohladu, ci to spocitas alebo nie ... do miliardy tiez nebudes pocitat a predsa ked budes mat miliardu dokazov, tak ich napriek tomu, ze ich bude hodne, bude konecne vela 😉
@sirinka chod si dostudovat matematiku... na toto co Ti vysvetluje @zuzkaanicka staci stredoskolska...
@zita19 za nasich cias stredoskolska 😅
@zuzkaanicka 😀 ty stale omielas iba to nekonecno... Ale nespocitatelne je kadeco, napriklad aj slzy, co vytecu z tvojho oka, tiez ich nie je nekonecno, ale nedokazes ich skutocne spocitat, je to nemozne... Ale v podstate, kedze sa ockuje stale, stale budu aj nove a nove pripady, takze z dnesneho pohladu nekonecno, kedze netusime, ktory by mohol byt posledny 😉
@sirinka a Tebe sa zda, ze je na svete nekonecne vela ludi? 😕 ... a ja neomielam, ja Ti len vysvetlujem to, co Ti mali v prvom rocniku na SS vysvetlit ... trochu si mylis pojmy s dojmami 😉
@zuzkaanicka na svete je nespocetne vela ludi.... Nie nekonecno, v tom ja vidim dost velky rozdiel
@zuzkaanicka mimochodom, na toto ti postaci zdravy rozum, logika, ze nikto nikdy nespocita skutocny pocet ludi v danej chvily na zemi...
@sirinka a nebolo by lepsie, keby si priznala, ze tych dokazov nemoze byt nespocitatelne vela a teda priznala, ze si sa mylila? ... tie Tvoje reakcie uz zacinaju vyzerat trosku smiesne 😉
@sirinka co mam spocitat? Ja chapem co sa Ta snazi doucit @zuzkaanicka... Mozno to bude tym, ze som na matike davala pozor.

@natas4 @zita19
Vážené diskutujúce, asi ste už zabudli na váš obľubený príbeh, ktorý sa nielen na MK papagájoval odnevidím donevidím, a týkal sa AMy Parker (http://www.slobodavockovani.sk/news/hitovka-od-...).
Myslím, že zaujímavé prepojenia sú na celom koni, ako aj celej skupiny adsumus (po latinsky = sme prítomní, pomáhame) s adminmi je čistá rovná rýchla linka. Citát pochádza zo skupiny Povinné očkovanie a jeho zmysel:
autorka adsumus: Práve som dostala informáciu od adminov, že fisherka mamina, ktorej dieťa malo zomrieť po očkovaní mmr) je duplicitný nick, ale pravdivosť jej tvrdenia overiť nevedia.
Dnes o 10:43
Najprv si teda prosím, urobte poriadok pred vlastnými dvermi. Keď vám hore uvedený citát nepripadá ako morálne bahno, tak nech sa páči.
AJ keby bol príbeh vymyslený, existuje nespočetné množstvo iných podobných príbehov s naozaj reálnym existujúcim obsadením a obeťami. Bohužiaľ.