Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@aristka - ako som uz povedala, pisem to, tvrdi Dr. Bukovsky. Tam treba hodit pripomienku 😀 Vakcina na "chybny gen" no to neviem - snad nie 😉
Nechcem sa dozit doby, kedy budu existovat vakciny proti vsetkemu. Snad ludstvo zmudrie a zmeni pristup k zivotu a zivotnemu stylu. Ale to je asi len utopia.
@katrinka8 nepoznám dr.Bukovského,ale aj napriek tomu ,že je to dr.je to jeho tvrdenie,na tom,či je to pravda je ten vedecký výskum,to jest kvantum odborníkov a fakta z celého sveta,nie len z jedného štátu a proti všetkému určite vakcína nebude lebo bohužiaľ ,tá príroda si stále nájde cestu ako sa nás zbaviť alebo ju predbehneme a zbavíme sa samých seba...
@adsumus Prekonanie rubeoly zanecháva spravidla celoživotnú imunitu. Očkuje sa naposledy v 11. roku života, toto očkovanie "chráni" 10 - 12 rokov, takže dá sa povedať, že nie je chránený očkovaním nikto v dospelosti. Drístaš sprostosti a fakt neviem o čo ti ide, ale smrdí to.
@adsumus - no tak ako tehotna sa istotne budem hrabat do zahranicia do oblasti, kde je rozsirena rubeola... Ak niekto chce ist zit do krajin, kde taketo riziko je, nech sa paci, nech sa zaockuje, ved mu nikto nebrani. Preto este azda nie je nutne zaockovat povinne vsetky 15-mesacne deti na Slovensku.
Ale to je jedno, v konecnom dosledku ja osobne nevidim dovod, aby ma niekto nutil tymto stylom, aky funguje v tejto republike, ockovat moje dieta hlava-nehlava. Argumenty, ktore mi ponukaju "za" nemaju pre mna a nasu rodinu dostatocne silnu vahu najma oproti nasim negativnym osobnym skusenostiam a mnohym skusenostiam nasich priatelov ci znamych. A este k tomu, ze mnohi neockujuci neockuju kvoli AV strankam... Nemyslim. Mnohi rodicia, ktori nechcu deticky ockovat, sa tak rozhodli prave preto, ze sami mali negativne skusenosti alebo ich priatelia. A na zaklade toho zacali patrat. Napr. u nas sa to presne tak zacalo. Ockovali sme "bez rozmyslu", lebo sa to muselo. Ani vo sne mi nenapadlo, ze by sa mohlo nieco stat. Nieze som si nepripustala. Ja som nad tym ani nerozmyslala. Az ked sa spustil kolobeh, zacali sme patrat. Zo zaciatku sme si dokonca mysleli, ze sme proste mali "len smolu", ze sme nejaka drobna vynimka. Patrali sme u pediatricky, u znamych, u priatelov - a tu sme zrazu zbadali, ze az taka vynimka nie sme. Zrazu sa nam ako huby po dazdi vynarali pribehy. A az potom sme sli na internet, samo, najprv na oficialne stranky, brozury od dr., a potom aj AV stranky, aj kadeco ine. Takze take jednoduche to nebude - svet nie je bielo - cierny. Neviem, ci ma zmysel dalej tu pridavat moje argumenty, preco neockujeme my v nasej rodine. Mna nic z toho, co tu pises, nepresvedcilo. Stale vidim vyssie riziko v sposobe, akym sa teraz ockuje, ako v chorobach, ktore by moje dieta mozno niekedy mohlo dostat.
@bubulka722 Chápem tvoje znepokojenie, ale sprostosti nedrístam, povedané tvojími slovami. Rubeola bola v minulosti choroba, ktorá zabíjala a ničila zdravie veľmi veľa ľudom a podarilo sa ju potlačiť až potom, čo sa začali očkovať bábetká. Očkovali aj pubertiačky, ale nedošlo k poklesu ochorení.
Teraz, bohužiaľ vdaka AV, nastupujeme trend spätného chodu a znova si budeme musieť zopakovať, čo toto ochorenie znamená.
@adsumus - no toto uz je naozaj dost extremny argument 😀 Normalne si bezne v tehotenstve volam domov nakazenych rubeolou, aby som ju chytila 😀 To je naozaj chaby argument pre povinne ockovanie 😉 Idem si zajtrajsi obed zo sporaka odstavit a idem spat. Dobru noc. Som presvedcena, ze uz naozaj nemam viac co k tejto teme povedat. Vsetko uz povedane bolo a tieto hypoteticke pribehy nie su presvedcivym argumentom. Aspon pre mna nie. Realita okolo mna je, bohuzial, ina...
bože hraň nas pred AV 🙂 ..vdaka nam pride koniec sveta 😲 a vdaka vam fanatikom za očkovanie ale pride SKOR 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ..to zase bude krasny den 😎
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@zuzanockamt o tom autizme si mimo, nevieš, nerieš....... 😉 Nám genetické testy vylúčili geneticky podmienené choroby a predsa máme syna autistu.....zaujímavé, že od od očkovania MMR, dovtedy zdravý, s vývojom v norme!!!
@nikimax autizmus sa s Priorixom spaja preto, lebo v tomto obdobi, ked sa nim ockuje sa zacina vyraznejsie prejavovat choroba
@adsumus vazne by si verila pri rozhodovani menu? A meno si pani doktorka Spanikova ako spravila? Zeby medializaciou svojej osoby? Vies ako sa robi medializacia osoby? Tak ja ti to vysvetlim na priklade dr. Liptaka, ktory sa velmi rad vyjadruje k ockovaniu (a nie je detsky lekar rovnako ako dr. Elekova). Dr. Liptak je medialne znamy len preto, ze nema problem sa novinarom vyjadrit k comukolvek a kedykolvek. Aj o pol noci. Novinari to samozrejme vyuzivaju. Nie preto, ze by bol ktovie aky odbornik na danu temu. Ale ak mas v rychlosti zohnat vyjadrenie k nejakej zdravotnej teme, tak nehladas niekoho koho musis prosit mesiac (hoc je odbornik lepsi ako dr. liptak a v danej teme sa vyzna ovela viac), ale siahnes po tom, kto sa rad prezentuje v mediach a odpoveda rychlo. A na zaklade takehoto mena by si sa rozhodovala? Fuuu, odvazna 😉
@zuzanockamt alečo,a dovtedy čo?? ako sa začína zrazu prejavovať táto choroba ?a ako to, že sa neprejavila pred tým....?? Ved sú poradne každý mesiac do 1 roka ! 🙄 Prečo je dieťa geneticky v poriadku, ked má autizmus? Prečo rodičia spozoruju príznaky zrovna po MMR...? Hmm? Ked nahrávky a fotografie jasne ukazujú, že pred MMR dieťatku nič nebolo??
@cecil36 To sme sa nepochopili, mne nejde o to, kto je aký známy, ale o to koho poznám, s kým sa osobne stretnem. Ak majú dvaja lekári na vec rôzny názor pýtam sa tretieho, štvrtého a potom sa rozhodnem. tieto veci sa nedajú riešiť nejakou telefonickou otázkou do vyslielania, to potrebuje oveľa viac času.
Príčina autizmu vôbec nemusí byť v genetike, ale aj v iných faktoroch, napr. porovnávali matky autistických detí a zistilo sa, že boli počas tehotenstva vystavené vyšším dávkam ťažkých kovov, ale príčina je neznáma, asi ich tam bude viac.
@nikimax nie som lekar, tak neviem ... poznam pripad autistu - chlapca, ktory sa tiez prejavoval ako bezne dieta az do veku zhruba 2 - 3 rokov a potom mu bol diagnostikovany autizmus ... s ockovanim to u neho nema ziadnu suvislost (matku ma medicinksy vzdelanu) ... ved ani ADHD sa nediagnostikuje skor ako v predskolskom veku (i ked su aj take pripady)
Rodičia niekedy majú dojem, že dieťa sa vyvíjalo v poriadku, ale odborníci dokážu zachytiť autistické prvky na videách spred očkovania ako to bolo aj v prípade žaloby, ktorú podali rodičia v Amerike, ale odborníci našli autistické črty u dieťaťa už skôr a to bol tiež jeden z dôvodov prečo im tú žalobu zamietli.
dievčatá je to len verejná diskusia ,každý má právo si povedať svoj názor,aj rôzny fanatici sa môžu vyjadriť a my na to nebudeme reagovať lebo ich názor nevyvrátime ,tak sa už stopnite a držte sa vo fáza normality... 😀
@adsumus
moje dieta je plne ockovane, vsetkymi vakcinami, ktore ma dieta mat plus este navyse som ho dala ockovat proti rotavirovej hnacke, maly okrem drobnych neziaducich ucinkov bol ok, a dufam, ze to tak aj nadalej bude a ak si ty presvedcena, na zaklade ockovania, ze tvoje dieta moze ohrozit ine neockovane dieta, tak potom budes chciet vybrat taku skolu, kde su vsetky deti ockovane, moje dieta sa hra aj s neockovanymi detmi a ak take budu v MS mne to neprekaza tu v SR v socialnom prostredi normo standardu v BA, samozrejme necestujeme do roznych krajin casto a ak tak len susediace krajiny.
@katrinka8
Myslim si, ze moje dieta bude mat castejsie infekty hornych dychacich ciest a bezne detske vyskytujuce sa v detskom veku ako kiahne ako tie choroby, pre ktore sa ockuje, teda s vynimkou pneumokoka.
Samozrejme som zodpovedna mama, a aj ucitelka a aj specialny pedagog, ktory sa snazi o plne zdravie dietata /deti v MS/ akurat mi prekaza ak sa rozhodnu rodicia neockovat a idu ich ini za to ukamenovat a nehovoriac o tom, ze im niekto povie, ze nemozu chodit do MS, treba respektovat tak ako si pisala slobodnu volbu.
@adsumus Neviem teda fakt či sa tak hrozne nudíš, alebo ťa za toto fakt niekto platí. Točíš tu stále jedno a to isté dokola a si tým fakt už trápna. Zachráň svet celoplošným očkovaním, si hrdinka, bravóóó. Len to skús napísať niekomu koho dieťa utrpelo vážne NU po očkovaní alebo nebodaj zomrelo... Prosím ži a nechaj žiť, každý nech sa rozhodne slobodne sám za seba a ty sa daj zaočkovať hlavne proti sprostosti. Prepáč, za vyjadrenie, ale fakt nemám iné slová na tvoje príspevky.
@kveta Zaluj, už som písala, veľmi sa teším.
@bubulka722 Vám vadí ak niekto upozorní na zavádzanie zo strany AV. Prečo? Oni očirnuju celý svet a to je v poriadku?
@adsumus Sú to stále žuvačkári oproti dr. Liptákovi alebo Dluholuckému. Čo sa tí bez hanby toho nadrístali... Zdravo zmýšľajúcemu človeku sa dvíha žalúdok. Nezabudni aj na nich podať trestné oznámenie, nech si už konečne objektívna.
@bubulka722 Podľa zakladateľky témy, hlavnej náčelníčky a jej sekretáriek nie je možné, aby vakcíny niečo negatívne sposobovali.
Akonáhle má niekto vážne nú z očkovania, tak je to podľa nich (a ich nadriadených) preto, lebo:
- rodičia sú defektní
- deti sú zmutované
- majú smolu, že bývajú pri hlinikárni/azbestárni
- príliš používajú mobilné telefóny, hlavne v tehotenstve
- určite to bolo jasné už pri počatí, že dieťa bude neštandardné, imunodeficientné, jednoducho exponát
- časová a príčinná súvislosť sa potvrdzuje jedine v prípade okamžitého kolapsu do 10 sekúnd po očkovaní, inak sú to všetko výmysly žiaľom vynervovaných matiek, ktoré potrebujú nájsť vinníka za všetky vyššie uvedené dovody
@nae Je mi jasné, že ide o iróniu, ale je v tvojich slovách je kus pravdy: Ak má niekto chorľavé dieťa, hľadá vinníka za každú cenu a samozrejme na povinné očkovanie a nežiadúce účinky možno zvaliť všetko: slabú imunitu, alergie, ekzém, autizmus aj rakovinu. Len samozrejme, chýbajú dokazy , teda okrem nepodložených tvrdení rodičov, že pred očkovaním bolo dieťa v poriadku. A sme zas tam, kde sme boli.
príklad za všetky: kamarátka prvého syna očkovala - je alergik a astmatik. Pri druhom odmietla všetko, čo sa odmietnuť dalo - je alergik a astmatik ako jeho brat. Takže, kde je pravda?
@heleninamama Ale veď nikto tu netvrdí, že za všetky škody na zdraví môže len očkovanie. Je veľmi veľa faktorov, ktoré sú príčinami zdravotných problémov a jedno z nich je samozrejme očkovanie hlava-nehlava všetkým čo nám nanúti lobby farmafiriem a zodpovedný to všetko odklepnú kvôli astronomickým honorárom. My rodičia musíme byť poslušné ovce, ktoré do svojich detí natlačia čo si kto nadiktuje. Stále dokola opakujem, tu nejde o to či rodič očkuje alebo nie, ale že v tejto skorumpovanej republike nemá právo slobodne sa rozhodnúť či niečo chce alebo nie zvlášť čo sa týka zdravia. V prípade poškodenia očkovaním tu všetku ťarchu nesie rodič a každý od takého dieťaťa dáva ruky preč a rýchlo sa zbavuje zodpovednosti. Je to skrátka celé zle.

@adsumus - ona dostala presne informacie od tej mamicky, len jej odpovedala podla "svojej viery" a v podstate ako pediatricka spochybnila vyjadrenie neurologa.