icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

zuzkaanicka
7. apr 2014

@sirinka daj sa na politiku 😉

adsumus
autor
7. apr 2014

@demo Tak bez sarkazmu. Ako si doplnala ten chlorovodík? Lebo ak sú cholíny volne dostupné v špenáte alebo pečienke, nikto by s nimi nemal mať problém. Alobo stačí konzumovať spenát a pečienku a nebude ma páliť záha?

sirinka
7. apr 2014

@adsumus jaaaj... Pre teba skutocne neexistuje nic ine len pilulky?? Aj by som ti sem dala nejaky odkaz, ale zas najdete tam na boku nejaku reklamu a bude tu vietor 😀
Studuj dievca...

zuzkaanicka
7. apr 2014

@sirinka aby si vedela, tak som reagovala na tento Tvoj vyrok: "No len mnoho ludi je prilis lenivych s tym nieco skutocne robit, vacsinou obcas navstivia obvodaka a spapaju par tabletiek." ... takze si to a-b-c dosad tam, kde chces 😉

adsumus
autor
7. apr 2014

@sirinka Máš výhrady, že ludia radšej skonzumujú pilulu, tak sa informujem ako doplním chlorovodík, aby ma nepálila záha.

sirinka
7. apr 2014

@adsumus zlato ty si tu uz nejake riesenie dala? 😕 riesis problem na povrchu, bez toho aby si odokryla zhnite jadro, pokial sa ti to raz podari pochopit, mozes byt uspesna

sirinka
7. apr 2014

@zuzkaanicka no a kde tam vidis, ze ja som dokonala???

zuzkaanicka
7. apr 2014

@sirinka Ty pracujes v zdravotnictve ... tak nam prezrad, ako Ty pomahas tomu, aby to tam lepsie fungovalo 😉 .

sirinka
7. apr 2014

@zuzkaanicka ja v slovenskom zdravotnictve nepracujem

zuzkaanicka
7. apr 2014

@sirinka ved som Ti napisala, ze si mas dosadit a-b-c ako chces, ja som si dosadila a svoj nazor som napisala, moje substitucie Ta aj tak nezaujimaju 😉

adsumus
autor
7. apr 2014

@sirinka Ja som už zhnité jadro dávno odhalila, myslím, že každému je to jasné...okrem zhnitého jadra. Myslela si zato alebo zlato?

zuzkaanicka
7. apr 2014

@sirinka no, ale kritizujes ako diva 😉

sirinka
7. apr 2014

@zuzkaanicka pretoze u nas este stale mame velmi sikovnych ludi, odbornikov, ale postupne sa vytracaju, system, aky v nasom zdravotnictve vladne to nijako nezlepsuje. Mohli by sme tu mat spickove sluzby... Keby sme vsetci velmi chceli....

adsumus
autor
7. apr 2014

@sirinka A kto by nechcel špičkové služby? Davaj návrhy, konkretne riešenia a ideme za tým. Politické populizmy tentokrát vynechaj, poprosím.

zuzkaanicka
7. apr 2014

@sirinka tak preto nieco urob 😉 ... to, ze sem prilepis link na reklamu na kavu, to asi nepomoze ... obzvlast ked tu potom dookola kopes, ked sa ten link niekomu zda smiesny 😉

adsumus
autor
7. apr 2014

@demo Kukla som na nete, že kde splaším ten chlorovodík a že vo farbách lakoch, som našla. Dokonca, že spôsobuje poleptanie kože. Si si celkom istá, že to pomáha aj na záhu 😕 😕 😕
http://www.nchz.sk/?str=anorganic&lang=sk&detail=5

zuzkaanicka
7. apr 2014

@adsumus to pomoze, ale navzdy 😝

adsumus
autor
7. apr 2014

@zuzkaanicka Asi ma nemá @demo rada. ☹

demo
7. apr 2014

@adsumus pravdaze. ved clovek s dobrym a vykonnym travenim stravi aj zelezny klinec. Prave preto ho neradi davaju nejakym tlkom bez receptu, lebo je tu riziko, ze by si tym ponatierali tvar 😀. Ale tebe asi unika podstata, roztok s hcl sa robi na RECEPT, t.j. ten recept napise lekar - ani to nie je pre teba dostatocna garancia bezpecnosti? Tazko potom s tebou debatovat...

zuzkaanicka
7. apr 2014

@adsumus no, ale tak Ty nie si z tych, co slepo veria ... horsie ak toto poradi niekomu, kto si nic neoveruje a chemiu mal len z rychlika 😝

demo
7. apr 2014

@zuzkaanicka este raz: nikomu to neradim, pretoze neviem, co je koho problem. Moj prvy prispevok nebol rada ale poukaz na to, ze lekari nevyuzivaju zakladne diagnosticke metody, radsej automaticky predpisu lieky. bez poznania zdravotneho stavu a pricin potiazi.

adsumus
autor
7. apr 2014

@demo A tebe ho tiež predpísal lekár?

demo
7. apr 2014

@adsumus a splasit chlorovodik v chemickych zavodoch a potom si ho naliat do krku -- to urobi iba dement.

demo
7. apr 2014

@adsumus mne nie, ja s tym nemam problem. ale ten clovek, ktoreho sa to tyka si ho od lekara vyziadal a lekar mu vyhovel.

adsumus
autor
7. apr 2014

@demo No tak to si mala hned na začiatku povedať, že si od lekára treba pýtať chlorovodík na záhu a nekydať, že to lekári neprdpisujú, ked očividne to predpisujú, aspon podľa toho čo tu tvrdíš. Momentálne tvrdíš.

Mimochodom nie je na predpis. http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/ucinna-lat...

Toto ti nevyšlo. Ideme dalej.

jaron
7. apr 2014

@adsumus @zuzkaanicka ...
ale @demo asi najskôr myslela na dopĺňanie cholínu, nie samotnej kyseliny chlorovodíkovej, ak som ju správne pochopil, snáď niekto nepodáva orálne samotnú HCl ako liek proti refluxu, keď HCl uniká do pažeráka zospodu, tak ju pre istotu ešte nalejeme aj zvrchu...

demo
7. apr 2014

@adsumus je na predpis 🙂
kydam preto, lebo najprv cele roky hltal antacida a az po samostudiu (mojom) na vyziadanie dostal recept na 3 eurovy roztok. Ten lekar o takom niecom ani nechyroval. Musel sa dovzdelat. A toto bol treti v poradi...
Takze uplna katastrofa a nezaujem o svoj vlastny odbor.

demo
7. apr 2014

@jaron ale ano hcl som myslela. choliny su na to, aby sa hcl tvorila PRIRODZENE a nebolo ju potrebne kupovat v lekarni.

demo
7. apr 2014

@adsumus nuz tie homeopaticke pilulky naozaj nie su na predpis. ale tu nejde o homeopatiu, ved pisem, ze to predpisuje GASTROENTEROLOG.
Takze co konkretne mi nevyslo?

jaron
7. apr 2014

@demo čistú HCl?