icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

aristka
2. feb 2014

nataše sa ospravedlňujem je to preklep ,ale poukazovala som na sasku a jej slovník...tj útoky na diskutujúce.....

petot
2. feb 2014

@adsumus Prosím si bližšie informácie o tom, že vitamín C je "plný GMO".

saska.t
2. feb 2014

@adsumus ty nevidis ziadne utoky? je jedno ci na mna,alebo niekoho ineho? kedze tu dokola vyriva iba jedna dama,zosmiesnuje,dehonestuje akykolvek prispevok, sposobuje v diskusiach iba nevrazivost,cim porusuje pravidla tohoto fora,namiesto toho,aby s dobrym umyslom bud poradila,alebo sa diskusii vyhla ak k tomu nema co povedat,od tejto chvile zacinam kopirovat akekolvek urazajuce,dehonestujuce prispevky tejto prispievajucej ,vseobecne nie len na mna,ale kohokolvek diskutujuceho a dam si tu namahu,ze na to upozornim kompetentnych aj s dokazmi nevrazivosti tejto osoby, ktora nema umysel slusne diskutovat,ale len podnecovat k utokom,nikdy som na nikoho neupozornila adminov,ale uz ma nebavi neustale citat urazajuce veci len preto,aby si popravila svoje vlastne ego 😠
Ostatnych poprosim,aby opät diskutovali vo vsetkej slusnosti o tomto by toto Forum malo byt,nikomu nevycitam emocie a zapal,ale aj to sa da vo vsetkej ucte a slusnosti k diskutujucim a to, ze to obcas niekomu ujde sa da pochopit, sme len ludia,ale nie na kazdej strane len urazky a utoky....

zuzkaanicka
2. feb 2014

@saska.t mozno by bolo lepsie, keby si namiesto dlheho prispevku uviedla konkretny prispevok s osocenim, ci vyryvanim 😉

saska.t
2. feb 2014

@zuzkaanicka myslim,ze som sa vyjadrila dost jasne a snad sa tu nebueme bavit o Tom ci som dala dlhy,alebo Kratky prispevok,v pravidlach fora nie je uvedene kolko slov ma jeden prispevok obsahovat...ak sa ti zda dlhy,kludne ho preskoc ;)

zuzkaanicka
2. feb 2014

@saska.t nejde o dlzku, ide o doveryhodnost ... ked uvedies konkretny urazajuci prispevok, tak je vsetko jasne 😉

saska.t
2. feb 2014

@zuzkaanicka ked prejdes diskusiu uvidis , ak nie a vsetko sa ti pozdava,je to tvoj nazor a ja ti ho neberiem,doveryhodnost nie je to prave Slovo k tomuto prispevku, nechame na zodpovednych ako to posudia ak sa to bude neustale opakovat, kazdy vie citat a posudit,sme predsa dospeli ludia... 😉

zuzkaanicka
2. feb 2014

@saska.t takze mas konkretny prispevok alebo nemas? 😉

sirinka
2. feb 2014

@saska.t no tych prispevkov by sme nasli nespocetne vela 😉 ale nema ziadny zmysel minat energiu tymto smerom ... 😉

saska.t
2. feb 2014

@zuzkaanicka ak sa ma snazis vyprovokovat, asi ta sklamem,prispevkov je Vela a ja sa ti nemusim zodpovedat a ani nemienim, admin tiez nie si,tak o co sa snazis? prispevok bol jasny,zrozumitelny, konkretny,ak sa ti nieco nepozdava kludne to ignoruj,ak mas nieco k teme, kludne napis,mas na to pravo a o nepodsttatnych veciach ako dlhy Kratky prispevok, konkretny alebo nekonkretny atd. dalej nemienim rozoberat...mimo ineho ty v danej veci vobec nefigurujes a citat vies takze co mas za Problem? uved vyriesime, poradime,olajkujeme 😀

saska.t
2. feb 2014

@sirinka a ani nebudeme viac tu minat energiu 😉 mas pravdu.. 😉

zuzkaanicka
2. feb 2014

@saska.t Ty si napisala, ze tu niektore urazaju, osocuju ... ak je to pravda, tak treba napisat kde konkretne, lebo inak je to iba obycajne ohovaranie ... ak niekoho obvinis, tak by si to mala aj dokazat ... nechcem vyryvat, ani nic podobne ... ale nepaci sa mi (a je to jedno v akej diskusii) ak niekto napise, ze ho niekto uraza a potom nie je schopny to nijako dolozit ... nic viac za tym nehladaj 😉

saska.t
2. feb 2014

@zuzkaanicka ak by si mala naozajstny zaujem,stacilo by prejst par stran dozadu a videla by si, ale to by ten zujem musel naozaj byt, nic za tym nehladam, ohovaranie to moze byt,az ked oznacis konkretnu osobu,co som ja neurobila (kedze ona to tiez nerobi),vsetci zainteresovani vedia o co ide a ty tiez,kedze pani dotycnej lajkujes vsetko co napise /samozrejme ti to nezazlievam a tvoj nazor ti neberiem/ , takze tvoje "nic za tym nehladaj " nie je az take,ake sa zda 😉konkretne veci,ak sa budu opakovat napisem adminovi,kedze je kompetentny, takze tuto diskusiu nas dvoch mozme kludne ukoncit 😉

zuzkaanicka
2. feb 2014

@saska.t pozri, ide o princip ... ak niekto uraza a Ty si to tvrdila, tak si to mala podlozit ... stacilo dodat jeden taky prispevok ... ak je takych prispevkov vela, tak potom nevidim ziaden problem skopirovat jeden a dat ho sem ... ale samozrejme, jednoduchsie je napisat, ze vyryvam 😉 ... bud nerozumies tomu, co Ti pisem, alebo nechces rozumiet-ine mi uz z toho nevychadza, takze nema zmysel sa s Tebou dalej bavit 😉 ... to, ze niekoho lajkujem (pozor, nelajkujem vsetky prispevky danej osoby, iba tie, ktore sa mi pozdavaju, takze aj tu zavadzas 😉 ) to s tymito mojimi prispevkami nema nic, ale Ty mi nemusis verit 😉

aristka
2. feb 2014

https://www.modrykonik.cz/blog/isoldaeva/articl... vyjadrenie českých adminov k smrti Amálky...

saska.t
2. feb 2014

@zuzkaanicka princip uz v tejto diskusii davno usiel,to si si mohla davno vsimnut,kedze ju citas, prispevky budem kopirovat adminovi,nie do diskusie,kedze tu su nevymazane,takze opakovat sa nebudem,energiu budem minat inym smerom a nikde som nenapisala,ze vyryvas,doslovne som napisala "ak sa ma snazis vyprovokovat" takze o zavadzanie z mojej strany nejde,ak si to tak beries,len si si zle vysvetlila moje slova,za Slovo "vsetky" sa ospravedlnujem,na tie,ktore som si dala namahu pozriet bol tvoj lajk,takze to upresnim,na vsetky,ktore som pozrela,ked uz sa hrame na slovickarenie... 😉

zuzkaanicka
2. feb 2014

@saska.t so slovickami sa tu hras hlavne Ty 😉 ... ak v tejto diskusii uz davno princip usiel, tak potom neviem preco sa rozculujes, ze tu niekto sustavne uraza a osocuje 😕 ... a skus si znovu precitat moj predchadzajuci prispevok a potom mozno pochopis, v com si zavadzala, lebo zjavne Ti usla nit 😉

saska.t
2. feb 2014

@zuzkaanicka to komu usla nit a aj to,kto chce ci nechce pochopit ci vsetko ostane, nechajme na posudenie ostatnych,kazdy si ten svoj nazor urobi, dobru noc 😉

zuzkaanicka
2. feb 2014

@saska.t Dobru noc 🙂

natas4
2. feb 2014

@aristka ani som ine necakala...potvrdilo sa, ze smrt Amalky bola vymyslena...co dodat...toto si moze vymysliet len idiot 🙄

adsumus
autor
3. feb 2014

@petot Bližšie informácie ti poskytne ujo google..do rámečka vyťukať "vitamin c gmo" a môžeš si čitať a selektovať aj dva dni. Ja sa o podrobnosti nezaujímam, nakoľko umelý práškový vitamín C neužívam,na kilá nekupujem, rozbory robiť nedávam a verím svojmu telu, že si z potravy vytiahne toľko koľko treba, nepotrebujem riskovať narušenie rovnováhy organizmu..najmä u svojho dieťaťa.

@saska.t Ak myslíš @aristka tou dámou, tak mne sa jej príspevky a štýl veľmi páčia.....získala som od nej mnoho cenných informácii, ktroré som už aj aplikovala vo svojom živote k svojej spokojnosti..viac ako od kohokolvek iného...na veci sa díva s humorom...nedramatizuje a neuráža sa pre každú volovinu, vie poučiť aj vysvetliť, aj priznať chybu. Myslím, že je pre celkovú diskusiu veľkým prínosom a bola by jej škoda, keby že ju odstrašíte a znechutíte od dalšieho prispievania.

saska.t
3. feb 2014

@adsumus nechaj mi prosim pravo nekonkretizovat,myslim ze kazdy vie,koho som myslela,to ostatne je tvoj nazor a ja ti ho neberiem,nesuhlasim s castou,nedramatizuje,neuraza a o Tom ze vie priznat chybu,tak to je uplne mylne vid. fytoterapia??? (myslim,ze to bolo ono,este aj Wikipedia klamala 😀), tuto temu si dovolim uzavriet,ostatne som napisala jasne a nemienim sa k tomu vracat 😉

zita19
3. feb 2014

@sirinka
Zujimave linky, ale ako zapadaju do kontextu tejto temy?

sirinka
3. feb 2014

@zita19 okrajovo ale dotyka sa to zdravotnej oblasti a najme toho, ze nazory sa kazdu chvilku menia a rovnako odporucania... Musim ale uznat, ze vacsina tvojich prispevok v tejto teme do jej kontextu nesmierne zapadaju 😉

zuzkaanicka
3. feb 2014

@zita19 vsetko so vsetkym suvisi 😉

natas4
3. feb 2014

@sirinka no hlavne mam z tvojich linkov pocit, ze treba rychlo zahovorit vymyslenu smrt dietata

sirinka
3. feb 2014

@natas4 och odpust mi, ze neprezivam take nadsenie ohladne tej temy ako ty napriklad, od zaciatku zverejnenia tej info som cakala, ako sa to vyvinie, vysledok som si precitala a beriem na vedomie. Bohuzial su ludia, ktory dokazu taketo ohavnosti vypustit, suvisi to zrejme s pocitom anonymity na internete... Prispievatelka sa preratala rovnako ako aj ta, co otvarala svoje sukromie az prilis...
Trosku mi pride usmevne, ako sa rozculuju ludia a hned zase davaju do jedneho vreca vsetkych, co nezdielaju nadsenie z povinneho ockovania... Ale je to ich pravo, mozu si mysliet co chcu... Ale na druhej strane uveria comukolvek, co prospesnost vakcin propaguje... Vid temu obcg vakcine a rakovine, alebo mila amy parker...
Takze mna prosim z tejto temy vynechaj, dakujem.

zuzkaanicka
3. feb 2014

@sirinka pozri, keby sa ti, co su proti ockovaniu nebranili konfrontacii, slepo neobhajovali tych, co bez akychkolkvek dokazov napisu, ze problemy maju po ockovani, tak by posobili doveryhodne a nikto by ich nespajal s jednotlivcami, ktori vypustaju bludy typu Amalka 😉 ... a ano, ja sa napr. tesim, lebo sa ukazalo, ze dieta neumrelo 😉