Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@sirinka aby si vedela, tak som reagovala na tento Tvoj vyrok: "No len mnoho ludi je prilis lenivych s tym nieco skutocne robit, vacsinou obcas navstivia obvodaka a spapaju par tabletiek." ... takze si to a-b-c dosad tam, kde chces 😉
@zuzkaanicka no a kde tam vidis, ze ja som dokonala???
@sirinka Ty pracujes v zdravotnictve ... tak nam prezrad, ako Ty pomahas tomu, aby to tam lepsie fungovalo 😉 .
@zuzkaanicka ja v slovenskom zdravotnictve nepracujem
@sirinka ved som Ti napisala, ze si mas dosadit a-b-c ako chces, ja som si dosadila a svoj nazor som napisala, moje substitucie Ta aj tak nezaujimaju 😉
@sirinka no, ale kritizujes ako diva 😉
@zuzkaanicka pretoze u nas este stale mame velmi sikovnych ludi, odbornikov, ale postupne sa vytracaju, system, aky v nasom zdravotnictve vladne to nijako nezlepsuje. Mohli by sme tu mat spickove sluzby... Keby sme vsetci velmi chceli....
@sirinka tak preto nieco urob 😉 ... to, ze sem prilepis link na reklamu na kavu, to asi nepomoze ... obzvlast ked tu potom dookola kopes, ked sa ten link niekomu zda smiesny 😉
@demo Kukla som na nete, že kde splaším ten chlorovodík a že vo farbách lakoch, som našla. Dokonca, že spôsobuje poleptanie kože. Si si celkom istá, že to pomáha aj na záhu 😕 😕 😕
http://www.nchz.sk/?str=anorganic&lang=sk&detail=5
@adsumus to pomoze, ale navzdy 😝
@zuzkaanicka Asi ma nemá @demo rada. ☹
@adsumus pravdaze. ved clovek s dobrym a vykonnym travenim stravi aj zelezny klinec. Prave preto ho neradi davaju nejakym tlkom bez receptu, lebo je tu riziko, ze by si tym ponatierali tvar 😀. Ale tebe asi unika podstata, roztok s hcl sa robi na RECEPT, t.j. ten recept napise lekar - ani to nie je pre teba dostatocna garancia bezpecnosti? Tazko potom s tebou debatovat...
@adsumus no, ale tak Ty nie si z tych, co slepo veria ... horsie ak toto poradi niekomu, kto si nic neoveruje a chemiu mal len z rychlika 😝
@zuzkaanicka este raz: nikomu to neradim, pretoze neviem, co je koho problem. Moj prvy prispevok nebol rada ale poukaz na to, ze lekari nevyuzivaju zakladne diagnosticke metody, radsej automaticky predpisu lieky. bez poznania zdravotneho stavu a pricin potiazi.
@demo No tak to si mala hned na začiatku povedať, že si od lekára treba pýtať chlorovodík na záhu a nekydať, že to lekári neprdpisujú, ked očividne to predpisujú, aspon podľa toho čo tu tvrdíš. Momentálne tvrdíš.
Mimochodom nie je na predpis. http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/ucinna-lat...
Toto ti nevyšlo. Ideme dalej.
@adsumus @zuzkaanicka ...
ale @demo asi najskôr myslela na dopĺňanie cholínu, nie samotnej kyseliny chlorovodíkovej, ak som ju správne pochopil, snáď niekto nepodáva orálne samotnú HCl ako liek proti refluxu, keď HCl uniká do pažeráka zospodu, tak ju pre istotu ešte nalejeme aj zvrchu...
@adsumus je na predpis 🙂
kydam preto, lebo najprv cele roky hltal antacida a az po samostudiu (mojom) na vyziadanie dostal recept na 3 eurovy roztok. Ten lekar o takom niecom ani nechyroval. Musel sa dovzdelat. A toto bol treti v poradi...
Takze uplna katastrofa a nezaujem o svoj vlastny odbor.

@sirinka daj sa na politiku 😉